Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16815) guess.who


guess.who
senior tag

Tisztelettel érdeklődnék, hogy a kollegák közül nem ismerős-e valakinek ez a WiFis kapcsoló? Ewelinkben működik, de a célom nyilván a Tasmota lenne, amihez viszont nincs meg az érintkezősor szitázása. Pontosabban az előlapon van felül 6 darab pötty (a második képen látszik, forrasztás-szerű nyomok vannak is rajta), de üresen nem tudom a kiosztását.
Amire (nagyjából) tippelek, az a következő: balról a második az RX, a harmadik a TX, a hatodik pedig a GND. Az RX/TX a túloldali chip elvileg megfelelő lábától jön, a 6. GND pedig a körülötte levő "nagy" GND foltból következik (szerintem) de melyik lehet a VCC, illetve a GPIO 0 láb?
A bal első érintkező lehet szintén GND (a felső LED alól jön, majd átmegy a túloldalra, ha jól látom, akkor egy ellenállásra. A 4. érintkező bemegy az érintőkapcsoló fedele alá (ez lehet a tápfesz/VCC?), az 5. pedig átmegy a túloldalra és ott a 8266-os chip 1. lábára, ami ha jól tippelek, a Reset láb.

Tehát:
1 - ? GND ?
2 - RX
3 - TX
4 - ?
5 - RST
6 - GND

Az előlapon alul a "2PH109363A" felirat látható (ez hasonlít más Tasmotásítható kapcsolókhoz), más konkrét azonosító nincs azonosító a tokozáson és a csupafehér dobozon sem, az Ewelink "PSF-B01-GL" néven ismeri fel a rajta levő firmware-t.


Minden ötletet örömmel veszek! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.