Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17199) Stauffenberg válasza DemonDani (#17197) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Videóban a MILC-ek között az egyik legnagyobb király a Canon EOS M. Ez egy sokak által lenézett gép, pedig ami benne van az a Canon EOS 650D egy copy&paste verziója belepréselve egy MILC vázba. Az alapkit (18-55mm + EX90 vaku) elvihető 110k pénzből és 60k körül van a 22mm f/2 STM fix objektív ami egyébként igen jól sikerült darab, ráadásul van vakupapucs és mikrofon bemenet is. Hátránya viszont a lassú AF rendszer (engem csak azért nem izgat, mert ritkán fotózok gyorsan mozgó témát), egyelőre kevés objektív és nincs kihajtható kijelzője.

A másik ami jó az a Panasonic G-sorozat, de az kicsit nagyobb (de még közel sem DSLR méret vagy tömeg). Annak is jó a videó minősége, tonnányi manuális beállítása van és ami fontos, kihajtható kijelző mellé EVF is jár. A Micro 4/3 rendszerhez ráadásul igen nagy objektív kínálat áll rendelkezésre. Sajnos egyik Pana G gépen sincs mikrofon bement, az a GH sorozat kiváltsága.

Illetve ami mellett én is leteszem a voksom az a Sony NEX rendszer. Szintén kiváló a videó minősége, van fotónál és videónál is használható focus peaking (hatalmas segítség manuális élességállításnál), fotó minőségben is nagyon jók. A NEX-3N szintén 110k körül vihető alapkitben, adapterrel bármilyen manuális üveget könnyedén használhatsz, viszont nincs lehetőséged vakut csatlakoztatni hozzá, semmilyen módon. A következő szint a NEX-5R 180-190k körül. Már dupla vezérlőtárcsás, vakupapucs adapter tehető rá és szintén jó videóban-fotóban egyaránt. Viszont a NEX rendszerhez is kevés az objektív, de azért a Canon EOS M-nél sokkal jobban áll. Mikrofon bemenet ennél sincs, ha kell, pótolható külső felvevővel.

(#17195) qpakcovboy: Ebben a posztban írtam kicsit az EOS M-ről. Ha nem zavar, hogy az AF rendszer nagyjából egy jobb kompakt fényképezőgép sebességét hozza és a szűkös objektív kínálat sem gáz, akkor jó vétel az EOS M.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.