Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40448) FalconKnight


FalconKnight
aktív tag

Sziasztok!

Fényképezőgép vásárlása előtt állok. Használtam már hosszabb ideig egy Canon EOS 60D-t, de az csak egy kölcsön volt nálam. Most szeretnék venni egy saját gépet.

Én a Canon EOS M10-et néztem ki, de úgy látom, hogy az a topikban nem örvend nagy népszerűségnek :( Egyáltalán nem ajánlott a gép? Mi a fő probléma vele?

- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max)
A MILC-ek közül az olcsóbb kategóriában keresgélek, 90-110(esetleg 120) között nagyjából. Feljebb csak nagyon indokolt esetben mennék.

- Felhasználás?
Most egy komolyabb külföldi út miatt vált aktuálissá, nyáron megyünk, előtte lesz időm még megismerni a gépet. Így a tájképek, és általános turista fotózás lenne az egyik felhasználása. Szeretném, ha a gép többre lenne képes annál, hogy "Auto" módban fényképezzek vele, szeretek kicsit művészkedni, látványos képek készítésével, manuális módban kísérletezni.
Fontos szempont az lcd kihajthatósága, hogy lehessen vele "selfizni", mert a telefonos minőséget nagyon nem szeretem, de a párommal ketten megyünk, szeretünk ilyen képeket készíteni.

- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Igen, azért is nem DSLR-t szeretnék, mert egy kompakt méretű útitársat keresek. Szóval inkább kisebb gépet szeretnék, a lehetőségeknek megfelelően minél strapabíróbbat.

- Videóra szükség van ?
Nem, egyáltalán nem használnám, van külön videokameránk.

- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Újat szeretnék.

- Egyéb kívánság, speciális igények?
Inkább egy kérdés :)
Pesten hol lehet sok MILC gépet élőben megnézni, kipróbálni? (nem rég költöztem ide)

Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

[ Szerkesztve ]

Falcon

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.