Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22793) k1csi válasza Lassú Víz (#22791) üzenetére


k1csi
senior tag

Igen, de nagyobb szenzor (azonos technológiai szint esetén ami vsz. itt igaz is) jobban bírja az ISO emelését (amit auto ISO adott esetben meg is tesz pl. ha rögzíted a záridőt), szóval annyira nem a valóságtól elszakadt ez a számolgatás. Persze szigorúan csak a záridőt nézve nem igaz, de csak egy paramétert nézni (fotózásnál) önmagában nem sok értelme van.
Gyakran el szoktam követni azt a lazaságot, hogy az ekv. fényerőbe beszámolom a nagyobb szenzor jobb ISO tűrését is (nem mindig tehető meg, pl. Canon APS-C esetén nem tenném mert nem igazán fejlesztik a szenzort).
Hogy tovább sarkítsam, csak pusztán a fényerőt nézve (pl. f/2.8) hasonlónak tekinthető egy kompakt meg egy FF obi, csak azért mert a fénymérés azonos zárídőt fog adni (és ne a DoF-ot nézzük)?
Nem ragoznám tovább.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.