Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13851) tibibi válasza windy (#13850) üzenetére


tibibi
őstag

Köszi ,rendeltem is egyet .Ha már itt vagy :B gree Comfort Plusz Inverter GWH12KF lett felszerelve, fali konzol gyári gumibakok ,ytong fal .Néha iszonyatosan dübörög még nem tudtam rájönni mikor csinálja ,de mintha a fordulatszám változásával lenne kapcsolatban :U lehet hülyeség .Na a lényeg lehet kezdeni vele valamit vagy ez ilyen?

(#13852) pjen válasza tibibi (#13851) üzenetére


pjen
félisten

Szia.Haverom családi házban lakik és neki is dübörgött.Véglegesen csak úgy tudtuk megszüntetni,hogy elválasztottuk a faltól.Két cső lábat kapott.(csak egy a lehetőségek közül).Remélem lesz egyszerűbb megoldás is. :)

[ Szerkesztve ]

(#13853) mm00 válasza tibibi (#13851) üzenetére


mm00
aktív tag

Ha jól emlékszem az ajánlott csőhossz minimum 3 méter. Az is lehet, hogy az okozza nálad a rezonanciát, hogy csak 1 méteres a csöved. Korábban vagy ebben a forumban vagy az index légkondis forumában tárgyalták ki a szakik a csőhosszt.

(#13854) tdhenry válasza windy (#13825) üzenetére


tdhenry
tag

Igen, ezèrt is volt furcsa, mert olyan mintha csak a levegőáramlását hallanám. Más zajt nem. Persze lehet hogy másnakbjobb a hallása.

(#13855) tibibi válasza pjen (#13852) üzenetére


tibibi
őstag

Én is lábra a teraszra akartam rakni ,de a csövek elvezetése esztétikailag nem lett volna igazi.Akkor felhívom és átrakatom vagy kap egy polcnak álcázott tartót ,mert a terasz falán van .Mondjuk a cső sincs meg hurkolva a kültéri mögött pedig belefért volna a két méterbe .

(#13853) Igen 1 méter ,de maga a tartó vezeti be a hangot gondolom a tipliken keresztül .A cső méretet kérdeztem mikor szerelték azt mondta nincs előírás a hosszra :(((

[ Szerkesztve ]

(#13856) pjen válasza tibibi (#13855) üzenetére


pjen
félisten

Nekem is szendvics és nincs feltekerve cső,legalábbis nem látszik.Lehet a fal is számít,nekem B30tégla két oldalt vakolva.Semmi hang nincs.Ha hozzá férsz esetleg a tartókon a csavarokon picit szabályozni nem lehet?Lazít-húz hátha feszül valahol?

(#13857) baloghgabor


baloghgabor
aktív tag

Nekem a kisebb FUJITSU (Leca) kültérije "brummogott" néha. Vastag vályogfalra volt a gyári tartóval szerelve. (ködös, párás időben rezonált; száraz hidegben halkabb volt) De néha olyan hang volt bent, mintha odakint valami autó közlekedne. Nem hangos, de számomra zavaró. Próbáltuk arrébb helyezni, de a fal akkor is vezette a hangot. Így egy különálló szekrényre került, ami nem hozza át a falra és bentre a hangot. Az LTC 09 FUJITSU már eleve külön tartóra került. De annak meg annyi hangja nincsen, hogy nyitott ablaknál lesem, hogy a közel lévő gallyakat fújja a "szél", tehát működik a kültéri, csak hang alig van.

bégé

(#13858) tibibi válasza pjen (#13856) üzenetére


tibibi
őstag

Igen a B30 üreges ez meg tömör nyilván közre játszik a hangvezetésben a tartókat majd megpróbálom lazítani hátha segít valamennyit .

(#13857)

Akkor látom nem egyedi a probléma az meg külön öröm ,hogy a fujitsu is zúg ;] .mert azt akartam eredetileg ,de sürgős volt és aki szerelte annak nem volt (vagy ezen volt nagyobb haszna) Igazából fűteni kell és jól is működik csak félek ha hidegebbek lesznek jobban dolgozik és állandósul a morgás.

(#13859) tdhenry válasza tibibi (#13858) üzenetére


tdhenry
tag

Nekem 38-as fal kismèretű tèglából, ès semmi zajt nem hoz be. Kb 1 mèter csővel.

(#13860) nesa válasza tibibi (#13851) üzenetére


nesa
veterán

En akit ismerek és márkától függetlenül ytong falra rakta mind leszedette, már előkészültem hogy leszedem de mindig csúszik, viszont zörögni már nem zörög a gree, minden lemez illesztéshez tettem szivacsot vagy rongyot.

ytongnál ne játssz a tartókkal, örülj hogy megáll ne piszkáld, majd egy lábon álló tartóra át kell rakni.

[ Szerkesztve ]

(#13861) kjanek


kjanek
csendes tag

Sziasztok!

Ezek közül a Veszprémi klímaszerelő cégek közül melyiket érdemes választani, van valakinek valamelyikkel kapcsolatban tapasztalata?
Esetleg ha tud valaki alternatív céget vagy szerelőt megköszönném ha megírná priviben.

Inventor-Klíma Kft.
Klímatech Kft.
Klíma Centrum
Cooltrend
Molnár Hűtő & Klímatechnika Kft.
HVL Kft.

(#13862) baloghgabor


baloghgabor
aktív tag

Hajnali gondolataim mások okulására: észrevettem, ahogy kint is hidegebb van, egyre gyöngébb a fűtés idebent. No, de ez egy hónapos FUJITSU 09 LTC !? De a beállított hőmérséklet sem az, vagy néha esetleg nem több, mint eleiben. Az ünnepek alatt a sparheltban is tüzeltem (sütöttem), de így is a mellette lévő nagyszoba olyan enyhén jóidő kategória volt. Mintha nem is menne a klíma már (!)? Ma hajnalban ébredés után feljebb nyomkodom a hőmérséklet gombot, majd kikelve az ágyból nem fogad a langyos szellő! Hopp, itt valaki elvitte a levegőt valahová. :) Gyorsan kikapcsolom, majd fürdőköntösben ajtót felnyitom (ez sem egyszetű ennél), majd amikor a szűrőket megláttam, nagyon meglepődtem. Konkrétan állt a vastag porréteg rajtuk! Igen, bő egy hónap alatt került rá annyi, ami akadályozta már a működést is. Gyorsan kikaptam, be a tus alá, majd szárítva vissza. Ajtó leeresztve, majd bekapcs. Lassan indul, langyosat leheli is, majd turbo gomb és a macskát szó szetint majd lefújta a fotelből (na jó, ő ugrott :) ). Mire fürdőben végeztem, idebent a turbó visszavett már de 17© hajnali hőmérsékletről 22© fogadott! ;)

bégé

(#13863) nesa válasza baloghgabor (#13862) üzenetére


nesa
veterán

En soha nem várom meg hogy elfilcesedjen a szűrő, hetente letusolom és így mindig tiszta.

(#13864) baloghgabor válasza nesa (#13863) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Teljesen igazad van! Pláne, hogy jártam már így a kicsivel is. Nyilván több fogyasztót is használok, de így is kezdett többet is fogyasztani, erölködött, de hiába. Szóval nem várom meg míg legközelebb már nem műxik, heti rendszerességel szűrő tusolás lesz! Még mindig jobb és olcsóbb, mint fát hasogatni naponta! :))

bégé

(#13865) nesa válasza baloghgabor (#13864) üzenetére


nesa
veterán

Most kb 3-4 perc se és én kb 2 havonta átgőzölöm tuti ami tuti, tolja is a meleget ahogy azt kell.

Nekem most nyáron a kültéri volt nagyon elfilcesedve, mondjuk akinek panelba a ház oldalán van nem tudom hogy oldja meg.

(#13866) pjen válasza nesa (#13865) üzenetére


pjen
félisten

Szia.A hőcserélőt is át gőzölöd vagy csak a szűrőt?Van egy Lux gőzállomásom szerinted nem árt neki?

[ Szerkesztve ]

(#13867) nesa válasza pjen (#13866) üzenetére


nesa
veterán

A szűrőt nem szoktam gőzölni csak akkor ha a hőcserélőt is viszont a hőcserélőt azt termesztessen gőzölöm majd 1 litert is átnyomok rajta eddig olyan gőzgépem volt amibe belement 1,5L az viszont behányt most olyan van amibe csak 2,5dcl fér így többször kell tölteni, mondjuk szerintem a 2,5dcl is elég lenne de tuti ami tuti nyomatom neki bőven.

A kültérit csak ecsetelni szoktam, meg levegővel átfújom.

(#13868) krx21 válasza nesa (#13867) üzenetére


krx21
nagyúr

Milyen gőzölgőd van? Hol lehet ilyet kapni?

(#13869) nesa válasza krx21 (#13868) üzenetére


nesa
veterán

Most ilyen aldis vagy lidlis nem tudom, végül is jó de ha komolyan gondolod karcher.

[ Szerkesztve ]

(#13870) krx21 válasza nesa (#13869) üzenetére


krx21
nagyúr

Köszi!

(#13871) XARAI


XARAI
tag

Sziasztok!
Ház szigetelés miatt le kell szednem a split klíma kültéri egységét. Tudnátok segíteni, hogy hogy tudom visszaszivatni a gázt, hogy ne veszítsem el?
Köszönöm szépen!

(#13872) windy válasza XARAI (#13871) üzenetére


windy
tag

Elindítod hűtésben, aztán elzárod a nyomóoldali elzárócsapot, amikor a nyomásmérő már vákuumot mutat a szívóoldalon, akkor elzárod a másik csapot is, és kikapcsolod a klímát. Így a rendszerből a gáz a komresszorba kerül és nem vész el.

Mindezt azért érdemes szakemberrel csináltatni...

(#13873) XARAI válasza windy (#13872) üzenetére


XARAI
tag

Köszönöm szépen a segítséget! A vékonyabb cső a nyomócső ugye? Nyomásmérőm nincs, de gondolom fél-egy perc alatt vákumra szívja a kompresszor. Sajnos sűrgősen kell, nincs időm szakemberre várni.

(#13874) windy válasza XARAI (#13873) üzenetére


windy
tag

Ha nincsen műszered, akkor figyelni kell a kompresszor hangját. Hallhatóan megváltozik, amikor már vákuumon jár. Akkor kell elzárni a csapot és lekapcsolni a gépet.

(#13875) XARAI válasza windy (#13874) üzenetére


XARAI
tag

Köszönöm szépen a nagy segítséged!
;-)

(#13876) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, a klima felszerelésbe beletartozik annak bekötése a villanyóra szekrenybe, ha én már előzőleg elhuztam addig a kábelt? Vagy az külön dij?

(#13877) pjen válasza fulton (#13876) üzenetére


pjen
félisten

Szia.Ha elhúztad odáig a kábelt biztos beköti a klímás,3 szál drót.Neki olcsóbb mint villásdugót adni.Kár volt elkábelezni a legközelebbi földelt dugalj is megfelelt volna,ha szabványosan van szerelve.

(#13878) fulton válasza pjen (#13877) üzenetére


fulton
addikt

Pedig én elkábeleztem a kulterit a szekrenyig 25m.
, 2 m kellett neki toldani, es megkértem kösse már be. Még ugy tett jofejségből kábelezi hozzá a hiányzó 2m t. Beköti de +15e ftert. Es allandoan azzal jott hogy hát már igy is mennyi ideig tartott...es sietnek. Mondom teleonban azt mondtad rákötöd, es csak azt hajtotta neki az már sok idő.. Már delben azt gondolta végeznek erre 14h ig ott voltak.
Mondtam neki nem tqrtana semeddig bekötni kismegszakitó is megvan, azt mondta akkor kossem be en. Na ennyit errol.
Nem baj bekotöttem én. Arról meg nem tehetek hogy neki addig tartott a felszereles. En képet is kuldtem hova lesz szerelve...szoval

[ Szerkesztve ]

(#13879) ThodEE válasza pjen (#13877) üzenetére


ThodEE
őstag

Kivéve ha H tarifás lesz :R

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#13880) fulton válasza ThodEE (#13879) üzenetére


fulton
addikt

Már a H tarifa megvan. En rákotottem a masik kilma kismegszakitójára (a kismegszakito doboz belsejeben egy 3 as kapocsal, amibol a bejövő fázisra 2.5 es kábel csatlakozik, mig a kapocsbol a két klimahoz 1.5 ös kábel fut. Viszont a második klima 25m hossz vezetékét 3x2.5 kábellel vittem végig.

Egyebkent egy Luca 09 a másik gép.

[ Szerkesztve ]

(#13881) pjen válasza fulton (#13878) üzenetére


pjen
félisten

Be sem üzemelte ezek szerint?Mondjuk neki tényleg nem feladata a kiselosztóba bekötni hiszen nem villany szerelő.Egy kötő dobozt vagy egy dugaljat kellett volna kialakítanod,ahol ráköt vagy bedug és beüzemel.Ja haTe szekesztgetsz!Ha H tarifa van nem csodálom,hogy nem kötött rá.

Nem ismerem azt a klímát,de lehet nem is "H"tarifa képes.és egyébként sem arra kaptad a tarifát.Ennyi erővel a mosógépet is rákötheted.

[ Szerkesztve ]

(#13882) fulton válasza pjen (#13881) üzenetére


fulton
addikt

De rogtonzotten rákotottek a villanyora szekrenyre es beuzemeltek. Ennyi erovel már be is kothette volna. Végulis mind1 en is meg tudtam csinalni.

Csak szenvedtem, mert a feljövő 0as vezetek igen vastag, (vastagabb mint a 2.5es jóval) es eleg nehezen tudtam csak becsokozni a két 1.5ös (klimahoz futo )0 as vezetekkel.

(#13883) fulton válasza fulton (#13882) üzenetére


fulton
addikt

H tarifas a gép ;)

Jut eszembe, irjon már privatban legyen szives az, akinek legalabb 2 H tarifas klimaja van es arrol is megy a ket klima.
Koszonom

(#13884) pjen válasza fulton (#13882) üzenetére


pjen
félisten

Az első klímára kaptál H tarifát a másodikra nem.Az a H tarifás bekötés egy zárt rendszer,nem köthetsz rá semmi mást.

(#13885) laszlo168 válasza pjen (#13884) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nem e? nekem arról megy a fél ház, klima, mosógépek, akkvárium, számitógép, nyáron a fűnyiró, bolond is lenne az aki nem használja ki.

(#13887) pjen válasza laszlo168 (#13885) üzenetére


pjen
félisten

Télen is nyírod a füvet?Mert nyáron nincs H tarifa.

(#13888) laszlo168 válasza pjen (#13887) üzenetére


laszlo168
senior tag

Igazad van, nálunk nem H tarifa van, hanem B, de az ára ugyan annyi mindkettőnek, és télen nyáron van.

(#13890) ThodEE válasza pjen (#13887) üzenetére


ThodEE
őstag

Alap ;] ;] ;]

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#13891) laszlo168 válasza ThodEE (#13890) üzenetére


laszlo168
senior tag

:C

(#13892) tdhenry válasza laszlo168 (#13888) üzenetére


tdhenry
tag

Az nem a vezèrelt, tehát random van 24 órából 8-at?!

(#13893) ThodEE válasza tdhenry (#13892) üzenetére


ThodEE
őstag

Geo tarifa legalább napi 20 órát van :R

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#13894) tdhenry válasza ThodEE (#13893) üzenetére


tdhenry
tag

B az akkor teljesen más. Èn úgy tudom, hogy a B az csak napi 8 órát megy ès random.

(#13896) pjen


pjen
félisten

Az áram lopás az nem warez kategória?

(#13897) vizipok74 válasza tdhenry (#13894) üzenetére


vizipok74
csendes tag

"Jöjjön a következő nagy kategória, ami nem más, mint a vezérelt, különmért áramkör fogyasztására alkalmazható díjszabások. Leánykori nevén ezt nevezik éjszakai áramdíjnak és elsősorban hőtárolós villanykályhák és elektromos vízmelegítők (villanybojler) energiaellátásra használják. Egyezményes jele az áramszámlán a „B”.

Két (és fél) fontos dolgot kell tudni ezzel kapcsolatban. Először is ezt csak külön mérőórával, rendelkező áramkörre lehet kérni – ennek ugye alapfeltétele, hogy legyen egy rendes áramkörünk is saját mérővel, amin „A1” vagy „A2” árszabással vételezünk. Másodszor, ezen az áramkörön a villamosenergia-szolgáltatás nem egész nap, csak szakaszosan, a szolgáltató által meghatározott időszakokban érhető el – ez az úgynevezett felfűtési idő hétköznap és munkanapokon 8- 8,5 óra (nyári időszámítás idején minimum 7 óra); szabad és munkaszüneti valamint ünnepnapokon pedig 9-9,5 óra. És végül: a fenti megkötések miatt ez a díjszabás valamivel – átlagosan 6-8 forinttal – olcsóbb, mint az „A1” normál díjszabása."

(#13898) vizipok74 válasza laszlo168 (#13895) üzenetére


vizipok74
csendes tag

Nem megy egész hétvégén, az kb 10 éve megszűnt. Ha mágneskapcsolós megoldást használsz, akkor ha van "éjszakai" akkor "éjszakai" áron megy, egyéb esetben nappali árat fogsz fizetni a fogyasztásodért. Tehát nem fogsz arról füvet nyírni max. ha akkor véletlen bekapcsolják a vezéreltet. Nekünk is ilyen megoldás volt a régi házunkban.

Idézet az ELMŰ.hu-ról

"A tarifa előnyei:

meglévő hőtárolós berendezéseit kedvező áron üzemeltetheti,
meglévő egész napos tarifájához képest jelentős megtakarítást érhet el,
a tarifán naponta 8 óra működési időben vételezhet, amiből 4-6 óra csúcson kívüli időszakra esik, és a legrövidebb kapcsolási idő sem lehet kevesebb 15 percnél,
a B alap árszabás az A1 vagy A2 árszabás mellé választható,
az elszámolás éves leolvasás alapján történik."

Ebből is látszik, hogy a zömében éjszaka van bekapcsolva. Nappal kevesebbet és random.

(#13899) vizipok74 válasza laszlo168 (#13895) üzenetére


vizipok74
csendes tag

Rákerestem, 2007.Dec. 31-ig. volt az a rendszer, hogy egész hétvégén volt "éjszakai", és hétköznap is sokkal hosszabb ideig szolgáltatták. 2008 Januártól drasztikusan lecsökkentették.

[ Szerkesztve ]

(#13900) laszlo168 válasza vizipok74 (#13898) üzenetére


laszlo168
senior tag

Ez pedig megy egész hétvégén, amugy fel van irva mikor megy hétköznap. Azt hozzá teszem hogy nálam külön fázis van a vezérelt áramnak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.