Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4264adam
nagyúr
Levettem a fóliát azóta, nincs tükröződés, de este van
Majd vasárnap lesz időm többet tesztelni nappali fény mellett és úgy ahogy neked is van, nappali ablak jobbról.Azért is vettem meg mert a házban amit most vettünk az emeletre leszek száműzve "PC nem lehet többet a nappaliban" a szoba pedig keleti ablakkal van ellátva, így a déli / délutáni fény nem fog direktben érkezni a monitorra oldalról vagy hátulról sem.
-
4264adam
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
+1
Artic X1-3D itt van az elbír vele, de ugye első próbának ami a főnöknek tetszik.
Az új hangfallal nyerek majdnem 10cm-t (szatelitek ennyivel keskenyebbek annak ellenére hogy jobb hangkeltő is) és az asztalt tudom szélességbe növelni 23cm-el ezen kívül, mélységben pedig a 70cm (50-ről) elégnek kell lennie karral.
-
-
4264adam
nagyúr
biztosan az is erősen bele játszik, de nincs mérőeszközöm. Na meg a TV-n próbáltam már Rtings beállítást. De egy idő után az ember felnő és csak ennyit tesz:
- Oda állítom ami az én "mint tulajdonosnak" tetszik, kalibrációs eredmények és értékek ide vagy oda![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Próbáltam azonos %-ra belőni a Samsung / Philips fényerőt, de senki meg nem mondja, hogy mérés nélkül azonos volt-e.
Nagyon elkapott a black friday szele, mert ma 130k-ról újra lett Edifier S350DB 95k-ért. Persze hogy instant vétel lett az is, cserélem az Edifier R2000dB-t.
Már csak azt kellene eldönteni milyen mélységű asztallapot csináltassak: Most 1200x500 van. Lakásban "csak" 1430-at enged szélességben. Majd a házban meg amit akarok de addig is túl közel van a monitor.
1200x500 -----> 1430x700-ban gondolkodomFeleségnek nagyon tetszik a Philips talpa, és valóban az Artic X1-3D feketéje ront a képen, de basszus 310mm a lábbenyúlás a gyári talpnak.
-
-
-
jimpo
senior tag
27" 4k a pixelsűrűség miatt jobb, na jó meg 4.gen Oled. De ennyi...
Egyébként, ha a mozgásmegjelenítés "tisztasága" a lényeg. Akkor tim megmondja a tutit, egy perc sem kell hozzá. VRR OFF oszt jöjjön a retinába aminek jönnie kell.
Szóval "A 4K az 4K", az Oled meg Oled.
-
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére

Használható minden probléma mentesen eddig szoftverből is. Nem kell matatni a gombon.
Jó lenne egy tesztet nézni erről aki kalibrálta, mert furcsálom hogy HDR Mode-ban nem küldi fel 100-ra a Contrasztot. Samsung és a TV-k azt teszik meg. Nemcsak a fényerő megy fel de a Contrast is.
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ezio Monitor teszt szokott végigfutni, feleségemmel együtt nézzük.

1 subpixel piros nem működik az ablak bezárás "X" jel alatt. Mivel piros így nem annyira feltünő mint a zöld volt az első G6 érkezésekor illetve a felső jobb sarokban van, 32"-on 4K-n nem észrevehető.Marad a monitor mehet le róla a fólia.
"Vissza lehetne küldeni, de mi van ha 1 subpixel ott sem fog menni és lehet középen lesz szem előtt. "
-
4264adam
nagyúr
Még a fólia rajta van, mert minden pixelt ellenörzök szemmel. De engem megvett kilóra az első percben annyira éles rajta minden. A 4K az 4K
sajnos a telefon fénykép nem adja vissza, de sokkal jobban élettel teltebbek a színek ha a Matte-hoz nézem.
A levelek részletgazdagabbak látszanak. És sok minden van a feketén belül még. De ez az utolsó mondtatom lehet szubjektív.

-
Dare2Live
félisten
Mért jobb a minnél közelebb kompetetív FPSre?
Azonos látószög 32"esnél kb +12cm. Annyival kell hátrább tolni a monitort.
@Tense
Ez nagyon attól függ, hogy mire kell.
Ha kompetetív FPSt tolsz a biztonság kedvéért vegyél 480hzs.
Ha DTPzel talán QD-OLED panelest. Kalibrálás ahogy hallom problémás tud lenni.
és kb ennyi.
Talán az egy ökölszabály, hogy minnél újabb panelest vegyél. És szerintem az átlag 99%nak ezen felűl mindegy a nagy ugrás az az OLED. -
Melyik a legjobb választás most 4k 27 colba?
-
NyalokAA
senior tag
Aki Uw-ra váltana most az LG 34GS95QE Alzánál black friday akcióba jó áron van nagyon. Outletekben is 250-300 között megy. Zöld manó garancia azért más
Igaz perpill nincs raktáron , de hátha töltenek még akcióba -
jimpo
senior tag
El is csábultam, pedig nem ez volt a terv.
Szerintem megéri az LG 27GX790A-B azt a ~15% felárat, egy 240Hz 1440p Oledhez képest. Elég szoros egyébként a 27" 1440p 280Hz feletti mezőny, árban legalábbis.
A VRR flicker sem fog zavarni, pedig elvileg van.
Gyakorlatilag úgy is OFF állásban lesz, aztán annyi képkocka lesz amennyi.
Kicsit azért jobb lesz, mint a jelenlegi 24.5" 1080p 240Hz VA.
-
Nem fogalmaztam jól, aránytalanul magast úgy értettem, hogy nekem, az ülés pozíciómhoz képest stb.. nyilván a 32 col azért ilyen magas mert 16.9. Nekem volt 2db 34 colos 21.9-es az 36.5 körül volt magasságra, emlékszem az még jó volt, de a 32 col több közel 6 centivel, az nekem sok. Viszont nálam a 16.9 még mindig a nyerő, ezért azt hiszem egyelőre megálltam 27 colnál.
-
-
Hát én azt hiszem ki is ábrándultam a 32 colból, mert ha ezek a méretek igazak, akkor nagyon magas maga a panel, fel le emelgetni a fejed, egy gyors fps játékban, hát egy 34 colos ultrawide monitor alacsonyabb. Majdnem 42cm, a bitang sok, még oldalirányba el is mozgatom a fejem, de fel le
Azt hiszem marad a 27 col egyelőre az csak 35.5cm 
Nem volt még 32 colos monitorom, csak 34 meg 27, nem is tudtam hogy ilyen a méret Mindenképp élőben kell ezt megnézni, vagy leginkább kipróbálni...
-
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Az a vezérlő szoftver még bugosabb, mint a menü :) csak azért lépek be néha hogy ellenorizzem van-e új fw. Usb-c jól működik laptoppal, de a gyári KVM egy fos, ezért kell hozzá egy 2nd hand USB váltó. Nekem VRR ki állásban tökéletesen működik a monitor tartalma alapján a háttérvilágítás, VRR esetén villódzik csak. 240Hz beállítás esetén nem láttam semmi hátrányát a VRR hiányának.
-
Ahogy nézem a neten, ez egy általános OLED jelenségm amit az is megerősít, hogy neked is a G6 után kezdődött. Sok megoldást javasolnak rá, valakinek működik, valakinek nem. Viszont nekem március óta van OLED, egészen addit nem volt ilyen, amíg két hete nem váltottam Windows 11-re.
-
4264adam
nagyúr
Visszamondtam, majd megrendeltem újra, mivel valóban glossy szóval a mai nap -540k.
Az első rendelés összege 3 munkanapon belül visszautalódik.
262k volt februárban a G6, ha 170-ért elmegy majd már örülök. 100k-t nekem megér a csere, mert nincs tovább, DP 1.4-en nincs 360Hz 4K, csak 240Hz. -
válasz
4264adam
üzenetére
Visszamondtad? Még jó hogy megírtad, különben és is majdnem berendeltem
Ilyet szeretnék csak samsungba
Az a bajom nekem 330k-ba van a g6, azonnali cseregari meg ilyenek miatt, nagyon rosszul tudok kiszállni belőle, olcsón meg sajnálom eladni, hogy lecseréljem egy ilyen 4k 32"-ra
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nekem volt ilyen, és nem tudom hogy oldódott meg, de a g6 megvétele után jött a jelenség, kb 1 éve volt ez és win 11-et meg megjelenése óta használok, szóval biztosan nem a win 11 a gond. Valami windowsal induló program volt, de már nem tudom mi, de ha eszembe jut jelzem
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ahogy észrevettem, az Edge böngészőhöz kötődik a dolog,
Akkor mi a kérdés?
-
Sziasztok!
Úgy rémlik volt szó korábban a topikban a black screen jelenségről. Nekem azóta van ez, hogy az ótvar, ocsmány, szemétrevaló, hulladék Windows 11-et kezdtem el használni, vagyis nagyjából két hete. Két-három másodpercre elmegy a jel, fekete lesz a kép, majd visszajön, és megjelenik alul az OSD, hogy melyik bemenet aktív. Ahogy észrevettem, az Edge böngészőhöz kötődik a dolog, akkor jön elő, ha elnavigálok egy oldalról egy másikra.
Van valami ennek a megoldására? Más tapasztalt ilyet?
Köszönöm! -
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
- Artic X1-3D állványon lesz tartva, így a láb nem zavar.
- Gyatra menü kikerülhető, hogy az USB-B kábellel Windows alól vezérelhető a monitor a Philips programmal ha jól olvastam, ha nem az sem gond, hiszen 1-1 alkalommal beállítom az SDR és Peak HDR Brightness értékeim és csókolom.
- Ugyan szoftveresen nemtud hibamentes háttérfény vezérlést, de statikus színre állítva gond nélkül fog menni.
- VRR nálam mindig OFFElőny : USB-C 90W-nak örülök, hogy Home Office esetén nem a HDMI kábelt kell rákötnöm.
Röviden fogalmazva: ennyiért a hibákkal együtt tudunk élni.
Most már megjegyzem hogy az "Anti Glare" nem egyenlő a "Matte" coatinggal.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
és emiki6
:Köszönöm, 3 youtube videót most megnéztem és mindenhol glossy-nak mutatják be. Szóval rápróbálok, ma már akkor 2x 270k-t fizettem ki... Most már érkezzen meg

szasanyiItt is van Philips Evnia 32M2N8900: "The screen surface is glossy with an anti-reflective finish, as typical for QD-OLEDs. ":
Köszönöm Uram, Ez kellett nekem!
-
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Itt is van Philips Evnia 32M2N8900: "The screen surface is glossy with an anti-reflective finish, as typical for QD-OLEDs. "
4264adam: szívesen, de hát erre való a fórum.
-
szasanyi
félisten
Igen, köben rájöttem... ott van felsorolva a Model Alias alatt (azonos típusok eltérő színnel és/vagy elnevezéssel).

emiki6: gyártói oldal nem egyértelmű, OÁZIS oldalán meg matt szerepel de videók alaján nem matt a 8900 kijelzője, Sajnos van más negatívum ami tesztekben leírnak, annak érdemes utánéni (Gyatra menü, rossz illszkedések, túl nagy láb, stb. ami miatt sokan elvetik).
4264adam - nézd meg! Persze ettől lehet jó választás 270k-ért, de jó ha tudod és TE döntöd el.
-
4264adam
nagyúr
és Grampy
: Köszönöm a válaszokat. Ezt most kihagyom és majd figyelem a használt piacot.

Csandi:Debreceni lakosként, a 13 kicsit messze van
de köszönöm. Igaz nov.10-28.-ig céges út van arra.
Ha már a házban kaptam egy szobát ami csak pc használatra lesz és keleti oldalon van az ablak, szeretném a glossy-t megcélozni mert szépen szabályozható a fénybehatás most már. -
4264adam
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Akkor sajnos el fogok állni. Mindenképp egy Glossy-t akarok legközelebb kipróbálni.
-
-
jimpo
senior tag
Ez sem rossz, igaz nem 360Hz...
-
4264adam
nagyúr
és deathcrow42
és koxx
és emiki6 
:Köszönöm és egyben mindenki "kapja be"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
6:00-kor jött az értesítő, hogy 310k alatt van az ára, kibírtam hogy csak kosárig ment a cucc. Aztán megjelentetek ti tovább nyomva
és engedélyt is kértem feleségtől.
Csandi : Pont az ár az ami vicc kategória ha belevesszük, hogy a 9 hónapos G6 eladható. Debrecen keleti régióban amúgy sem nagyon van használt motyó, gyorsan el fog menni. De akkor sincs igazán szükség a cserére ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mehet a teszt: 1440p 360Hz 27" vs 32" 4K 240Hz, Matte vs Glossy QD-OLED
Alza tagság miatt 60 nap tesztelés lehetséges

-
ACE-
addikt
Ohhfaxom nem gondoltam hogy mostanában 310 alá fog menni, én még annyiért bótoltam. A KVM benne kb. használhatatlan, meg a szoftvere, menürendszere is egy fos, de a képminőség kárpótolja. Pl. azt is ruhellem hogy 28 gomb mire elindítok egy pixel refresh-t, nincs rá gyorsgomb. De jó lenne valami parancs is a szoftverén keresztül, az sincs. Ja és a háttérvilágítás is nagyon bejött.
-
-
-
Csandi
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Hát meg 32-esben nem is kapni "megfelelő" display portos modellt még azt hiszem, csak 27-esben van UHBR20. Ha erre értetted a megfelelőt.
adam: Haha szép

-
-
4264adam
nagyúr
pontosan ez a terv, ahogy eddig is tettük az előző hardvereinkkel

Erős a dilemma, hogy most jóáras a termék, meg akarom venni, de most nincs szezonja. Ha meg szezonja lesz de újra 350 ezer lesz az ára akkor meg ugyan úgy megvenném mert akkor már kell és nem érdekel az ár
-
4264adam
nagyúr
Pontosan, jött is az értesítés reggel 6:00-kor, remeg is a kezem a rendelés gombon.
házvásárlás és felújitás kellős közepén, nem is tudom hogy adjam elő az asszonynak ezt a deal-t, na meg nem is használom most a gépet kb februárig, csak a "must have érzés" és a miért is ne
-
-

Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Eye Care VA249HG 23,8 IPS LED Monitor eladó! Több darab!
- LG UltraGear 27GX704A-B - Kicsomagolt monitor (2025 dec)
- LG UltraGear 27GP850A-B GAMING IPS Monitor! 27" 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

meg lehet szokni ezt, hogy érzed?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igaz perpill nincs raktáron , de hátha töltenek még akcióba

: 

Skynet258