- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
kkrisi #14799 üzenetére
De, te miféle láncról beszélsz?
1 kivételével (első szériás Derbi GP1 50ccm) összes robogó szíj hajtású. Talán valami őskövület (90-es évek elején gyártott) Honda robogók láncosak, de azoknál a Babettával megegyező "váltó" van.
Formula két személyes, nézd meg még egyszer.
A lengőkar egyedi, de fennáll a veszélye, h széthullik. Illetve bontottat gyakorlatilag esélytelen beszerezni. -
kkrisi
senior tag
jójó akkor maradjunk 50-nél inkább! csak a véleménytekere voltam kíváncsi!
És 50-ből akkor tegyük félre a láncos megoldást, jó a szíjjas is, csak 2 személyes legyenén most nézegetem nagyon az Italjet formula 50-t nagyon bejön a lengőkar, igaz, csak 1 személyes és nem tudom mik a vélemények róla?
vagy esetleg tudtok még ezeken kívül mást ajánlani?
-
runner 125
nagyúr
válasz
kkrisi #14796 üzenetére
A tempós 125-ösök két üteműek, amiken egyértelműen látszik a ccm (méret, hang, stb). Azt nem érdemes bejátszani, mivel ha megfognak csúnya bírság lehet belőle.
Amiről szó volt nemrégiben: én max. egy ilyen 100-as Scarabeo-t vállalnék be, mivel ez pont annyival erősebb, h a szél nagy plexivel nem fog vissza nagyon csúnyán. De efölé szerintem nem érdemes menni, csak rendszámmal és jogsival. -
válasz
kkrisi #14796 üzenetére
Én nagyon nem ajánlom ezt a 125/50ccm dolgot, de látom a láncos vezérlés alatt 4T-t értesz, tehát én vennék egy Kymco Agility-t ami 50ccm-es, rakatnék rá egy 79ccm-es hengert, jelen estben egy Naraku Racing szettet, ha még több pénzem lenne akkor egy 89-esbe is mernék áldozni. De ha te 125ccm-est akarsz, akkor szintén Kymco Agility, csak 125ccm-ben, de én műszakiztatnám.
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem olyan 125ccm3 motort ajánlani, amit érdemes lenne megvenni, és ha 50 papírokkal is veszemm és pl sün megállít, akkor még egy pici selytése se legyen hogy az esetleg 125 lenne?
És szerintetek milyet érdemesebb venni inkább? 125 vs. 50?
Mert nekem ezek a főbb szempontok, az is jó ha ezekre ajánlotok nekem! :
- Láncos legyen a vezérlése, ne szíjjas
- 2 személyes legyen ( ez alatt azt értem, hogy tudom h 50-el nem lehet személyt szállítani, de nekem fontos lenne, ha lenne mögöttem még egy hely ha 1-2 kollegát el kéne dobnom, de szerintem ezt ti is értitek)
- Dinamikus legyen, tehát szépen menjen és nagyon jól gyorsuljonA válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
mocsanisi #14793 üzenetére
Pedig nagyon fontos a 2 ütemű motoroknál az olaj minősége, most nem arról van szó hogy a legszuperebb olajat kell bele venni, de mondjuk én minőségit veszek. Ha nem megfelelő a minősége akkor lerakódások keletkezhetnek az égéstérben, akár többet kophat a dugó is, behúzhat a hengerbe, de még dugattyú megszorulást is okozhat.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Tothgera30 #14792 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy konkrétan az olaj minősége mind1 a sima 2ütemű karbisoknál, nem nagyon van jelentősége. Arról hallottam hogy versenyolajnál, illetve nagyon rossz minőségű olajnál kokszosodás következik be...
-
Olajat a karbisba is minőségit kell használni, mert ezek a motorok elég magas fordulaton mennek és ebben a nagy melegben igénylik, tehát ugyan olyat raktam eddig is (előző motorjaimba) mint most is. Én még a Gilera Runner-t ajánlanám, ha valami nagy kerekű nem jönne össze, ebből a PureJet tökéletes, nem olyan szoftver van rajtuk mint az Apriliákon és nem hibaüzengetnek, csak mennek és mennek.
-
apóka
aktív tag
válasz
DigitXT #14789 üzenetére
Kétféle reakcója lehet: vagy nem fogallkozik vele, hogy mikori, vagy megdöbben és enged az árból. Biztosan nem ért hozzá még annyit sem mint én. Fogalma sem volt róla, hogy többféle blokkal készültek ezek a motok.
"....ez nem Aprilia blokk?....." volt a válasz, mikor kérdeztem erről
Tothgera30
Ha ismered az előéletét és gondos tulajdonosa volt, akkor válllalható lenne. A szervíz szerint a 2t injektorost érzékeny az olajminőségre, és költségesebb a javítása.
200k már nagyon rezeg....... eredetileg 130k volt a limit. De annyiért nem kapok tulajdonostól, csak viszonteladótól. Én meg úgy szeretném látni, ahogy használják.
"Kifent, steril" gépekkel kapcsolatban bizalmatlan vagyok... -
-
DigitXT
félisten
Mondjuk ha ő 2007-ben vette 0 km-esen, újonnan a szalonból,
akkor szerintem van alapja, hogy azt mondja "évjáratnak". Ha
állt a motor, akkor ugye nem koptak a kopóalkatrészek, tehát
(nagyjából) irreleváns, hogy két évvel korábban gyártották-e.Jó, mondjuk nem véletlen a zárójel, mert vannak cuccok, amik
az idővel is öregednek (gumi alkatrészek?), szóval egyetértek,
hogy jó alkualap lehet, ha eddig nem adta meg a gyártási évet. -
apóka
aktív tag
válasz
DigitXT #14786 üzenetére
Viszont ő az évjáratot 2007-nek mondja. Az ár szempontjából nem mellékes, hogy mikori gyártású......ez a kis "hiba" az én alku pozíciómat erősíti.
Nem nepper a tulaj...konszolidált családapa. Egy időben foglalkoztam autó adás-vétellel, van némi tapasztalatom a linkelős eladókkal kapcsolatban, azt valahogy a beszélgetés közben megérzi az ösztönöm......utána már mondhat bármit, akkor nincs vétel -
DigitXT
félisten
vett 2007-ben egy 2005-ös gyártású új motort Pesten hivatalos Aprilia szalonban
Éppenséggel állhatott 2 évet a szalonban a gép. Sok ilyet hirdetnek, hogy
mondjuk "2006-os gyártás, de csak 2007-es első forgalomba helyezés"...
(Igaz, két év csúszással még nem láttam, de el tudom képzelni azt is.)
Meg igazából ez így semmit nem jelent, hogy tudunk két évszámot, mivel
ha mondjuk 2005 végi és elkelt 2007 elején, úgy csak kb. 1 évet lett volna
a szalonban, ami simán lehetséges.(Más kérdés, hogy mi van most a
papírokban, és utána hogyan - esetleg milyen "trükkel" - hirdeti az eladó.) -
apóka
aktív tag
válasz
runner 125 #14783 üzenetére
Megvan a hivatalos évjárat: 2005
Vagyis a mostani tulaj vett 2007-ben egy 2005-ös gyártású új motort Pesten hivatalos Aprilia szalonban.
Azt derítem ki este, hogy tudott a dologról, vagy nem.........
Ilyen esetbe gondolom, hogy a papírokon egyértelműen feltünteti a bolt az évjáratotNem az évjárat alapján keresek .De vannak szempontok:
- Morini blokk kizárva
- injektoros szintén -
mocsanisi
senior tag
válasz
salieri. #14780 üzenetére
Nem feltétlen "tákolt"-ról van szó. Aki megcsinálta a motoromat, épített magának egy scarát, 100-as váz, 50-es blokk. 2-ből lett összerakva, de ha ezt hozzáértő ember csinálja, semmi probléma nincs vele. Én amondó vagyok, hogyha ezen kívül minden rendbe van a motorral, akkor meg lehet venni. Arra jó lehet hogy utánakérdez az alvázszámnak, hogy alkualapnak jó lehet
-
apóka
aktív tag
válasz
salieri. #14780 üzenetére
"hanygold a gepet ,ez egy osszelegozott valami lehet ."
Éppen ma akartam lebeszélni, hogy megveszem. Minden papírja megvan, Magyarországon vásárolta a tulaj újonan.
Kapott volna hivatalosan valami gányt? Vagy utána kinyirta és blokkot cserélt?
Megpróbálom megkérdezni a hivatalos szervízt megvan az alvázszám is -
salieri.
őstag
a tavoli kep alapjan es a leirt evjarat alapjan (2007) elvileg nem lehetne minarelli
de kozelrol nezve ez hatarozottan minarelli ----> hanygold a gepet ,ez egy osszelegozott valami lehet .
nem az evjarat a lenyeg
nem kell felni egy valos 2002 es minarellis geptol!
enyem 2000-es evjarat ,a gyari gyujtotrafo adta meg magat, ennyit tudok hibalistakent irni.lefenykepezem majd neked ,hogy nez ki az enyem!
mas : izzot merre tudok venni? Egy izzo es ket szalas. A tompitott kiegett ,csak a fenyszoro mukodik.
pontosan milyen tipust kell kerni? -
-
válasz
Tothgera30 #14774 üzenetére
Köszi mindenki az infokat! Azért erre áldozni kell és rosszat nem szeretnék.
-
találtam egy kis összefoglalót: robogó motorblokk tipusok
-
runner 125
nagyúr
Ő akkor Piaggio-t írt, nem voltam benne biztos, így nem írtam le, de nekem Mina-nak tűnt, s szerintem ez tényleg Minarelli blokk.
Hasonlítsd össze egy Neo's blokkjával, 1:1 be ilyen. Fogaskerékház olajtbetöltő egy helyen, illetve a Mina blokkoknak ugyanazon helyen van az önindító motorjuk, míg egy Piginek alul (sokkal lejjebb) van. Nem beszélve a blokk segédvázáról. Egy Piaggio blokkot mindig alulról fogatnak a vázhoz segédvázzal, míg a Mina-kat fentről.
Ez egy levegős, hosszú Mina blokk.
-
apóka
aktív tag
Utólsó blokkos kérdésem lenne
A képen látható gép Piaggio blokkal van?Már egyszer kaptam rá választ (salieri.)
, de most élőben is láttam és lefényképeztem (jobban látható a képen). A venti alján látható olaj a felette lévő csőről csöpőghett rá? Vagy bentről jön?
A tulaj szerint sima 2T, de mást nem tud róla. -
-
válasz
Tothgera30 #14770 üzenetére
Fontos, h 50 köbcinél maradjak. Átgondolom kell e egyáltalán... Napi max 30 km menne bele. Meló oda vissza. Meg esetleg szaladgálni boltba. Kb mennyit zabálnak ezek?
-
-
Üdv! Munkába meg szaladgálni gondoltam egy 50-es robogót mert csak arra van jogsim. Ki mit ajánl? 50-70-et szánnék rá.
Én ehhez olyan hülye vagyok mint atom! -
mocsanisi
senior tag
Na kész a motor. Szalad szépen. Új CDI-vel se volt jó, 100amperes teljesítménydióda került a cdi elé, így jó. Egy időre vége a kalamajkának
-
runner 125
nagyúr
Amikor motort kerestem, azt csináltam, h a keresőbe beütött paraméterek alapján, a találati listákat könyvjelzőbe vettem és napi 3x megnéztem őket.
Egyébként sok van ahol érdemes nézelődni.
hasznaltauto
hasznalt-motor
hasznaltmotorok
kepesmotor
expressz
racing-bazar
vateraFórumok, ...és persze a google.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
leroyclub #14762 üzenetére
Kivétel ha WWW vagyis World Wide Winner, azok mind fekvő levegős minarellik.
runner: Ráadásul baromi ellentmondásos, mert szerelő nem ír ilyet hogy ".A hátsó gumi kopott azt cserélni kell sajnos és valami kotyog a kerékben valószínűleg csapágyas." Valami kotyog, de nem tudja mi, de valszeg csapágyas. Egy szerelő valszeg megnézi, és úgy írja ki, vagy megcsinálja... Kotyog valami... na persze...
-
runner 125
nagyúr
válasz
leroyclub #14753 üzenetére
100k-ért nem fogsz ebben a kategóriában korrekt gépet kapni.
Azt a Morini-s SR-t meg felejtsd el, már csak az eladó válasza alapján is.
"a képeken elég jól látszik a h van pár karc rajta mindkét oldalán szervizelni nem kell mivel egy olaj cserét magamnak csináltam mivel szerelő vagyok és így ami kopó alkatrész azt én cseréltem mindig! - fery20"
Bírom, amikor az ilyen eladók teljesen analfabétának nézik a vevőket. Azt hiszi, ha már az "olajcsere" szót beböfögi a két ütemű motorja hirdetéséhez, meg is veszik egyszerre a kotláját.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
leroyclub #14758 üzenetére
SR Di-Tech 00 - 03-07 hóig (morini)
SR Di-Tech 03-07 hótól (piaggio)
SR Netscaper/Stealth/Street 2000-ig (minarelli)
SR R 2005-től (piaggio)
SR R Factory 2005-től (piaggio-pure jet)
SR Racing/Sport/Funmaster 00-03-ig (morini)
SR Racing/Sport/Funmaster 03-07 hótól (piaggio)
SR WWW (minarelli)A morini egy elcseszett konstrukció, ha érdekel bővebben nézz fel egümotors-ra, ott van egy részletes leírás robbantott ábrákkal mindennel
-
leroyclub
senior tag
válasz
mocsanisi #14754 üzenetére
Elég sokat találok... mindenfelé. [például] Szoval akkor karburátorosat érdemes venni.. 1.hsz-t elolvastam, de ugyérzem jo lesz ha viszek magammal valakit majd a vásárlásnál.
Szegeden nem tud valaki valami jo boltot vagy szervizt? Ha megveszem elsö dolgom lesz hogy átnézessem...
-
mocsanisi
senior tag
válasz
leroyclub #14753 üzenetére
100 körül, sőt még felette is olyat fogsz találni amiket fel KELL újítani. Amúgy képesmotor.hu, és amit linkeltél, az egy az hogy di-tech, a másik meg hogy a hátsó kerék kotyogása nem sok jót jelenthet. Vatera nem a legjobb hely motorvásárlásra, mert nem tudod előtte megnézni hogy mit is veszel.
-
leroyclub
senior tag
válasz
mocsanisi #14752 üzenetére
Közben beszéltem egyik ismerősömmel akinek volt már pár robogója és ő is azt mondta hogy ne vegyek injektorosat... :S Melyik oldalon lehet jo áron találni motorokat? Használtauto.hu-n kivül még hol találok? Igazán most csak 100 körül van rá. Nem baj ha a végén többe áll meg, lassan felujitgatom, csak most kéne, mert mindjárt vége a jo idönek.
Egyébként erről vélemény? [link] mondjuk ez pont Di-Tech
-
mocsanisi
senior tag
válasz
leroyclub #14750 üzenetére
Először is normális SR50-ek, Aerox-ok, nem 100-ba kerülnek. Én vettem egyet 115-ért, 200-ba fog megállni a végén
Ha tényleg ilyen motort szeretnél, 160-170 ezerért vannak a tényleg egész szép állapotúak. Ha nem értesz hozzá, vigyél valakit aki ért hozzá, akkor talán nem fürödsz meg
Sr-ből én a karbisat ajánlom amúgy, nem a di-tech-et. Arra figyelj hogy minarelli blokkosat, vagy piaggio blokkosat vegyél, morini nem a legjobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest