Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29552) silmatauki


silmatauki
őstag

Ismeritek a traumflieger.de oldalt? Viszonylag ismeretlen név, viszont tele van olyan teszttel, amit máshol nem talál meg az ember; pl. Samu obik 28 Mpixeles vázon (!!!) tesztelve (példa: a 45/1.8 teszt). Mindenhol máshol jó esetben csak 20 Mpixeles vázon tesztelték őket komolyabban, amiből nem kap az ember megbízható képet arról, hogy fognak 28 Mpixelen teljesíteni, képesek-e kihasználni a felbontástöbbletet. Amúgy a Samu jópár olyan obiját is tesztelték (pl. a 16-50PZ), amit mások egyáltalán nem.

De vannak ezen kívül is érdekes összehasonlítások az oldalon, pl. EZ a HDR teszt, kőkemény árnyékhúzással. Kiderül belőle, hogy pl. a Canon 6D full-frame szenzor is sokkal rosszabbul húzható alap ISO-n, mint pl. a Fuji RAW-ok; kb. az újabb Oly m43-kkal van egy szinten. (Persze a high ISO teljesen más téma, ott a Canon sz@rrá verte a Fujit is. Kb. ISO800 környékén fordult meg az azalatt a Fujinak kedvező helyzet.)

Ja, csak német az oldal & a videók nyelve.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.