Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51351) parandroid válasza EQMontoya (#51349) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

True dat. Én is így nézegetek most, de egyelőre semmi nem tetszik (ami igen, az meg 1000+ EUR, annyiért meg nem kell), pedig elegem van az asztali gépből, csak le kéne szerelni végre. Katica Surface Pro 2-je kéne valami merevebb billentyűzettel, mint a Type Cover. Lenovo Yoga-k vannak hasonló hardverrel még itt-ott, de valahogy eddig dizájn-ügyileg idegenkedtem tőle. Viszont ahogy nézegetem ezt a verziót, lehet, hogy az lesz a vége, hogy ennyiért mindjárt meg is rendelem...

Kukac: Ahogy az utóbbi időben elkurvultak az üzleti szériák (13xx x 768-as felbontás, szigetes billentyűzet, meg némelyiken még trackpoint sincs), igazából csak annyiban érdekes a dolog, hogy ne valami kétszáz eurós Acer Aspire, vagy MSI-ASUS gamer gép legyen. Különösen az új Thinkpadek viszonylatában egy kicsit olyan mehh az egész. Latitude-öket egyébként ajánlottam volna, de tényleg fontosabb az, hogy neki mi tetszik személyesen. Másrészt fogalmam sincs, hogy US-ben hogyan megy a használt piaca a felújított üzleti gépeknek. Refurbished HP-k ott is vannak, azt ajánlottam is. :DDD

A processzormagokat nem tudtam, mentésgemre szóljon, hogy talán már évek óta nem olvasok hardver-híreket, vagy teszteket, ha meg igen, akkor is csak a konklúziót a végén.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51352) tiv83us válasza parandroid (#51348) üzenetére


tiv83us
veterán

Koszi Peter,

Sajnos nincs lehetosegem letaperolni, mert ezt a modellt nem talaltam sehol a varosban, nem csak hogy ezt a kifejezett modellt, de meg csak Vostrot sem... :(

Ha jol lattam 8GB van benne (2x4) az szerintem boven eleg, es az sem katasztrofa, ha egy picit lassabb a vinyo.
Tulajdonkeppen tenyleg csak tanulasra, irasra kellene fokent, meg videozgatni - bar azt 90%-ban ugyis a 48" tv-n teszem.

Van customize lehetoseg, megprobalok kicsit varialni, bar a kepernyo felbontas az marad ami.
Szetnezek majd a HP refurbished modellek kozott is, lehet kesobb megkereslek privatban ha nem gond, - ide mar nem akarok szemetelni ezzzel. Talalni kene egy jo weboldalt, ahol vannak hasonlo jo dealek, 500 dollarert ez szinte nekem ajandeknak tunik, bar lehet, hogy csak azert, mert az eddigi 2500 dollaros MBPro-hoz kepest vegulis ugyanazt - ha nem tobbet tud, csak nincs rajta retina, meg a Windows-t gyulolom, mint a szart, de most nincs keret luxuskodni csilli-villi Apple tzutztal.

Ha strappabiro es 720p-t roccenes-mentesen lejatsz, es az akksi ido is tobb, mint 3-4 ora (szovegszerkesztes, minimalista grafikus tanulo felulet - anatomia), akkor szerintem 500 dolcsiert ez jo lesz.

De azert csak rapillantok nehany refurbished modellre is.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51353) concret_hp válasza tiv83us (#51347) üzenetére


concret_hp
addikt

én 1 éve vettem egy kb. 1 hónapot v kevesebbet használt latitude-t nagyon jó kis gép. 4gen i5 van benne meg 8g ram meg ssd, mondhatjuk hogy gyors :K a vicces mondjuk hogy elég keveset van használva.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#51354) fokukac válasza parandroid (#51351) üzenetére


fokukac
nagyúr

Pedig egy jó asztali gépnél nincs jobb ár/érték arányban és gyakorlati használhatóságban.

Egyszerűen csak jobban használható bármire, mint egy notebook, és fillérekből össze lehet már rakni.
Na és a teljesítménye is sokkal nagyobb - egy asztali i3 megeszi a notebook-os i5-öt reggelire, de még a 2 magos i7-eseket is.

Most például dolgozni próbálok a 12 colos céges thinkpad-en, és mindig fájdalmas, mert egy kicsi szar.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51355) parandroid válasza fokukac (#51354) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Szerencsére dolgozni már nem dolgozok a gépen, játszani ott a konzol, multimédiára ott a home server, meg az okostévé, szóval itt az i5-ös asztali gép 8GB RAM-mal, meg egy 7850-es VGA-val, és internetezek, meg fórumozok vele. Már ha van kedvem bekapcsolni, és nem csak a telefont, vagy a tabletet tartom magam elé a kanapén fekve. Eladni úgysem fogom tudni, édesanyám C2D-s konfigja viszont lassan csereérett lesz, neki meg borzalmasan rossz a szeme, laptop semmiképpen nem alternatíva neki, szóval átdobom oda (esetleg a VGA-t még talán megpróbálom eladni).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51356) parandroid válasza fokukac (#51354) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, szerkesztés meg lófasz az 5 perc, de még annyi, hogy azért van hozzá dokkoló, ami tud olyanokat, mint külső billentyűzet/egér, extra tárhely, gigabites ethernet port, sok USB, meg csatlakozó egy szép nagy monitorhoz. 24-27"-en a fullHD-n már bőven jó dolgozni, ellenben van egy olyan géped, amit bármikor a hónod alá tudsz csapni, ami mobilabb melóknál nem akadály.

Persze, drágább, ellenben teljesen mobil, keveset fogyaszt, és az összes fent említett opció is sokkal jobban elrejhető, illetve nélkülözhető, ha mégsem kell.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51357) fokukac válasza tiv83us (#51352) üzenetére


fokukac
nagyúr

Tiv, persze, jó lesz az neked, de SSD-t tényleg kérjél bele, mert ég és föld a különbség..! Egy noti teljesítményén az SSD dob a legtöbbet, azt százszor jobban megérzed, mint azt, hogy hány GB a RAM (IMHO 4 GB is elég amúgy általános felhasználásra) vagy hogy milyen proci van benne.

@Mikrobi: én ezt értem, nálunk mindenkinek Thinkpadja van az irodában, dokkolóval, egérrel, billentyűzettel, monitorral. De mint mondom, ár-érték arányban sehol nincs.
Nemrég vettem az asszonynak egy haswell-es pentium félkonfigot 24 e Ft-ért (alaplap+proci + 4 GB RAM). Raktam hozzá még egy SSD-t, meg egy tápot-házat, inyót a fiókból, és lett egy tök pöpec gép.
Ugyanezt egy minőségi notiból kihozni egy százassal többe került volna, alsó hangon, egy üzleti notiban pedig még annál is többe került volna.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51358) EQMontoya válasza parandroid (#51351) üzenetére


EQMontoya
veterán

A szigetes bill szerintem jó, a 768as felbontás 14 colra mondjuk tényleg nevetséges.
Egyébként 1-2 éves, garis használt gép, pl. egy tisztességes Latitude nem játszik? Cimborámnak 130ert vettünk egyet. I7, 8g, ssd, nagy akku, 1600as 14-es kijelző.

Same rules apply!

(#51359) parandroid válasza fokukac (#51357) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A hozzászólásod nekem szóló részét én is értem, a legnagyobb baj ezzel az, hogy ha használni akarod (akár csak gyoresan átfutni a híreket, vagy megválaszolni egy emailt, vagy rákeresni valamivel google-n, esetleg csak utánanézni valaminek wikin, vagy csak elindítani valami zenét, akkor máris oda vagy kötve egy íróasztalhoz, amit most éppen (megint) próbálok minimálisra redukálni. Vannak ilyen időszakok az életemben, aztán néha megint előjön, hogy mégiscsak asztali gép kell nekem, mert már régen görnyedtem igazi monitor előtt.

Monty: Nézegetem én is a régi forrásokat, de tényleg nem ismerem már a laptopokat, másrészt viszont néha praktikus lenne a táccsszkrín.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51360) fokukac válasza parandroid (#51359) üzenetére


fokukac
nagyúr

PErsze, ha menekülsz az íróasztaltól, akkor érthető - de erre van a mobil, meg a tablet, meg a noti, amit nyomogathatsz bárhol a lakásban.

Nálam az asztali számítógép az életem központja, a stabil pont, ami amelett, hogy rajta van az életem, egyben központi szóakoztató center is, arról hallgatok zenét (hifire kötve), arról nézek filmet, a médialejátszó mint kvázi NAS-t éri el, így arról játszom le a sorozatokat, stb.

Amint egy notebook-ban meglesz az a tartósság, és az az ár-érték arány, és mondjuk bele tudok rakni 10 TB-nyi vinyót úgy, hogy ne féltsem, egyből alternatíva lesz, de addig nem; a fentiek számomra előnyt élveznek a hordozhatósághoz képest.

@Montoya: az egész notebook-evolúcióban ez az elb>szott 16:9-es képarány zavar a legjobban, hogy munkára és mondjuk fénykép-nézegetésre, szerkesztésre is teljesen alkalmatlan (mert a fotók többsége mondjuk portré, azaz álló-kép).
Ennek az egész folyamatnak a kicsúcsosodása az 1368*768. Agyfaszt kapok attól, hogy semmi nem fér ki, mondjuk az excel fejléce elfoglalja a fél monitort. Persze el tudom hide-olni, de akkor meg percenként kétszer elő kell hívnom... Csodálatos ez az egész, hogy hogy teszik a pc-t alkalmatlanná a munkára az illetékesek.

Itt van pl. az X230-asom. Pont ugyanolyan széles, mint a 4:3-as T60-asom, csak elloptak (kispóroltak) egy 5 centis csíkot a monitoromból. Pont azt a csíkot, amitől jobban használható lett volna mondjuk egy táblázatra. Vagy szövegszerkesztésnél, hogy lássam görgetés nélkül, hogy mit írtam az előző bekezdésbe...

Mindezt azért, merthogy az emberi látómezőt így jobban kitölti (12 colon nem mindegy???), meg hogy multimédia (ki néz filmet notebook-on??); holott az igazi ok az, hogy így spóroltak kb. 5 dollárnyi anyagköltséget.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51361) Pttypang


Pttypang
veterán

Felmerult a nagy kerdes: Mit nevezunk sutemenynek?

[Miért? Azt, ami sutoben keszul, de nem sutemenynek hivjuk, azt miert nem?]

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#51362) concret_hp válasza Pttypang (#51361) üzenetére


concret_hp
addikt

majd bleki kifejti 3 oldalon, nekem most nincs egzakt definícióm :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#51363) BlacKSouL válasza Pttypang (#51361) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Kérdés, hogy a főzelék mitől főzelék?
Illetve mitől gyümölcs a gyümölcs, és mitől zöldség a zöldség?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#51364) Pttypang válasza BlacKSouL (#51363) üzenetére


Pttypang
veterán

Nem kerdes.
A kerdes, hogy a sutemeny mitol sutemeny, pontosabban pl az oldalas miert nem sutemeny?
A sos sutiket sos sutinek nevezik, de attol az is lehet siman suti?

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#51365) Tothgera30 válasza tiv83us (#51352) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ragaszkodnék a Latitude-hez, vagy egy EliteBookhoz, ahogy előttem írták, i5, 8Gb RAM és 1600x900p-s kijelző azért legyen benne, mert ezek nélkül keserű szájízzel fogod munkára használni.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#51366) concret_hp válasza Pttypang (#51364) üzenetére


concret_hp
addikt

sütit eheted desszertként, oldalast nem szokás. szóval minden süti amit ehetsz desszertként.
és a desszert tipikusan sütemény :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#51367) parandroid válasza fokukac (#51360) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"Nálam az asztali számítógép az életem központja, a stabil pont, ami amelett, hogy rajta van az életem, egyben központi szóakoztató center is, arról hallgatok zenét (hifire kötve), arról nézek filmet, a médialejátszó mint kvázi NAS-t éri el, így arról játszom le a sorozatokat, stb.

Amint egy notebook-ban meglesz az a tartósság, és az az ár-érték arány, és mondjuk bele tudok rakni 10 TB-nyi vinyót úgy, hogy ne féltsem, egyből alternatíva lesz, de addig nem; a fentiek számomra előnyt élveznek a hordozhatósághoz képest."

Erre ott a Proliant Microserver:

Mindent szépen kiszolgál, gigabites porton, benne a 4 akármekkora HDD (8 TB-osokkal számolva az már 32 lesz összesen, azért az nem gagyi :D ), meg az optikai meghajtó, médialejátszónak meg ott van rajta a Kodi, egyből a tévére van kötve, irányítani meg van hozzá egy vezeték nélküli tapipados billentyűzet.

Ezt a home servert egyébként valami 5 éve vettem még Mo-n, szóval egész szépen kiszolgál, azóta van újabb verziója is, sőt, ahogy hallom, megint jön valami facelift belőle valamelyik új inteles architektúrára is.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51368) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Mai nagy életkérdés, épp pihent volt az agyam amikor a kávét csináltam.
Az miért van, hogy az finomítatlan cukor úgy 5x annyiba kerül mint a sima feldolgozott kristálycukor?
Nem csak úgy készül, hogy a folyamat elején kiveszik a bödönből és azt dobozolják? :F

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#51369) concret_hp válasza kraftxld (#51368) üzenetére


concret_hp
addikt

a finomítatlan nem nádcukorból készül véletlen? :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#51370) BlacKSouL válasza kraftxld (#51368) üzenetére


BlacKSouL
addikt

[link]

Én kb. 12 évesen voltam az azóta sokakkal együtt megboldogult Selypi cukorgyárban, ott kóstoltam répaszeletet, híglét, sűrűlét, melaszt, illetve a főzéskor félig kristályos félig mézszerű anyagot. Illetve forró friss kristálycukrot és frissen préselt kockacukrot is.
De onnan csak fehér kristálycukor jött ki, más nem.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#51371) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#51370) üzenetére


BlacKSouL
addikt

[link]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#51372) tiv83us válasza fokukac (#51357) üzenetére


tiv83us
veterán

Egyszeruen nem talalok Latitude-ot sem, amiben normalis SSD van. Itt van egy, ami $824-rol $577-re van leertekelve, de 128GB vinyo? :(
1080p-t meg sehol sem talalok.

Kozerdeku felhivas!

Aki osszerak nekem innen egy PH-kozzosseg altal approved laptopot 600 dolcsibol, annak PayPalozok 10 dolcsit.

ps: Vagy akarhonnan, tulajdonkeppen marka nem szamit. HP, Dell, akarmi. Abszolut hulye vagyok hozza, hogy most mi a meno PC-orszagban.

Lenyeg:

13"-14"
minimum 500GB tarhely
izmos battery
fasza kijelzo.
A specifikaciokat ratok bizom, felolem akar lehet hupilila is, csak legyen. Thx!

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51373) tiv83us


tiv83us
veterán

@Tothgera: Nem hardcore munkara akarom hasznalni, nagyon minimalis video editing, HD filmezes, de foleg "egyetemista" laptop kellene, ami lazan elvisz oktato szoftvereket. Kb ennyi.
A lenyeg a tarhely es akksi ido es meret.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51374) tiv83us


tiv83us
veterán

Ahh, nem vagyok hozzaszokva meg, hogy nem tudok szerkeszteni amikor csak akarok, tobbet mar nem szemetelek ide, de peldaul a ChromeBook-ok milyenek?
Mondjuk ez?

Most, hogy igy nezem 32GB-128GB SSD-ket kinalnak, akkor gondolom most az a meno, hogy mar minden a felhoben meg kulso vinyon van tarolva?
Nagyon le vagyok maradva, en szoltam...

ps: Tenyleg bocs a sok posztert, ha nem adtam volna leg a mod jogaimat, most jol seggbe rugnam magam.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51375) fokukac válasza tiv83us (#51372) üzenetére


fokukac
nagyúr

Főnök..!
Az SSD-t megveszed egg számtech-boltban, és pár mozdulattal beszereled. ThinkPad-on legalábbis egy csavar tartja, és csak egy sínt kell kicsúsztatni, tök moduláris az egész. A fenti művelet NEM jár garancia-vesztéssel sem. Szerintem egy Latitude-on sem bonyolultabb ezt szerelni.

Olyan 100 dolcsi körül már vannak 256 GB-os SSD-k is.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51376) Racecam válasza tiv83us (#51374) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Ne hergeld magad, ez az OFF topic, blogolj csak nyugodtan. ;] :K :DDD

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#51377) tiv83us válasza fokukac (#51375) üzenetére


tiv83us
veterán

Szal akkor az beszerelheto barmibe beszikli? Oh oke.
Vegkepp elvagyok veszve, ez a Chromebook ilyem MacBook Air-feleseg, ami total felho-fuggo es elegge minimalista, de teljesitmeny-ugyileg rendben van.
A Latitude meg szolid, csak a kepernyoje nem 1080p.
Jelenleg akkor most ott vagyok, hogy nekem kell ez a Chromebook, oszt' majd veszek bele akkor ilyen SSD valamit es csavarozok, meg ilyenek.
Ez a Chrome OS ez milyen? Ahh, csak el kell masznom a kocsiig, hogy elmenjek megnezni szemelyesen is.

Telapo, vattafakk? :)) Nobanplzthx, moss labat! ;]

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51378) Racecam válasza tiv83us (#51377) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Mostam. 2x.
Te meg vegyél már valami 1080p-s leértékelt szart és toljál bele egy SSD-t. :K
Kukac megmondta a tutit! Legyen mondjuk egy Samu 850 EVO 250GB-os, 'oszt jó napot! :)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#51379) fokukac válasza tiv83us (#51377) üzenetére


fokukac
nagyúr

Igen, csak úgy beszerelhető (legalábbis üzleti szériás laptopba), bármikor.
Arra készülj, hogy 14 colon 1080p-vel kiba. kicsik lesznek a betűk, csak szólok.
Chromebook-hoz nem értek, szerintem az egy külön kategória.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51380) tiv83us


tiv83us
veterán

Tudjatok mit? Megveszem azt a fakin Vostrot, oszt beletolok egy fakin SSD-t, oszt szarok a farmra baze :D

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51381) Racecam válasza tiv83us (#51380) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Ezt ennél plasztikusabban ki sem fejezhetted volna. :D
Nem tudom, milyen a Vostro, de vedd meg. Ha mégsem jó, majd eladod. :U

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#51382) tiv83us


tiv83us
veterán

fokukac & telapo

Mondjuk azt hogy ti vagytok en. Fiatal, bajos, okos, szellemes...stb, de a lenyeg, hogy ne mert a PC laptopokhoz. A ketto kozul melyiket vennetek?

Lattitude vs Vostro.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#51383) EQMontoya válasza fokukac (#51360) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ezért akarok venni egy HP Z24-et. Tisztességes IPS monitor, ami nem 16:9, hanem 16:10. :)

Same rules apply!

(#51384) Racecam válasza tiv83us (#51382) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

A fiatalon kívül a többit nem kell elképzelnem, mert az nálam alap... :U
Ha ezek közül, akkor Latitude. :K

[ Szerkesztve ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#51385) EQMontoya válasza tiv83us (#51382) üzenetére


EQMontoya
veterán

Én nem vennék ennyiért új gépet.

Same rules apply!

(#51386) fokukac válasza EQMontoya (#51383) üzenetére


fokukac
nagyúr

ja, de az csak egy monitor. Notebook-ban nem tudsz venni nem 16:9-es gépet, ami ~5 évnél fiatalabb.

@Tiv. inkább a latitude... de én új latitude-ot nem láttam még.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51387) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Azért Murphy nem élt hiába.
Autót mosattunk, kb. 11-re lett kész. (Kertész utca, 0-24-es kézi autómosó - hasonlóan agybeteg időpontokban olcsó!) Mikor kezdett el esni? 11:05-kor kb. :)

Same rules apply!

(#51388) fokukac válasza EQMontoya (#51387) üzenetére


fokukac
nagyúr

én feladtam a mosási harcot idén télre.

amúgy pedig:

Mozilla Firefox has encountered a bug

:))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51389) parandroid válasza tiv83us (#51380) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Azért óvatosan az ssd-cserével, kicsi gépek en gyakran m2-es ssd van, ami kisebb, kicsit drágább, de főleg nem csereszabatos a 2,5"-es notis szabvánnyal. Egyébként ssd-ről még annyit, hogy sokkal többet gyorsít a gépen, mint amennyivel drágább, tényleg egészen hihetetlen. A vostros linkedet nem látom, mert nem tudja megnyitni a safari, lol.

Asszem ma én is elmegyek megtapizni egy pár gépet, egész rákattantam a yogára. Bár szívem szerint HP Spectret vennék, de annyi pénzt nem adok most gépért

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51390) gaborbol válasza tiv83us (#51382) üzenetére


gaborbol
őstag

Kb mindketto ugyan az, alig van koztuk nemi elteres. A Vostro az belepo uzleti modell, en azt vennem.
Lenovo eleg jo arban nyomatja a cuccait, eleg sok desktopot adtunk el beloluk, ha mar ugy is SSD-t akarsz belerakni akkor ugysem fog megallni 600-bol, inkabb ezt vennem.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#51391) fokukac válasza parandroid (#51389) üzenetére


fokukac
nagyúr

valóban, erre nem is gondoltam.
Viszont, másik oldalról közelítve, ha most hdd van benne, akkor az jó eséllyel sztenderd 2.5" méret, tehát az ssd-vel való helyettesítés sem lehet gond.
Javítsatok ki, ha tévedek, de én még nem láttam M2-es méretű hdd-t. :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51392) parandroid válasza fokukac (#51391) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, ez inkább akkor lehet gond, ha a meglévő SSD-t cserélné valaki nagyobbra.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#51393) BlacKSouL válasza tiv83us (#51382) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Én megvenném a Vosztok-ot. ;]

Amúgy nekem anno egy HP ProBook 15"-os izé volt, na megvan, 4530s, azt én is SSD-vel kértem, mondtam, hogy ne legyen i5, legyen i3, de SSD-vel adják, küzdöttek vele kicsit, de végül a DVD helyére bement egy SSD beépítő keret, abba meg az SSD. Gyors is volt, mint a lóköpet. mod: Bírtam azt a szerkezetet, csak céges volt, vissza kellett adnom mikor elgyüttem. Végülis háromhetente utaztunk, beszerzőként, de kellett 4 küzdelmes év mire kikönyörögtem magunknak két ilyen gépet, aztán az "utódom" odajött, és próbaideje lejárta (3hó) környékén már meg is kapta amit akkor én távozóként leadtam. Kinek mi jut/jár. Mondjuk az a 1368 x izé méret volt sajnos, az volt az egyetlen hibája szerintem. Ja és fémlemez volt a fedlapja, igaz, kb. 0,1 mm vastag, de mégis fém, hideg :)

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#51394) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#51393) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Erről jut eszembe. Anno akkortájt vettem egy 60GB-os SSD-t az itthoni gép rendszerének, de sajnos nem jól lőttem be, hogy mekkorára nő majd a 7-es idővel, így most a 60 GB-ból kb. 7 GB szabad a rendszer szerint, ami épp a határon van a minimumra amit ajánlanak. hogy üresen kell lennie.
Namost ha bővítésre adom a fejem, mert muszáj lesz, akkor ha veszek egy 120-ast, akkor arra egyszerűen migrálni kell egy megfelelő progival, majd megcserélni, bebootolni róla, oszt jónapot? A régit meg valamire felhasználni, mondjuk a lapozófájlt arra tenni, vagy mittudomén. Ráarchiválni a családi fotókat, esetleg videókat..?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#51395) EQMontoya válasza BlacKSouL (#51394) üzenetére


EQMontoya
veterán

A migrálás után még a partíciót is meg kell hizlalnod rajta, de amúgy ennyi, igen.

Same rules apply!

(#51396) fokukac válasza BlacKSouL (#51394) üzenetére


fokukac
nagyúr

1, kapcsold ki a hibernálást
2, csökkentsd a pagefile méretét
3, csökkentsd a recovery méretét (én amikor nem figyeltem oda, az foglalta el az SSD felét - 50% a gyári beállítás) settings - system - system protection settings

én úgy tippelem, hogy hirtelen lesz megint úgy 20 gb helyed, ha ezt megcsinálod, tehát nem kell új ssd-t venni.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51397) lenox válasza BlacKSouL (#51394) üzenetére


lenox
veterán

Easeus todo backup, a disc clone at is meretezi,ahogy akarod.

(#51398) BlacKSouL válasza fokukac (#51396) üzenetére


BlacKSouL
addikt

A rendszer-visszaállítási segédprogram szerint nincsenek létrehozott visszaállítási pontok :) Akkor ezt gondolom kilőttük. mod: Rendszervédelem: Be, felhasznált méret: 0 bájt.

, A másik kettőt nézem.

A hibrernálás tiltva van az energiagazdálkodási opciók listájában. Vagyis a beállítás: Soha.

Lapozófájl: 4 GB. :) De könyörgöm, ez az egyik "gyorsító" funkciója az SSD-n lévő rendszernek, hogy a lapozófájl a leggyorsabb elérésű tárolón van. Ha ezt is elvesszük... Mindazonáltal OK, a 60 GB-os cuccon a 4GB se kevés, de a problémát csak kismértékben befolyásolja itt szerintem.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#51399) fokukac válasza BlacKSouL (#51398) üzenetére


fokukac
nagyúr

a másik kettőt úgy látod, ha bekapcsolod a file explorer folder optios-ban, vagy a windows commander-ben, hogy lásd a system file-okat; mind a kettő ott van a C-n a gyökérkönyvtárban, Hiberfil.sys, és PAgefile.sys,
gyárilag mind a kettő általában a RAM méretével egyezik meg.

a hibernálást csak parancssorból tudod letiltani ("powercfg -h off"), klikkeléssel a beállítások között nem, tehát az, amit látsz az energiagazdálkodásban, az nem releváns.

A lapozófájl-nak nem sok gyakorlati haszna van már a modern, több gigás RAM-ok korában, nyugodtan le lehet venni a méretét minimálisra.

Amúgy pedig nem árt időnként kitisztítani a rendszer windows update szemetét sem.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#51400) BlacKSouL válasza fokukac (#51399) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nem rendelkezem engedéllyel a hibernálási szolgáltatás leállításához vagy elindításához ;] ami azért mókás, mert most rendszergazda vagyok..( mod: vagy lehet, hogy csak rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználó.. :U )(minden "pajzsos" műveletet el tudok indítani/végezni/végrehajtani)

Amúgy igen, mindkettő kb. 4 GB.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.