Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz The DJ #81500 üzenetére
Publikus csomagban ott vannak még a konkurencia lehetőségei: Voda feltöltőkártyát használsz, azon 30 naponta lehet vásárolni 8000 Ft-ért 500 GB netet, vagy domino (Telekom) feltöltőkártyát használsz és veszel rá 30 naponta 9900 Ft-ért korlátlan netet.
Ha lehet, nem írnám be az összes topikba, ahol feltetted ugyanezt a kérdést... -
The DJ
addikt
válasz 4Grider #81502 üzenetére
Köszönöm, ezeknek utánanézek. Nem akartam spamelni, de mivel teljesen más mindhárom szolgáltató árképzése és csomagjai, ezért szerettem volna, ha mindegyik oldalról kapok releváns infókat és gondolom kevés átfedés van a tagok között ezen topikokban, így beírtam a másik két helyre is, hogy átfogóbb képet kaphassak.
(#81501) Viktor0610: Köszönöm neked is!
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
asdf_
veterán
válasz 4Grider #81499 üzenetére
Ellenben lehet olyat is csinálni, hogy mobilstick egy gépbe, annek netjét megosztani a LAN felé, oda fix ip-vel rakni egy fisifosi levedlett routert, sebesség midnegy, csak jöjjön a net rajta és kész is van. Ha ideiglenesen kell és belefér, hogy emiatt megy egy gép 0/24-ben, van gép, van wifi router (meg egy kis szakértelem a felkonfigoláshoz) akkor ez mindenképp olcsóbb verzió.
-
törölt tag
Végettért a jó világ. Néhány napja 5G alatt is mérik az adat használatot. Elkezdett szépen fogyni a hipernet home csomagom. A gond csak az, hogy úgy látom a mytv forgalmat is számolja.
-
-
adalbert
csendes tag
Kérdésem a következő: A környezetemben többen használunk szinte korlátlanTelenor mobilnetet. Egy hete történt, hogy több esetben is a 4g megszűnt, s helyette csak 2g illetve 3g lett a kapcsolat. Nekem szerencsére megmaradt, gondolom azért, mert Huawei E 5186-os routerem van. Ahol eltünt a 4g azoknak régebbi tipusu, HUAWEI cube E5180 LTE 4G mobil Routeruk van. A ZTE MF263V router esetén sincs 4g, pedig a leírásában szerepel. Vidéken élünk, itt a B20 sávon használtuk a 4g. A telenor állítja nem változtattak semmit, de akkor mi történt, hogy nem meggy a net. A kártyát telefonba helyezve semmi lassulást nem tapasztalni, s símán megvan a 4g.
-
tomp
félisten
válasz INGJOKE #81509 üzenetére
Na tessék pozitívat írok és az is baj.
Attól mert ők fognak egyedül N78-at adni még mindig összeszakad alatta a Qualcomm 5G modem ha nincs "optimalizálva" az egyedi ZTE csodára....amúgy az otthoni 5G-s tesztre adott csoda szerkezet is szenved az 5G cellán pedig ott a végsőkig össze van hangolva a cellával.
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Egy hölgy barátom a Telenor weboldalán szeretett volna rendelni egy samu a52-est (tartozása nincs feléjük), kiválasztotta a tarifát, törlésztést, beírt minden adatot, megadta a szállítás módját/idejét stb-stb (igazából több verziót is próbáltunk), viszont a lap alján hiába nyomunk a "Tovább" gombra, nem lép tovább a rendszer az "Adatok összegzése" részhez.
Beszélt velük telefonon is, persze arra jutottunk csak, hogy kérjen visszahívást, de azért kíváncsiságból Tőletek is megkérdezném..:
Van esetleg bármi sejtés, hogy mi lehet a gond?
A válaszokat előre is köszönöm!"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
vj0c1
aktív tag
Megtörtént. Ugyanez a procedúra egyébként az én Telenor fiókomról/számommal elsőre működött volna, csak az Övével nem megy valamiért. Hűsége sincs már, szóval elvileg semmi kizáró ok nincs.
Mellékes ugyan, de érdekesség, hogy amíg az én profilomról nem mutatja a rendelési adatok alatt a "Biztonság"-gal kapcsolatos beállításokat (megkereshetik-e ezzel-azzal), addig az Övéről mutatja, pedig nála is be vannak állítva ezek."Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Telenornál Július 29-én szűnik meg a hűségem.
Mikor mehetek be leghamarabb bejelenteni, hogy 30-ától egyáltalán nem tartok igényt a szolgáltatásaikra, és kötbér mentesen dobbantok? Vodafone-os és Telekom Magenta 1-es vagyok. A Telenor meg nekem csak az A50 miatt volt, de már érkezik az utódja a Magenta 1 keretében.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
MODERÁTOR
válasz GoodSpeed #81516 üzenetére
Ha elhordoznál, megszüntetnél, akkor akár hamarabb is bejelentheted a szándékod, az a lényeg, hogy a hordozás, megszüntetés a hűség lejárta után legyen.
Megszüntetni emlékeim szerint 8 napos határidővel lehet pl. A hordozásnál te választod ki az időablakot, hogy mikor legyen.Xiaomi 13T
-
válasz Viktor0610 #81517 üzenetére
Akkor megvárom a hűség lejártát. Tettek egy ajánlatot hónapokkal ezelőtt, amit nem fogadtam el. Telenor Blue+ XS csomag felhívtak, hogy megszűnik ez a csomag- ami egyébként nálam alig van használva. Mobilinternetből a Telekom Magenta 1-ét használom. Családon belüli hívásokra szintén. Elkezdtem mindenhol a 20-as számot kivezetni, de lehet praktikumban meghagyom. 3000 Ft egy évre, és akkor nem ér meglepetés, hogy valami utsó helyen még az a szám van megadva Lényeg a lényeg, hogy felesleges nekem még ennek a Telenor Blue+ XS csomag-nak is a havi sarca, amit meg ajánlottak, az 1000 Ft-tal drágább és 1 helyett 3 GB adatforgalmat tartalmaz. Nem tudom, hogy hol élnek ezek, amikor a Vodafone, és a Telekom komplett, mindenre kiterjedő platformot ad (a berettyóújfalui lakásomban van a Magenta 1 vezetékes része, a mobil meg a hajdúszoboszlóiban), a Vodafone meg a Hajdúszoboszlóiban, és mind a kettőnek van vezetékes Internet + TV + Telefon. Ezzel szemben úgy nyomul a Telenor, hogy semmi ilyenje nincs, de legalább drágán ad keveset Szóval így könnyű volt meghozni a döntést, hogy én lelépek tőlük. Még jó készülékajánlatuk sincs (számomra legalábbis)
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
törölt tag
Az új IOS 14.7 GM-be sajnos nem került bele a Telenor 5G kapcsoló. IOS 15 béta 3ban sincs benne?
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #08176384 #81519 üzenetére
Kíváncsi vagyok mikor kerül bele tudva, hogy eléggé bugos sajnos az 5G.
Szomszéd utcára mára van írva a fejlesztés. AAU még nincs de a komplett bázist lekapcsolták. Most az Arzenálon lívő bázis fedi le ezt a területet is. B20 erősebb jellel jön és a betáp is még bírja. 20Mbit megvan
-
törölt tag
A Balatonnál azért be tud erősen esni a 4G hálózat hétvégente. Az 5G állja a sarat. Pl. Telekom 4G 30-40 megabit, 5G stabilan 300 körül jön a legnagyobb nyári csúcs hétvégén is, mint amik mostanában vannak. Telenor 5G se ment még be ugyanit 160 alá soha, reggel olyan 350 körül megy terhelés nélkül. A 4G hálózatok komoly terhelés mellett messze nem tudnak ennyit jelenleg. Vodafone 4G meg jó ha megvan 30 szombat-vasárnap. Ezért is kell az a bizonyos 5G. Egyenlőre a szomszéd utcában megy már a Vodafone féle 5G, de a vízparti sávban csak Telekom/Telenor van és mindkettő bőven jó bármire. Telenor 4G pedig a legerősebb a környéken, bőven tudja a 80-160at.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Letszteltem, IOS 15 béta 3 sem támogatja a Telenor féle 5G hálózatot. 46.7.10 a carrier bundle, nagyobb mint az IOS 14-ben.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MadMancs
veterán
válasz Viktor0610 #81528 üzenetére
Sok sok minden szokott bosszantani amikor vissza vissza tér engem is. De ez most pont egy olyan téma (engem nem érint) ami felett szimplán át kell görgetni. Béta rendszer ilyen, iOS és Android is. Sűrűn jönnek frissítések. Én megértem hogy várják 5G, nagyon sok helyen 4G teljesen halott. Egy fórum lényege pedig pont az eszme/tapasztalat csere ( ezt úgy hiszem nem kell egy moderátornak részletezni).[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
törölt tag
Igazából itt a Telenor a ludas. Neki kéne megadni az Apple felé az adatokat és lefuttatni a teszteket. Úgy érzem, hogy a ZTE hálózat ezen utóbbi szituációban nem az igazi. Kolléga fentebb már leírta, hogy mi a gond a ZTE féle 5G hálózattal. Nem igazán működik együtt jól a Qualcomm 5G chipekkel. Márpedig ilyen chip van a legtöbb készülékben, az új iPhone-okban is a modem rész.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Igen, mondjuk ha a kolléga urak nem azt állapítanák meg hetente, hogy még mindig nincs benne az új verzióban, meg még mindig nem rakták bele, mi lenne, ha akkor írnának róla, ha végre benne van (ha már ez ilyen élet-halál kérdés lett), és addig elfelejtenénk a dolgot? Én is értékelném, engedjük már el... Épp elég lesz azt olvasni, hogy amikor végre megy, hogy így szar, meg úgy szar, meg amikor 3-5-8x akkora sebességet mérnek speedtesten, mint ami nekem van itthon vezetékesen, aztán egérmozira mégsem elég.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #08176384 #81530 üzenetére
Apple-nél sajnos az Apple teszteli a helyszínen a konfigurációt és ha csak 1 apró bugot talasztalnak, máris visszadobják. Nagy meló lesz rávenni az Apple-t, hogy megfeleljen az 5G...
Szomszéd utcában megvolt a fejlesztés. Sajnos 5G-t nem raktak fel de 2CA helyett már 4CA-t ad a bázis. B3-7-20-28. Remélem pár nap múlva lesz AAU is.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha én Június 19-én rendeltem 100gb egyszeri adatjegyet, és a My Telenor app azt írja hogy 1 nap múlva jár le, akkor most hogy van?
Az sms szerint 30 nap-ra szól a dolog, ami ha jól számolom Július 18-án jár le.
Holnap meg 17. -
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #81535 üzenetére
Nekem meg azt írja, hogy 9 nap múlva megújul. Aztán 10 nap múlva fog.
-
törölt tag
Jól hangzik. Idén akkor nem lesz valószínű 5G a la Telenor Apple eszközökön. Én nem is értem, hogy miért van erőltetve egy fél világon szankcionált gyártó (ZTE). Itt lett volna a lehetőség lecserélni őket pl Ericssonra és jöhetne akkor rendes 5G core is. Ideje lenne végre ellépni a cégeknek mi a legolcsóbb elvről és végre nézni a műszaki tartalmat és a hosszú távú fejlesztést, stb. Nem azt mondom, hogy nem használható a ZTE hálózat, de a gyakorlatban számtalan dologban nem szabványos teljesen. Emlékszem mennyit “barkácsolták” a VOLTE is, amire használható lett, persze a 1220 alatt azért most is levált 3G-re.
[ Szerkesztve ]
-
PBA
aktív tag
válasz #08176384 #81538 üzenetére
A dolog ott lett elbaszarintva, hogy anno a ZTE-t választották a 4G hálózathoz, mert piszok olcsón adták, ez volt nekik a pilot projekt. Ezt a hálózatot nem fogják kidobni, hatalmas beruházás lenne lecserélni, és a jelenlegi tulajdonos ezt nem fogja meglépni.
Csak abban lehet bízni, hogy a kis kínaiak lassan majd kireszelik a dolgokat (már amit lehet), javítják a bugokat. Anno a 4G hálózat indulásakor is voltak érdekes dolgok, voltak olyan igények, amikre a kínaiak csak pislogtak, hogy nahát, ezmiez? Komolyabb hálózatmenedzsment? Na de minek? Szóval az egész probléma forrása ez, de a ZTE hálót egyhamar nem fogják kidobni, ebben biztosak lehetünk.
És erről az egészről a Telenornál dolgozók tehetnek a legkevesebbet, ők csak szintén elszenvedik ezt a helyzetet, mert abból kell főzni és építkezni, ami van... nem irigylem őket.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Ha én lennék az egyik befektetője a cégnek, eszem ágában nem lenne lemondani néhány évig a befektetésem hozamáról azért, hogy esetleg erősödjön az a brand, amiről egy-két éven belül le kell mondanom. Amíg ennyi pénzt ki lehet szedni a cégből, addig nincs gond az infrastruktúrával, akármennyire is küzd vele a dolgozók egy része. Szóval abszolút megértem a befektetőket...
-
Chris.G
tag
Sziasztok!
Győrben milyen gyors a Telenor 5G-je? -
tomp
félisten
A 1220 és minden rövid szám soha nem fog menni. Feladták, hogy megoldják ezt a hibát. Inkább marad így köszönhetően a ZTE-nek. Egyszerűen nem tudják illeszteni a VoLTE rendszerhez...
5G core még senkinél sincs. Az még jó pár év. De remélem az nem ZTE lesz. Elég a GSM/3G/4G core-ból a ZTE...
Most a telenornak sikerült elérnie, hogy a csoda 5G hálózatuk olyan legyen mint a magyar népmesék Egyszer volt hol NEM volt... Azaz attól mert a telefon tudja, nagyon nem garantált a működés. Ha pedig működik akkor sem garantált, hogy 5perc elteltével is még működni fog és nem vágja hanyatt magát a modem... -
MadMancs
veterán
válasz INGJOKE #81548 üzenetére
És akkor ezzel miért is kell egy szolgáltatói topikot szemetelni? Én is vagyok így egy bizonyos túlhájpolt telefonnal, mégse híresztelem ha kell ha nem.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Óra topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest