Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Arc összefoglaló szerkesztés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 2. generációs OLED panelnél a szövegélességi probléma jelentheti azt, hogy a kijelző szubpixel-elrendezése és színmintavételezési módja miatt a monitoron megjelenő szöveg nem lesz teljesen éles, gyakran színes kontúrok vagy árnyékok jelennek meg a betűk körül, amit nehéz teljesen kiküszöbölni szoftveresen.
Ez is olyan, hogy van aki észreveszi és zavarja (én) más meg nem. Anno ezért adtam el a 27"-os asus rogot.
-
GeneraL_XTX
veterán
hát elvileg ilyen chromatic abberration szerű effekt van a betűk körül de megmondom őszintén én se vettem észre a samsungnál ilyesmit, se az alienware-en. De ha nagyítóval keresgettem volna biztos látnám, de ilyet értelmes ember ugye nem csinál
A pixelelrendezés miatt van, ezt sajnos a 2. generációs paneleknél se javították, csak a 3. generációtól. -
Skynet258
Topikgazda
Ha inogna meg mozogna már az első nap kivágtam volna.
De amúgy az Alza pont az a hely ahova simán vissza lehet vinni a cuccokat és nem ugrálnak semmin, szóval mindenkinek javaslom a kipróbálását, mielőtt kétszer-háromszor annyit költ karra. Ez is gázrugós amúgy, nekem legalábbis ez van. -
RazoR
veterán
Ma kipróbáltam pár játékot PC-ről a 65C3-on, hát más liga a megjelenés az oleden.
Viszont egy játéknál előjött a villogás és VRR kikapcsolása után sem szűnt meg.
Mitől lehet, mi a megoldás? -
-
Skynet258
Topikgazda
A baj az, hogy régen legalább ha sokat költöttél, nagyobb eséllyel kaptál jobb/minőségibb cuccot. Na manapság már ez sincs, költhetsz százezreket valamire, simán lehet, hogy a QC megegyezik egy 50 ezres termékével (lásd itt is benyögték, hogy amúgy a 7mm-es dőlés az tök rendben van. Hát nekem nem lenne rendben 20k-ért sem).
Csandi: hogyne tudná, úgy rakod ahogy kényelmes, én próbából anno csináltam belőle laptopot is
Igazából mind ugyanazt tudja, csak lehet nem tudod mm pontosan beállítani, vagy után kell húzni néha, hogy a rögzítés stabil legyen, vagy nem gázkaros ezért nehéz mozgatni, de a mozgatási lehetőségek azért nagyrészt ugyanazok, a "kényelmi" funkciók térnek el.
Nekem alapból úgy van feltéve, hogy oldalra van hajtva a kar, így ki tudtam tolni az asztal síkjához, de bele is tudnám tolni az arcomba, ha ez lenne a vágyam. -
Csandi
addikt
válasz
Skynet258 #2460 üzenetére
Mondjuk nekem ez messze van és magas is, kb. 40cm-re tenném a fejemtől és lejjebb kb. így: (egy leheletnyit messzebb mondjuk mert a képen 25-ös van enyém meg ugye 27)
Egyébként is így szoktam, de a nagy egérpad és a csirkeláb miatt nem tudom a PG-vel, szóval ha az Alza kar tudja ezt akkor nekem az is jó.
-
emiki6
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2455 üzenetére
Óh, igen, a tökéletes választás meséje. Valójában csak kell venni valamit, ami elég jó.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
ForRedGlory #2459 üzenetére
Szerintem ha találsz olyan kijelzőt, ami megfelel, akkor droppold a francba a csirkeláb antivízszintező talpat, vegyél egy kart, és meg van oldva minden bajod.
Ki se bontottam a mostani monitor talpát, nekem nagy asztalom van de ne vegyen már el annyi helyet se...
Most hirtelen csak régebbi képet találtam, de amúgy ennyi látszik a karból, kb. semmi. És vízszintes (ha akarom mondjuk nem de teljesen hülye nem vagyok ugye).
És ez nem Ergotron meg eródzsí csak sima Alzás cuccli.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #2450 üzenetére
Közben megkérdeztem az ASUS ügyfélszoláglatát telefonon, hogy amúgy tudnának-e kezdeni velemi szervizben ezzel a 7 mm-es eltéréssel és mondta a srác, hogy az sem biztos, hogy hozzá is nyúlnának... mivel néhány mm eltérés a QC szerint nem gond. Hát jó... Aztán azt is mondta, hogy egy ilyen esetről hallott eddig, hát én vagyok a második.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2457 üzenetére
Persze, picit jobb lett, de nem lényegesen.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2456 üzenetére
kikapcsoltad az oled care-ben amiket mondtam?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2455 üzenetére
Ez a bejáratás nekem új dolog OLED-nél, de most rákeresve, már értem.
Amúgy azt észrevettem, hogy bekapcoslás után az XG32UCWMG teljesen homogén fehér háttérnél is, majd néhány perc után kezd el "szinteződni" a jobb oldala.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2452 üzenetére
Nincsen sajnos tökéletes monitor, mint ahogy tv sem
Anno én is majdnem beleőrültem a tökéletes tv keresésébe még a 3d-s plazmák időszakában, akkor még 14 napos elállás se volt, elég nagy anyagi bukta lett a vége... a legboldogabb akkor voltam amikor pár év kihagyás után vettem egy alap 6-os szériás 4k samsung tv-t és nem néztem/olvastam utána semminek
Amúgy megnéztem neked én is centivel az én monitorom egyenes, és fényerő homogenitás problémája sincs( de ez még amúgy is javulhat bejáratódás során). Az említett linken is ha megnézed a hozzászólásokat valakinek ez valakinek az tetszik jobban, ha neked nem jött be a woled mert fakónak érezted, qd oledet vegyél, de ez amúgy is csak addig lesz érdekes amíg egymás mellett látod a kettőt.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2452 üzenetére
Akkor jó
TV is tud szívás lenni, gondolom OLED TV-s topikban is vagy, sávosodás, rózsaszín fehér stb. Sajna ez ilyen, de ha jó akkor nagyon jó
-
Hanok
senior tag
Ha már így megy a tartókaros elmélkedés, valakinek van arra opciója ha nekem az asztal lapom faltól falig van és a klasszikus értelemben nem tudom felrakni csak átmenő csavarral de szeretném hogy azon az egy megfúrt részen lefussanak a kábelek az asztal alá akkor milyen opciók lehetnek? Nézegetem itt a lehetőségeket de egyenlőre csak olyan megoldást találtam amihez kell flex is..
-
ForRedGlory
félisten
válasz
"Tuti imádnám"
Aztán szembe jött velem most ez: [link]
Miért ilyen qrva nehéz manapság jó monitort venni?
Első OLED-em és olyan szopóágra kerültem vele, hogy ha nem meséltem volna itt el az elmúlt pár napban, el sem hinné senki.
A TV-ből indultam ki, azt hittem a monitor is olyan lesz, mint a TV: megveszem, felrakom a falra és egyből tökéletes. Neeem, de lehet az ASUS-al van csak gond.
#2451Csandi: 5090-em van. Az adatlapomon lévő gép évek óta nincs meg.
-
Csandi
addikt
válasz
5K2K hoz azért remélem 5090-el is készülsz
Ja hát ingyen no brainer az ROG àllvány, de ha fizetni kell érte inkáb Ergotron ahogy írták is redditen is.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #2418 üzenetére
Nah, nem találtam meg vízmértéket, de centivel lemértem, hogy én vagyok-e a vak vagy tényleg ferde a monitor. Az egyik oldala a másikhoz képest 7 mm-el lentebb van. Megy vissza az Oázishoz.
Visszatettem a PG32UCDM-et, ezen nincs a jobboldalon megvilágítási gond, stimmel a vízszint is (de itt nincs játék sem, szóval lehet állítani normálisan). Kár azért a közelségérzékelő gondért. Egyébként akárhonnan nézem érezhetően szebb képe van a QD-Oledes Asusnak, mint a WOLED-nek. Az lenne a legjobb, ha QD-Oleden lenne a True Glossy.
Most nem tudom melyiket vegyem meg újra. Nem akarom szervizzel kezdeni, de nem is szeretném megvenni a terljes készletet, hátha az egyik jó lesz alapon.
Lehet Iponról megveszem a PG32UCDM-et, úgyis van hozzá ajándékba egy ASUS ROG Ergo állvány. Ingyen jó lesz az valamire... aztán reménykedem, hogy azzal minden stimmelni fog.
Ebben gondolkodom még: 44.5" LG UltraGear 45GX950A-B
Tuti imádnám, de ez még két szinttel drágább és nem csaké n nyúlnék magamhoz, hanem az Alza is, ha ezt is visszavinném, mert valami nem stimmel vele.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
4264adam #2446 üzenetére
Igazából 2010-2020 között koca konzol gamer voltam. 2020-ban vissza szólított gyerekkorom kedvence "World of Warcraft" újra indulása klasszikus formában. Akkor vásárolt gép Ryzen 1600AF + 5600xt
monitornak mivel szimpatizáltam az uw-vel vettem egy 2560x1080-ast és mindig szívtam a fogam , hogy a kevesebb az fps-em a youtube videókhoz képest. Kis brainstorming segítségével leesett , hogy azért az uw elég erőforrás igényes , de már nem volt vissza út. Elkapott a pc betegség 1600AF->5600x->5700x3d->7800x3d . Kártya 5600xt->6700xt->7900gre->9070xt ami már
2560x1080 -ra erősen túlkapás. 3440x1440-ben éppen elég ( nekem személy szerint ) . Felskálázást nem szeretek használni , ha szükségét érzem Fmf2-őt bekapcsolom. Nvidia frame gent még nem láttam , csak Amd kártyák vannak a környezetben , de sajnos itt pocsék latencyt csinál Antilaggal is. Nvidiam Geforce 256 , 2 mx400 , 3 ti200 és mire visszatértem pc-re már ár-érték arányban Amd felé billent a dolog.
Fmf3-nak drukkolok jó legyen , de hogy monitorról is legyen szó.
Lassan 4 hónapja élünk együtt és a mai napig le tudja dobni az állam. Hdr-t egyre jobban kezeli a windows . Image cleaning hibátlanul működik . Beégés sehol. Könnyfakasztóan szép a képe. A tökéletestől 3 dolog választja el- horror takarítani ,
-lg firmware frissítése egy rémálom , -kb minden játékban utána kell állítania fényerőnek mert brutálisan erős indokolatlanul sokszor.
3440x1440-re igen 5080 ( kis ráhagyással 4080 , 5070 ti , 9070 xt , 7900xtx? )
4k meg az 5090 vadászterülete ( 1 milliót egy kártyáért én soha nem fizetnék ki )
csak nézek bután mikor 4060ti meg 7800xt-9060xt kártyákkal vaktában lövöldöznek a gamerek 4k monitorokra( van akinek elég lehet természetesen minden embernek másak az igényei ez csak a személyes saját meglátásom )
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
Skynet258 #2443 üzenetére
Én 3440x1440 -ben tolom és pl személy szerint nekem a 9070xt ( raw powerban kb egy magasságban vannak az 5070ti-vel ) még ide is necces. Én egyszerű parasztember vagyok. Elindítom a játékot -> grafika -> minden fel ( rt-nél átgondolom ) aztán mehet a móka. Mikor ez nem válik be akkor kezdek morcos lenni. Fsr4 -re eddig rossz szavam nincsen ( fsr3 éppen elég nagy égés volt ) , de még a qualityra is cammogok nem , hogy balanced vagy éppen performance csúszkára nézzek.
+ júniusban vettem a 34GS95QE-t és 10/10 eddig -
Skynet258
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX #2402 üzenetére
Én is úgy átmennék már 4k-ra de most egy 5070 Ti van a gépben, van amire elég lenne de van amire neccesen. Milliós kártyára meg nincs píz na.
-
Csandi
addikt
Na redditen két posztot is találtam userektől, meg alatta sok komment, az Ergotron jobb. Stabilabb, nem veszi át a rezgéseit amikor gépelsz. Rognál a kinézetet fizeted meg. Akkor maradok is Ergotronnál, ahogy írják is az LX a gold standard.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2440 üzenetére
Hát az Ergotronról nem hallani mondjuk
mindig is a csúcs kargyártó volt.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2438 üzenetére
Na ez mutatós. Van olyan jó mint az ergotron? +10k tényleg mindegy ezen a szinten.
Aztán egyszer monitor csere ami nem Asus és akkor már nem passzol
-
ForRedGlory
félisten
Ha van rá pénzed: ASUS ROG Ergo
Alig drágább, mint amit linkeltél, de akkor már ASUS monitorhoz ASUS tartüó legyen.
-
-
Csandi
addikt
Van akinek karon van a monitora? PG27UCDM mellé mit ajánlanátok? Ez a szétálló csirkeláb talp nem az igazi.
Jó lenne valami hidraulikos amit oda rakok ahova akarok akkormár, nem ilyen fix amit mindig át kell csavarozni. Ebből van bármi jó vagy muszáj leszek Ergotront venni?
-
válasz
ForRedGlory #2426 üzenetére
Nem rossz az, amit először vettél.
-
emiki6
veterán
Most találtam, ha nem bánjátok beteszem a HDR miatt, hátha érdekel valakit:
Prey PC's Upgrade: HDR Support, Improved Graphics, DLSS and more!
(Tavaly év végén megjelent Prey mod.) -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2426 üzenetére
első körben kapcsold ki az összes oled care opciót az első menüpontban azok baszakodnak a fényerővel széleket sötétínek stb.
színtérnek választ a wide gamut-ot és ha az se elég lehet még javítani a nvidia control panelben a digital vibrance-et is.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Laraxior #2425 üzenetére
Most hogy mondod...
Viccet félretéve, nem (elég) homogén szerintem. Főleg a jobb oldala sötétebb. Nyilván csak világos háttérnél látszódik.
Teljesen hülyét kapok ezektől a monitoroktól, de komolyan, bár lehet nekem túl nagyok az elvárásaim. Mindjárt visszateszem a PG32UCDM-t és megnézerm azon is.
Plusz a színekkel sem vagyok megelégedve, egyszerűen a QD-Oledes PG32 jobban elvarázsolt, mint ez az XG32UCWMG. Valahogy olyan fakóbb/fátyolosabb.
Na majd túrom még a beállításokat, de lehet ez is megy vissza és vissza sem küldöm az Alzának a PG32UCDM-t.
-
Laraxior
titán
válasz
ForRedGlory #2422 üzenetére
Olyan Costa Concordiás
-
RazoR
veterán
Nézelődök, de nem igazán tudok dönteni.
34" 21:9 3440x1440p
vagy
42" 16:9 4k
Jelenleg egy 34" 21:9 VA paneles monitorom van de váltanék oledre.
Jöhet pro-kontra.
Köszi!
-
ForRedGlory
félisten
Ezen ki mit lát?
-
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló itt ragelt egyet, hogy az PG32UCDM ferde, aztán észrevette, hogy igazából billeg, végül visszaküldte.
Na akkor úgy tűnik ez a probléma átterjedt más márkákra,
modellekreis.Ja várjá, mindkettő Asus ROG modell
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Működik a szenzor jah, de sok értelme nincs, a minimálisan beállítható 5 perc az én ízlésemnek túl sok, nekem már 2 perc inaktivitás után bejön a fekete képernyőkémélő én úgy szoktam meg
nálam nem dől, de van egy kis holtjátéka az állványnak valóban.
képminőség hogy tetszik a PG32 után?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2399 üzenetére
Na már én is erről írok. Előbb tettem össze.
Itt működik a Neo Proximity Sensor is. Pixelhibát sem látok, eddig minden csupa öröm*. Már el is csomagoltam a PG32-t, megy vissza az Alzának.
*pontosabban van itt egy dolog. Szerintem kicsit dől a monitor balra, azaz nem tökéletesen vízszintes (1-2 fokot, de én ezeket általában látom)... viszont nem lehet finomakat állítani rajta, ráadásul van egy kis játéka is.
Mindegy, max felteszem egy monitortartó állványra, úgyis szemezgetek már vele egy ideje.
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2413 üzenetére
Köszi az infót
Csak 1 ajánlás: Érdemes nem a monitort szét állítani globálisan. hanem szoftveresen programokra célozva.
Reshade + Reno DX és a többi nagyon javasolt. Így nem lesz gondod ott ahol csak SDR anyag alja van de te szétlőtted a globális beállítást.
-
emiki6
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2415 üzenetére
Qd olednél van egyfajta leszabályzás hdr-nél, hogyha az egész kép világosra vált, akkor visszavesz a fényerőből, sötétre váltva visszateszi amit levett. A gyártók ezt így-úgy próbálják kompenzálni amennyire sikerül, ez okozhat különbségeket.
Has MSI Fixed QD-OLED Panel Dimming? - EOTF Boost Mode Tested
A glossy amúgy tényleg jó cucc, engem már jobban zavar ha látom a matt bevonat fényszórása, mint egy tükröződésmentes glossy enyhe fényvisszaverődése.
-
GeneraL_XTX
veterán
A bevonaton máris sok múlik a samsung félmatt volt (vagy félfényes kinek hogy tetszik) ez meg full fényes, tisztább a kép a feketék jóval mélyebbek. A színek hiába nem olyan jók elméletben a woleden mint qd oleden a fényes felület sokat dob rajtuk így is. Fényerőben mérhetően jobb ez az asus mint a qd oledek és ez látszik is. Bár itt qd oled meg qd oled között is van különbség, a samsungon sztem sokkal látványosabb volt a hdr mint az alienware-en bár a beállításaiba nagyon nem turkáltam bele csak a gyári hdr profilokat használtam. És nincs a qd oledeknél jellemző fényben kivilágosodó feketeszint, cserébe jobban tükröződik.
Szoval azert vannak itt különbségek, de nyilván nem olyan látványosak mint ips-oled váltas esetén, főleg hogy az ips pont abban harmatgyenge (feketeszint, kontraszt) ahol az oled a legjobb.
-
válasz
Nekem az ég és a föld a LCD to OLED volt. Samsung OLED a main és a másodlagos monitor egy sima 144hz-es samsung lcd. Itt látom a különbséget, kíváncsi lennék hogy 2 oledet egymás mellé raksz hogy mit veszel észre.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
4264adam #2412 üzenetére
élénkebbnek biztos nem élénkebb, de nagyon hasonló. de mint mondtam a samsungomon kb semmi hasonló beállítási lehetőség nem volt (vagy nem találtam, de nem hiszem mert eléggé széttúrtam a menüjét anno, de az is lehet hogy más volt a neve és nem tudtam mi mit takar) Annak a képi világa nagyon hasonló volt az asuséhoz wide gamut beállítás mellet. Samsungon ha jól emlégszem natív színteret használtam.
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2411 üzenetére
A Glossy azért glossy
Gratulálok a monitorhoz.
Fényesnek fényes = WOLED fehér fény zsiványabb, na de minden kék piros rózsaaszín is élénkebb?
Engem ezek a tartományok érdekelnének amikor váltok G6-ról, CP2077-ben a RenoDX HDR mire képes Glossy-n. -
GeneraL_XTX
veterán
Közben megoldódott a sok állítgatástól meghüjült kicsit lehet.
Kipróbáltam a hdr-t is, hát ez még a samsungnál is faszább, szép fényes minden aminek fényesnek kell lennie
Szerencsétlen dell meg nem értem egy lapon se lehet említeni a kettőt hdr szempontjából
-
emiki6
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2407 üzenetére
Még van 2 heted elállni.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2408 üzenetére
Szerintem ki lehet kapcsolni
-
ForRedGlory
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2407 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
Mondjuk az egy elég érdekes dolog, hogy kikapcsolom a gépet, a monitor is elmegy aludni, de a hátulján az rgb világítás égve marad
-
szasanyi
félisten
válasz
Remek! De mi van színekkel, azt hogy látod a QD OLED után?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2401 üzenetére
igen, a 240hz-es variánsból van nekik készleten, de én maradtam a 165hz-es verziónál mert 4k-n a 165fps-t azt neccesesen érem el, még egy 5080 superrel se hiszem hogy menni fog
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Örülök, hogy tetszik, követlek.
Holnap beugrom az Oázisba és elhozok én is egyet, mert ott egy huszassal olcsóbb, mint iPonban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Facebook és Messenger
- One mobilszolgáltatások
- Titan Quest II
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus ROG PG248Q 24" 180Hz
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- ASUS ROG Swift PG348Q 34" 21:9 UWQHD Gamer Monitor
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest