Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29342) #31733248 válasza FEDman (#29332) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#29332) FEDman

"Úgy látom a nyers tényadatok se tudnak kizökkenteni az elvakult Sonyvakságból."

Kedves FEDman, inkább arról lehet szó, hogy sokkal cizelláltabban látom a piaci igényeket, jobban tolerálom a vélemények különbözőségét és - veled ellentétben - nem akarom a másik felet meggyőzni arról, hogy egy idióta, amiért nem úgy gondolkodik, mint én és nem arra van szüksége, mint nekem. ;)

Észre sem veszitek, de olyan ez a vita, mintha a Mercedes szalon eladója arról próbálná meggyőzni a hozzá betérő idős házaspárt, hogy ne S400 CDI-t vegyenek, hanem SL 55 AMG-t. A férj persze hiába mondja, hogy ő nem kétszemélyes kocsit keres, meg az S-Klasse kényelmesebb is, a "jobban tudom mint te" típusú eladó azzal vigasztalja magát, hogy a másik a hülye. Miközben nincs másról szó, csupán megpróbálja a saját preferenciáit a másikra erőltetni és ha nem megy, akkor meg van róla győződve, hogy a másikban van a hiba.

Abban igazad van, hogy a Fujinak jellemzően még fényerősebbek az obijai és ezzel az objektív önmagában APS-C szenzoron technikailag többet nyújt. Kérdés, hogy ez ellensúlyozza-e, hogy a Sonynál pl. másfélszer akkora felbontást kapok csúcs AF-fel, összehasonlíthatatlanul jobb videóval és hogy az adott vásárló számára az extrém fényerejű, de nyitva nem éppen karcos objektív értékelhető többletet jelent-e a használat során. Nekem például nem. Nem azért, mert elfogult vagyok, hanem mert a fényképezési szokásaim alapján a 30mm-es Sigmát még 2.8-on is csak elég ritkán használom.És akkor még mindig ott a lehetőség, hogy ha valaki jobb ISO-tűrést akar és nagyobb mosodát, akkor házon belül áttérhet a FF gépek valamelyikére.

Nyugtass meg, ugye átment a lényeg? ;)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.