Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88351) Blas109


Blas109
csendes tag

Sziasztok!

Egér választásban szeretnék segítséget kérni:

1. Mennyi a keret? 30k-nál nem szívesen mennék feljebb
2. Használtpiac játszik? ha a nagyon tökéletes választás túl drága akkor igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik? igen, EUn belülről leginkább
4. Mire használnád az egeret? CAD, Office
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Igyekszem minél többet palm-al, de ha nem figyelek átcsúszik fingertip felé (lásd ergonómia lentebb)
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. Nagy. 20-20,5cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? kb közepes
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Lásd lent:

Egyéb igények:
- Wireless
- Oldalsó gombok, legalább 2
- Ergonómia. Jelenleg egy sok éves Logitech Performance MX-et használok, ami jó, de nem tökéletes. Úgy érzem, hogy ha nagyobb lenne akkor tudnám jól teljes palm-al fogni anélkül hogy váltanék. Az lenne az ideális ha az egér hátulja belesimulna a tenyerembe. Ha így fogom a Perf. MX-et akkor pl a görgő túlságosan hátul van ahhoz hogy kényelmes legyen. Ráadásul kicsit nehéz lenyomni, ami CADezés közben fárasztó/kényelmetlen. Emellett használtam egy Mionix Naos 7000-et, ami laposabb ugyan de hosszabb. Na ez is kényelmes lenne, ha még hosszabb lenne, vagy magasabb, mert ha belesimul a tenyerembe akkor túlságosan lelógnak az ujjaim. Azért próbálnék ennyire a teljes PALM fogás felé menni, mert időnként szokott fájni a tenyerem, bízom benne hogy ez megoldaná.

Bónuszpontok:
- Kapcsolódjon több eszközhöz egyszerre. (a privát gépemben van egy logi unifying reciever, adná magát a lehetőség..)
- Kapcsolható görgetési mód a racsnis és szabadonfutó állapot között.

Ezek alapján egy MX Master 3-at vennék, de itt nagyon sokan írnak róla rosszat. Nem bánnám a 30k-t, de azért cserébe bírhatna annyit mint ez a Performance MX. Néztem az MX Master 2S-t, de annak meg sajnos az oldalsó gombjai tök hülye helyen vannak.

Előre is köszi a válaszokat!

(#88352) 0xmilan válasza Blas109 (#88351) üzenetére


0xmilan
addikt

Semmi baj az MX Master 3-mal, csak az itteni elitistak sirnak mindenre, ami nem 50 gramm.

(#88353) Csandi válasza 0xmilan (#88352) üzenetére


Csandi
őstag

Nem csak a súlya a baja. Nekem is volt és én dolgozni vettem, officehoz, így is eladtam.

(#88354) jaffa 2843 válasza 0xmilan (#88352) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

125 Hz, lézer. A technológia ott van náluk, mégis ilyen szart használnak egy prémium termékben.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#88355) Blas109 válasza jaffa 2843 (#88354) üzenetére


Blas109
csendes tag

A Performance MX-re is 125Hz-t írnak (konkrétabban a unifying recieverre), illetve ez is lézeres. Nekem nem volt vele bajom (vagy csak nem tudom mit kéne látni/érezni ami rossz)

(#88356) Synthwave válasza 0xmilan (#88352) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ja. Vagy nem.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#88357) Evil Snowman válasza Blas109 (#88355) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

A fő probléma az, hogy ~30 rongyért kapsz egy 125Hz-es polling rate-el, lézeres (full elavult technológia, optikai már rég lekörözte) egeret MX Master 3 néven.
~25 rongyért ugyanebben a kategóriában kapsz Razer Pro Click-et, 100x jobb optikai szenzorral, 1000Hz-es polling rate-el, BT és 2,4GHz-es Hyperspeed wireless technológiával (az egyik legjobb a piacon jelenleg).

Másik példába átültetve ez olyan mintha 10 misiért vennél egy suzukit, miközben ugyanabban a kategóriában van Toyota is 8 misiért, ami többet tud.

(#88358) Blas109 válasza Evil Snowman (#88357) üzenetére


Blas109
csendes tag

Értem. Ugyanakkor nekem még mindig az ergonómia/jó fogás a legfontosabb hogy kényelmes legyen és ne fájjon a kezem. (Bár lehet, hogy valami vertical egéren kellene elgondolkodnom?)

(#88359) Evil Snowman válasza Blas109 (#88358) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Az általam említett Pro Click az ergo egér. Igazából pont az MX Master 3 konkurenciájának készült. Humanscale céggel együtt tervezték meg, akik eléggé benne vannak az ergo cuccok iparában. -> Humanscale | Ergonomic Office Furniture Solutions

(#88360) Blas109 válasza Evil Snowman (#88359) üzenetére


Blas109
csendes tag

Így jobban megnézve tényleg nem sokkal kisebb mint a Master. Nem tud valaki esetleg olyan boltot ahol mindkettőt meg lehetne fogdosni?

(#88361) Zaied válasza Evil Snowman (#88357) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Már egy ideje foglalkozok a tesztelésével, most már a 3. embernél van(egyik se egér fanatikus), hogy ne csak az én véleményemet tükrözze, szigorúan csak munkára, mivel azzal reklámozzák.

De egyet kell hogy értsek veled, a legnagyobb baja az, hogy van. Jóformán semmi értelme a létezésének a konkurenciával szemben. A 2 embernek akinek odaadtam és már véleményt alkotott róla, ők is arra jutottak hogy 30 ezret biztos nem perkálnának ki érte(mikor odaadtam nem mondtam meg az árát előre, hogy ne legyen befolyásoló tényező).

Még egy embert kell találnom aki napi 8 órába excel táblákat töltöget és nekifogok a cikk publikálásának. A plusz egy ember azért kell, mert eddig nem találtuk értelmét a 2 görgő létezésének, ha egy nagy méretű/felbontású monitorod van.

(#88362) copass válasza 0xmilan (#88352) üzenetére


copass
veterán

státusz szimbólum. a súly egy dolog, rosszak a gombok, görgők, felület,stb.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#88363) notika77 válasza notika77 (#88148) üzenetére


notika77
senior tag

Kicseréltem a Logitech G Pro Wireless-ben a dupla klikkelő "eredeti" kínai Omronokat japánra és kicsit keményebbek. Nem annyira, hogy mindenféle bambulás közben megtartsák az ujjaim a gombok, de már így is sokkal kevesebb a véletlen klikk.

(#88364) Evil Snowman válasza Blas109 (#88360) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Gamer webáruház és bemutatóterem | Pixel.hu Itt anno voltak kiállítva egerek amelyeket meg lehetett fogni, hogy mennyire kényelmes stb. Nem tudom, hogy a jelenlegi járványügyi dolgok miatt változtattak-e ezen a gyakorlatukon. Ahogy nézem mindkét egér van nekik. Mindenesetre szerintem hívd fel őket mielőtt odamész, hogy van-e lehetőség a szóban forgó egereket megtapicskolni.

Mondjuk ők ahogy nézem, elég elborult árakon adják az összes egeret a többi bolthoz képest. :Y Mondjuk nem kötelező ott megvenni, elég ha csak kipróbálja az ember aztán máshol megveszi olcsóbban. :)

(#88365) kristof123


kristof123
őstag

Sziasztok,

Ahogy ígértem írok a Razer DeathAdder V2 X Hyperspeedről pár gondolatot.

Külső:
A már megszokott DA forma, akinek eddig bejött az szeretni fogja ezt is. Ami újdonság az a görgő mögötti 2 db CPI állító gomb átköltözött a bal klikk mellé. Engem nem zavart játék közben, nem nyomtam le véletlenül egyiket sem (felbontást váltogatni meg szökő évente szoktam, így felőlem le is hagyhatták volna róla teljesen : D ).
Az egér emellett egyben van, nem recseg/ropog. A levehető tetejétől nagyon féltem, hogy holtjátékos lesz a klikkelés vagy lötyögni fog, de szerencsére semmi ilyet nem tapasztaltam. A külső borítás, ahogy már több youtube-on fellelhető review is bemutatja, a PBT keycap-ek anyagára hasonlít. Nem csúszkált a kezemben, de majd nyári melegben visszatérünk erre.
Külön pluszpont, hogy nem karácsonyfa. (:

Talpak:
PTFE. Nekem egyelőre tetszik, nem lesz rögtön cserés.

Súly:
Az egér súlya egy AAA elemmel 89g, az elem 12g-os (Várnék ötleteket, tippeket olyan elemre ami könnyebb). G400-am már 100g felett van bőven, szóval ez előrelépés volt. : D

Belső:
Szétszedni nem fogom, így neten keresgéltem. Ezt a vidit találtam amiben PAW3319 sensor látható. Nem igazán találtam róla semmit. Jó lenne valamivel letesztelni. Az ajánlóban lévő OxyPlot MouseTester v1.5.3 erre szolgálna? (Kértem hozzá hozzáférést)
Paint tesztet is csinálhatok, vagy bármi mást ha van rá igény.

Játék próba:
CSGO-ban low sens-el (180 fordulás ~35 cm) nem volt probléma. Nem tudtam kiakasztani, szóval szerintem rendben lesz. Az viszont feltűnt, hogy a vezetékeshez képest a 400 CPI kicsit mintha többnek érződne, de lehet csak beképzeltem.

Szoftver:
Feltettem, beállítottam és letöröltem. Megmaradtak a beállításaim szóval így, hogy nem kell fent hagyni a gépen, csillagos ötös. : D

Összegezve:
Számomra pozitív csalódás volt az egér (Razer, mint márkával előítéleteim voltak). Még nem használtam sokat, de szerintem maradni fog. Remélhetőleg fél év múlva nem fogom szidni. (:

Akinek van kérdése, kérése nyugodtan keressen.

[ Szerkesztve ]

(#88366) Evil Snowman válasza Zaied (#88361) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Hát igen ez az MX Master meg a Pro Click is elég réteg termék, ahogy arra te is utalsz a második bekezdésedben.

Tényleg csak azoknál van értelme, akik napi 8 órában adatbázisokban vagy több ezer soros és oszlopos excel táblákban "bűvészkednek" (bár őket tiszta szívemből sajnálom az ilyen jellegű meló miatt).

Ilyen jellegű felhasználási szempontból, a második görgő a Logi felé billentheti a mérleget - sok külföldi tesztben ezt hozták fel a Razernek, mint negatívum, hogy a Logival szemben nincs rajta vízszintes scrollhoz görgő - , de azt érzem, hogy a Logi visszaél azzal, hogy eddig egyeduralkodó volt az "irodai/munka" egér piacon és a szar HW-t is el tudta adni arany áron.

[ Szerkesztve ]

(#88367) Evil Snowman válasza kristof123 (#88365) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Köszi az összefoglalót. :R Használd egészséggel. Külön plusz pont, hogy megjegyezte a beállításokat az egér, Razer-nél valóban nem "divat".

[ Szerkesztve ]

(#88368) Picco válasza Evil Snowman (#88366) üzenetére


Picco
addikt

mx master 1 rendszeresen van amazonon £30-ert, 2-3-4 eve ennyiert vettem es par honapja szinten volt UKben ezen az aron.
30k-t en sem adnek erte az sicher, de az eger szigoruan munkara tokeletes szamomra.
125hz pollingrate le mernem fogadni hogy az akksi-elettartam miatt van hogy ne kelljen toltogetni mindig, nem mintha munkara barkinek is szuksege lenne tobbre a 60hz-es monitorokon. :U

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#88369) Zaied válasza Picco (#88368) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Excelezésre akinek van fölös 30 ezre, az szerintem talál erre kitalált céleszközt is, de még a csináltatás is beleférhet ebbe a keretbe.

Nálam a Master 3 hamarabb lemerült, mint egy G305 1000Hz-n. Szóval ha ebből a célból csinálták így, akkor nem jött össze a dolog.

A többiek pont ezt mondták különben, hogy ha olyan 8-12ezer forint lenne megvennék. Csak ott az a negatívum, hogy "csak munkára", egyből vehet 2 egeret ah játszani is szeretnél.

Különben szerintem érdekes lesz a cikk, hogy ki mit tartott benne hasznosnak és mennyire tudta használni a munkaterületén, vagy mennyire érezte jónak/rossznak.

[ Szerkesztve ]

(#88370) Picco válasza Zaied (#88369) üzenetére


Picco
addikt

kivancsian varom a cikket rola, jo otletnek tartom hogy tobb embernek is odaadtad hogy kiprobalja :K

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#88371) Synthwave válasza kristof123 (#88365) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"Az egér súlya egy AAA elemmel 89g, az elem 12g-os (Várnék ötleteket, tippeket olyan elemre ami könnyebb)"

Az Energizer Ultimate Lithium AAA 7,5 gramm. ~85 grammra le tudod vinni fúrás és faragás nélkül.

"Az ajánlóban lévő OxyPlot MouseTester v1.5.3 erre szolgálna? (Kértem hozzá hozzáférést)"

Erre. Milyen hozzáférést? Bármelyik PH!-s egértesztből is le tudod töllteni.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#88372) kristof123 válasza Synthwave (#88371) üzenetére


kristof123
őstag

Köszi az elem tippet, ilyet fogok beszerezni.

Az összefoglalós link egy gmail megosztásra mutatott amihez hozzáférés szükséges, de már megkaptam. Mihelyst lesz időm kicsit szórakozom vele.

(#88373) Morris


Morris
veterán

Hali!

Vezetékes fingertip egeret tudtok javasolni?
Általábos felhasználás és kevés fps.
20cm-es tenyér méret.

Logitech G pro-t néztem ki és a corsair m55 pro-t

(#88374) Morris válasza Morris (#88373) üzenetére


Morris
veterán

Még a Steelseries Rival 5 és 600 ami szimpatikus

(#88375) 4nick8 válasza Morris (#88373) üzenetére


4nick8
őstag

Fingertip:

Xtrfy Mz1
G-wolves HSK

(#88376) Morris válasza 4nick8 (#88375) üzenetére


Morris
veterán

Az xtrfy még szódával el is menne, de nagyon könnyű. :(
130g körüli súlyhoz vagyok szokva.
Egy Gigabyte M6800-at használok még mindig. Évek óta ez van.
Nekem tetszik.
Mostanában kezd elromlani a görgő nyomásra való érzékenység. Illetve maga a görgő is van, hogy ugrik vagy épp megszorul.
Egyébként le a kalappal előtte mert több éve megvan.
A szenzorok a mai napig jók.

[ Szerkesztve ]

(#88377) ferni válasza Morris (#88376) üzenetére


ferni
őstag

Az mondjuk komoly, hogy ezt az egeret fingertip fogással használod.

(#88378) Morris válasza ferni (#88377) üzenetére


Morris
veterán

Teljesen jó. Kényelmes

(#88379) Morris válasza ferni (#88377) üzenetére


Morris
veterán

Tegnap kaptam kölcsön egy Logitech G402 Hyperion Fury-t. Most ezt tesztelem. Ez sem rossz. Hasonló az M6800-hoz. De mégis jobb.

[ Szerkesztve ]

(#88380) Csandi válasza Morris (#88379) üzenetére


Csandi
őstag

Ez inkább ilyen claw/fignertip hibrid fogás szerintem

(#88381) Morris válasza Csandi (#88380) üzenetére


Morris
veterán

Könnyen meglehet. Tegnap fél órán át nézegettem, hogy melyik a pontos kifejezés erre.
Így már más egeret nézzek?

[ Szerkesztve ]

(#88382) Csandi válasza Morris (#88381) üzenetére


Csandi
őstag

[link]

Ez alapján mondd meg melyik vagy te, ás akkor tudunk ajánlani.

(#88383) Morris válasza Csandi (#88382) üzenetére


Morris
veterán

A zöld részeket vágom, de a piros részek mit jelentenek?

Egyébként akkor ami jellemző.
Fingertip 70%
Pincer claw grip 15%
Carper stablised claw 15%

De csakis a zöld részek érintkeznek az egérrel.

[ Szerkesztve ]

(#88384) KAMELOT


KAMELOT
titán

Megjött a G502 hero. Kellemes kis egér. :)

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#88385) yoogie


yoogie
aktív tag

Sziasztok,

Wireless egeret keresek, ami fontos tényező lenne, hogy nagyon halk legyen, mert a feleségem..

1. Mennyi a keret?
~ 20-25 ezer Ft
2. Használt piac játszik?
lényegében lehet
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
nem
4. Mire használnád az egeret?
általános irodai felhasználás, néha játék legfőképpen FPS
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
palm grip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
19 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
jelenleg egy Logitech G400-at használok, 1800 DPI-n
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
wireless (Bluetooth)

(#88386) Evil Snowman


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Superglide Glass skate teszt -> UNBOXING the "Worlds BEST Mouse Skates" - YouTube

(#88387) 4nick8 válasza Evil Snowman (#88386) üzenetére


4nick8
őstag

(#88388) Evil Snowman válasza 4nick8 (#88387) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Király. Én egy kicsit még várok vele, mert a fenti videó kommentekben elég sokan írták, hogy 1-2 hét után eléggé tapadóssá vált a talp.

(#88389) Morris válasza Morris (#88383) üzenetére


Morris
veterán

Glorious model O jó lehet?
Tökre tetszik

(#88390) 4nick8 válasza Morris (#88389) üzenetére


4nick8
őstag

Ha nem zavar az átlagon aluli minőség akkor biztos.

(#88391) 4nick8 válasza Evil Snowman (#88388) üzenetére


4nick8
őstag

Majd figyelem. Egyelőre nem tűnt fel.

(#88392) Morris válasza 4nick8 (#88390) üzenetére


Morris
veterán

Nem értem.
Külföldi oldalakon ajánlott egér.
Itt, ebben az országban már nem jó?

Mi az ajánlás metódusa?
Mi alapján dől el, hogy valami ajánlott e vagy sem?
Ott van az a nyomorult Gigabyte M6800-as egerem. Semmit nem kellett cserélni rajta. Évekig tökéletesen üzemelt. Még most is jó so-so. Ellenben az ajánlóban zömében olyan egerek vannak, amikben cserélni kell majd a szenzort, meg a talpat meg mittudomén még mit.

Az ajánlóban ott van a glorious model o. Erre most azt mondod, hogy ótvar a minősége.

Nem szeretnék napokig várni. Nem szeretnék heteket rágódni rajta. Leírtam, hogy mik a kívánalmak. Erre van 2 ajánlott darab?

(#88393) saen válasza Morris (#88392) üzenetére


saen
veterán

Nekem O- van most. Szerintem nem rossz egér, de összeszerelés minőségében azért van jobb.

Nyugodtan megveheted ha bejön, működni fog rendesen.

(#88394) Mephike válasza Morris (#88392) üzenetére


Mephike
senior tag

Nálam Glorius Model D wireless van már kb. 2 hónapja, aminek tényleg jobb az anyaghasználata és a minősége (nem zörög, nem ropog, stb), mint a vezetékes elődnek. Nem tudom, hogy ez az O-ra is igaz-e, de gyanítom igen.
Sajnos a Model D vezetékes változat tényleg szenved pár hibától, s gyanítom a vezetékes O-ra ez szintén igaz.

(#88395) Morris válasza saen (#88393) üzenetére


Morris
veterán

Nem tudom, hogy bejön e. Kinézetre nem rossz.
Köszönöm az infót.
Neked is Mephike!

(#88396) Shalee válasza Morris (#88389) üzenetére


Shalee
csendes tag

Jelenleg 3 egér van itthon: egy Model O, egy Hati, és egy Haste. Való igaz, hogy a 3 közül a Model O-nak a leggyengébb a minősége (érzetre is), ugyanakkor a mérete miatt ez a legkényelmesebb, így most is ezt használom. Tervben van egy WL verzió beszerzése, mert elvileg egy fokkal azok jobbak lettek.

(#88397) Morris válasza Shalee (#88396) üzenetére


Morris
veterán

Köszönöm.
Azért elég gáz, hogy 20k környékén ennyit tudnak a gyártók.
Egyre inkább szimpatikusabb a corsair ironclaw.
Erről nem sok infót találni itt.

[ Szerkesztve ]

(#88398) Shalee válasza Morris (#88397) üzenetére


Shalee
csendes tag

Egyébként szerintem fontold meg, hogy HA-n veszel egyet valakitől. Olyan 10k környékén mennek. Annyit viszont röhögve megér, én is így szereztem be (kevesebb, mint 30k-ba van ez a 3 egerem, ráadásul full gyári dobozokkal és tartozékokkal). Igaz így gari nem nagyon lesz rá, de ha bármi baja van, nem fogom sajnálni, hogy pl. kicseréljem benne a kapcsolókat...

(#88399) Morris válasza Shalee (#88398) üzenetére


Morris
veterán

Megnézem

(#88400) tonyrulez


tonyrulez
őstag

Sziasztok,

10k környékén milyen BT egér ajánlott? Most egy Logitech M705-öt használok, de új laptopon csak USB-C van és nem akarom adapterrel rádugni a Unified vevőt. Hasonló méretű egér lenne jó, nem egy apró valami. Logitech-féle kiakasztható görgő nem fontos, de oldalsó előre-vissza gomb előny.

4 8 15 16 23 42

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.