Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26412) Alabástrom válasza jjeahh (#26403) üzenetére


Alabástrom
senior tag

Régen csináltam jópár HDR képet kézzel (Photomatix Pro-val), de nem nekem való az utómunka. Nem szeretek számítógép elött ülni (bár most is azt csinálom :) ), és nem is érdekel annyira a végeredmény, hogy ennek ellenére bevállaljam.

Alapvetöen én sem szeretem az automata megoldásokat, és tudom, hogy 1000x jobb eredményt érek el kézzel, de kézzel nem csinálnám. Régen nagyon sokat bíbelödtem egy-egy fényképpel, de rájöttem, hogy ez nem az én világom. Szeretem a szép képeket, de még sokkal jobban szeretek egy szép helyen lenni anélkül, hogy a fényképezéssel foglalkoznék. Inkább csak ott vagyok és élvezem. Pont ezért keresek olyan gépet, ami minimális inputtal szép képet csinál. Hogy azért a fotós elmém is megnyugodjon, kép is legyen, de ne vesszek el a fotózásban. Nem a legjobb kép elkészítésére törekszek!

A mobiltelefonomon döbbentem rá, hogy az automata HDR még akár jó is tud lenni. Nagyon szépen csinálja, nincs eltúlozva, nem arcbatolós, de kopogós fényviszonyok között sem bukik be/ég ki. Sokkal-sokkal-sokkal jobb képeket készít HDR módban, mint alap módban (ezt mondom úgy, hogy tényleg sok éven át rengeteget fotóztam DSLR géppel, és nem giccseket!). Valami ilyesmit keresek, csak nem mobiltelefon képminöségben.

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.