Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50751) NoLF


NoLF
addikt

En asszem 2006ban nyultam utoljara egerhez. Marmint sajathoz, ceges volt par de abszolut leszarom ugyhogy hasznalhatatlan infokat tudnek adni csak max :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#50752) lenox válasza EQMontoya (#50748) üzenetére


lenox
veterán

En is igy voltam vele, mikor vettem, de aztan pl. toltogetni problemas, tobbszor volt olyan, hogy elfelejtodott, es lemerult. Meg amugy az derult ki, hogy ha eleg hosszu az eger kanoca, akkor semmivel sem jobb, ha vezetek nelkuli, sot, rosszabb, hogy lemerul. Ettol eltekintve az egy nehez es pontatlan eger, ami ugy tunik, hogy kezre all, de az m8000x sokkal jobban kezre all, sokkal pontosabb, lehet bele sulyokat rakni izles szerint, ahogy neked tetszik. Ezen kivul mar csak az a resze van, hogy az m8000x olyan feluleten is mukodik nekem, ahol a masik nem, illetve a logitechbol mindketto idovel elkezdett mallani, a giga meg nem, szoval szerintem anyagaban is jobb.

(#50753) EQMontoya válasza lenox (#50752) üzenetére


EQMontoya
veterán

A végén írt szempontjaidat megértem, az elejével viszont nem tudok egyetérteni.
Teljesen mindegy, milyen hosszú a kanóc, mert össze fog akadni másikkal. Ha más nem, az asztal mögött. És persze, ha hosszú, akkor a lógó kanóc saját súlya húzza szépen magát az asztal mögé, majd azt veszed észre, hogy állandóan húzgálod magad felé az egeret, hogy legyen elég. B variáció, hogy valahol az asztalon rögzíted a kanócot valahogy, de az meg aztán tényleg übergagyi.
Arról nem is beszélve, hogy a gubancok még Murphyt is meg tudják alázni. Az hagyján, hogy ami összetekeredhet, összeakadhat, összegubancolódhat, az össze is fog, de sejtésem szerint ezekre olykor még általunk ismeretlen erők is hatnak: a teljesen szépen feltekert, rendezetten elrakott kábelek, hosszabbítók is teljes gubanckupacként tudnak előkerülni a legközelebbi használatkor.

Same rules apply!

(#50754) lenox válasza EQMontoya (#50753) üzenetére


lenox
veterán

Ilyen huzgalas mas egerrel nekem is volt, ennek valami specko madzagja van, vagy csak eleg hosszu, es leer a vege, mindenesetre ez nem huzodik sehova. Otthon sem meg a gyarban sem, szoval tobb helyen is probaltam. Meg amugy azota a gyarban vettunk egy csomot belole, hogy a kollegaknak is jo legyen. Ilyen gubancokkal meg meg sosem talalkoztam, pedig en azert mindig ki-be rakok a gepbe valamit, meg kanocokat is dugdosok, szoval azt nem tudom, hogy hogyan csinalod.

(#50755) NoLF válasza lenox (#50754) üzenetére


NoLF
addikt

En meg nem lattam olyan emberszabasut akinek a kabelei nem gubancodnak allandoan :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#50756) e=mc² válasza EQMontoya (#50753) üzenetére


e=mc²
őstag

Ez is egy jo tema. Ugy egyszer megneznem, hogy manapsag egyszeru korulmenyek kozott, hogyan lehetne megoldani, hogy ne legyen az asztal mogott:

monitorkabel x2 (analog, dvi) + usb (hub) + tap
eger, bill (oke, olcson megoldhato)
hangkabelek (nalam pl ezek a monitor mellol mennek) + tap
pc tap + lan + 3 audio ami megy fel a monitor melle
tv tuner coax
szkener usb
fejhallgato
hdmi a tv-hez
audio rca tv alatti hangrendszerhez

[ Szerkesztve ]

Ambulimax Provider

(#50757) fokukac


fokukac
nagyúr

Srácok, annyira kockák vagytok, hogy az már fáj :)
Köszönjük, Bleki...! :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50758) Pttypang válasza e=mc² (#50756) üzenetére


Pttypang
veterán

Megfelelo mereture roviditeni es kabelvezetokkel rogziteni bizonyos pontokon, rendesen vegigvezetve, akkor nem kavarodna ossze.
Ha nem valtoztatod a kabelek hosszat, a kotegelozes akkor is csodat tehet, ha van hova rogziteni.

Everybody lies.

(#50759) EQMontoya válasza fokukac (#50757) üzenetére


EQMontoya
veterán

[: )]

Same rules apply!

(#50760) BlacKSouL válasza fokukac (#50757) üzenetére


BlacKSouL
addikt

[link]

Ha időjárást dobok fel, azt nem szereti senki. Ha 3,14nát, azt se. Látod, hogy a kockulásra legalább mindig van igény, csak nem merik itt ebben a topicban bevallani :)

Egyébként régesrégen a tekerőgombra programoztam a duplaklikket (amelyiknél lehetett), de annak is a közepét célozni, hogy nyomódjon, ne gördüljön el.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#50761) Pttypang válasza BlacKSouL (#50760) üzenetére


Pttypang
veterán

Idojarast most kell, lehet kimenni bohockodni a hoba :D

Everybody lies.

(#50762) Racecam válasza BlacKSouL (#50760) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Nem igaz, mert mindkettőt szeretjük! ;)
Pláne a másodikat! :K

Kockuklás itt annyira nem érdekel... :(

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#50763) Pttypang válasza Tothgera30 (#50750) üzenetére


Pttypang
veterán

Nem is ertem ,hogy egy sikertermek gyartasa miert all le, ha nyilvanvalo kereslet van ra...
Kiadnak egy ujat, ami ugyanaz lenne elvileg, csak fejlesztes cimen sporol nak itt-ott 30 fillert es aztan kiderul,hogy ezt meg nem veszik az emberek, mert nem ugyanaz. :U

Everybody lies.

(#50764) BlacKSouL válasza Racecam (#50762) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Na már kezdtem megijedni hogy egyedül vagyok vele :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#50765) Racecam válasza BlacKSouL (#50764) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

"Sosem vagy egymagad, csak túl kicsinyke vagy..." ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#50766) EQMontoya válasza Racecam (#50765) üzenetére


EQMontoya
veterán

Napi Coelho appot raktál fel? :)

Same rules apply!

(#50767) bobsys


bobsys
addikt

Amerikai egeszsegugy bazdmeg. Kell egy kis muteti beavatkozas. Biztositonak van kis programja, hogy megis nagyjabol az mennyibe kerul attol fuggoen, hogy melyik orvoshoz megyek. Kidobja, hogy $750 ami belefer. Elmegyek a dokihoz, aaaa hat azt nemtudjuk megmondani, hogy mennyibe fog kerulni, tessek befaradni egy vizitre. Jo oke, $750 mondott a kalkulator megha picit tobb is lesz belefer. Kifizetem a vizitet ($180) megvizsgal a doki, leszervezzuk az idopontot es majd hivnak cimmel eljovok. Nah, mutet elott ket nappal hivnak, hogy akkor $1600 + az orvos dija (amit meg mindig nemtudok) lesz a szamlan :Y
Orvos vizit nelkul meg nem hajlandoak megmondani, hogy mennyibe fog kerulni, mer` latni kell az orvosnak, hat `nyatok `csajat. Csak tudnam akkor hogyan is kene kivalasztanom, hogy hol akarom megcsinaltani ha nemtudom mennyibe fog kerulni csak miutan kifizettem majd 200 dodot. El van ez nagyon baszva.

szerk: 10-15 perces beavatkozas, altatassal

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#50768) Racecam válasza EQMontoya (#50766) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Nem, ez napi Demjén. :D

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#50769) parandroid válasza e=mc² (#50756) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

[FLAME ON] Mondjuk az sokat segít (a kábelkérdésen is), ha a műanyag, placebohangzású, sokpontakárhányas tejfölösdobozok helyett rendes sztereó hangfalrendszert használsz. ;] [FLAME OFF]

Amúgy én próbáltam behúzkodni a kábeleket egy ilyenbe, azért ez is sokat segít, máshol biztosan lehet belőle más színben/méretben is kapni, nekem ez olt kéznél. A falnál futó vezetékek meg simán kábelsínben vannak (kivéve, amit még lusta voltam megcsinálni rendesen).

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50770) EQMontoya válasza parandroid (#50769) üzenetére


EQMontoya
veterán

[FLAME ON] Mondjuk az sokat segít (a kábelkérdésen is), ha a műanyag, placebohangzású, sokpontakárhányas tejfölösdobozok helyett rendes sztereó hangfalrendszert használsz. ;] [FLAME OFF]

Hatalmas pluszegy!

Csak hát... drága hobbi. Most nézegetek egy Triangle Genese hangfalat, és gyönyörű, meg a hangja is, csak hát egy havi fizetés az ára. Meg persze bi-wired, tehát illene hozzá mégegy poweramp.

Same rules apply!

(#50771) parandroid válasza EQMontoya (#50770) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kell olyan drága cucc, normálisan szóló hangfalak, amik egy számítógép mellé elegek, már a néhánytízezres kategóriában is vannak. de mondjuk, hogy annyiért, amennyiért egy tejfölösdoboz-készletet lehet venni, annyiért már találni elfogadható hangzású hangfalpárt is. Ha meg "házimozinak" kell, akkor meg el kell gondolkodni azon, hogy hol van az a minőségbeli határ, amit még egyáltalán képes az ember észrevenni. Mert nyilván van difi egy nyolcezer forintos 7.1-es "rendszer" és egy félmilliós erősítővel megtámogatott profi cseresznyefa hangfalkészlet között, a kérdés az, hogy valójában nem lenne-e elég egy elfogadható áron kínált sztereó hangfalpár, vagy a manapság egyre népszerűbb hangsugárzó. A kábelkérdés meg mindjárt megoldódik.

Egyébként is viccesnek találom a panelvalóságot (nem mondom, hogy magyar, vagy akár káeurópai, mert a németek jó része ugyanilyen igénytelen), amikor mennek az aranyozott csatlakozókról a viták, a házimozi rendszer meg be van zsúfolva egy 14 m2-es nappaliba, eleve össze-vissza elhelyezett front- és hátsó sugárzókkal, csak arra ügyel mindig kínosan a delikvens, hogy a center az pontosan a tévé alatt legyen, mert akkor szól jól. Aztán feltekeri a basszust, és hadd hallgassák a dübörgést négy szomszéddal arrébb is, arról meg fogalma sem lesz barátunknak, hogy miről szól a film, mert a beszédhang gyakorlatilag észlelhetetlen az effektek mögött.

Ezzel együtt természetesen lehet bődületesen sok pénzből elképesztően szép hangzást produkálni, de ez az esetek 1-2%-ában szokott csak sikerülni, és az anyagi ráfordítás mellett azért elég komoly utánajárást, hozzáértést, és emellett lakberendezési és építészeti szempontból is rengeteg kompromisszumot igényel, ami eleve kivitelezhetetlenné teszi egy átlagos halandó számára.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50772) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amúgy meg nézzetek Netflixet, még nagyon év eleje van, de azt már meg merem kockáztatni, hogy a mai bejelentés kb a legjobb dolog, ami idén történik arrafelé...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50773) concret_hp válasza parandroid (#50771) üzenetére


concret_hp
addikt

sztem is egy értelmezhető minőségű hangfalpár bőven jó a juzerek 99%ának. 10e-s 7.1-et nem veszek többszázK + csomó szarakodást meg nem ér meg, hogy húde fasza legyen :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#50774) Tim82 válasza parandroid (#50771) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ezzel együtt természetesen lehet bődületesen sok pénzből elképesztően szép hangzást produkálni, de ez az esetek 1-2%-ában szokott csak sikerülni, és az anyagi ráfordítás mellett azért elég komoly utánajárást, hozzáértést, és emellett lakberendezési és építészeti szempontból is rengeteg kompromisszumot igényel, ami eleve kivitelezhetetlenné teszi egy átlagos halandó számára.

Ezért érdemes fejhallgatózni.

(Persze ismerek olyan véleményt a fórumról, hogy a fejhallgatózás csak a zenehallgatás pótléka - de azzal az úriemberrel egyéb gondok is vannak. :) )

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50775) EQMontoya válasza Tim82 (#50774) üzenetére


EQMontoya
veterán

(Persze ismerek olyan véleményt a fórumról, hogy a fejhallgatózás csak a zenehallgatás pótléka - de azzal az úriemberrel egyéb gondok is vannak. :) )

Kammerer barátunk?

Same rules apply!

(#50776) szőröscica válasza Tim82 (#50774) üzenetére


szőröscica
addikt

Társasházba szerintem is fejhallgató való leginkább. Családi ház esetén azért egy jó hifi nyilván nagyobb élményt ad. De hozzáteszem, én nem értek hozzá, és mp3-at hallgatok. :DDD

(#50777) Tim82 válasza EQMontoya (#50775) üzenetére


Tim82
nagyúr

Jaja. Mondjuk nekem nem volt konfliktusom vele, olyan területen mozog, ahol én legfeljebb érdeklődő laikus vagyok és nincs indíttatásom ott hitvitákba beszállni. Másrészt olvastam már tőle hasznos, értelmes, számomra valid infókat tartalmazó hozzászólást is - kifejezetten konkrét cuccokra vonatkozóan, nem pedig az audioanyag digitális oda-vissza másolása közben fellépő hangzástorzulásokkal vagy hasonló ezoterikus témákkal kapcsolatban. :)

Én úgy, hogy nem ütköztem vele semmiben, a fórum érdekes színfoltjának tekintem. Gondolom, neked nem ilyen könnyeden elnéző véleményed van róla pár komolyabb súrlódásotok után. :N

joamilestoné: ne aggódj, én sem értek hozzá, pedig én többségében flac-ot hallgatok, ami, mint tudjuk, a jóság egy szintje. ;]

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50778) EQMontoya válasza Tim82 (#50777) üzenetére


EQMontoya
veterán

Tény, hogy nincs róla túl jó véleményem, olykor röhögtem is rajta, de van tapasztalata pár dologgal, az tény.

Fejhallgatózás jó dolog, én is szoktam, de azért olykor jól esik a rendes tér a zenéhez.
Tisztessségesen összerakott társasházban meg normális hangerőn nem gáz. Nem arról szól, hogy az elhasznált vakolatot rezgésekkel távolítjuk el.
Persze egy panelben, amiben az áthallott fingásokból tudod, hogy a szomszéd kelbimbót vagy babot evett, nyilván nem annyira életképes a dolog.

Same rules apply!

(#50779) Tim82 válasza EQMontoya (#50778) üzenetére


Tim82
nagyúr

Tisztessségesen összerakott társasházban meg normális hangerőn nem gáz. Nem arról szól, hogy az elhasznált vakolatot rezgésekkel távolítjuk el.
Persze egy panelben, amiben az áthallott fingásokból tudod, hogy a szomszéd kelbimbót vagy babot evett, nyilván nem annyira életképes a dolog.

A helyzet az, hogy jó pár éve nincs aktív hangfalam, gyakorlatilag egy kivénhedt Technics házimozi erősítőm van meg lestrapált Videoton hangfalak, ezekkel tudnék a fejhallgatózáson kívül zenét hallgatni. Ezekre vannak egy médialejátszó meg a desktop gép kötve, szóval filmnézésre oké, zenére azért nem nagyon. Az elhelyezésük finoman sem szólva ideális, a hálóban vannak, de a nappaliban sem lenne az, ami egyébként kb. a PeterkeT által oly' érzékletesen leírt 14 négyzetméteres szobaméret. Meg hát panel, fingást nem, de pl. azt hallom, amikor a szomszédban megnyitják a vízcsapot, vagy a fölöttem lakó porszívózik. (Nem nagyon merek belegondolni abba, hogy a többi lakó mit hall meg a mi szexuális életünkből. :DDD )

Valószínűleg lesz valamikor aktív stúdió monitor hangfal a 40-50k-s ársávból (van nálam egy fejhallgatóerősítőnek használt kivénhedt Digidesign audio interface, aminek a szimmetrikus jack kimeneteit pont ezekre tudnám használni). Persze jó lenne egy "komolyabb" hificucc (egy Hivox Lupus S-jellegű cucc jó lenne kisebb "polchangfalakkal"), de már ez is wishful thinking.

A fejhallgatózásban meg kevésbé kell kompromisszumot kötnöm, mint zenehallgatási mód is közel áll hozzám - meg hát a magam szintjén egészen jó cuccaim vannak már - vintage Beyerdynamic DT770, vintage DT990, AKG K240 Sextett (Philips brand-es változatban), régi Fostex T20 planár.

BlackSoul: Hogy eljutottam ezeken a fázisokon a legkisebb membránnal rendelkező eszközhöz, ami a legjobban szól, na inkább hagyjuk is

Van egy kemény 5k-ért vett SoundMagic ES18-am, még nem bírtam magam rávenni, hogy keressek jobb agybadugós fülest, mert szól annyira jól Cowon D2-vel.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50780) BlacKSouL válasza Tim82 (#50774) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Gyerekkoromban ilyenolyan rádiót hallgattunk egy egyhangszórós kis Roma de Luxe-ból. Néha volt zene is. Aztán a mindig 1 hangszóróval működő Unitra Fonica lemezjátszón csodálkoztam, milyen telten szépen szól, mikor egyszer rákötöttem a második hangfalát is. Ezek után 0-14 éves koromig ez volt a hangzás csúcsa, bár Quelle katalógusban mindig nézegettem a sok 500 meg 1000 W-os lautstarke-t, amiben 2 hoch, 2 mittel és 2 tief hangszóró volt, nagy színes erősítővel. Aztán a sok hifitorony nézegetés után kaptam egy music centert, ami kvázi hifitorony is lehetett volna. Még cd-t nem tudott játszani, de volt ennek is lemezjátszója. Na ez a 2x15 W-os hangfalpár volt utána nekem a hangzások non plusa. Úgy 8 éve valahogy vettem egy Sony MDR-XD200-at, és éreztem, hogy a mc hangzása sehol sincs hozzá képest. Ezután meglett a kocsink, amiben a gyári egyszerű 6 hangszóró álló motornál hallgatva olyan hangzást adott, hogy a fülhallgató egy sokol volt hozzá képest. Majd vettem mászkáláshoz egy szintén Sony agybadugós fülest, és szó szerint minden addigi hangot félresöpört ;] Hogy eljutottam ezeken a fázisokon a legkisebb membránnal rendelkező eszközhöz, ami a legjobban szól, na inkább hagyjuk is :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#50781) fokukac válasza parandroid (#50772) üzenetére


fokukac
nagyúr

hát ez azért attól függ, hogy kinek mennyire szegényes az élete. :)
Én pl. azt szeretném, ha ennél sokkal jobb dolgok is történnének velem mostanában. :)

Amúgy látom, a kockák sikeresen váltottak egy újabb kocka-témára :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50782) szőröscica válasza BlacKSouL (#50780) üzenetére


szőröscica
addikt

Én most iPhone + egy tizenezres Sony agybadugós füles párossal hallgatok itthon zenét, mert a Sennheiser 515-ösöm párnái széthullottak.

Ugyanazon forrásnál szignifikáns különbség van, ha nem a laptopba dugom a fülest, hanem az iPhone-ba, utóbbi sokkal jobban szól.

(#50783) fokukac válasza szőröscica (#50782) üzenetére


fokukac
nagyúr

ez mindig is így volt, a laptopok mindig is szarul szóltak, pláne agybadugós fülhallgatóval (három laptop van itthon, mindegyik sistereg, mint állat).

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50784) Racecam válasza fokukac (#50783) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Jól van, kockuljál Te is... :U

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#50785) EQMontoya válasza Racecam (#50784) üzenetére


EQMontoya
veterán

Mégiscsak kocka fórum, nem?

Same rules apply!

(#50786) tildy


tildy
nagyúr

Keretik drukkolni, hogy befogadjak holnap ma a kerelmunk:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50787) Viszlát válasza tildy (#50786) üzenetére


Viszlát
addikt

Hajra! :K

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50788) e=mc² válasza parandroid (#50769) üzenetére


e=mc²
őstag

Ertem en a viccet :)

Ez a szett nekem nem kerult semmibe evekkel (kb. 10) ezelott. Arra pontosan eleg, amire hasznalom, kolteni nem igazan szeretnek, bar az igenyem meg is lenne ra, de ez aztan a huszadrangu amugy szamomra.

Alapjaban veve egyet is ertek veled, de most ha azt nezzuk, hogy egy ilyen kabelcsatornaba kb. fel meteren keresztul tudna menni minden vezetek és mindket vegen szerteagaznak a tobb iranyba halado kabelek, nem biztos, hogy tisztabb, szarazabb, biztonsagosabb erzes. Mellesleg ettol meg ott maradnak a vezetekek. A kerdesem, hogy ezeknek a kivaltasara manapsag van-e valamilyen esszeru hatarokon belul elerheto alternativa?

Ambulimax Provider

(#50789) EQMontoya válasza Tim82 (#50779) üzenetére


EQMontoya
veterán

Aktív hangfalam nekem is csak egy Geneva M van, az is inkább film/bulikellék, mint zenélésre használt eszköz.
Ha hifi, akkor alapvetően inkább a tisztességes szeparálás pártján állok: dac, előfok, végfok, passzív hangfalak. A jelenlegi Focal Chorus 807v amúgy sem az a randalírozós fajta hangfal - persze tud azért hangerőt produkálni, de egy 22-25nm körüli szobába abszolút nem érzem túlzásnak, sőt!
Fejesezni egy T90 van most otthon, illetve egy ATH-ESW9, leginkább hordozható használatra.

Same rules apply!

(#50790) NoLF válasza EQMontoya (#50789) üzenetére


NoLF
addikt

Van valami preferenciarendszer arra vonatkozoan, hogy otthonletem alatt nagysagrendileg mely datum milEn sugaru koren belul lenne ildomos seggem lelohelyet athelyeznem a nagyfaluba par nap erejeig?

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#50791) EQMontoya válasza NoLF (#50790) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az ivás nekem kb. mindegy, gyakorlatilag bármikor jó,
Ha nálam aludnál, akkor azért egyeztessünk előtte. :)

Same rules apply!

(#50792) NoLF válasza EQMontoya (#50791) üzenetére


NoLF
addikt

Ja pl ilyesmire gondoltam :) meg fogalmam sincs hogy lesz, de megprobalom mihamarabb osszeszedni a gondolataimat ;)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#50793) parandroid válasza e=mc² (#50788) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Compute Stick. Hozzá BT egér, billentyűzet (vagy tapipados, nonplusultra, ha trackpointos billentyűzet), illetve egy BT hangsugárzó. Printer/scanner már nálam is wifis, ott van eldugva a router alatt, az adatok meg mehetnek egy szintén eldugott NAS-ra, vagy home serverre.

Szerintem az ésszerű határokat sem léptük túl összegben sem, egy középkategóriás konfig ára egy ilyen cucc, a billentyűzet, illetve a hangrendszer ára meg gyakorlatilag csak a minőségüket tükrözi. Bose vezeték nélküli hangrendszerek felső árhatára egyébként kb a csillagos ég, cserébe tényleg jól szólnak (hétköznapi mércével), és az egész lakást le lehet fedni velük központilag menedzselve, hogy hol mi szóljon (beleértve bt-t, webrádiót, vagy saját wifis forrást).

A másik megoldás a (windowsos) tablet, hogy kukacnak se okozzak csalódást. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50794) EQMontoya válasza parandroid (#50793) üzenetére


EQMontoya
veterán

Scanner/printer routerre kötésére ajánlom a powerline-t, szerintem stabilabb megoldás, mint a wifi, lakáson belül kb. bárhová telepítve.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#50795) parandroid válasza EQMontoya (#50794) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amilyen elektromos rendszere ennek a lakásnak van, örülök, ha nem dobja le a biztosítékot, amikor bekapcsolom a gépet. Ha pl a hosszabbítót áramtalanítom, utána meg visszakapcsolom, akkor tutira le fogja csapni. Valahol tutira zárlat van, de nem tervezek olyan hosszútávra, hogy átvezetékeztessem az egészet, főleg, hogy albérlet (hetvenes évekbeli hálózat, lelkes amatőrök által DIY-alapon buherálva, mert a szakember az itt drága). Biztos ami biztos, megnézettem villanyszerelővel (fogta a fejét jónéhányszor, megpróbálta rendbehozni legalább az olyan faszságokat, amikor a földelés kábelén hozták be a fázist, de mindent ő sem tudott ésszerű keretek között javítani, szóval mindenhol surge protectoros hosszabbítók vannak, és megpróbálom kihúzni a következő 1-1,5 évet, amikoris a tervek szerint úgyis költözünk.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50796) Egon


Egon
nagyúr

A lányomnak nem ízlett a kaja

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#50797) e=mc² válasza parandroid (#50793) üzenetére


e=mc²
őstag

Erdekes megoldasnak tunik ez a stick, Most hogy van Netflix, lehet inkabb tv-n kellene nezni. bt fulessel, hogy mast ne zavarjak. Nasra lenne mind kozul a legnagyobb igenyem, de az meg odebb van.

Az esszeru hatar nyilvan mindenkinel mas, sajnos nalam marad meg evekig a kabeldzsungel.

(tabletem nincs, kesztetest sem erzek iranta - aztan lehet, hogy ki tudnam hasznalni, ha kerulne egy a kezem koze) Az a bajom, hogy jo igy olvasni mindenfelerol, de igazan kell-e nekem csak akkor tudnam megmondani, hogy megvasarolnam, kitapasztalnam, beepitenem az eletembe, es akkor kiderulne. Csak ez egy kicsit draga mulatsag szamomra jelenleg.

Ambulimax Provider

(#50798) bobsys válasza parandroid (#50793) üzenetére


bobsys
addikt

Kivancsi lennek mennyire gyors az SD kartya hasznalataval az compute stick

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#50799) parandroid válasza bobsys (#50798) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én egy 37xx-es Atommal szerelt Dell Venue tabletet használok néha (hosszú történet, a lényeg az, hogy vagy az asztali gép előtt használom ki a wow előtt eltöltött holtidőt, vagy lusta vagyok előkeresni a tabletet, és iphone-ról netezek még itthon is), abban is csak 32GB az eMMC, szóval a benne lévő 64 GB-os microSD kártyát hazsnálom háttértárnak, arra tökéletes. Programot nemigen telepítettem rá, Hearthstone-t játszottam rajta egy darabig, az SD-n volt telepítve, nem tűnt assúnak. Jellemzően egyébként az egész rendszer úgy ahogy van, jóval gyorsabb és gördülékenyebb, mint a Core2Duo-s HP laptopom, amit aztán ennek kapcsán most már vagy 2 éve elő sem vettem, vagy csak párhavonta. :(

Az igazi az lenne, ha le tudnék végre jönni a WoW-ról (bár már így is nagyon kazuár-üzemmódban vagyok, pár naponta egy-másfél óra van rá, szóval akár be is szüntethetném végre), és meg lehetne szüntetni az asztali gépet, játékra úgyis ott a konzol, iternetezésre meg kb bármi jó.

e=mc2: Netflix marha jól néz ki tévén *, nekünk a Sony okostévén van beépített lejátszó hozzá, dedikált Netflix és lejátszó gombokkal a távirányítón, azért elég feelinges onnét tolni. Bár a home server is ott vana tévé mellett, azon is fut Kodi/XBMC, ami elvileg szintén kezeli a Netflixet, de ugye ahhoz sem árt egy vezeték nélküli billentyűzet, hogy távirányítsd.

* Ahogy olvasgatom az első magyar tapasztalatokat, sokat panaszkodnak, hogy csak 720p a Netflix HD-je, nem tudom, hogy ez most piacspecifikus, vagy a konkrét filmtől, sorozattól függ, vagy valami egyéb dolog van mögötte, én ilyet nem tapasztaltam, itt gyönyörű fullHD kép van, szemben az Amazon Prime agyontömörített HD-jával, meg azzal, hogy ők gyakran SD-ben adják a cuccokat, a HD-ért meg van pofájuk az előfizetési díj mellett még külön pénzt kérni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#50800) e=mc² válasza parandroid (#50799) üzenetére


e=mc²
őstag

Igaz, hogy most monitor elott neztem vegig a Forrest Gumpot, de nekem szepnek tunt. Joval, mintha sima SD lett volna.

Amugy ha elinditasz valamit, akkor SD-ben kezdi el, es ha birja savszel es a buffer, akkor atvalt automatikusan.

SD vs HD

Ambulimax Provider

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.