- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- perge666: Anbernic kézikonzolok
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
4264adam #699 üzenetére
Ja én a gamers nexus videóból tájékozódtam, ott több helyen volt, hogy stúdiók a 50 serieshez leokézták a legújabbat, 40 serieshez meg tavaly decemberi volt megadva.
DLSS4 forcet nem tudtam, hogy lehetett máshogy korábban, de igazából nem kompetitív gameben nem érdekel ha nv app elvesz egy kis teljesítményt, FG-vel így is 150-180fps el megy a game highon, kompetitív játékok meg natívban is többszáz fps-el mennek szóval az is oké -
4264adam
veterán
50xx-et is súlyosan érinti a probléma és a legbiztosabb driver a tavaly októberi. 566 branch semmi 572 branch.
DLSS4-et is lehet forceolni régebbi driveren: Nv Profileinspector a neve. Ugyanezt teszi meg az NV app is csak nem kell hozzá.
5070TI van nekem is csak az 572 megy fel, de NV App nélkül vagyok, NvprofileInspector-t használok. Mert van ahol lassulást okoz az NV app megléte. -
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #697 üzenetére
Ahogy néztem csak 40 seriesen problémás a legújabb driver, nekem 5080-on probléma mentes és a stúdiók is a latest drivert ajánlják 50 series esetében. Aminek örülök, mert az új verzióban már rá lehet forceolni a DLSS4-et azokra a játékokra amik gyárilag régebbi DLSS verzióval jöttek. MH: Wilds esetében ennek különösen örülök mert az ócska konzol port miatt muszáj vagyok DLSS+FG -t használni, hogy egyáltalán élvezhetően fusson, úgy viszont nagyon mosott csúnya volt a kép, de most DLSS4-el kristálytiszta tűéles lett.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #694 üzenetére
Alapvetően a Samsungnál az OLED TV-ikből kiindulva is nem újkeletű, hogy legyenek elb.szott firmware-k, de itt a topikban is van 2 Samsung OLED monitor tulajdonos akinek nincs panasza szóval puding próbája az evés esetedben
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #694 üzenetére
Igazából ha megveszed és mégsem tetszik van 2 heted visszaküldeni, vagy ha nem jól viselkedik azt látni fogod 1 hét alatt.
Első G6-om pixel hibás volt, elálltam és rendeltem újra. cash vissza az első rendelésből.
1 pixel nem hibahatár, de az elállás vonatkozik arra is az első 14 napban. -
Meggyőzhető vagyok. A firmware hiba az, amitől tartok Samsungnál. Pár hete írta valaki Rtings kommentben, hogy még mindig nincs javítva.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #689 üzenetére
Az erős kompromisszum azért elég erős szó.
Tökéletes megjenítő nincs, de az OLED közelíti meg ezt a legjobban a létező technológiák között.
A VRR villódzás minden típust érint mert azonnali válaszidőd van és pixelenkénti fényerő vezérlés nem háttérvilágitás mint az LCD technológia esetén.
--> Itt pedig nem is értem miért kell 240Hz és 360Hz-en VRR-t használni:
Elméletileg van képtörés
gyakorlatilag ezen a frissítési frekvencián már nem fogod észrevenni de ha bekapcsolod a VRR-t villódzást fogsz tapasztalni és még a frametime-od is elrontod mert a GPU alacsony framerate melletti magas frametime-ját fogja felvenni a monitor frissítésre. --> Ezek jobban fognak zavarni mint a 360hz miatti 2.8ms frissítési rátával látható képtörés. 240Hz-en 4.1ms ez a frissítési ráta. nem lehet hogy ezt a képtörést már gyakorlatilag lásd. Lassított felvételen persze látszik.Lila árgyalat: Szépek a képek róla hogy ha kikapcsolt állapotban fény éri a QD-OLED-et lila árnyalatra emelkedik a fekete -->gyakorlatilag bekapcsolt állapotban semmit nem látsz ebből. És még a Matte réteg ezen javít mert már nem Glossy a G8 és G6 QD-OLED.
DG80-nál Reditten leírták hova kell állítani a VRR-t hogy ez ne legyen meg illetve jelenleg az nvidia is tele van ilyen driveres gondokkal főleg ha duplamonitoros rendszert használsz.
[Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket]Ez pedig maga a Geforce feedback hub:
[link]Érvényes ezekre:
"Elméletileg az elmélet és gyakorlat között nincs különbség, gyakorlatilag pedig van"
-
válasz
Azt nem tudom, hogy a többiben mi van, de a 34-es G8-ba nincs ventilátor, hőcsövek vannak benne, valami gőzt párologtat....
-
Csandi
őstag
válasz
Lila árnyalat csak akkor van ha ráesik a fény.
-
válasz
deathcrow42 #688 üzenetére
Nem tudom, sokat elolvastam, de a generációkat nem nagyon ismerem. Azt tudom, hogy ami most kapható 4K WOLED vagy QD-OLED, az mindegyik erős kompromisszumra szorul. Az LG paneleknél elég pocsék a VRR villódzás. Plusz ezeknek aktív hűtése van, amire sokan panaszkodnak, hogy hangos, vagy az lesz idővel, ahogy degradálódik a venti. A Samsung QD paneleknél a lila árnyalat, illetve az említett S32DG80 változatnál a firmwarere van sok panasz. Elmegy a kép pár másodpercre működés közben, visszaáll a monitor 120Hz újraindítás után, ezekre emlékszem.
-
válasz
Hegyirabló #685 üzenetére
Mármint kivárnád a következő 32" 4k monitor generációt?
Mit várnál a kövi gentől? Kapsz 50 nitet vagy 200-300 peak nitet, és valszeg ennyi lesz
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #685 üzenetére
Szerintem nem, 3th Gennel megvan minden .
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #681 üzenetére
Ez a 3th genes panel és ide modell (2025 march). ezért az F jelölés. És az 500k+ ár. tavalyi modellek olcsóbban kell lennie.
-
válasz
Dare2Live #679 üzenetére
Ez a Samsung melyik kategória? Olyan, mintha az S32DG80*** frissített változata lenne.
-
Dare2Live
félisten
válasz
4264adam #667 üzenetére
Leírom ide is mert közhasznú:
-Samsung ÜSZ "Élő csevegéstől" próbáltam kupont kérni 32" G8ra de nem kaptam, nincs aktív kedvezmény rá.-Az Erste 10% pénzvisszatérítés nem tudom működik e az Erste -10% partnerrel. [link] Odaírták, hogy ellenörzik, hogy nem történt e "kedvezmény halmozás".
Összességében ami fixen működik az az Erste partner. Így 427ért hozható el a G8.
más: 32" QDból csak gen 3 van. Viszont megvehető több frissítés verzióban is. pl AOC AGON az 165hzes. Ez 324.000Ftért elég jó ár, szerintem 165-240hz difinek csak nagyon kompetetívben van létjogosultsága. Aki viszont ennyire kompetetív vonalon mozog (Valorant, CS...) az nem vesz 4Kt és nem vesz 32est hanem 24-27est és szigorúan 480hzst vesz.
Igazából videókártya sincs max 5090 ami ki tud hajtani 240hzs monitort 4Kban. -
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #677 üzenetére
A tükrösséget nem a QD okozza, hanem hogy Glossy bevonatos. Az megvan a WOLED vonalon is, sőt inkább azzal találkozol ott.
QD-OLED-nél pedig gyakori a Matte réteg is ami a nappali használatot segíti.
Ami a QD-nél van az hogy fény hatására a fekete szín rózsaszínnek tűnhet de ez is csak ha nincs bekapcsolva a monitor. Használat közben nem látszik illetve ezen is segít a Matte réteg a Glossy-val ellentétben.
Takarítani pedig a Glossy-t nehezebb, Matte könyebb.
-
BullKoxa
őstag
Engem nem érdekel milyen Gen. Nem gondoltam hogy 1.Gen a moncsim. De így is jobb mint Va, Ips. Sokkal jobb mint a volt Predatorom. 21:9 szuper Fps-re. Képe gyönyörű , betekintési szöge szuper. Meg az sem érdekel hogy kicsit tükrös a kijelző QD OLED.
4x évesen nem sokat megy a gép, első a család , edzés , a munka
és a Game-Film.
-
4264adam
veterán
Igen. Csak a 32” ami 3th Gen. Ezt én is írtam itt neked és a monitoros topikban és végig futtattuk.
“32" 4K 240Hz-es OLED-el nem tudsz mellélőni (ez a 3th genes panel).“
34” nem igazán kapott fejlődést. Elméletileg van 2.5th Gen de Reddit visszajelzés és még a TftCentral is beszámolt róla hogy amit elsőnek 2.5-nek hittek az valóban első genes
-
Novver
senior tag
-
Novver
senior tag
válasz
4264adam #667 üzenetére
A cég és az erste kilőve, a nagyobb családban sem opció senkinél
A kuponkunyerálóst és az ügyfélszolgálatot meg megkérdezem ha aktuális lesz.Nem tudom még hogy mit fogok venni őszintén szólva.
A G8 34" rettentően csábít. Sixpak képei nyálcsorgatóak.
A G8 32" 2025 viszont a racionális döntés lenne ha el tudom engedni a tényt hogy nem lesz hajlított és nem lesz nagyobb mint a mostani.Rettentően lehangol hogy nincs hajlított 3rd genes opció a Samsungtól.
Még nézegetem az opciókat.Egy biztos. KELL.AZ.OLED.
-
4264adam
veterán
32" 4K 240Hz-es OLED-el nem tudsz mellélőni (ez a 3th genes panel). Ha Samsung weboldalról rendeled ezt ajánlom:
Keress családon belül vagy havernál aki Erste bankos. Parterprogramban vannak a Samsunggal egyedi árasok. Ez alapból 10% kedvezményt jelent.
Erre jön még az Erste moneyback kedvezmény, hogy 10%-ot visszautalnak a következő hónapban.
Illetve engedélyezett vásárlásnál a 3db kupon felhasználása. "kupon kunyeráló" topikban ha írsz ezügyben tudnak 5-10-15% kupon adni aki segít.
Illetve munkaidőben hétköznap az online ügyfélszolgálatra a samsung weboldalon szépen kérhetsz még kupont. pl ilyen szöveggel:
Munkatársam most rendelt G8 monitort és itt kért 10% kupont, ha lehetséges szeretnék én is kérni mert rendelni akarom ezt a monitort...Nem robotok hanem tényleg személyek írnak vissza ezért legyen szép a megfogalmazás
Ezekkel nagyon egyszerűen 30-50% brutto kedvezménnyel meg tudod venni a terméket.
Ha pedig cégre veszed akkor elég a nettoval számolni. -
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #664 üzenetére
+1
almát almával, körtét körtével.
Ha csak a fényerőket nézzük (nit), sem tudjuk a miniLED VA-t és OLED-et összehasonlítani, mert 50-70cm-re ülve a 400nit is eleegendő ,más mint a Miniled miatti 1000nit. Utóbbihoz hogy használni tudd és ne égesd ki a szemed kevés a 70cm. 400nit is erős közeli használatra. -
-
Csandi
őstag
-
Novver
senior tag
Szervusztok!
Épp monitorvásárlás előtt állok és nyúzom is a másik topicban 4264adam és sztivo idegeit rendesen, nem is ezügyben szeretnék itt tanácsot kérni, inkább csak megerősítést és véleményeket.
Ti akik - feltételezhetően - TN és VA panelekről váltottatok először OLED-re, gaming szempontjából mekkora volt az élményfaktor ugrás?
Sosem éreztem hogy nekem kell az OLED és alapvetően most is VA panelben gondolkodtam, csak volt szerencsém megnézni media marktban a kiállított első generációs G8-at és hát egyszerűen gyönyörű volt. A fekete az tényleg fekete volt.
Mivel az egyik játék aminél feltétlenül fontos hogy a fekete fekete is legyen, a Tarkov, így ott azt éreztem hogy ez márpedig kell nekem.
Ugyanígy nem gondolkoztam ultrawide-ban sem, de az a 34" valahogy megragadta a fantáziámat. Pedig itthon most is egy 32"-t nyúzok, de valahogy úgy érzem hogy megtaláltam "A" monitorméretet.Szóval TLDR, megérte az OLED váltás? Tényleg jobb élmény a játék?
PS: Samsung már nem is tervez 1440p ívelt monitorokat gyártani idén?
Mert az első genes G8 nálam elég para mióta tudom hogy hajlamos beégni, így inkább keresgélnék az újabb generációsak között, de azt meg most nem találok tőlük, az új 2025ös széria ahogy néztem csak laposban jelenik meg. -
BullKoxa
őstag
Bocsi. Ez a védelem jó a penelnak? Köszönöm Szépen a választ!
-
Gomez1984
aktív tag
Én ilyenből rendeltem be párat, ez elég nagy olyan anyag mint a nagyon puha szemüvegtörlő.
Ennyiért ajándék.
[link] -
Csandi
őstag
Amúgy van itt valakinek légtisztítója? Azzal nem tudnánk védekezni a por ellen?
-
Orbiteric
tag
nekem volt egy folt a monitoron amit elkent egy nedves törlőkendő. most én se tudom mivel kéne tisztitani, de g6on van egy matt fólia gyárilag ami talán védi is a kijelzőt ,
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #650 üzenetére
ISO az még lenne is belőle de HUN nem. Szerencsére általános suli óta tudok vakon gépelni így nekem fölös, az ANSI-t pedig a nagy shift miatt amúgy is jobban szeretem játékra, úgyhogy problem solved
átvilágítás meg van a Wootingon, de igen neked úgy a Keychron a legjobb opció.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #648 üzenetére
Mióta létezik a Wooting csak azt szabad venni
Keychront váltott nálam is, competitive FPS gamingre kötelező. Minden másra amúgy fölösleges.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #646 üzenetére
Nekem a billemhez járt egy átlátszó műanyag fedő, este azt csak rárakom
de ez ugye PC, nem laptop.
-
Ja, értem! Meg sem merem ezt a témát nyitni, de például pont Mac staingate miatt vettem kendőt a billentyűzetre, hogy összecsukáskor ne érjenek a gombok a kijelzőhöz. Az Uppercase Ghostblanket 10 USD volt (mire ideért lett belőle 30), az volt olyan selymes, amit írsz. De vettem kínai utángyártottat is, az kb. 1000 forint, az meg inkább szöszös volt. Az eredeti egyértelműen jobb.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #644 üzenetére
Attól, hogy a mikroszálas kendőknek 2 fajtája van, az egyik picit ilyen "szöszös" felületű, kicsit durvább mint mondjuk egy szivacs, na olyat pl. nem használnék monitorra, a másik pedig ilyen extra "smooth" könnyed mintha selyem lene, na az a jó.
Tüsszentésnél én is elfordulok, de 99%-ban multis gameket tolok haverokkal, non stop beszélek a gép előtt, szóval elkerülhetetlen, hogy 2-3 hét alatt ne legyen tele foltokkal a kijelző
-
Meg sem merem kérdezni, mert biztosan gúnyolódásnak fogod venni te vagy más, de ezek mitől prémium kendők? Érdekel csak a dolog, azért kérdezem.
főleg gondolom a beszédből származó köpet nyomok
Na pont ezért van nekem mindig a gépnél papírzsepi, hogy abba prüszköljek, meg próbálok játék közben nem káromkodni.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #640 üzenetére
Nincs, de a kedvedért majd veszek egyet, hogy össze tudjam hasonlítani és kijöjjön, hogy tényleg ugyanaz.. ez egy kendő, mikroszálas finom anyagból, nincs benne több technológia, nem tud más lenni.
Szemüvegkendőt én bementem egy vision expressbe és vettem ott valami 1600 ft-ért egy sima kéket. 4264adam pedig Hoya márkájút használ elvileg az az egyik legjobb. Neten azt még 1000ft alatt is találni.
Nekem az első tisztításom pont tegnap volt, mivel nem vettem 2 kendőt ezért először áttöröltem szárazon, hogy az alap por lejöjjön róla, aztán egy kis Clin a kendőre azzal végigmentem leszedni a zsíros foltokat (főleg gondolom a beszédből származó köpet nyomok) azután csíkos maradt a kép, megvártam hogy kiszáradjon a Clin-es kendő átmentem vele újra körkörös mozdualtomkkatal és minden lejött róla. Glossy WOLED panelem van. QD-OLED nél is hasonló az eljárás csak ott asszem desztvíz kell. Redditen is r/OLED-Gaming en sok posztot találsz OLED tiszítással kapcsoaltban, még USA-ban is kevesen veszik meg az Apple kendőt, és ugyanúgy vadiúj tisztaságú állapotra tudják csináálni az emberek, karcok nélkül.
-
Na, erről írok! Mindenki használjon nyugodtan olyat, amilyet ő szeretne. Telefonhoz szerintem is felesleges, hiszen annak valami edzett üveg a kijelzője, nem kényes. A Mac Pronak, meg asztali Mac monitornak nem, az valamilyen műanyag, bevonattal, ha jól emlékszem.
#639 Csandi
Tudnál ajánlani nekem prémium szemüvegtörlő kendőt? Mert amit találtam így beírva a keresőben, az nem 1500-2000 forint. -
válasz
Hegyirabló #640 üzenetére
Mikor megvettem a 15 pro maxot, vettem apple törlőkendőt is, utána vettem 1000 ft-os noname kendőt a dm-be az jobb volt
-
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #638 üzenetére
Senki nem beszélt “illatszerboltos” kendőről eddig sem. Prémium szemüvegtörlő kendőt használunk, ami 1500-2000ft / darab. Le merem fogadni, hogy annál semmivel sem különb az Apple-é. És ezt Apple felhasználóként mondom, itt is van/volt Macbook nem egy, ipad meg 2G óta csak iphone.
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #635 üzenetére
Nyugi, az igazság a kettő között lesz.
Nem kell a 8 ezres Apple törlőkendő mert a sima szemüvegtisztítós kendő is tökéletes, de ne is az 500Ft-os mikroszálas törlőkendő legyen.
Nem illatszerboltost ajánlottunk hanem Optikai üzletet.
De aranyos leírások vannak az Apple termékre:
- "polírozó kendő" --> a polírozás pontosan pár um(mikrométer) réteg eltávolítást eredményez- "ne használjon tisztításra semmi folyadékot csak a száraz kendőt" --> zsírtalanítani így nehezen fog menni.
majd ugyanez a leírás ezt is tartalmazza: "Mosd ki kézzel a törlőkendőt mosogatószeres vízben.Öblítsd át alaposan."
Nem győzött meg. De örülök hogy téged igen.
Szerintem máshol is a gúnyolódás helyett kaptál arra választ, hogy az olcsóbb optikai is megfelelő a célra.
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #633 üzenetére
nincs
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #631 üzenetére
Igen az a törlőkendő ugyanaz lesz mint minden másik olcsóbb típus
-
Javasolhatok tisztításhoz?
Apple törlőkendő. A Mac Pronak is kényes a Mini-LED-es képernyője, ráadásul azon van valami bevonat, ami lekophat. Két éves a Mac Pro, ezzel törlöm, és nagyon jó.
Tudom, ment a gúnyolódás sok helyen, hogy "- Nyócezer forintos törlőkendő az Appletől, hőőőő!", de hát nehogy már ne vegyek ennyiért jó minőségű törlőt akár az egymilliós laptophoz, akár a félmilliós OLED-hez. -
Csandi
őstag
válasz
deathcrow42 #627 üzenetére
Igen így értettem
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #627 üzenetére
De a Clin alkoholtartalmú, nem?
-
BullKoxa
őstag
Elég ez a vedelem a panelnak? QD Oled, Philips 34M2C6500
-
-
4264adam
veterán
válasz
abridabri #624 üzenetére
Olvasd el az Assassin Creed HDR leírásokat. Egyszerűen a fejlesztők elrontották "még mindig" az implementációt. Ezt a Reshade nem javítja ki.
Fallout4 --> NvtrueHDR-t használok valóban szép
AC Mirage --> marad SDR
Chrome használat -->SDR
Office Word--> SDR
CP2077 --> HDR + RenoDX ReshadeDe még mindig igaz hogy SDR anyagot javítasz HDR kijelzőhöz nem HDR kijelzőt butítasz
Olyan anyagot ami nem abban lett. -
4264adam
veterán
válasz
abridabri #622 üzenetére
Ez nem éppen így van.
Legtöbb windows anyag SDR a mai napig és van YT videó ahol megy a HDR, meg a twitch video de a menü még SDR a mai napig.
HDR kijelzőn az SDR anyag szét tud csesződni. De egyre több dologban jól működik.
SDR anyag = SDR mode ON
HDR anyag = HDR mode ONIlletve közbe jön még a szar implementáció is:
- Biztos vagyok benne hogy Assasin Creed-et senki nem HDR-ben tol mert nincs jól az anyag implementálva. Ott az SDR sokkal szebb.
CP2077 már jobb de nem tökéletes -->RenoDX-el már szinte az. -
válasz
DeathAdder #594 üzenetére
HDR-ben persze . Eszembe sem jutna lebutítani SDR be ,ha már tudja a HDR-t miért ne használnám ?
Főleg ,hogy már a bőngészőben YT /Twitch stb videókat is lehet HDR re kényszeríteni . -
pergabb
senior tag
Valakinek van ötlete ufo teszt miért ugrál 237 és 240hz között, miért nem tartja stabilan a 240-t? Néztem több böngészőben, energiagazdálkodást feltoltam, gpu gyorsítást i be kapcsoltam, sok változás nincs, illetve utóbbi, azaz gpu gyorsítás kikapcsolása esetén pár mp-re néha tudja tartani stabilan, aztán ugyan úgy elszáll.
-
Csandi
őstag
Sziasztok,
Glossy WOLED (XG27AQDMG) első tisztításán átestem, ahogy írtátok szemüveg boltból prémium mikroszálas, és sima natúr Clin.
Minden fasza, legjött minden retek meg por, ujra gyönyörű a kép.
Két kérdés:
Egyik, hogy full fekete képnél ha úgy esik rá a fény akkor a Clin-es trisztítás után ilyen csíkok maradtak ahogy húztam a kendőt , ezt mivel lehet leszedni? Száraz törlővel próbáltam átmenni újra de semmi eredménye. Ez lenne a desztvizes téma?
Másik, hogy ti minden takarításhoz új kendőt vesztek a belekerült porszemek miatt, vagy ugyanazt többször használjátok vagy mossátok esetleg?
Köszi. -
Gardaai
senior tag
válasz
Gomez1984 #612 üzenetére
125% mérettel használom
Ez lesz a különbség. Ha nagyobb a szöveg, akkor nem annyira rossz a helyzet, viszont én meg pont hogy nem szeretem a zsúfoltságot, ezért a "kezelőszervek" (Photoshop layerek, fenti menüpontok stb.) nagyon picik és ott iszonyatosan életlen minden.#613 4264adam
3 darab Acer 27" 1440p IPS-t használtam előtte, ebből kettőt szerettem volna kiváltani a Samsung G9 49" OLED 2024 novermberi típusával. PPI ugyanakkora, a panel más. IPS-en se tűéles, de nem ennyira zavaróan szőrös/homályos a szöveg. Szerintem 4k alatt az OLED-et elengedem, megnézem ezt a 49" VA G9-es verziót, ha az sem, akkor 32" 1440p lesz. -
4264adam
veterán
Neked akkor a 150ppi kell ami a 32" 1440p lesz.
Vagy ahogy "Gomez1984" kolléga írja: Emeld 125"-ra.
Számomra azért hihetetlen mert itthon Q80 és QN91 Miniled VA TV-m van. Nem tudtam megszokni a 23.96 FPS okozta OLED Stutter-t. LG A2 majd LG C2-n sem, mentem vissza Samsung LCD vonalra TV-n.
Ezért féltem OLED Monitorra váltani én is.De hatalmas pozitív csalódás a 27" 1440p OLED. lassan 2 hónapja van meg és nem használom sem a 125%-ot sem a Mactype-ot.
-
Gomez1984
aktív tag
Hihetetlen amit írsz.
Én IPS Dell S2721DGFA moncsiról jöttem át, ugyan ez a felbontás, minden, én nem látok difit a betűknél. Megjegyzem, én elég nagy 125% mérettel használom, nem szeretem a pici betűket. Én nem érzem hogy roszabb lenne a betűk megjelenítése.
Mondjuk nálam a használat 80% játék, 20% netezés/olvasás. -
Gardaai
senior tag
válasz
4264adam #607 üzenetére
Redditten sokat lehet olvasni hogy az embereknek fáj a szeme és feje hosszab idő után az OLED előtt. Szerintem meg csak mindent megtesznek érte:
- túl magas fényerő
- kombinálva az amerikai full sötét szobában ülve semmi háttérfénnyel csak a monitor.
Én is ebben a cipőben járok és elhiheted, ezzel az OLED monitorral többet foglalkoztam mint egész életemben összesen a többivel és még mindig nézhetetlen. Attól fáj a fejem, nem attól, hogy 5 vagy 45-ös a fényerő.
-
Gardaai
senior tag
-
Csandi
őstag
válasz
4264adam #607 üzenetére
Én pl. a WOLED-emen az SDR-t 50 körüli fényerővel használom, és ez így pont bevált kicsit világosabban meg sötétben is, szemfájás meg semmi. Szóval full emberfüggő.
OLED TV-n (C4) meg SDR 60, HDR 100 (de ott ugye így kell a HDR-t, mert nem mindig 100, csak amikor adott képkockának olyan a metaadata) -
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #606 üzenetére
-G-Sync Compatible lett fizetve. Nincs G-sync modul benne. Ugyanaz mint a többi.
-HDR 400 szabvány is meg ugyanez: fizet érte hogy a dobozon legyen de az összes monitor tudja a szabványban írtakat. Mégis máshogy fest az IPS VA és OLED
Nekem a Miniled VA HDR1000-el rendelkezett. Volt fényerő bőven csak kontraszt, színtérlefedettség, betekintési szög nem volt OLED szinten
Legalább a doboz felére nagy betűkkel rá volt írva
-
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #606 üzenetére
Nincs olyan hogy butított panel.
Ket panelgyarto van :
LG: WOLED
Samsung : QD-OLEDtőluk vásárolnak az AIB-ok. Rakják mellé az elektronikát és a házat.
Fényerőt mindenki egyénileg állítsa be. Nekem SDR-re a 15 játékra HDR 40-van.
Redditten sokat lehet olvasni hogy az embereknek fáj a szeme és feje hosszab idő után az OLED előtt. Szerintem meg csak mindent megtesznek érte:
- túl magas fényerő
- kombinálva az amerikai full sötét szobában ülve semmi háttérfénnyel csak a monitor.Nem szoktam a kijelzőket ennyire módosítani mint neked a képen van. Azt a beállítást használom ami nem módosít sokat a jelen csak a fényerőkön.
Szerintem neked az a bal oldali menüben a “Ki” lehetőség. Itt látom még a színeltolást is fokozza beleszól az anyagba. Ezeket én rábízom az anyagra nem a monitorra. És csak fényerő.
neked ezért túl fehér most. Próbáld ki SDR 10-15-20 fényerővel. -
BullKoxa
őstag
válasz
4264adam #601 üzenetére
köszi ez jó infó volt, Én be próbáltam kalibrálni a Windows HDR Calibraton-l. Kicsi fura ez a QD OLED. Jó világos nekem . ettől a beállítástól nem lesz baja a moncsinak? Gyárilag így volt ez a game. Filmnél a fényerőt levettem 40-re. Kicsit ilyen szem ki sütős VA/ Ips után ez a moncsi.
Elvileg ebben is olyan panel van mint az Alienben, csak lehet kicsit butított változat, de itt a Philips fizetett a G-Sync és a Vesa DisplayHDR400 szabványért is. -
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #603 üzenetére
OLED védelmét annyival tudod segíteni hogy nem max fényerőn dolgoztatod. Nekem tavaly volt IPS majd MiniLED VA és most a Samsung G6 OLED.
Monitoron beállítottam hogy az SDR fényerő 30%-megy
Samsung fényerő skálája 50 szóval 15-re raktam. Ez egyéni preferencia de nekem tökéletes nappal és este is így használniA HDR-t pedig 80%-ra raktam 40-es érték
a peak brightness-t pedig médiumra így a 20% fehér ablakon Windows HDR calibration szerint is nem 400nit hanem 500nit de ezzel nem terhelem a kijelzőt mert csak 20% esetén magasabb mondjuk ott ha a megjelenített HDR képen mondjuk erőteljes napsütés van de nem a teljes képen. -
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #603 üzenetére
Bocsi en írtam rosszul a tab valóban a b betű
a betűket a szemed 2 hét alatt megszokja en már nem is használom a Mactype programot . Esetleg próbáld ki azt -
válasz
4264adam #601 üzenetére
köszi az infókat, hasznos volt, ezeket egyáltalán nem tudtam
kicsit szkeptikus voltam, hogy minek váltok monitort, de egyáltalán nem bántam meg. egyedül az olvasással szenvedek még, de az is javíthatóegyébként nekem alt+win+b-re kapcsol át, win alt tab nem csinál semmit win11-en
-
Hauptmann
veterán
válasz
DeathAdder #594 üzenetére
Kizárólag sdr.
-
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #600 üzenetére
HDR peak azt jelenti ha a kijelző 2% kocka Fehér van kint akkor az fel fog tudni menni 1000nitre is. 20% fehér ablaknál olyan 400 nit tud lenni a max . És ha a teljes képernyő max fény erejű fehéret rak ki akkor az olyan 240-280 nitet tud a panel.
Windows HDR Calibration programon menj végig és a végén nyugodtan húzd 100% saturation-ra az SDR színeket .
Es a windowsnak is HDR Modeba kell lennie
Win Alt Tab ha megnyomod akkor vált a Windows SDR és HDR között.Illetve legyen kikapcsolva a Windows beleszólása a színekben. Itt :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Horgász topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Eizo Flexscan EV2450 24" FULL HD LED IPS (1920X1080) HDMI-s káva nélküli prémium monitorok eladóak
- LG UltraGear 32GP850-B Monitor! 2560x1440 / 1ms / 165Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Benq xl2410t e-sport monitor
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU OLED Monitor
- LG UltraWide 34WN750P-B IPS Monitor! 3440x1440 / 75Hz
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest