Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
MSI-t nem kell féltened, jók OLED-ben. Asusban is ugyanazt a panelt kapnád 30%-kal drágábban.
Nem kell kalibráltatni, felesleges lózung hacsak nem grafikus vagy. -
-
-
-
-
Két update:
AlzaErgo Arm S210S Space Saver Silver jól megtartja a monitort, és így jóval több hely marad az asztalon az alap V állvány helyett a 32" Philips Evnián. Jól meg kell húzni azért, nehéz a monitor.
Scrubdaddy rocks.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Meg kapsz hozzá monitortkart
-
-
-
-
-
-
Srácok, gépajánlós topikban egy 34" feletti UW OLEDeddel kapcsolatban szeretnék kérni, mik mostanság az ajánlottak. Egy milliós gépet állítana össze CAD-ra a tagunk.

#189725 -
-
-
-
Az MSI MAG 271QP még mindig 200k csak a konzolvilágnál, +1 év garanciával is csak 215k. Szerintem eléggé bestbuy.
-
válasz
callmeakos
üzenetére
És az első dolgod úgyis a gsync kikapcsolása mindenhol, eggyel kevesebb gond
-
-
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Vagy lehet megspórol egy plusszkört, mert a Dell meg az Alzához küldene téged Alzás gariidőn belül.
Azonnali cseregarancia meg arra jó, ha esetleg nem akarsz 20-30 napig várni a gariztatás eredményére - én spec nem
szoktam használni, mert inkább veszek valami alternatívát ha garis problémám van, és majd azt visszaviszem a gariztatás végén - vagy akár eladom a gariztatott csereterméket. -
-
-
-
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ami viszont érdekelne, hogy melyik beállítás a legpontosabb színképben, és onnan már csak brightnesst kéne állítani nappal/esti környezetben.
-
válasz
raven84
üzenetére
100x100 fém adaptert adnak hozzá. Nagyon gyorsan fogok szerezni egy kart szerintem...
Beröffentettem végre a Philipset. Ez az állító kar valami brutálisan rossz helyen van, cirkuszi majomként kell a jobb kezemmel matatni az állítgatáshoz.
Képernyője okés, előtte Asus oledem volt, így nincs nagy változás

-
Megjött hozzám is a Philips 32” és várom az állítható asztalt, hogy meglegyen a végső setup.
Van frissebb firmware neki? Asus PG27AQDM-nél 1.05 verziónál kezdtem és már 1.11 van - annak meg lassan nézhetek vevőt (first world probléma, tudom)
-
-
-
-
-
-
-
Nem néztem teszteket specifikusan a beégés ellen: amikor vettem még közel sem volt ennyi OLED lehetőség, hardveraprón jött egy jó ár, megvettem és használom.
Beégésnél az volt akkor is a jó tanács, hogy kapcsold be a shiftinget, 5 perc környékén kapcsoljon ki a monitor - megkapta. Azóta használom

-
-
-
-
válasz
kiszi07
üzenetére
Szerintem a TN Zowie és társai az inkább a 24" miatt vannak még a versenyeken használatban, mert a 27" is aránylag nagy a pro játékosoknak, 32" meg pláne.
Ha lenne 24" 360/480Hz OLED szerintem nagyon hamar átmennének rá a pro játékosok, de sajnos nincs-nix-nulla a 24" oledek száma.
-
-
-
-
-
válasz
Frorika1972
üzenetére
Semennyire, told a gamet egész nap, aztán a gépet kapcsold ki, a monitor elintézi magának a refresht standby mód alatt.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ajjaj, most már ilyen bajod is van az OLED monitorral?
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ééés… legóból megvan már a vízszintre kiegyenlítő támasz?

-
-
-
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Aftermarket kart néznék, ha ez a mostani abszolút pixelhibamentes és nem küldözgetném vissza, hanem elkezdeném használni.
3-5 évig fogod nézegetni… igen, fos a tartója, de istenigazából nem az a lényeg, hanem a monitor maga.
Amúgy addig meg esetleg egy súlyosabb VGA-hoz járó kitámasztóval használod addig?

-
válasz
Lizard0828
üzenetére
Tudtommal minimális, sőt megkozkáztatom, hogy az emberek elsöprő többsége meg se tudja mondani a 240 fps vs 360fps közti különbséget.
Én a 120 fps vs 240 fps közt is alig érzem a különbséget, szal egy csomó single játékot simán lelimitálok 120 fpsre. Csgo2 meg a haverjai maradnak 240Hz.
-
-
válasz
Lizard0828
üzenetére
Nekem is ez van, nem is tudtam, hogy ilyen gond is van ezzel a típussal, huhh.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
ennyi
Persze az is igaz, hogy le sem kell szednem róla a fóliákat, rárakom a talpat, ha ferde, leveszem, visszacsomagolom, viszlát. -
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Monitorban szerintem nem rosszak amúgy az Asus OLEDek… bár mondjuk igazából azt simán ki lehet jelenteni, hogy nincsen igazán “gáz” oled, mert LG vagy Samsung panelt használnak mind, a körítés, amit a gyártó odatehet a nagy difi.
VGA-ban amúgy most TUFot használok, és nincs panaszom rá
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Esetleg a boltnak írnék, hogy:
- Kérsz egy cserét, mert ferde a monitor alapállásban
- Ha adnak egy értelmes monitor kart, akkor azt elfogadod és nem viszed vissza
- Kérsz egy upgradet MSI-re
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Mehh, ez így gáz azért.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nah várj... kipróbáltam én is, nálam is van ennyi holtjáték az PG27AQDM-n.
Ettől még be tudod állítani vízszintesre (1 centit felfelé tolod a lentebb lévő oldalt) nem?

-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Melyik Asus ez? Azt ne mondd, hogy nem lehet picit allitgatni a vizszintes szögen pár foknyit.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
- Jól van összerakva a monitor?
- Az asztal is vízszintben van? -
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nálam a wow érzés akkor jött elő, amikor a régi monitoron vagy másik monitoron néztem dolgokat párhuzamosan vagy egymás után: úristen mi ez a kép?!

a jót könnyen megszokja az ember
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
2025, Oled logika

Monitor firmware upgrade menjen, Asusra szinte biztos, hogy van újabb verzió.
Nálam szűk egy év alatt .4 -> .8 = 4 ugrás volt firmwareben.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
HDR miatt van, kapcsold ki.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ott a 3 év beégés elleni garancia, ha képes vagy naponta 10-12 órát használni az OLEDet max fényerőn, akkor 2.5 év múlva nézd meg beégett-e, és érvényesíteni a garanciát.
Minden másra meg mehet a parázás
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Mármint kivárnád a következő 32" 4k monitor generációt?
Mit várnál a kövi gentől? Kapsz 50 nitet vagy 200-300 peak nitet, és valszeg ennyi lesz

-
-
-
Ehhh... nah ez az LG monitor elég szekszi.
-
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Nálam a 27" OLED monitorok, legyen az LG WLED vagy Samsung QD-OLED az kb. egykutya, nagyon hasonlóak teljesítményben a tesztek alapján ahogy láttam

Anno azért vettem ezt az Asust, mert aprón egy tag ilyen 270k-s áron adta, miközben még 400k volt a boltokban és az olcsó OLEDek is 300k felett voltak - no brainer döntés volt.

-
-
-
-
-
-
Én még mindig ott vagyok, hogy a francba megy ez a HDR az OLED monitorokon. Több a nyűg vele valamiért, és az SDR is bőven "immerzív"
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell UltraSharp U3818DW 37.5" ívelt IPS, UWQHD+, kiváló állapot
- Eladó Samsung 32" Gaming monitor C32HG70QQUXEN hajlított, szép állapot.
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor Pivot is, állítható magasság S27A850D PLS panel, picit gyenge talp
- szinte új DELL C2422HE full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- LG UltraGear 32GQ85X-B felsőkategóriás LED Nano IPS Monitor eladó! 1440p 260hz 1ms
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi