Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28201) MrChris válasza #31733248 (#28198) üzenetére


MrChris
nagyúr

Pana is mft és szerintem olyan színügyben mint a sony. Számomra egyformán furcsák amit korrigálni kell még az alap szint eléréséhez is. A saját szenzorukból rosszabbat hoznak ki mint akinek eladják. Ezt pedig végképp nem értem.
Maga az obirendszer már más tészta.

(#28202) t.imi válasza schawo (#28199) üzenetére


t.imi
addikt

FB parti kizárva, kert végében hasalva lövöm a hangyákat konverterrel :) Így már tiszta, köszönöm. Akkor v sztornó v marad otthoni gépnek.
Igen. Kevés volt mamának és nekem is a 600mm. Másik az FZ ára. 120 már deverbális összeg. A pana oldalán szép képek vannak kirakva, néhány oldalon meg zajosak a tesztképek. :F

Vyndree Bocs. A sima 2/3-ról beszéltem. Ahhoz képest lórúgás. Amit írtam, azt a kompakt topikba írtam, azóta vettem egy samu wb350f-t, de nem győzött meg. Telefon kiváltására jó, de 50-t nem ér szerintem.
Akkor már inkább a nikon, még ha nudli is a zoomja.

(#28203) jjeahh válasza MrChris (#28201) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Hagyjad már, a sony színek jobbak az oly színeknél, a szenzor sokkal nagyobb, az obipark szintén, sony mellett semmi értelme az mft-nek, és te trollkodsz. Hát nem érted? :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28204) #31733248 válasza MrChris (#28201) üzenetére


#31733248
törölt tag

Bocs, de annak amit mondasz, az égvilágon semmi értelme nincs. Hiszen még annyit sem vettél észre, hogy pár perc alatt ugyanazon a helyszínen tűző napsütés, pár perccel később borult idő volt. Nem fényképezőgépnek vannak össze-vissza színei: ha a pesti oldalon lilás színű, borult az ég, akkor nem akarok belőle az elképzelésed szerinti világoskéket csinálni. :) És még folytathatnám, de nincs értelme, túlságosan ragaszkodsz a prekoncepciódhoz.

Ugyan már jjeahh, azért írja, mert bizton tudja, hogy számíthat az Olympus-rajongók feltétlen támogatására és hát ugye jó érzés a csapathoz tartozni. ;) Ezért írtam a másik topicban: még szerencse, hogy feltalálták a csoportdinamikát és a szociális igazodást, különben nagy lenne itt a zűrzavar. :D

[ Szerkesztve ]

(#28205) Byk01 válasza schawo (#28199) üzenetére


Byk01
senior tag

Nem értem, miért lenne az AF sebesség a béka segge alatt. A S1-ben hibrid AF rendszer van, szóval tudja a fázisérzékeléses fókuszt, ami a tükrös rendszer üvegeihez kell.

Én mókaképp a V1-re fel szoktam tenni a Tami 70-300-at és nem használhatatlan, pedig nem is FT-1-em van, csak olcsó kínai AI adapter, amivel se fénymérés, se AF se semmi, csak arra jó, hogy az üveget a vázra lehessen tenni. Aláírom, hogy a V1 valamivel nagyobb váz, mint az S1, de nem hiszem, hogy ekkora különbség lenne használhatóságban. Kicsit másképp kell fogni a rendszert, de ha pl teszel alá egy monopodot, máris egész jól használható lehet.
Az tény, hogy a pixelsűrűség "kicsit" nagyobb, mint amire az üveget valószínűleg tervezték, de szerintem senki nem az év madárfotóját akarja meglőni egy ilyen összeállítással.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#28206) Lassú Víz válasza #31733248 (#28204) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Van egy építő javaslatom. Egyik szombaton kimentek a várba. Vezényszóra lefotózzátok ugyanazt, majd a kártyáról kiprinteltetitek a képeket, és egy sör mellett megvitatjátok, hogy van-e olyan jó képe a Sonynak mint a másiknak. Ha ráérek viszek egy Kodak szenzoros Olyt is, hogy legyen egy tényleg fasza vázból kijövő jpg is a kínálatban ;]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#28207) jjeahh válasza Lassú Víz (#28206) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem bunyó lesz ebből :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28208) MrChris válasza #31733248 (#28204) üzenetére


MrChris
nagyúr

Lehet hogy elvárás, de kizártnak tartom, hogy olyan valószerűtlen színe lett volna az égnek, minden túrista azt hesszölné, hogy úristen világvége. Látszik hogy szinte pixelről pixelre ide-oda ugrál a kék-lila-rózsa között, tisztára elrontott színkezelés, mintha lyuk lenne a lookup táblában.
Azt látom, hogy vannak színek amiket nehezen reprodukálnak jól panáék és pont ezt látom a sonynál is. Az egyik a borult vagy sötét ég, amibe ezt a lilásrózsát keveri, a fehér felhőt is kicsit vegyíti rózsával. Bár ilyen létre tud jönni de ez nem az. Meg amikor a tiszta világos ég ciános lesz, erre mondják talán eyecandi, szerintem meg szar. Másik a vörös ami hamar túlcsordul és kiugrik a képből, mint a kabátok, sapkák élénk vöröse, tűzcsap, autó, reklámok pirosai szoktak így kinézni. Harmadik a zöld ami szintén szeret uvézni, vagy más árnyalatban de valószerűtlenül elkülönülni. Negyedik az emberi arcok bőr színei, vagy pigik (mint a padon ülő bácsi), vagy a gyakori hulla arcszín. És még lehetne sorolni...

Az egész abból indult ki melyik váznak van jobb jpg-je. Erre lehet mondani hogy relatív. Nekem, számomra a sonyé, panáé gyenge, míg az olyé messze jobb és amennyit fujiból láttam az is igen jó.

(#28209) faki_ válasza #31733248 (#28204) üzenetére


faki_
senior tag

Kedves Econ!

Nem szeretnélek megsérteni, én egyik oldalon sem állok és inkább csak olvasok, viszont baromira zavar már ez a hetek óta tartó ámokfutásod a fotós topikokban. Kb. minden hozzászólásodból annyi jön le, hogy szerinted senki sincs tisztában a Sony képességeivel, szinte MFT hadjáratot folytatnak ellene és neked fel kell világosítanod az embereket, legyen az jpeg motor, objektívkínálat vagy az éppen beszerzett 20e Ft-os hiperszuper teléd, amik természetesen más rendszereken elképzelhetetlenek, de legalábbis ilyen magas szinten nem kivitelezhetők. Minden elejtett félmondatot vagy szót a témában összeesküvésnek, támadásnak veszel, amire kötelességed reagálni. Hidd el, ezzel, ahogy csinálod, csak ellenérzéseket váltasz ki! Nem véletlenül nem ír a legtöbb aktív fórumozó már semmit a hozzászólásaidra... :(

(#28210) MrChris válasza Lassú Víz (#28206) üzenetére


MrChris
nagyúr

Felesleges, pana esélytelen jpg-ben.

(#28211) schawo válasza Byk01 (#28205) üzenetére


schawo
titán

Minden relatív. Nem a semmihez hasonlítunk. Van fázisérzékelés, meg minden, mégis írják, hogy lassú vele az AF, a natív üvegekkel gyorsabb. Neki jelenleg is van egy Olympus E-520 + Olympus 70-300 rendszere, annál kéne gyorsabb fókusz, nem csak úgy "random". Ugyanez a felbontással is. Ráadásul még csak nem is lesz kisebb az összeállítás ezekkel a nagy üvegekkel :)

És a V1 nem kicsit nagyobb az S1-nél. Ezért javasoltam neki V3-at.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#28212) Byk01 válasza schawo (#28211) üzenetére


Byk01
senior tag

Azért a V1 is kicsi a tamihoz. Az a módszer, hogy obit fog, vázzal csak egyensúlyban tart az ember. Ennek mennie kellene kisebb vázzal is.

Az AF persze, hogy gyorsabb natív üveggel, ami össze van hangolva a vázzal. De mivel valóban nem próbáltam, így ennél többet nem írnék, és addig elfogadom, amit írsz.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#28213) Obnoxious


Obnoxious
csendes tag

Sziasztok! Már kérdeztem hasonlót, de nem lettem sokkal okosabb. Valaki leírná, hogy a piacon kapható 4-5db 14-42-es 4/3-os obi (Lumix G Varios, Panasonic, Pancake, I, II, ... ) között mi a különbség? Van amelyikben van beépített képstabilizátor? Videózáshoz melyik a legjobb? (Tekerős zoom nem annyira fekszik nekem videózás közben állvány nélkül, motoros jobb lenne.) GX7-hez. Köszönöm szépen!

(#28214) Nagya21


Nagya21
addikt

HAli Mindenki!!
Közérdekü közlemény:
A szfvári nemhülyéknél a Nikon1 S1 53k.
Fehér és fekete szinben láttam tegnap.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#28215) Tin_Shield válasza Obnoxious (#28213) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Gondolom m43-ra gondoltál, nem 4/3-ra :)
Panasonic (van stabilizátor)
14-45 a legnagyobb, jó rajz és felépítés, kézi zúm
14-42 olcsóbb felépítés, gyengébb rajz, kézi zúm
14-42 II az első 14-42-höz képest kisebb, javított rajz és építési minőség, kézi zúm
14-42 X palacsinta, villanyzúm, parfokális (jellegű), videóra optimalizált
(12-32 palacsinta, jó rajz, kézi zúm, nincs fókuszgyűrű)
Olympus (nincs képstabi)
14-42 kicsi, gyengécske felépítés és rajz, lassú AF
14-42 II gyors AF, javított felépítés és rajz
14-42 IIR ugyanaz mint a II, csak kozmetikai kezelést kapott
14-42 EZ palacsinta, villanyzúm, kicsit gyengébb rajzú mint a II/IIR
(12-50 nagy, a tele végén sötétebb az átlagnál, időjárásálló, makró, közepes rajz, villanyzúm is van)

(#28216) Obnoxious válasza Tin_Shield (#28215) üzenetére


Obnoxious
csendes tag

Akkor nekem 14-42 X erre van szükségem. Köszönöm szépen a részletes infókat! :R

(#28217) Thom!


Thom!
veterán

Nikon1 S2 vs. J3?

Beltérben volna használva, meg néha hobbira?

(#28218) silmatauki válasza Obnoxious (#28216) üzenetére


silmatauki
őstag

(De persze Pana vázon a legjobban a 12-32-vel járnál a 24mm equiv kezdőgyutáv és a kitűnő képminőség miatt... Ja, meg azért, mert télleg pici obi.)

(#28219) Byk01 válasza Thom! (#28217) üzenetére


Byk01
senior tag

Csak a külön üzemmód tárcsa miatt a J3. Egyébként teljesen mind1, szerintem.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#28220) Tin_Shield válasza Obnoxious (#28216) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ha a videós használhatóság (is) fontos, akkor igen. Fotózásra a 12-32-t venném (szűkösebb keret esetén a 14-42II-t)

(#28221) torzo


torzo
Ármester

Jó reggelt szakik!

Kedves ismerősöm igen szép kirándulásra készül Marokkóba és mobillal gondolta a dokumentálást. Az egy olyan gyönyörű ország, hogy nem álltam meg figyelmeztetni, oda azért valami tisztességesebb megoldás dukálna. Szóval legyetek szívesek, segítsetek! 100 k körüli áron milyen megoldást tanácsolnátok egy totál amatőrnek ilyen projektre? Sokszer elhangzik errefelé a Samu NX300 meg az Oly E-PL5. Tudom, ezek jók. Más 5let?

köszönöm

(#28222) Obnoxious válasza torzo (#28221) üzenetére


Obnoxious
csendes tag

Marokkóban óvatosan a fotózással, főleg a királyi palota körül. 1km-ről kiszúrnak, aztán jó esetben törölheted az összes képet.

(#28223) jjeahh válasza torzo (#28221) üzenetére


jjeahh
nagyúr

NX3000, esetleg Fuji XF1, XQ1, panasonic LX7?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28224) torzo válasza jjeahh (#28223) üzenetére


torzo
Ármester

Köszönöm. Ezek tehát inkább valók turista kézbe. Az ár barátságos valóban.

#Obnoxious: Az legyen az ő dolga, nagylány már! 2011-ben jártam be Marokkót, semmi gondom nem volt, mindenhol barátságosak voltak és csak 3x próbáltak meglopni. :DDD
Azok a tájak, azok a színek-fények! :Y Bármikor visszamennék, ha lenne rá zsetonom. :K

(#28225) Vyndree válasza torzo (#28224) üzenetére


Vyndree
őstag

Törekedj olyan gépet választani aminek van keresője (evf). Marokkóban sokat süt a nap, olyankor a kijelző használhatatlanná válik. Bedobnám a pakliba a Panasonic G szériát is, bár ezekhez lehet csak használtan jutsz hozzá..
pl. G5 kit

esetleg még ezek "múlthéten NX300-at vettem 89ezerért az MM-ben (Pólus), az NX3000 pedig 79e volt"

[ Szerkesztve ]

(#28226) torzo válasza Vyndree (#28225) üzenetére


torzo
Ármester

Kösz, magamnak már választottam (Fujifuilm X-t1, N d800), csak ez ugye kissé már árfekvés? :D
Igen, egyetértek, a kereső talán mindennél fontosabb. De azért egy jó evf-es milc az szintén meghaladja már a 100 k-s keretet, nem? Használtat nem merek tanácsolni, mert ha befürdik vele, akkor aztán szégyenkezhetek.

Oly Stylus1? Azt még magamnak is szívesen választanám. Jó, jó!! Bőven felette van a 100 k-nak, de... lehet, még arra rá tudnám beszélni.

Nos?

[ Szerkesztve ]

(#28227) sideburns válasza torzo (#28226) üzenetére


sideburns
aktív tag

Egy keresős kompakt esetleg?
Panasonic LF1, 100 körül.

(#28228) torzo válasza sideburns (#28227) üzenetére


torzo
Ármester

Húha! Kezd a bőség zavara kialakulni. Jónak tűnik ez is. :R

(#28229) Vyndree válasza torzo (#28226) üzenetére


Vyndree
őstag

Viszont ha nem akar sokat költeni fényképezőre, akkor egy közepes kompakttal is szép képeket lehet készíteni. Itthon már nem kapni, de külföldön €199-ért be lehet szerezni XZ-10-est (+6000Ft-ért 3 év garit adnak rá és tuti nem fogsz szégyenkezni). Ha már arra jár ugyanennyiért van NX mini is, ott nincs akkora optikai zoom (5 helyett 3), viszont a képei videói szebbek, mérete majd ugyanakkora.

(#28230) torzo válasza Vyndree (#28229) üzenetére


torzo
Ármester

OK. Köszönöm. Ha ezeket mind felkínálom neki, akkor teljes lesz a zavarodottsága. Még egyszer megkérdem, meddig nyújtózkodhat, és akkor lehet, megint kopogtatok, hogy kiderüljön, melyik a bestbuy?

(#28231) Lassú Víz válasza torzo (#28226) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Bedobom a Panasonic TZ70-et is. Visszavettek a felbontásból, ami ilyen kis szenzornál hitem szerint jót tett a képminőségnek. Azonkívül egy zsebrevágható cucc 24 mm-ről induló zoom-mal.

Szerk: Na jó, csodák nincsenek, ennyiért inkább az Oly E-PL6 dupla kit.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#28232) schawo válasza torzo (#28230) üzenetére


schawo
titán

Panasonic FZ200
Fuji X-A1 az Artworktől

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#28233) sideburns válasza Vyndree (#28229) üzenetére


sideburns
aktív tag

Ahogy elnézem, valószínűleg az XZ-10 ott is pont annyira beszerezhető, mint Magyarországon.
Nem tudok olaszul, de ezt még fordító nélkül is megértem: ATTUALMENTE NON DISPONIBILE, persze ettől még végigjárhatja az olasz Media Marktokat Marokkó előtt. ;]

(#28234) nagymadve


nagymadve
csendes tag

Kedves Fórumtársak! 3 hét megfeszített fórumozás, és tesztolvasás után, még mindig elég bizonytalan vagyok a fényképezőgép kiválasztásában, ezért újra hozzátok fordulok, ezúttal kicsit leszűkítve a kört. Szóval amit szeretnék és a rá szánt keret: Új gép legyen, mert sokáig szeretném használni. A felhasználási terület a szokásos, családi/kirándulós/rendezvényes/itthoni sok-sok beltéri fotó, és a mumus, a tornatermes judós, bár ez utóbbi tudom nehéz ügy, itt inkább csak a lehetőségeimhez képest legjobbra törekednék. Fontos lenne a beépített vaku, és a jó videós tudás. Nem kell zseb gép, de ne is legyen túl nagy. 150k a keretem ami eléggé leszűkíti a kört, de a nagyobb baj az, hogy még azt sem tudom, hogy ezért az árért, az én igényeimnek jobban megfelelne-e egy kisebb szenzoros, de fényerősebb kompakt (pl.: LX7, RX100, Fuji X20), vagy egy nagyobb szenzoros, de csak egy gyengébb kit objektíves MILC (Lumix GF6, Sony a 5000). Sajnos egyhamar nem fogom tudni egy gép árát költeni fényerős fixre. Szóval ebben az öt gépben gondolkodom, bízom benne, hogy ezúttal sikerül dűlőre jutnom veletek, mert bár van még két hetem kitalálni, már eléggé zsong a fejem a sok teszttől! Ui.: bocs a regényért!

(#28235) jjeahh válasza nagymadve (#28234) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Jó videós tudás, és sok beltéri fotó? LX7 sztem... ha milc, akkor G6. A sony rx100 nem tudom mennyire jó videóban, a5000 állítólag nem rossz, ez utóbbi szenzora magas iso-n az összes közül talán a legjobb. Szerintem neked jó/gyors gyenge fényes af-re is szükséged lesz, szal a fuji valszeg kiesik, főleg, hogy videóban sem remekel.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28236) sideburns válasza nagymadve (#28234) üzenetére


sideburns
aktív tag

Én a helyedben csúcskompaktot vennék.
Persze 150-ért megfontolandó egy Samsung NX300 + 30mm f/2.0 kombináció is. :)

(#28237) MrChris válasza nagymadve (#28234) üzenetére


MrChris
nagyúr

A tornatermi igényt pár ott készült kép exifje alapján akár meg is lehet becsülni mit kell tudnia a rendszernek. A kis szenzorok, még az 1"-os is elég esélytelennek tűnik. Persze ha ekkor lejjebb engeded a minőségi igényt akkor lesz kép.

(#28238) torzo


torzo
Ármester

Nos, a keret max. 100 k. Szívem és tapasztalatom szerint Fujit ajánlanék, de az X-A1-en nincs kereső, és hát Marokkó, erős fények, tehát kilőve.
A Pana LF1-ről jókat olvasni. 7x opt. zoom, fényerős, stabis, evf van, kis helyen elfér.
LX7 a másik, amelyiket még szívesen ajánlanám női kézbe.
TZ70 120 k feletti árú, kilőve szintén.
FZ200. Ez a brutál átfogás nem jelent erős kompromisszumot? Ez már méretre komolyabb darab.

Szóval segítenétek még egy kicsit? Utazás messzire, női kéz, női szempontok. LF1? Lx7? FZ200?

Hálás köszönet az eddigiekért is! :R

(#28239) Thom! válasza torzo (#28238) üzenetére


Thom!
veterán

Szegeden MM-ban Nikon 1 J1 25000Ft 2év garival van kérdés?

[ Szerkesztve ]

(#28240) torzo válasza Thom! (#28239) üzenetére


torzo
Ármester

Nincs benne kereső! :O Az taglaltuk, hogy az erős napsütés miatt erre szükség lesz.

(#28241) MrChris válasza Thom! (#28239) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez elég ütős ajánlat! Obival?

(#28242) silmatauki válasza torzo (#28238) üzenetére


silmatauki
őstag

"Ez a brutál átfogás nem jelent erős kompromisszumot? Ez már méretre komolyabb darab.

Szóval segítenétek még egy kicsit? Utazás messzire, női kéz, női szempontok. LF1? Lx7? FZ200?"

Egy nőnek valszeg teljesen jó az FZ200-as (amúgy a lehetőségekhez mérten nem rossz) képminősége + egy utazáson azért nem árt a hosszú zoom.

(#28243) silmatauki válasza sideburns (#28236) üzenetére


silmatauki
őstag

"Persze 150-ért megfontolandó egy Samsung NX300 + 30mm f/2.0 kombináció is. :)"

Hát, SZVSZ az tiszta pazarlás. Kb. 700 euróért már kapsz NX500-at 16-50 PZ-vel (bár pl. az amazon.de most csak a 727 eurós barna változatat kézbesíti Mo-ra, a 695-ös feketét nem), ami azért _ma_ a csúcs nem-videóban... aztán később veszel rá egy 30-ast.

(#28244) sideburns válasza silmatauki (#28243) üzenetére


sideburns
aktív tag

Ha 150e forint a kerete, miért ajánlgatnék 700 eurós gépet fényerős obi nélkül?

(#28245) Thom! válasza MrChris (#28241) üzenetére


Thom!
veterán

Obival.
Megj.: NX3000+16-50 OIS kit 77990.- van

[ Szerkesztve ]

(#28246) schawo válasza torzo (#28238) üzenetére


schawo
titán

lx7: nincs kereső

sony a3000?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#28247) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Közel féléve jártam itt fénykéezőgép keresés ügyben. A nagyon alapvető dolgok terén sem sikerült döntenem, hogy eleve DSLR vagy MILC kategóriába induljak el. Canon S3 IS masinám pihen a szekrényben, de csak azért nem fotózok vele, mert valahogy nem ösztönöz. Fillérekért eladván gondoltam hogy cserélek egy komolyabbra. Hála égnek további utánaolvasás következtében megvan az első lépés miszerint mindenképp nekem a MILC világ lesz a legmegfelelőbb. A 2. lépés már nehezebb. Kiválasztani a megfelelő masinát. A fotózás teljesen hobbi szintű lenne részemről (tehát nem munka) és belépő kategóriát célozza meg. Ár valójában mind1, de keresem a jelenlegi best buy alanyokat az újonan vásárolható MILC körében.

Elsőként kinéztem egy ilyen szettet: Fujifilm X-A2 dupla kit
Nem tudom hogy megéri-e. Vagy inkább vegyem az alapkittel 160K-ért?

Aztán most nézegetek egy Sony 5100L masinát, de nagyon megfogott a retrogép style a Fujinak.

Hogy mire használnék egy ilyen masinát? Család, házi bulik, kirándulás, épület, táj, időjárás, emberek...A képek utómunkájától sem félek ahogy attól sem, hogy meg kell tanulnom az alapfogalmakat, a beállításokat stb stb....

Vélemény a Fujiról? Hátrányok amikkel számolnom kell? A kereső hiánya mindenkinek zsibbasztó hatású. Miért?

Esetleg más ajánlat? :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#28248) silmatauki válasza Carasc0 (#28247) üzenetére


silmatauki
őstag

"Elsőként kinéztem egy ilyen szettet: Fujifilm X-A2 dupla kit
Nem tudom hogy megéri-e. Vagy inkább vegyem az alapkittel 160K-ért?"

X-A2 duplakit 199? SZVSZ rossz vásárt csinálsz vele, az X-A2 alapkittel 160-ért meg pláne. Nézz körül az ebay.de-n. Ott tavaly júniusban (tehát már majdnem egy éve!) vettem origináltan(!), persze hivatalos garival, egy bécsi boltból X-E1 + 18-55 + 50-230 duplakitet 750 euróért (mindenestül, postával, átváltással 256e Ft-ot fizettem érte). Azért az egy klasszissal jobb minden tekintetben, mind az X-A2, hacsak nem kell a fájltranszfer-only Wi-Fi, a CC meg a dönthető képernyő... Ha kell, előkeresem a bécsi bolt elérhetőségét.

Másik lehetőség az A2-nél csak a CC-ben rosszabb X-A1 alapkit 99k-ért, ami sokkal jobb vétel, mint 160-ért az X-A2. Artworknél megint van: http://www.artwork.hu/termek/0/404024/X-A1_MILC_fenykepezogep_vaz+_16-50mm_f_3.5-5.6_OIS_szett__kek/index.php

Szerk: 150 körül az Alpha 5100 nem rossz ajánlat. Ha kell a (szemben az A1/A2-ével) normális Wi-Fi és nem gond a Fujihoz képest igen gyenge minőségű kitobi (és amúgy is a viszonylag gyenge + jövőtlen obiválaszték), érdemes meggondolni. Persze EVF abban sincs – ha azzal kell kamera, nézd meg az A6000-ret, az nagyon jó kis darab, és most már “csak” 230 körül adják.

[ Szerkesztve ]

(#28249) Carasc0 válasza silmatauki (#28248) üzenetére


Carasc0
őstag

Szia!

A döntést ezzel most még jobban megnehezítetted. Ez az ebay, meg rendeld meg a Holdról, átváltás+posta meg fitty-fene nálam alapból kilőve. A másik hogy 200e a max amit költenék. Mondjuk ennyi erővel vehetnék 238e Ft-ért újonnan E1 + kit-et. Árban mint a Sony 6000.

200e Ft-ért keresem a best buy MILC-et. (új, milc, kitben és hazai boltból!) Egyszerűsített kérdés. :)

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#28250) Tin_Shield válasza Carasc0 (#28249) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Olympus E-M10?
De kis ügyeskedéssel (Oly mintabolt + klubkártya) az E-M10 dupkakit is beszorítható 200e alá.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.