Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52577) Cifu


Cifu
nagyúr

Egy vitában felmerült, hogy alapvető probléma a visszajelzéseknél az, hogy nincsenek, illetve kevés a pozitív visszajelzés a topicban.

Ugyebár az adott téma arról szólt, hogy a WD Green-nek elég rossz a híre, és elég sokan panaszkodnak rá számszerűleg. A saját érvem e mellett egyszerűen az, hogy a WD Green, pontosabban most már a WD Blue EZRZ széria a legolcsóbb WD lemezek közé tartozik, illetve általánosságban is a legolcsóbb HDD-k közé tartozik. Magyarul a legjobbak közé tartozik, hogy adott tárhelyet hány forintért ad, így sokan választják. Amiből pedig sokat adnak el, abból azonos hibaszázalék arány mellett ugyebár számszerűleg sok probléma is merül fel.

Erre vonatkozólag Zoz tett be egy nagyon érdekes kis adatot, amely a garanciális időben visszahozott HDD-k arányait mutatta meg. Az adatokhoz ugyebár hozzá kell tenni, hogy WD Green EARS és AADS széria volt a WD szerint is súlyosan érintett a fejparkolás-mizériában. Szintén érdemes megnézni az első hsz.-ben lévő Blackbaze adatokat, amelyek szintén nem támasztják alá azt, hogy a WD Green széria kiemelkedően rosszabb lenne, mind például a WD Red széria.

A saját tapasztalatom hat saját és 19 közvetlen környezetemben lévő WD Green lemeznél az, hogy ezek közül egy sem döglött meg, pedig van közöttük két 5 éves EARS és két 5 éves EARX, illetve 11db 4 éves EARX, a többi fiatalabb példány.

Ezzel nem azt mondom, hogy a WD Blue EZRZ / WD Green széria megbízhatósága jobb lenne az átlagnál, mindössze pozitív példát szeretnék felhozni, hogy a sok negatív visszajelzést ellensúlyozzam.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.