Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8453) csakb válasza Alexios (#8451) üzenetére


csakb
őstag

Igen, Canon kitobiból szigorúan az IS-est érdemes csak venni.

Ez a jpeg-dolog kissé túl van parázva szerintem, egyáltalán nem gyenge egyik sem, ha megfelelően beparaméterezed magadnak, és megtanulod használni a gépet (pl. hogy hova mérsz fényt, vagy mikor merre korrigálsz az expón). :)

Az tény, hogy van akinek a Canon zaj- és részletszűrt világa jobban bejön. :)

A RAW-konverzió egyáltalán nem akkora macera. Ha egyszer beletanulsz kicsit, utána már könnyen megy, és sokkal szebb és jobb eredményt tudsz kihozni RAW-ból, mint bármelyik JPG-motor. De tény, hogy a tanulásra, kísérletezésre rá kell szánni az időt.
Valamennyi utómunkát amúgy is csinál az ember még a JPG-n is (kis vágás, kis horizont-korrekció stb.), és akkor már nem nem olyan sok plusz munka és idő elindítani egy batch konverziót JPG-be.

A D5000-nél inkább azt kalkuláld be, hogy nincs a vázban AF-motor, így a régebbi, nem AF-S/I-s, és esetleg olcsón beszerezhető obikkal nem lesz autofókusz. Teléből meg VR-est, vagyis stabilizáltat érdemes venni, ami drágít a dolgon. A Pentax viszont szenzorstabilizált, ami mondjuk nem olyan hatékony, mint a Nikon VR, vagy a Canon IS, viszont minden objektívvel van, működik.

Viszont mondjuk a használtan, olcsón beszerezhető, és amúgy baromi jó, régebbi Nikon vakuk TTL-ben is mennek Nikonnal. Pentaxra kicsit szomorúbb a vakuhelyzet. Már ha kell esetleg vaku is majd valamikor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.