Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Tettem a leolvadás alatt egy 5080-at a 4K OLED alá. Hát nem igaz, hogy nem lehet észrevenni a különbséget a DSC és a natív DP 2.1 között. Kíváncsi vagyok, hogy ha stabilabb FPS-t tud, akkor az javít-e a VRR villódzáson. -
emiki6
veterán
Én meg időközben rájöttem, hogy a framerate tök jól szemléltethető videófelvételen, mert a kamera nem pillanatokat rögzít, hanem a másodperc darabjait. Szóval csináltam videót. 60 vs 120 vs 180 vs 240 vs 360 Hz (60fps-sel rögzítve, egérmozgatás):
Há nem is láccik a 360 Hz
(bocsánat, nem vágot, se nem szerkesztett)-
Illetve tettem fel win11-egy, csomót szuttyogtam a hdr-rel, majd rájöttem, hogy ha nincs natív hdr támogatás vagy a natív hulladék, akkor semmi értelme, sőt inkább ront.
-
Skynet258
Topikgazda
Huh de jó ez a topik is megmenekült az adatvesztés karmaiból...
Gondolkoztam vajon mikor nyitottam ha régi backup kerül vissza, de nincs is para, az utsó bejegyzés 21-e volt.
-
Meg tudná valaki mondani, hogy az Msi Mpg Urx 221 és 222 modellekben beépített ventilátor van?
-
kozi71
senior tag
Ja, a zöld manó.
-
-
4264adam
veterán
válasz
ricshard444 #1889 üzenetére
Nem gyengébb a HDR, csak max fényerő különbség van és amiatt érzed annak.
Mondjuk próbálj meg 50cm-ről 1000nit-et folyamatosan nézni --> nem fog jól esni.
Elgendő a 400nit -
Kipróbáltam masszív HDR alatt a Philips monitort a Samsung S95B ellenében.
Valóban a HDR jóval gyengébb, mint a tv -n, de a képminőség kárpótol minden szinten.
Nagyon vicces jelenség, hogy a tv olyan pixelesnek tűnik a monitor után, mintha valami 1080p kijelző lenne. -
kozi71
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #1880 üzenetére
Én még a mai napig nem kaptam vissza azt a monitort amit három napon belül jeleztem nekik, hogy bűzölög. Az elvitel is három nap szabadságomba került. ( Nincs autóm, és túl nagy dobozban van.) Hétfőre ígérték viszik. Nem vitték. Kedden írt a szállító cég jönnek reggel 8-16 ig legyek otthon, nem jöttek. Végül szerdán vitték el...
Június 16-án vitték el. Náluk most is azt írja az oldalon még két nap van hátra.
Szóval egy hónapig biztos nem lesz monitorod. Vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen. A vicces az, hogy külön fizettem azonnali csere garanciát is. De mivel az elszállítás is ekkora káosz volt, inkább elálltam és kérelmeztem vissza a pénzem. Azt írták elvileg vissza utalták már az azonnalit, de ha külön nem kérdezek rá, eszükbe sem jutott volna. Mondjuk az sem ért még vissza a számlámra.
Ez a egész kb, 15 levélváltás, két telefonálás után történt.Most ASUS ROG Strix XG27UCDMG monitorraL szemezgetek.
Pedig a Dell Alienware AW2725Q eszméletlen jó masinának tűnt, nagyon sajnálom, hogy így jártam vele. -
Skynet258
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX #1880 üzenetére
Mindenesetre óvatosan használgasd addig, nehogy valami komolyabb baj legyen, aztán reméljük a legjobbakat - az Alza szerencsére gari szempontjából mindenképp jó hely.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Skynet258 #1878 üzenetére
hdr-ben azért melegszik de semmi különösebb forróságot nem érzékelek külsőleg. de eddig semmi ilyesmit nem éreztem, most meg nagyon is érezhető. nem hiszem hogy tetemesebb mennyiségű por belement volna, ott ahol a szellőzők vannak nem nagyon kell takarítani mert nem nagyon lesz ott poros. mind1 bejelentettem az alzához még bőven garis aztán meglátjuk mit mondanak. Csak ugye ki tudja meddig ülnek majd rajta addig meg ugye nincs monitorom
utánanéztem én is qd olednél (a magas fényerő miatt azért tud fogyasztani) főleg új monitoroknál elő szokott fordulni ide is írt egy srác ezügyben pár hónapja, de ez már lassan 2 éves és eddig semmi ilyesmit nem éreztem a gép előtt ülve.
-
dom1n0
őstag
válasz
GeneraL_XTX #1877 üzenetére
Por nem lett takaritas kozbe esetleg veletlen belesoporve a lukakon/reseken at? Annak szokott ilyen budos “amper” szaga lenni.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX #1877 üzenetére
Rákeresve nem ír semmi ilyesmi jellemző típushibát, de ha az egész szobában érezni az már szerintem elég komoly problémára utal, és akár tűzveszélyes is lehet...
HDR-ben vélhetően mind a panel mind az elektronika nagyobb igénybevételnek van kitéve, emiatt lehet olyankor erősebb a dolog - már ha valóban valamiféle túlhevülésről beszélhetünk. Ha igen, akkor azért a panelnek/készülékháznak is melegnek kéne lennie szerintem, legalábbis nem tudom elképzelni, hogy az egész szobában érezhető szagot úgy produkálja, hogy nem lesz tapintásra forró valamelyik része. -
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok! Van egy samsung 34' Odyssey G85SB QD oled monitorom, kb másfél éves eddig semmi baja se volt, de pár napja feltűnt hogy játék közben meg-megcsapta az orrom ilyen égett szag, főleg ha HDR-ben játszom. Nézegettem meg szagolgattam és feltűnt, hogy monitor tetején van végig ilyen szellőző rész, és a monitor jobb oldali részéből jön ez a fura szag. De amúgy működésében semmi probléma de ha sokat játszok az egész szobában érezni. Sztetek ezzel érdemes lenne visszaküldeni gariba?
-
ACE-
addikt
válasz
Atish19 #1871 üzenetére
Igen, ez is egy furcsa dolog, hogy csak bekapcsolt állapotra vonatkozóan lehet a LED-et kikapcsolni, ha alszik, akkor mindig villog, és úgy még a fényerő sem állítható...
Van egy másik érdekesség is, ha elindítom az Evnia progit, akkor random kikapcsolgatja a billentyűzetet, de teljesen, mintha kihúznám, ki kell húzni és visszadugni, és újra felismeri a gép. Vicc azért ez is...Úgy tűnik az Ambilight villódzásának köze van a VRR-hez, kikapcsoltam és így nem villódzik ugyanaz a játék...
-
4264adam
veterán
Így van (van képtörés) de:
mivel 240Hz és 360Hz van jelen ami már 4.3ms és 2.8ms -->
elméletileg van képtörés, gyakorlatilag szabad szemmel nem látod. Csak lassított felvételen. Ezt tudod is ellenőrizni Nvidia Pendulum Demo-val szemeddel.Így vissza is érünk ahhoz amit írtam, hogy a
- VRR Flicker miatt
- input lagg növekedés
- alacsony FPS = alacsony Hz és magas frametime (ms ) értékek miatt:jobb követni az Online lövöldözősök példáját. És hagyni a Natív max Hz-en a monitort.
V-sync Off
FPS Lock oda ahova szeretnéd In-game belül. Ha ez nincs akkor a Driverekben az FPS Lock
Valóban jó lenne ha ezt is megvizsgálnák review-ban, nem csak elméleti fix max és 10FPS érték esésekre. -
Skynet258
Topikgazda
Marha kár ezért az Ambiglow funkcióért, én cirka 4 éve használom a Corsair LS100-at (az akkori setupommal volt is egy videóm), tűpontos, gyönyörű színek, nincs késés, filmeknél és játékoknál is imádom.
És akkor ezt a szintet nem tudják megoldani 2025-ben.Pedig gondolkoztam is a cserén mert ez kiválthatta volna a Corsair cuccát, de ez is sem olyan, KVM-et is írta valaki, hogy nem okés... Jó nekem a hibamentes Gigabyte.
-
Ribi
nagyúr
válasz
4264adam #1830 üzenetére
Elvileg igen. Hát ha 180Hz-re nem lehet állítani akkor nyilván nem jó a 150FPS miatt, max a 240Hz. De elvileg képben mindegynek kellene lennie nálad, hogy 360 vagy 240 amíg 240 fps alatt maradsz.
Legalábbis Oled esetén. Nem tudom más monitoroknál van-e ráhatás a response time-ra Hz-től függgően, de Oled esetén úgy tűnik nincs, mindig retkes alacsony. Elvileg emiatt mindegy hogy mennyi Hz amíg FPS-ben alatta maradsz. Legalábbis a linkelt videjóban is ezt mondták. Én azért vettem lentebb, mert nekem a monitor tápja jobban cicereg amikor 240-en megy. De amúgy is 100-120 FPS limitet szoktam beállítani játék függően és nem is játszok mostanában fps-t. -
4264adam
veterán
Nem tudom. De akkor vissza vonok mindent amit írtam
és feltételezett fizikai levezetésnek szántam
mert látom azt is amit ti akartok mondani.ennyire egyszerűsítem a mondannóm:
Szamomra kényelmesebb érzetet ad Fallout4-ben a 180Hz Lock, 360Hz fix monitor mint a VRR On 70-180 FPS és ehhez redukált monitor frissítés.
Ugyanigy Cyberpunk 2077 VRR Off, 180 lock (130-180 között van hála az X3D miatt) és mellé 360Hz fix
Ezek előtt 90FPS lock VRR On volt LCD esetén is mert 144Hz volt az Acer IPS
-
Ribi
nagyúr
Itt is azt mondják, hogy csak akkor van értelme magas Hz-nek, ha fps-ben is követed.
Ha kevesebb az fps akkor semmi értelme a magas Hz-nek. -
válasz
4264adam #1818 üzenetére
Nálam 250FPS a globális limit, a kijelző 175Hz-es....de ez is csak azért, mert sokat játszok a The Finals-el, ott megvan a 180-220 fps, dlss ofc.
De a többi játékban (új single player játékok) a közelébe sincs ennek, igazából ha megvan a 100fps, az már sci-fi kategória.
És ez csak 5M pixel, nem 8,3M, mint 4K-nál.
Szóval lehet itt védeni a védhetetlent, de ha nem Half Life 2 deathmatch-et játszol, akkor nincs gyakorlati előnye a csillió Hz-nek és akkor még nem is beszéltem az emberi tényezőről, van aki a 60 és a 120 között sem lát különbséget.
Ez a képfrissítés hajszolás a legnagyobb parasztvakítás az elmúlt pár évből.
Pláne, hogy egy 5-600 ezer forintos gpu sem tud többet az új játékoknál, mint 60 fps....persze DLSS-el, anélkül 30. -
Ribi
nagyúr
Vagyis nyilván ha 240Hz-el megy a játék 120 helyett akkor kevesebb lesz a motion blurr.
Ja végülis igen. Ez így igaz. Habár gondolom nem pont ugyan olyan blurr lesz mint normál monitoron, de az agyunk kb ugyan úgy blurr-ként dolgozza fel.
De ha 240Hz-en van a monitor és 120 fps lock van az szerintem pontosan ugyan olyan lesz blurr szempontjából mintha 120Hz-re van véve a monitor. Akkor csak a response time vagy marad.
Mondjuk én is 120Hz-en használom a 240-es monitort, de ez nem oled, de VA. Meg a felbontás is kisebb, de még sose vettem észre VRR flickert. 120Hz nekem is bőven elég. -
4264adam
veterán
Nincs tökéletes megjelenítő technológia, semmi nem lehet teljesen "azonnali" 0ms változásra képes. Van a rendszerben késleltetés és az OLED is csak "ettől jobbat most nem tudunk"
De attól az még valós, hogy az egyik legértelmetlenebb dolog VRR-el a natív 200 feletti Hz Frissítést lerángatni a GPU 60-120 értékére. Mellé behozva az input lagg növelést és az állandó VRR Flicker jelenséget.
A monitor maradjon a natív max értékén, és címenként játékon belül FPS lock vagy AMD / NV Appon belül a kívánt maxra.
-
-
4264adam
veterán
Igen, igazad van mert nem ugyanazt rakja ki. Hanem a Motion blur csökkentése a minél több Hz-el és az input lagg csökkentés.
-
Ribi
nagyúr
válasz
4264adam #1816 üzenetére
Igen, de ez milyen szám? Mert a monitor 0,3ms alatt rajzolja ki, nem mondjuk 4-6ms alatt mint a normál monitorok. Vagyis megkapja a képet és azt ki is rajzolta. Effektíve nem nagyon fog fél képlockát kirajzolni. Annak semmi értelme hogy ugyan azt 2x kirajzolja, vagy 2x annyi ideig van kint ugyan az a kép. Ez a két dolog vizuálisan egyenértékű egymással. Semmi értelme "ugyan azt" kirajzolni többször, mert a pixel ugyan olyan marad ha 10x kirajzolja vagy ha 1x is.
#18184264adam: Ugyanez. Mi értelme ugyan azt többször "kirajzoltatni" amikor a monitoron SEMMI változás nem lesz? Ez nem CRT hogy frissíteni kell a fluoreszkáló fényerejét. -
-
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam #1810 üzenetére
De, mert ha pl. egy játék menne 200 FPS-el is, hőerőművet csinálva egy gépből, de tök fölös egy nem kompetitív játéknál, akkor a 120Hz-es frissítés használatánál csak bekattintom a Vsync-et, és a videokártya csak 120 fps-ig fogja túlhajtani magát, így hűvösebb lesz, kisebb lesz az áramfogyasztás... De a legtöbb játék nem éri el a 120 fps-t sem, tehát így a 120 Hz is bőven elég nekik. Ezért nem értem miért jó hajtani 240-en, amikor semmi különbség a 120-hoz képest.
-
Én újból kezdtem a Control-t, éppen megvan a 60fps, dlss-el, RTX4080-al.
És ez egy 6 éves játék.
Alan Wake2-t is végigtoltam harmadszorra, szintén 70 fps.
Ja, és 3440x1440 felbontás, nem 4K, azon talán meglenne a 30-40 fps is.
200fps feletti monitornak szerintem akkor van értelme, ha 25 éves játékokkal játszol és/vagy leveszed a grafikát low-ra, nagy élmény lehet oled-en.
Persze mindenki úgy játszik és azzal, amivel akar, csak enyhén vicces látni, hogy 3-400Hz-es monitorok a priorítás az ajánlásoknál, akkor is ha egy 3060-al tolja az illető. -
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam #1806 üzenetére
Miért? Érdemes 240Hz-en használni? Nálam most 120-on van, asszem ennyire állította alapban is a windows. Próbáltam, és nem látok különbséget a 120 és 240 között... Viszont egyes játékoknál tök fölös a magas fps, és csak feleslegesen pörög a videokártya max.-on... kompetitív játékokkal nem nagyon játszom, a képminőség miatt vettem OLED-et, nem a magas frissítés miatt, illetve az miatt is, mert a 60 viszont már kevés volt.
-
ACE-
addikt
válasz
ricshard444 #1807 üzenetére
Nekem volt benne kalibráló bizonylat...
-
Itt is tud villogni, szintén Displayport.
Ambilight tv -k játéknál rendesen lekövetik a színeket ?
Sokat eladtam belőlük, de csak demokat tudtam rajta megnézni anno.
deathcrow42:
Ahogy gyárilag volt úgy hagytam, nem vagyok benne biztos, hogy annyira színhelyes lenne dobozból kivéve, de ki tudja. -
4264adam
veterán
Mert nem kell a VRR Flicker-el szenvedni.
És a 240Hz monitor frissítést visszafogni az FPS értékedre, Ezzel növelni a frametime értéked. Ami a Framrate értéked reciproka.
A VRR a képtörés ellen van. 240Hz esetén 4.2ms, 360Hz esetén 2.8ms a frissítés --> elméletileg van képtörés gyakorlatilag nem tudod látni.
Biztosan nem szenvednék a VRR-el.
Ez a kifejtésem rá: [link]
-
-
válasz
ricshard444 #1799 üzenetére
Ami viszont érdekelne, hogy melyik beállítás a legpontosabb színképben, és onnan már csak brightnesst kéne állítani nappal/esti környezetben.
-
4264adam
veterán
Hiába jelzed az ÜFSZ-nek. A firmware így képes lekövetni feldolgozni és kiadni az utasítást. Ez talán majd javulni fog ha lesz frissítés fm-ben, de ne igen számíts rá. --> Ez ilyen lesz, vagy kikapcsolod vagy megszokod vagy 1 fix színt állítasz be.
Ha VRR On-ban a flicker-re gondolsz az jelen van minden monitor esetén, nem csak ezen a Philips-en.
Legtöbb esetben VRR Off-ot használunk. -
emiki6
veterán
válasz
ricshard444 #1799 üzenetére
Beteszem mégegyszer, hátha valakinek hasznos.
(állvány orientáció).
100% keyboard mondjuk így sem férne el rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő