Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Mért jobb a minnél közelebb kompetetív FPSre?
Azonos látószög 32"esnél kb +12cm. Annyival kell hátrább tolni a monitort.
@Tense
Ez nagyon attól függ, hogy mire kell.
Ha kompetetív FPSt tolsz a biztonság kedvéért vegyél 480hzs.
Ha DTPzel talán QD-OLED panelest. Kalibrálás ahogy hallom problémás tud lenni.
és kb ennyi.
Talán az egy ökölszabály, hogy minnél újabb panelest vegyél. És szerintem az átlag 99%nak ezen felűl mindegy a nagy ugrás az az OLED. -
szasanyi
félisten
Igen, köben rájöttem... ott van felsorolva a Model Alias alatt (azonos típusok eltérő színnel és/vagy elnevezéssel).

emiki6: gyártói oldal nem egyértelmű, OÁZIS oldalán meg matt szerepel de videók alaján nem matt a 8900 kijelzője, Sajnos van más negatívum ami tesztekben leírnak, annak érdemes utánéni (Gyatra menü, rossz illszkedések, túl nagy láb, stb. ami miatt sokan elvetik).
4264adam - nézd meg! Persze ettől lehet jó választás 270k-ért, de jó ha tudod és TE döntöd el.
-
4264adam
veterán
és Grampy
: Köszönöm a válaszokat. Ezt most kihagyom és majd figyelem a használt piacot.

Csandi:Debreceni lakosként, a 13 kicsit messze van
de köszönöm. Igaz nov.10-28.-ig céges út van arra.
Ha már a házban kaptam egy szobát ami csak pc használatra lesz és keleti oldalon van az ablak, szeretném a glossy-t megcélozni mert szépen szabályozható a fénybehatás most már. -
4264adam
veterán
és deathcrow42
és koxx
és emiki6 
:Köszönöm és egyben mindenki "kapja be"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
6:00-kor jött az értesítő, hogy 310k alatt van az ára, kibírtam hogy csak kosárig ment a cucc. Aztán megjelentetek ti tovább nyomva
és engedélyt is kértem feleségtől.
Csandi : Pont az ár az ami vicc kategória ha belevesszük, hogy a 9 hónapos G6 eladható. Debrecen keleti régióban amúgy sem nagyon van használt motyó, gyorsan el fog menni. De akkor sincs igazán szükség a cserére ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mehet a teszt: 1440p 360Hz 27" vs 32" 4K 240Hz, Matte vs Glossy QD-OLED
Alza tagság miatt 60 nap tesztelés lehetséges

-
-
4264adam
veterán
pontosan ez a terv, ahogy eddig is tettük az előző hardvereinkkel

Erős a dilemma, hogy most jóáras a termék, meg akarom venni, de most nincs szezonja. Ha meg szezonja lesz de újra 350 ezer lesz az ára akkor meg ugyan úgy megvenném mert akkor már kell és nem érdekel az ár
-
jimpo
senior tag
-
Az komoly.
Én a 7. szezon végén kezdtem, addig Csak a Doom Eternal ment
Azután kipróbáltam, és nincs más játék ami hozzáfogható számomra, bár már egyre kevesebbet veszem elő, de mivel az apex miatt van csak DC-m is, így néha belesodor
1975.12.25 születtem, szóval karácsonykor betöltöm az 50-et, szerintem nem sokan tolják ennyi évesen, max a bátyám, mert őt is megfertőztem
na de ez már nagyon off, szval, az oled legyen veletek 
-
Én soha nem voltam még predator, de amikor master lettem 2x, azt 120fps átlaggal tettem, 144Hz-es 27 colos 2k monitoron rtx3060ti-al
[link] Most meg hetente megyek 1-2 meccset, már elég a plat vagy dia is, nincs az a lendület és motiváció, meg öreg is vagyok már ehhez
nekem az erősebb vga, jobb monitor nem tett hozzá hogy jobb legyek, sajna, és soha nem vettem észre számottevő különbséget, csak most hogy oled lett, ott is csak azt hogy szebb, tisztább a kép, távolabbról látom az enemyt. -
-
-
szasanyi
félisten
Valóban nem ördögtől való. Ettől még az átlagos igényektől és a Nagy Magyar valóságtól nagyon távol van. Ezen kívül 500 ezres monitorokkal sincs itt túl sok tulaj, valamint egy 5090 sem ér sokat sz@r kijelzőn - ezzel azt mondom, hogy okos ember hamarabb költ 300k-t egy monitorra (hiszen azt nézik, az adja a vizuális élményt és kíméli vagy éppen rongálja a szemét) mint egy drágább VGA-ra.
Persze mindenki arra költ és annyit amennyit akar, csak az átlagon felüli igenyekkel és/vagy lehetőségekkel rendelkezők nem akarják elhitetni, hogy az az átlagos. Mert nem is az, semelyik szempontból. Ez kicsit olyan mint a KSH hivatalos, átlagjövedelem számítása: nem hazugság de nem is a valóság. -
Az Arc Raiders?
Low settings-el esetleg, de az sem biztos.
Epic settings-el 100 fps.
DLSS-el 130fps.
És ez egy jól optimalizált játék, ezért mondtam már párszor, hogy a 100-120Hz-es megjelenítő is túlzás manapság.
Persze lehet low beállításokkal is nyomni és nézni a 20 évvel ezelőtti móricka grafikát az 1 milliós gpu-val.
A játékipar nem igazán partner ebben, szerencsétlen gyártók hiába szórják a 3-500Hz-es parasztvakító cuccaikat, a valóság az, hogy dlss nélkül a legtöbb új játékban még a 60 (HATVAN!) fps sincs meg.
De a lehetőség adott, mindenki el tudja dönteni, hogy mi a fontos, nézni a hányás/hulladék grafikát több milliós gépekkel vagy élvezni a látványt kevesebb fps-el.
-
szasanyi
félisten
És ez kinek releváns infó? A játékosok többsége nem tud vagy nem akar annyi pénzt önteni abba, hogy játszon. Ne magadból indulj ki (már ha így van) mert az átlagos lehetőségek és az igények jóval 5090 alattiak. Mikor nézted pld. a STEAM felmérést milyen konfigokkal játszanak? Az jól mutatja mi az átlag (és nem a hazai ahol az átlagos anyagi lehetőségek sem olyanok)
-
-
emiki6
veterán
Úgy értem, hogy a framegen célja egyezik meg a motiun blur-ével: a kép folyamatosságát próbálja javítani, nem a mozgásélességet. Talán sikerül utóbbit is javítani, de gondolom tesz bele artifact-eket is.
Aztán lehet, hogy csak előítéletes vagyok.
Hogy érted, hogy a DLSS quality jobb, mint a natív? A quality alacsonyabb felbontásról skáláz, a natív meg a TAA-s? Annál tudom, hogy jobb, de létezik DLSS native is (és az mégjobb), nem?
-
Amit boltban árulnak "desztillált víz"-ként, az szinte mindig ioncserélt víz. Mindkettő tiszta, a desztillált víz "laboratóriumi" körülmények között szükséges, elvileg monitor tisztításhoz bőven elég az ioncserélt, mert abban sincs már semmi, ami vízkövet vagy foltot hagyna.
Megvárom mindenképp az új generációs matt Gigabyte monitort. A TFTCentral úgy ítélte meg, hogy az RWBG --> RGWB elrendezés-váltás sokat javított a szöveg olvashatóságon

-
szasanyi
félisten
Akkor is aprók a pixelek. Koromnál fogva sajnos már nincs meg az éleslátás képessége bár szemmankóval kompenzálok. De kortól függetlenül is lehet hasonló látása bárkinek, amikor is nem lesz jó a 27" 4K-val. Ráadásul ha nincs korlátozva a monitor méretei miatt akkor a 32" 4K monitor jobb opció (ráadásul nem jelentős vagy éppen azonos áron, ahol a 4K részletessége is látványosabb a nagyobb méret miatt).
Egy dolog egészen biztos: azzal senki sem téved, ha saját maga megnézi mi jó a szemének és mi az ami nem.
-
Media Markt és egyéb áruházakban már láttam több tucat OLED-et. Az arra kiélezett OLED 4K videokkal gyönyörű. Viszont a bátyámnak OLED TV-je van, szerintem a jobbik fajtából, átlagos fogyasztásra szánt HD/FHD/4K műsorokkal alig vettem észre, hogy nem hagyományos LED/LCD. Ezt őszintén mondom. Viszont monitornál gaming alatt biztos vagyok benne, hogy akár látványos is lehet a különbség, adott helyzetekben.
Sajnos nekem nagyon fontos a szövegek megfelelő olvashatósága, mert programozó vagyok. Ha megjelent a monitor az ALZA-n, megveszem és 1-2 órányi használat után beszámolok itt, milyennek látom
Hátha másnak is tanulságos lehet, aki ugyancsak nem kizárólag gamingra, film nézésre használja. Bízom benne, hogy f*sza lesz 
-
-
Pontosan ezt a két fajta, szögesen ellentétes véleményt találom minden fórumon: #2538 és #2539
Ezért kell kipróbálnom. Nem számítok olyan tűélesre, mint a mostani 27" IPS-emen, amin ez a része a képnek szerintem 100/100. Elég ha csak közelíti. De ha zavaróan gyenge lesz az olvashatóság, az gáz és számomra kizáró ok 
-
Jelenleg matt 240Hz-es IPS-em van. Amivel tökéletesen elégedett vagyok, csak az OLED váltás már egy ideje foglalkoztat
ALZA-tól fogom venni. Egyetlen dolog érdekel, hogy a szövegek olvashatósága mennyivel rosszabb / kényelmetlenebb. Mert a szebb színek és szebb fekete fantasztikus, de ha pl nem lehet rajta szöveget szerkeszteni, csak fejfájás mellett, akkor azért az nem jó kompromisszum. De mindenképp meg fogom venni, máshogy nem derül ki. ALZA-n az elállás 2 kattintás, ha nagyon nem jön be ez a része. -
4264adam
veterán
-
Skynet258
Topikgazda
Ha inogna meg mozogna már az első nap kivágtam volna.
De amúgy az Alza pont az a hely ahova simán vissza lehet vinni a cuccokat és nem ugrálnak semmin, szóval mindenkinek javaslom a kipróbálását, mielőtt kétszer-háromszor annyit költ karra. Ez is gázrugós amúgy, nekem legalábbis ez van. -
ForRedGlory
félisten
Ha van rá pénzed: ASUS ROG Ergo
Alig drágább, mint amit linkeltél, de akkor már ASUS monitorhoz ASUS tartüó legyen.

-
-
dom1n0
őstag
Szerintem nagyon elszigetelt eseteket nem szamitva nem.
En eddig VR-ban tudtam kinoni a 16gb vramot, semmi massal pedig ugye az 5090-nel jatszik a 4k + minden ultrara haleg.
VR-ba viszont boven keves tud lenni, viszont ahogy Garsza os irja, ott az ereje is keves lenne mar szerintem is, elvezhetetlen lenne az fps.
-
dom1n0
őstag
En 4080-rol jottem 5090-re, nagyon eros kompromisszumokkal a 4k 4080 is jatszhato volt, Cyberpunk se futott veszesen rosszul DLSS-el, homalyosabb volt meg persze kevesebb fps, sok minden medium.
Stalker is elfutott egesz szepen, de nyilvan mas foci volt.
Modern UnrealEngines gamek ala kellhet szerintem mar az 5080-5090. -
emiki6
veterán
Nem igazán tér el tulajdonságilag az etanol és az izopropanol, mindkettő jól működik. Különbség annyi, hogy az egyik, az etanol ugye tudatmódosító szer és nagy örömmel fogyasztják az emberek, ezért drágább, nagyobb rajta az adó, vigyáznak, hogy alkesz ne jusson hozzá és ne lehessen italgyártásra használni, ha nem arra szánták.
Az izopropil alkohol azért ennyire népszerű, mert ugyanazt tudja, de hozzáférhetőbb, nincs annyira szabályozva. Mindenesetre mindkettőt denaturálják, hogy az alkesz ne igya meg.
Apád jól mondja. Én az Alkoneket akartam is említeni, azt szoktam lemosónak használni (oledet még nem takarítottam vele). Abban van etil, izopropil és terc-butil alkohol. Mindenesetre mindegyik elpárolog, hasonlóan viselkednek.
-
Egy dolgot jegyezzetek meg: acetonnal (körömlakk-lemosó) semmilyen műanyagot ne próbáljatok lemosni, mert az mindenbe beleharap.
-
Na ezt elmentem mindenesetre jól jöhet.
Amit adnak hozzá gyárilag tölrőkendőt az jó egyébként első körben azzal próbálkozz minden nélkül nekem eddig bevált de csak port hozza le zsír ellen nem lesz elég szerintem.
[link] Nekem ebből a videóból van az infó.Mindenesetre a QD-Oled extrém sérülékeny ablak tisztítóval semmiképpen ne menj neki. Van pár poszt redditen, hogy leszedték róla a felső felüleletet onnan kezdve gatter semmit nem tudsz kezdeni vele.
Mindenképpen várd meg amíg kihűl erre is figyelj.
Illetve ne nyomd rá erősen mert pik-pakk megkarcolja.
Itt nemrég láttam posztolt valaki garanciába összekarcolták neki ránézésre az is QD-oled volt.Használtan vetted ?
Alternatív megoldás lehet, hogy nem tisztítod mert ha be van kapcsolva nem látszik ha meg ki van kapcsolva akkor ne nézegesd

-
Szerintem QD-oledhez nem lesz jó a desztvíz. Csak szétkened rajta a zsírt és ilyen kékes árnyalata lesz. Samsung qd-oledhez több helyen is a 70% os isopropy alkoholt írják. Persze itthon nem kapni sehol szóval kipróbálni nem tudom.
27" ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM -em van de már előre félek tőle mi lesz ha takarítani kéne.Első oled tv m Samsung QD-oled volt azon csak rontott a desztvíz.
Minden más TV -n vagy monitoron ami matt vagy nem QD-oled volt simán elég/jó volt a nedves mikroszálas kendő valóban.
A monitor leírása is jó mert csak simán átmásolják a szöveget a manuálba a régi monitorokról hogy sima desztvíz + puha rongy meg húzd ki a monitort. De sajnos nem elég.
Ha van valakinek tapasztalata QD-oled monitorral ne tartsa magában.
-
Atish19
őstag
[link] Én ezt használom. Ph semleges és minden mentes cucc direkt kijelzőkre. Igaz autóipari felhasználásra szánták, de tökéletes TV, telefon és monitorhoz is. Puha mikroszálasra szoktam fújni csak keveset (nem közvetlen a felületre) és azzal óvatosan megtisztítom. Köpködéshez nálam mondjuk messze van a monitor, de óvatlan tüsszentés utáni rászáradt végterméket szépen eltávolította már több alkalommal sérülés és foltmentesen.
Természetesen csak saját felelősségre. -
-
-
Skynet258
Topikgazda
-
Scrub daddy mikroszálas törlő és desztvíz. Miért lenne zsír a monitoron? nem nyúlkálunk hozzá kézzel. Por lehet rajta meg apró foltok. Nálam eddig bevált.
-
emiki6
veterán
Na én meg azt látom, hogy a 9070xt 20%-kal olcsóbb, de 1440p-ben kb egy kategória (ha a feature-ök es támogatottság nem ér meg 20% felárat). 4k-ban picit már jobb. Itt, Magyarországon a 5070ti túlárazott. Rt-re a 5070ti is kópium gondolom.
Vannak persze helyek, ahol a 5070ti az olcsóbb, ott meg az éri meg.
-
-
dom1n0
őstag
Én elég sokat PUBG-tam régen (3200 óra ment bele..
), de most 240fps/hz-en 4k-an újra kedvet kaptam és megyek napi pár kört szabadidőmben. 
De nyilván egy Oblivion Remaster 4k-ban ultrán úgy néz ki, hogy ledobom a hajam tőle, pedig kb. 30+ éve játszok , már láttam elég sok mindent azért
-
emiki6
veterán
Az 5070 ti 4k kártya. Az, hogy neked kevés az egy masik téma.

szasanyi: sokáig a lélekteni határom egy vga-ra 100k volt, nemrég kezdtem el kitolni, mikor realizáltam, hogy megváltozott a világ. Mostmár 300k környékén van. Szerintem már az 5070ti is abszurd drága és azért én sem budget pc-ben gondolkodom már.
-
Garsza
veterán
Ezen kár vitatkozni sose lesz ebben eggyetértés. Mindenkinek más az igénye. Van ezerféle játék. Van ahol elég egy adott kártya akár 8k -ra is van ahol még az 5090 is kevés 2k is. Van akinek 60FPS is elég van akinek 500 kell. Ez egyszerűén egyén és játék függő mi mire elég. V
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS49DG910SUXEN) 144HZ 5K OLED GAMER MONITOR !UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG LS32BG700EUXEN 32" Q-LED G7 144hz MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 34GP63AP-B 34 ívelt 2K WQHD 160Hz 1ms Gaming Monitor Lenyűgöző játékélmény
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
de ez felejtős nálam ez a méret. Köszönöm egyébként, hogy alátámasztod, majdnem beleugrottam

: 
és koxx
és emiki6 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Skynet258