Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgat
tag
Lett egy új telenoros "torony", Balatonlellén a 7-es út és Lellei út között, a sorompó közelében.
.......de a "torony" nagyon erős túlzás talán még 6-8m-es sincs, B20 és B3 van rajta. -
törölt tag
Egyébként Tomp problémájára tudok egy megoldást. Úgy hívják, hogy Telekom. Ott rendben van az 5G hálózat és a VOLTE is. Tegnap Zuglóba voltam, majd onnan vissza Budaörs és végig ment az 5G hálózat. Talán a Keleti Palyaudvar környéken volt egy kisebb rész, ahol pár 100 métert leváltott valamiért 3G-te, majd újra 5G-re fel. Én is őket használom már főkártyának egy ideje. Alapvetően a Vodafone is stabil, csak náluk vidéken kaki a 4G sebessége. Nekem így nem alternatíva. Jelenleg szerintem a Vodafone VOLTE a legjobban működő, sajnos az internet sebesség sok helyen kritikán aluli viszont. Mindegyiket teszteltem, így bátran le merem írni. Vodafone 5G is stabil, de Budapesten kívül sokszor értelmetlen helyeken van lefedettség (Biatorbágyi erdő), míg a szomszéd településen (Sóskút) 3G van pl. Nálunk is lefedték a szinte lakatlan területet 5G-vel, de a parton, ahol laknak és a strandon, csak 4G van, stabil 8-10 megabittel hétvégén.
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #81594 üzenetére
Pláne, hogy csak LTE only beállítás meleltt gond, mert a telefont "normál" módon használva visszavált a készülék 2G-/3G-hálózatokra rövidszám hívásakor.
Ez most komoly? Hónapok (évek?) óta habzó szájjal, hozzászólások százain keresztül parádézik itt, hogy így nem megy a rövid hívószám meg úgy nem megy a rövid hívószám, fos ZTE így, fos ZTE úgy, aztán csak azért, mert neki derogál defaulton hagyni a hálózatválasztást, hanem sznob f*szként LTE only-n van és EMIATT nem megy? Tomp, elmész azért a pics*ba....
Innentől ahányszor megemlíti, hogy nem megy a rövid hívószám, és nem rakja mellé, hogy csak LTE-n (igy viszont megemlíteni sem érdemes), annyiszor egy hét pihenő, ha kérhetem...
-
-
PBA
aktív tag
Ugyanazt hajtogatod. Már leírtuk nem egyszer, anno a 4G-nél választották a ZTE-t, mert olcsók voltak (pilot projekt volt). A mostani tulajdonos megörökölte a ZTE hálót, és nyilván nem fogják kidobni, mert irgalmatlan pénzbe kerülne lecserélni. Ezért megy tovább a ZTE-vel az egész, majd addig fogják az 5G-t reszelgetni, amíg többé-kevésbé már stabil lesz. Ez van, a ZTE ennyit tud, majd alakul.
A rövid szám volte kérdést meg nem érzem fájdalmasnak, ez is ZTE para, ez van.
-
tomp
félisten
válasz
4Grider #81591 üzenetére
Persze nincs 100% de nem is erről van szó. Hanem a VoLTE-ről ami nem teszi lehetővé, hogy VoLTE-n el lehessen érni akár az ügyfélszolgálatot.
Most, hogy Budapesten egyre több helyen kapcsolják be a B7-et a B28 mellett, tapasztalható érdekes dolog. Ferenciek terén üzemelő B7-et a Blahán is látta a telefon és nem akart róla leszakadni pedig már -120dBm volt.
-
4Grider
nagyúr
A mobiltelefónia ilyen, nincs 100%-os lefedettség. Én elég sok nperf mérést végzek, így bátran mondhatom, hogy azért az LTE only az még necces, ha mondjuk online rádiózol az autóban. Persze nem mindegy, hogy hol autózol, de a mai Budapest-környéki méréseimben is volt nem egy 3G-s és 2G-s szakasz...
Az 5G lesz stabilabb is, ebben biztos lehetsz. Akkor már talán nem teszt hálózatról beszélhetünk majd. -
tomp
félisten
válasz
4Grider #81589 üzenetére
Budán van olyan hely ahol GSM és 4G van. GSM olyan szinten van, hogy haló most hallassz? Most?
VoLTE viszont tökéletes. Ott hiába van 3G/4G módban a telefon, bukta.
Igen amúgy LTE Only-n használom mivel a telefon tudja. 2021-ben ez már nem sci-fi :)
Az 5G oké. De legalább választhattak volna olyan gyártót akik ismerik a szabványt. Még a Digi 5G cellájától sem borul össze a Qualcomm. Igaz nekik Ericsson van. -
4Grider
nagyúr
Nekem mindig ment VoLTE alól a hívás, hiszen lekényszerítették a telefonom 3G-re. Gondolom nálad is így van, hacsak nem nyúltál bele a telefon szoftverébe és állítottál be 4G only kapcsolatot.
Az 5G még bőven gyerekcipőben jár, a nagyobb szolgáltatók sem tudják még a tutit (mibe öntsék a pénzt). -
tomp
félisten
válasz
4Grider #81587 üzenetére
Azért vicces, hogy a saját ügyfélszolgálat rövid száma nem hívható és nem is lesz soha.
De legalább eddig a külsős rövid számok működtek. Most már azok se.
Pár napja használtam utoljára az 5G-t. Mire megrendeltem rajta a kajámat, máris crashelt a modem.
De bízom abban, hogy valamit barkácsolnak a ZTE-nél, hogy kb szabványt adjanak. -
tomp
félisten
válasz
Viktor0610 #81573 üzenetére
Én mindig bízom, hogy na most jó lesz de végül mindig az adott szolgáltatás Light verzióját kapjuk.
VoLTE: szuper hangminőség de rövid számok nem mennek a ZTE miatt
5G: 1,5Gbitet ki lehet szedni a cellából de a csúcs Qualcomm 5G modem crashel a ZTE miatt. Pedig mindig a csúcs SoC+modemmel tesztelnek de sajnos nem teljesen szabványos 5G-t tol a ZTE...
Nem lett tökéletes a másolásuk a Huaweiről. -
aprokaroka87
nagyúr
Hmm... hogy tud -1nap múlva lejárni egy adatkeret? :D
-
ILLDisPozed
aktív tag
válasz
ILLDisPozed #81583 üzenetére
Köszi, laptopon már működött.
-
ILLDisPozed
aktív tag
Sziasztok!
Változtatott mostanába valaki tarifát alkalmazáson belül?
Egész gyorsan eljutottam az utolsó lépcsőig, de miután mindent elfogadok csak teker és teker. Fél órát vártam, majd refresh az oldalnak, újra kiválasztottam mindent, most meg megint teker.
Mennyi itt a várakozási idő? Vagy hagyjam a fenébe s intézzem személyesen?
Köszi! -
PBA
aktív tag
válasz
#08176384 #81577 üzenetére
Sajna a Telenor roaming nem mindig remekel, nem akarom őket bántani, de tényleg ez a helyzet. Én Németországban szenvedtem vele, ugyanez volt a gond, 4G-re nem mentek fel a SIM-ek, csak 3G-re. Illetve a kollégákkal voltunk kint, flottás előfizu, a 4-ből 1 kártya röhögve ment 4G-n, a többi csak 3G-n. Készülékfüggetlenül ez volt a szitu, előfizetés szintű probléma volt. Sosem derült ki, mi miatt volt.
-
válasz
Viktor0610 #81579 üzenetére
Attól még sz*ptam...
Most minden partnerünknek BB és "multisim" lesz kiajánlva (ami a telenor részesíti előnybe) és a telenornál is lecserélik elméletbe a régi készülékeinket amit már 5 éve mondunk neki, hogy csere érettek. (ha elfogadják ők is a BB-t partnernek) -
IntelKiller7
veterán
válasz
#08176384 #81577 üzenetére
hat alig akart halozatra felallni. A1-re felment, de se kep, se hang. Csak 3G-n.
Persze egyedul en vagyok csak Telenoros, mindegyik telekomos meszulek aktiv 4G-n.
ideje lenne mar tenyleg atvinni a szamom a csaladi csomagba.
varok vele, hatha jo lesz. Most vagyunk Zagrabnal. Barcs ota semmi. -
-
törölt tag
Az esim talán nem lesz probléma, mivel az semmi más, mintsem a készülékbe levő beépített chip tartalmazza az előfizetői adatokat. Amennyiben ők is gondolkodnak multisimben, az már izgalmas lehet, mivel az eleinte a Telekom-nál sem volt túl megbízható és nem ment velük a roaming sem (már működik).
-
törölt tag
Horvátba a Telenor kártyák hol mennek normálisan, hol nem. Prepaid kártyák hibátlanul működnek, de az előfizetések közel sem annnyira. Nálam legutóbb a hipermet home kártyákat nem engedte fel egyik hálózat sem egyáltalán. Telekom azonnal 4G-n fent a Telekom hálózaton és a Vodafone is az A1-on. A hiba nem a telefonodban van. Elég hektikus a Telenor féle roaming. VOLTE roaming egyáltalán nincs még egyik magyar szolgáltató esetén sem. Olaszban pl nem volt Telenor problémám, Szlovéniában pedig volt, hogy másfél óráig nem volt hálózatom, természetesen csak a Telenor simmel. Célszerű megpróbálnod kézi hálózatkereséssel az A1 beállítani mint hálózatot. Ha itthon vagy újra, persze ne felejtsd el kikapcsolni majd. Amennyiben Telematch hálón vagy, ott nincs 4G roaming, csak A1.
-
IntelKiller7
veterán
Hali.
Lejottunk horvatba, viszont 4G-n nem jo a netem. 3G-n minden patika.
volte ki-bekapcsolas eseten sem jo.
roaminget ki-be kapcsolgatom semmi. Repulobe teszem, semmi. Telefon ujra indit, semmi.
ha atkapcsolom manual 3G-re akkor van net.
valami valami otlet?
iPhone X, iOS 15 beta.
3 napja amikor voltunk vasarolni szinten horvatban, akkor magatol valtott, minden jol mukodott. -
Landsmann
addikt
válasz
jociolaszi #81572 üzenetére
Én használok Redmi 6-ot és 9-et, ezekkel semmi gond,m meg még sok Redmi készülékkel. Egy ismerősömnek 8-as van, na neki is vannak hasonló problémák. Szoftverfrissítés sem segített rajta. Ettől én még nem írom le a márkát, valahogy a 8 nem sikerült valami jól.
-
válasz
Viktor0610 #81573 üzenetére
Mint kiderült pénteken miattuk szívtam, mert az APN-jük szar volt és leállt 8000 bankkártya terminálunk az országban, én meg ültem Kecskeméten a tesco parkolóba és vártam, hogy megcsinálják és dolgozhassak. Így nem értem haza ebédre (12 óra) csak 13:30-ra. Szörnyű világ ez.
-
-
jociolaszi
tag
sajnos nekem redmi 8 van egy éve egy rakás fos soha nem működik rendesen van térerő de nem csörög sms jön hogy ki keresett messenger kb 4-5 óra múlva jelez bármit csinálok vele nem jó soha többet xiaomi !!!
-
bociusz
aktív tag
A Cellmapper szerint már Székesfehérváron is sikerült 5G-t elcsípni. Ha a győri tesztbázist nem számítjuk, akkor ez az első Budapest-Balaton tengelyen kívüli helyszín. Persze térben ez is a Budapest-Balaton tengelyen van.
-
tomp
félisten
válasz
Viktor0610 #81566 üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen minőségben tudják majd megoldani a ZTE rendszerrel...
VoLTE-ből is VoLTE Light van. Lenne eSIM de csak 4G/5G-t tudna kezelni, GSM/3G-t nem...
Még van szűk 5 és fél hónap.
Anno a VoLTE-t is 2016 év végéig ígérte a telenor aztán lett belőle ugye 2019. -
4Grider
nagyúr
válasz
Remekelek28 #81567 üzenetére
Még egyszer: Foglalt esetén NEM működik a Telenor-féle hívásértesítő, soha nem is működött. Csak és kizárólag elérhetetlenség esetére lőtték be (a foglaltság itt nem jelent elérhetetlenséget).
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! Aki hasznal apple tv-t a mytelenor nektek is kijelentkezik minden aldott nap? Idaig android rendszeren neztem ott nem csinalt ilyet
koszi -
Remekelek28
őstag
válasz
MadMancs #81557 üzenetére
Igen,itt van a kommentben az az idézet,melyről érdeklődtem.
„Az Ön hívásáról a hívott felet SMS-ben értesítjük, mivel a hívott szám jelenleg nem elérhető. Aktív hívószámkijelzés-tiltással ez a szolgáltatás nem vehető igénybe.Magyarul,csak akkor kap sms-t az ilető,ha térerő gond,v foglalt? Letiltás esetén gondolom nem..
Én a vodánál,az első két verzionál kapok sms-t..
Viszont,ha foglalt az illető,nem mond ilyen szöveget... Ha meg ki van kapcsolva,akkor azt mondja ez a szám pillanatnyilag nem kapcsolható...
Akkor ez valószinű tiltásra utalhat.. -
-
tomp
félisten
Jövőhónapban vodánál érkezik az eSIM. Telenornál még semmi hír?
-
4Grider
nagyúr
Én aktívan használom, csak akkor kapok sms-t, ha nem vagyok elérhető (pl. vacakol a VoLTE hívásfogadás).
Egyébként ha aktiválod, akkor látható, hogy a hívásátirányítások közül csak a nem elérhetőhöz teszi be a számát, ha pedig beteszed manuálisan a foglalt-hoz, akkor arról nem kapsz sms-t.
Szerk.:
Itt is ezt írják: https://www.telenor.hu/ugyintezes/hivas/hivasertesito -
asdf_
veterán
válasz
Remekelek28 #81556 üzenetére
Szerintem mindhárom esetben.
-
4Grider
nagyúr
válasz
A hívásértesítő csak akkor küld sms-t, ha nem voltál elérhető. Ha foglalt voltál, vagy letiltottad az adott számot, akkor nem küld.
-
MadMancs
veterán
válasz
Válaszoltál egy 16 éves kommentre.
De számomra nem derül ki Te mit kérdezel. Milyen idézet? -
Remekelek28
őstag
válasz
Zoli bácsi #868 üzenetére
Sziasztok. Az idézett rész akkor hallható ha hivunk vslakit,ha tiltott minket,vagy foglalt,vagy ki vsn kapcsolva?
-
tomp
félisten
Most, hogy a szomszéd bázison lett 4band is(első napon még 4CA-t adott, most már csak 3CA-t) kipróbáltam milyen csak B28-on lenni.
Szerintem egyedül vagyok rajta azaz gyakorlatilag dedikált cellát kaptam.
kép
B3+B28 párossal is van ULCA így 80/40Mbitet kapok.
Ez így nem rossz! Kíváncsi vagyok lesz e N78(eddig minden 4bandos bázison lett 1-2hét elteltével) vagy esetleg DSS. -
Off off!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Suzuki topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest