Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25851) jjeahh válasza silmatauki (#25850) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Színzajt a kompaktos korszakom óta nem láttam alap érzékenységen... ugyan a régi mft szenzoros gépek nem valami jók magas iso-n, de pl. az e-p1-em iso1600-ig csak homogén zajt produkált, a g3 meg 2500-on is homogén, színzaj csak iso3200-on jelentkezik. az xtrans-os fujik meg raw-ban is szűrnek, érdemes összehasonlítani dprev-en pár másik raw-al a fuji tesztképeket, elég szépen látszik, hogy a fuji-nál minél magasabb iso-t választasz, annál mosottabb, életlenebb a kép a többihez képest. Ezzel nem azt mondom, hogy a fuji szenzora sz*r, amúgy is egyik legjobb, ha nem a legjobb aps-c lapka van bennük, de van egy olyan sejtésem, hogy egy nikon d7000 vagy sony nex-6 raw-ból ugyanannyi zajszűréssel ki lehet hozni hasonló eredményt. Persze ne legyen igazam, és ettől még simán elfogadnék egy fuzsit én is :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25852) silmatauki válasza jjeahh (#25851) üzenetére


silmatauki
őstag

"Színzajt a kompaktos korszakom óta nem láttam alap érzékenységen.."

Fox. Nézz rá a (mély)kék égre a zajszűretlen RAW-ban (vagy a DPR color checkerein a kék színre). Még csak nem is kell felhúzva lennie. Garantálom, hogy kicsit kásás lesz bármilyen m43 vagy nem-X-Trans APS-C-n. Legalábbis én még nem láttam olyan, ezen paraméterekkel rendelkező gépet, amin a kék ne lett volna legalább picit kásás.

" az xtrans-os fujik meg raw-ban is szűrnek, érdemes összehasonlítani dprev-en pár másik raw-al a fuji tesztképeket, elég szépen látszik, hogy a fuji-nál minél magasabb iso-t választasz, annál mosottabb, életlenebb a kép a többihez képest."

épp a minap linkeltem itt az X-topicban egy DPR-es threadet, ami pont ezt boncolgatja. Dióhéjban: a DPR ACR-t használ RAW developmentre, ami minden ISO-n keni kicsit 1:1-ben az X-Trans-t, még 0 CNR mellett is. Ez hatalmas nagy hiba a DPR szerkesztői részéről, ami miatt álladnóan b@sztatják is őket, nézz csak bele pl. a kommentekbe ebben a cikkben.

Ha C1-gyel vagy PN-nel hívod elő a RAW-okat, akkor nem lesz kenés. Azaz: a Fuji nem cookolja a RAW-jait, az ACR sz@rsága miatt látszanak azok a DPR-en cookoltnak.

(#25853) jjeahh válasza silmatauki (#25852) üzenetére


jjeahh
nagyúr

hm a fuji dolog lehet igaz, most már fáradt az agyam estére ahhoz, hogy utánnanézzek, így inkább igazat adok, nekem végülis mindegy, nem mostanában lesz fujim :D ... az mft kása viszont csak homogén, nem színzaj... mondjuk én lightroomozok, rawtherapee-vel meg silkypix-el mintha tényleg színzajosak lettek volna a képek, lr-ben feldolgozva viszont szép homogén az mft lapkák zaja sztem.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25854) kriQton válasza silmatauki (#25843) üzenetére


kriQton
újonc

A MILC gépekre tudtommal nincs olyan széles választék az objektívekből, mint DSLR-nél. Ha már ennyi pénzt szánok rá, akkor inkább egy DSLR, még ha nem is túl kompakt méretű.

(#25855) madgie válasza kriQton (#25854) üzenetére


madgie
titán

A Mercihez sem lehet itthon annyi helyen alkatrészt kapni, mint a Suzukihoz.

(#25856) silmatauki válasza jjeahh (#25853) üzenetére


silmatauki
őstag

"az mft kása viszont csak homogén, nem színzaj"

Ez igaz, tévesen írtam színzajnak, sima kása (azaz Luminance noise) helyett.

(#25857) madgie válasza silmatauki (#25856) üzenetére


madgie
titán

Jól írtad azt, színzaj van ott, csak a LR alapból szűri (25-ös állásban van, X-Trans-nál meg röhögve le lehet venni nullára kisebb érzékenységen).

bogyo112: jó, hülye hasonlat volt :D csak kinyílik a bicska, mikor előny egy DSLR mellett mondjuk egy Sigma 70-300, meg hasonlók...

[ Szerkesztve ]

(#25858) Bogyó bá' válasza madgie (#25855) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

A Mercit leadjuk a márkaszervízbe, és férfiasan álljuk a számlát! A Suzukit meg otthon tákoljuk webshopokból begyűjtött, kínai utángyártott alkatrészekből... :))

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#25859) szilu7 válasza kriQton (#25854) üzenetére


szilu7
senior tag

Miért előny a széles választék? Nem az a lényeg, hogy az adott rendszeren legyenek az igényeidnek megfelelő obik? A többit úgysem veszed meg... :F
Plusz ahogy Madgie is utalt rá, a sok hulladékkal nem leszel beljebb.

[ Szerkesztve ]

(#25860) jjeahh válasza madgie (#25857) üzenetére


jjeahh
nagyúr

hm ezt észre sem vettem, nem igazán szoktam zajt szűrni, akkor én tévedtem, utánna is nézek a dolognak :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25861) kriQton válasza szilu7 (#25859) üzenetére


kriQton
újonc

Mert később lehet, hogy még több mindenre lesz szükségem amit egy milc vázra nem biztos hogy megkapok majd.

(#25862) szilu7 válasza kriQton (#25861) üzenetére


szilu7
senior tag

Én nem akarlak rábeszélni semmire. De az elején írtad, hogy szeretnéd magadnál hordani, így fontos a méret, tömeg.
Jól gondold át! Van aki magával hordja a DSLR-t, de a legtöbben erről hamar letesznek. Egy m43 gép egy átlagos obival is jóval könnyebb, mint csak a DSLR váz. De egy APS-C Fuji, Samsung is tömegileg általában kijön egy közepes DLSR vázból.
Egyébként utánanéztél a választéknak? Csak így belemondani a nagyvilágba, hogy kisebb a választék, egy kicsit erős. De persze te tudod, csak ne prekoncepcióval kezdj, hanem olvass utána. Ma már az m43 is elég jól lefed minden igényt és dinamikusan fejlődik. DSLR rendszerekre rengeteg obi van, de egy csomó sz**t sem ér, cserébe olcsó. Van persze egy-két ár/érték bajnok, de a minőségi darabok nem olcsók.

(#25863) Studi válasza szilu7 (#25862) üzenetére


Studi
addikt

Ez a fenti kupac nem m43, hanem 4/3. Adapterrel felmennek az m43 vázakra, de azért nem tökéletes a használatuk, jóval lassabbak a natív obiknál. Az Olympus választéka micro 4/3-ra: (2013-as kép, pár "aprósággal azóta még bővült)

(#25864) MrChris válasza kriQton (#25861) üzenetére


MrChris
nagyúr

Mindenképp DSLR-t kell választanod. Mivel a minél nagyobb obi választék az egyik fő szempontod akkor a Nikont kell venned! Arra már 50 éve! gyártanak kompatibilis obit! Ami azért messze több konstrukciót jelent, mint pl a Canon eos 28 éve. Lehetőleg beépített fókuszmotorost, hogy ez se szűkítse a lehetőségeid!

(#25865) jjeahh válasza MrChris (#25864) üzenetére


jjeahh
nagyúr

de ha manuálok is szóbajöhetnek? akkor az elmúlt kb. 300 év szinte összes obiját felcsavarhatod a milc-ekre ;] :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25866) HagaNRG válasza sideburns (#25835) üzenetére


HagaNRG
őstag

De a szr jpg-k elriasztottak vele kapcsolatban. Én nem fogok fölöslegesen RAW-val balódni, az biztos.

(#25867) HagaNRG válasza silmatauki (#25837) üzenetére


HagaNRG
őstag

Köszönöm!

(#25868) silmatauki válasza HagaNRG (#25866) üzenetére


silmatauki
őstag

Akkor vegyél X-A1-et.

(#25869) MrChris válasza jjeahh (#25865) üzenetére


MrChris
nagyúr

persze, csak rendszerben gondolkodtam, hogy ne keveredjen ide minden, meg ugye tükör nélkül nincs minőség, mert attól lesz az jó :DD

(#25870) szilu7 válasza Studi (#25863) üzenetére


szilu7
senior tag

Tényleg benéztem.
MrChris: És a Pentax az M42-vel? :)

[ Szerkesztve ]

(#25871) grigo


grigo
őstag

Nem fogok ide járni olvasgatni. Annyit duruzsoltok milcekről meg innovációról, hogy elkezdtem gondolkodni, hogy a 600d-met ha cserélném vakustól meg mindenestől (Tamron 14-50, 50mm 1.8, manuálok -, Czj S. 135, Helios stb, Sigma 18-200) meg a sallang, akkor milyen beruházás kellene még, hogy értelmes rendszerem legyen nagylátótól teléig.

Mondjuk az vigasztal hogy anno azért nem vettem milcet mert elveszett a kezemben...

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#25872) Novics válasza grigo (#25871) üzenetére


Novics
senior tag

A Fuji X-E1-nek bitang jó fogása van. ;]

kriQton-nak meg ott van még valóban a Pentax. Belépő szinten körberöhögi a Canikonokat, és azért ahhoz is van üveg bőven, amennyiben manuális is szóba jöhet. De makróra pl teljesen jó egy komolyabb m42-es fix filléres közgyűrűsorral. 100-ból megveheti az enyémet táskával, és még marad 150 ezre obira, állványra. :DD

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#25873) jjeahh válasza grigo (#25871) üzenetére


jjeahh
nagyúr

sztem mindegy, hogy mi minél jobb miben, ha elégedett vagy a kánonnal menj ki és használd :P nekem ugyan milc-em van, de lassan 4 éves modell, és letojom, hogy ma már vannak jobb vázak, ha el lennék eresztve pénzügyileg sem hiszem, hogy megvenném mindíg a legjobbat... azelőtt egy öreg e-p1-el kattogtam évekig, és ha nem hiányoltam volna az evf-et, a mai napig azt nyúznám teljes elégedettséggel.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25874) MrChris válasza szilu7 (#25870) üzenetére


MrChris
nagyúr

akkor ha mindenképp kilépünk az adott rendszerből mégis csak a milc mindent visz mert arra a söröskorsótól az üveggolyóig minden adapterezhető, így a legnagyobb obiparkkal büszkélkedhet!

(#25875) kriQton válasza szilu7 (#25862) üzenetére


kriQton
újonc

Utánanéztem az Oly m43 rendszerének és tetszik, egy valami zavar, mégpedig hogy ezekben a gépekben nincs beépített vaku, csak külső csatlakoztatás. 100.000 körül van a legolcsóbb gépük, egy 75-300-as tele hozzá közel ennyibe kerül hozzá, és akkor még nincs fényerős fixem és makróm sem és kiegészítők sem.

Utánanéztem, újonnan egy ilyen DSLR rendszert tudnék összehozni:

Canon EOS 1200D váz: 106.000 Ft
Canon 50/F1.8 EF II objektív: 30.000 Ft
Tamron Canon 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2 objektív: 40.000 Ft
Hama Star 700 EF állvány: 4000 Ft
SanDisk SDHC kártya 16GB Ultra, Class 10: 5000 Ft
Dörr Action Black No. 4.5 táska: 6500 Ft

Ez összesen 191.500 Ft és megvan minden, ami kell újonnan. Az 1200D vázat volt szerencsém ma kézbe venni és ergonómiai szempontból teljesen megfelel számomra. Tudom, hogy ez egy belépőszintű váz, de én sem vagyok profi. Használtan milyen vázat lehetne kapni hasonló árban?

[ Szerkesztve ]

(#25876) silmatauki válasza kriQton (#25875) üzenetére


silmatauki
őstag

MILC-en sokkal-sokkal kisebb szükség van vakura, mint kompakton / telón.

(#25877) Novics válasza kriQton (#25875) üzenetére


Novics
senior tag

Ha DSLR-t akarsz rápakolni, főleg nagytelével, akkor a HAMA állványt sürgősen felejtsd el! Nyugodtan számolj 20-30 ezret állványra. Minimum.

Váznak még mindig ott egy használt K-30, hozzá egy 50-es fix. Ez még ugyanannyi, mint a Canon. Teléhez lövésem sincsen. Sosem használtam. Makróra meg még mindig egy jó manuális üveg, és adapter a legolcsóbb, legjobb.
(Megnéztem, ez a Tami van Pentax seggel is.)

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#25878) MrChris válasza silmatauki (#25876) üzenetére


MrChris
nagyúr

hogy kerül ide a kompakt? Dslr/milc vonalon keresgél. Kell a vaku kell a nagytele, szeret cipekedni. Ezek az olcsó telék olyanok hogy egyszer kipróbálja az ember aztán elmegy a kedve magával vinni.

(#25879) jjeahh válasza kriQton (#25875) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ha 1200d meg hama állvány megfelel neked minden szempontból, akkor vegyél azt... amúgy az 1200d-nek nem az ergonómiájával van gond, hanem pl. az anyagminőségével, a jobb keresőt, több kezelőszervet, fém felépítést sztem nem csak a profik értékelik... ne adj' isten, amikor a ratyi hama állány összeomlik mint egy kártyavár, és leesik róla a tejfölöspohár műanyag 50/1.8 meg 1200d oszt ripityára törik az egész, akkor amatőr létedre is hatalmasat fogsz szentségelni ;]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25880) kriQton válasza jjeahh (#25879) üzenetére


kriQton
újonc

Ezen most jó nevettem! :))
Akkor ha megkérnélek tudnál nekem ajánlani egy komplett rendszert vázzal, állvánnyal, objektívekkel, 250.000 Ftig dslr vonalon, lehet benne akár használt tétel is amiért érdemes is pénzt adni?

[ Szerkesztve ]

(#25881) szilu7 válasza kriQton (#25875) üzenetére


szilu7
senior tag

Hát a Canon cuccokat majd mások véleményezik. A Tamron 70-300 az ami először jópofa lesz, aztán porosodni fog. A 40 eFt-os tele kb. erre jó, szerintem... Nem ismerem az Olympus teléket, de látatlanban is gyanítom, hogy körberöhögi a Tamront. Arról nem is beszélve, hogy az egyik ekv. ~105-450, a másik meg ekv. ~150-600!!! Az a Hama állvány egy vicc, arra legfeljebb a táskát akaszd üresen, ne egy DSLR-t egy telével. Makrózni remek egy manuális üveg használtan, mivel az AF-fel általában úgysem mész semmire és még képminőségben is előrébb lehetsz.
"Természetfotózásra, makrófotózásra és portréfotózásra használnám." A beépített vakut ezek közül mire használnád?
Általában véve, ha ennyi a kereted, először inkább ne vegyél telét. Vegyél egy fix 50-est, az jó ötlet. Mint mondtam Canonhoz nem tudom melyik ajánlott. Pentaxra, Nikonra lehet aránylag olcsón kapni használtan normális 50-eseket. M43-hoz is biztosan tudnak ajánlani errefelé tapasztaltabb userek valami ekvivalens megoldást. Makrózni meg kezdj el előtétlencsével, vagy manuális obival. Aztán majd meglátod menetközben. Esetleg még egy alap kitobjekítv, vagy utazózoom, amivel megtalálod a neked legjobban fekvő látószögeket.

(#25882) RZoli89


RZoli89
tag

Sziasztok!

Milyen MILC fényképezőgépet ajánlanátok maximum 100e ft-ig?

Főként táj/természetfotózáshoz és rövid videó felvételekhez (10-20 perc max) használnám.

Nem a top kell, hanem érdekelne ebben a kategóriában mik a legjobbak jelenleg, illetve márka szempontjából is melyik gyártó gépei közt lenne érdemes keresgélni.

(#25883) kriQton válasza szilu7 (#25881) üzenetére


kriQton
újonc

Köszönöm, ez egy hasznos hsz volt, akkor 1200D, állvány, tamron kilőve. Te konkrétan mit ajánlanál akkor nekem? Kérlek írj váz típust és objektív fajtát is.

(#25884) jjeahh válasza kriQton (#25880) üzenetére


jjeahh
nagyúr

dslr fronton nem nagyon vagyok képben meg a magyar árakkal sem vagyok tisztában, ezért ne vedd halálkomolyan az árakat, de iránymutatásképp:
nikon d90 - asszem 80-100k
50/1.8D 35k vagy 50/1.8G 60k
tele: fogalmam sincs, makróra közgyűrű
állványt állványos topikban ajánlanak majd, de 20-30k-t sztem is érdemes szánni rá, kártya, táska sztem maradhat, amiket leírtál.

canon 50d - 80-100k
canon 50/1.8-ra nem tom van-e alternatíva pl. sigmától vagy valami
tele: fogalmam sincs, makróra közgyűrű
állvány, táska, kártya ugyanaz mint nikonra

esetleg a Novics által ajánlott pentax...

ha milc:

panasonic g3 - 35k vagy g5 60-90k
45mm F1.8 - 60-90k vagy sigma 60mm F2.8 - 50k
panasonic 45-150 50-80k vagy 100-300 - 150-170k, makróra közgyűrűk
állvány, kártya ugyanaz, táskából lehet valami kisebbet

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25885) madgie válasza szilu7 (#25881) üzenetére


madgie
titán

Tamrom/Sigma 70-300, meg is érdemli, vegyen olcsó lomokat, hajtépős ötvenegynyolcat, jó lesz az.

(#25886) xXxian válasza madgie (#25885) üzenetére


xXxian
senior tag

hajtépős ötvenegynyolc - ez miez?

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#25887) madgie válasza xXxian (#25886) üzenetére


madgie
titán

Canon 50/1.8, ami tízből hatszor totál hülye helyre élesít olcsó vázakon.

(#25888) xXxian válasza madgie (#25887) üzenetére


xXxian
senior tag

ah...lehet nem véletlenül a legolcsóbb ötvenes az egynyolc fronton (vs. Nikon/Pentax)?

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#25889) Byk01 válasza jjeahh (#25884) üzenetére


Byk01
senior tag

Tele: Nikon 55-200 VR (40k) vagyTamron 70-300 VC USD (70k)

Állványra én inkább mondanék 30-40k-t, mint 20-30-at.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#25890) Bogyó bá' válasza madgie (#25887) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ááá, ennyire azért nem pontos! :))

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#25891) xXxian


xXxian
senior tag

Hej!

Erről ki mit gondol?

Legális az, ha egy barát segítségével itt vásárol az emberfia?

Shop

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#25892) szilu7 válasza kriQton (#25883) üzenetére


szilu7
senior tag

Az ajánlott Pentax K-30 jó választás használtban, Nikonból a D7000 is szóba jöhet.
Nikon 50-est ajánlottak már, Pentaxra Pentax FA 50/1.4 vagy 50/1.7 használtan, esetleg új 50/1.8.
Ha jól értettem, akkor nem igazán telét akarsz, a Tamront is csak a makró miatt nézted, nem? Makró obiból sokat nem próbáltam, nekem egy Sigma 100/2.8 volt Pentaxra, azt használtan 70-80 körül lehet kapni, én elégédett voltam vele. De például veszel egy kitobit, meg használtan egy Raynox DCR-250 előtétlencsét. Azzal már el lehet játszani, esetleg közgyűrűzni is lehet.
Ha használtban gondolkodsz, akkor lehet, hogy a Nikon jobb, nagyobb a piaca.
A m43 témát meg már felvázolták. A jó állvány pedig sokba kerül, viszont a rosszal meg csak bosszankodni fogsz, vagy kárt okoz.

(#25893) BullZeye válasza xXxian (#25891) üzenetére


BullZeye
veterán

igen, legális

(#25894) asdf_ válasza BullZeye (#25893) üzenetére


asdf_
veterán

Nekem valami olyasmi remlik, hogy tovabberkesites soran a hely afat be kell fizetni -ez tiszta sor-, viszont amennyiben eu-s adoszamra, 0 afaval jon a cumo es sajat felhasznalas lesz belole, akkor meg be kell vallani es becsengetni a magyar afat ra (vagy 0 helyett kinti afaval venni). De majd rakerdezek, ha nem felejtem el...

(#25895) schawo válasza xXxian (#25891) üzenetére


schawo
titán

Legálisnak legális, legfeljebb be kell tennie a cuccokat a céges könyvelésbe, különben seggbe billentik ellenőrzéskor. Ha meg bent vannak, meg kell tudni magyarázni, hogy mi a frásznak vettek egy fényképezőgépet, rosszabb esetben megkérdezik, hogy hol is van az a gép most, és miért.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#25896) hemaka válasza jjeahh (#25879) üzenetére


hemaka
nagyúr

Sirok! :D

(#25897) #31733248 válasza silmatauki (#25844) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#25844) silmatauki

"...vagy Sony APS-C (de annak nem a legjobb az objektívkínálata, így én személy szerint nem arra indulnék el)"

Az érdekesség (és némi katalógushuszárkodás :) ) kedvéért kigyűjtöttem a DxOMark oldaláról a legtöbbre értékelt objektíveket Micro 4/3 vs. Sony E Mount összevetésben. Íme a lista erősorrendben:

1. Sony FE Carl Zeiss Sonnar T* 55mm F1.8 ZA
2. Sony FE Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2.8 ZA
3. Panasonic Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH
4. Sony FE 70-200mm F4 G OSS
5. Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm F1.8
6. Sony FE Carl Zeiss Vario-Tessar T* 16-35mm F4 ZA OSS
7. Sony E 50mm F1.8 OSS
8. Sigma 60mm F2.8 DN A Sony E
9. Sony FE Carl Zeiss Vario-Tessar T* 24-70mm F4 ZA OSS
10. Carl Zeiss Planar Touit 1.8/32 Sony E
11. Sony Carl Zeiss Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA
12. Panasonic Leica Summilux DG 25mm F1.4

Ennek és a Sony E-re elérhető objektív kínálat alapján azért erős túlzásnak tűnik az az elsősorban Micro 4/3 tábor által rendszeresen hangoztatott vélemény, hogy a "Sonynál nincsenek minőségi objektívek", vagy hogy "hiába jók a vázak, ha egyszer nincs mit rá tenni". De, van. :D

Utána összevetettem a szenzorokat is. Ott sincs akkora probléma, úgy látom. :N

Nekem egyébként a Micro 4/3 kínálat is nagyon bejön és annak is örülök, hogy mind a gyártók (és a hozzájuk kapcsolódó irányvonalak), mind a rendszerek között igazi választék és igazi verseny van. Ahhoz pedig, hogy egyes termékvonalakat a vásárlók egy részének már-már vallásos áhítata leng körül, az iPhone-ok kapcsán hozzászokhattunk már. :D

(#25898) jjeahh válasza #31733248 (#25897) üzenetére


jjeahh
nagyúr

akkor most nézd meg az általad felsorolt sok szép zeiss árát is... amúgy a dxo obipontozása sztem kakszit sem ér, hogy egy példát mondjak: a canon 50/1.8 a dxo szerint hasonló, sőt néhány vázon jobb képminőséget tud, mint az m.zuiko 45/1.8, és hát... a valóságban két obi ég és föld szvsz

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25899) schawo válasza #31733248 (#25897) üzenetére


schawo
titán

A DXO-nak és neked is jó humorérzéked van. Várj, keresem, hol a kandi kamera? ;]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#25900) silmatauki válasza jjeahh (#25898) üzenetére


silmatauki
őstag

"akkor most nézd meg az általad felsorolt sok szép zeiss árát is... "

Meg a méretüket – ui. az élbolyban szinte kizárólag full frame-es (EF) obik vannak, azaz nagyok. (Szó se róla, a FF A7 II nagyon király kamera, azt szívesen megvenném, persze egy igen tüzetes NX1-gyel való összevetés után. De azért van ára is – én meg az elérhető árú, és a Sony natív, nem FF-es, azaz nem batár nagy obijai által is támogatott APS-C-kről beszéltem, na azokat nem ajánlom, pont a gyenge natív (nem FF) obiválaszték miatt.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.