Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17201) qpakcovboy válasza Stauffenberg (#17199) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Sajna azobjektív kínàlat tènyleg gyèr de valahol olvastam hogy lètezik hozzà àtalakìtò.

(#17202) qpakcovboy válasza negyedes (#17200) üzenetére


qpakcovboy
őstag

A D3200 nekem is nagyon bejön, bàr elèg termetes darab

(#17203) Stauffenberg válasza qpakcovboy (#17201) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Van gyári EF adapter 40 rongyért, ezzel van automata élességállítás és blende vezérlés. Azzal bármilyen Canon EF és EF-S objektív felrakható. Sajnos az AF sebesség tovább csökken vele. Illetve eBay-ről vehető mindenféle nem elektronikus adapter fillérekért, azokkal csak manuális módban tudod használni az üvegeket. Ha ez utóbbi mellett döntenél, akkor inkább Sony NEX rendszer, abban van alapból focus peaking (az EOS M-be csak a beta Magic Lantern hozza el, de az még nem egy stabil firmware, azért is beta).

(#17204) DemonDani válasza Stauffenberg (#17199) üzenetére


DemonDani
addikt

A NEX-5R neve után a betű mit jelöl? láttam L-t is meg K-t is (gondolom csak a szín lenne). Ebayen találtam a Ausztráliából 130 ezerért L jelzésűt megbízható eladótól garanciával és még valamilyen 32 GB-os kártya is jár hozzá. (már-már gyanusan olcsó :DDD )

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#17205) Stauffenberg válasza DemonDani (#17204) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Azt, hogy milyen kitben van. A színt egy további betű jelöli. Nagyon ne foglalkozz vele, nézd a leírást, hogy milyen objektív van hozzá és milyen színű a gép. :)

A NEX-5T egy újabb váz, de teljesen ugyan az, mint az 5R, csak már belekerült az NFC. Nem éri meg a felárat, kivéve ha már az új, kisebb objektívet szeretnéd. Elvileg az 5R-ből van ilyen kit, de nálunk még a régebbi objektívvel adják (a régi még hagyományos felépítésű, míg az új már billenőkapcsolós).

(#17206) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Lehet maradok inkább a hagyományos DSLR-nél ezeket néztem ki, de kezdőként kikérném a véleményeteket. Nekem szerintem nincs szükségem a 20 Mpx feletti képességekre, inkább az objektívekkel szeretnék variálni:

- Akciós a Canon EOS 1100 D BK+18-55 DC II - 90 000 Ft
- Vagy 10 000 Ft-al több ugyan ez 18-55 IS II (sajna a különbséget nem értem)

KIT-ben viszont van ez 140 000 Ft-ért:

- Canon EOS 1100D 18-55 DC III + 70-300 DC III

Illetve Nikon D3100 18-55 VR + 55-200 VR, bár ez már 170 000 Ft, amit kicsit sokallok.

A Canon KIT nagyon szimpatikus

(#17207) DemonDani válasza Stauffenberg (#17205) üzenetére


DemonDani
addikt

16-50 mm-es obi van mellé, úgy jön ki 130-ból. Rettentő meredek a Sony magyar ára, nem is csoda, ha simán belefért a 160 ezres akció néhol. Most néztem, hogy a hivatalos ára is 600 dollár alatt van... Így azért egyből másabb a leányzó fekvése. Ennyiért egyértelműen ez a NEX-5R rendszer a legjobb vétel? Mert a szavaidból úgy vettem ki, hogy a Fuji hasonló szinten van képalkotásban kicsit jobb az obija ugyan, de itt meg nem kell parázni a videózások alkalmával.

A NEX-5T valóban borsosabb, és bár NFC-s a mobilom, a legkevésbé sem érdekel a dolog ha csak ennyi. Azt azonban meg kell hagyni, hogy a natúr alumínium obi kegyetlen jól néz ki rajta. :) [link]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#17208) Stauffenberg válasza qpakcovboy (#17206) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A Canon EOS 1100D a DSLR paletta legalja, nagyon ócska műanyagból, inkább az egy kategóriával magasabb xxxD (pl: 600D) ajánlott helyette. Viszont a DC objektívek a kifejezetten nem javasolt darabok, nagyon szarok. A 18-55 IS II nem rossz, de ettől függetlenül az 1100D továbbra sem egy nagy eresztés.

Ezek közül a D3100 sokkal inkább ajánlott, ha sokallod a 170 ezres árat, akkor vedd egy objektíves kitben, akár 18-105mm-el és majd később beruházol egy teleobjektívre. Már ha nem lesz elég a 18-105mm.

Ha meg már ilyen 170 ezres árak kerültek elő, akkor óhatatlanul meg kell emlékezni a Nikon D5100-ról (18-105mm VR objektívvel 160k) vagy a Pentax K-500-ról (18-55 mm objektívvel 130k), azok már sokkal kiforrottabb gépek. A Pentax ráadásul egy egész friss darab.

(#17207) DemonDani: 130 ezerért a NEX-5R bestbuy. Azzal jó vételt csinálsz, csak figyelj a garanciára is! :) Ha ez megnyugtat, akkor a Fujifilm gépekben is Sony gyártmányú szenzor van. Mondjuk a Fujifilm képfeldolgozója szerintem jobb, ráadásul jel/zaj arányban is jobban teljesít, de azért a NEX rendszert sem kell félteni. Az egy jó kompromisszum az X-A1 helyett ha videóznál is.

A NEX-5T esetében az NFC tök felesleges... csak egy bugyuta újdonság amivel kiadtak egy új vázat. A NEX-5R-ben ugyan úgy ott a Wi-Fi. Szóval ne aggódj, hogy nem tudod kihasználni a telefonod NFC képességeit. :)

[ Szerkesztve ]

(#17209) qpakcovboy válasza Stauffenberg (#17208) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Igen, én is olvastam, hogy a DSLR legalja a 1100 D, és eben az árban akkor inkább maradnék az EOS M-nél ami jóval kisebb.

Tényleg jó vétel lehet a Nikon D5100

Ekkora választék mellett nehéz dönteni :)

(#17210) A Zéé válasza qpakcovboy (#17209) üzenetére


A Zéé
addikt

azt is nézd, hogy milyen objektívek felé szeretnél elmoccanni, és inkább ez határozza meg azt, hogy milyen vázat vennél. Mert például ha már szóba jöttek a teleobik is, mint lehetséges igény, akkor az eos-m már ki is esett az opciók közül. Natív tele nincs, adapterezni meg drága.

Just a simple Lineman...

(#17211) qpakcovboy válasza A Zéé (#17210) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Mivel kezdő vagyok és egyenlőre tényleg csak a kompaktot szeretném kiváltani ezért lehet tényleg maradok valamilyen MILC-nél (Canon EOS M).

Bár azt is figyelembe kell vennem, hogy a NIKON D3100 18-105 VR objektívvel nem sokkal drágább. Nem fogom tudni eldönteni.

(#17212) Stauffenberg válasza A Zéé (#17210) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem csak drága ráadapterezni egy telét, de teljesen értelmetlen is. Bár az új firmware sokat lendít az EOS M fókusz teljesítményén, de ez az adapterezett üvegek mellett alig jelentkezik.

[link]

Meg lehet nézni, hogy milyen amikor az egyik leggyorsabb AF-el rendelkező Canon teleobjektívet rakják rá adapterrel. Mondjuk szegény Matt minden videójában állít kapitális baromságokat, de most nem az a lényeg. Kb az ötödik perctől jön a lényeg.

Ha a teleobjektívesdi tényleg számít, akkor az EOS M teljesen kiesik. Canon, Nikon és Pentax DSLR rendszerekre lehet legolcsóbban teleobjektívet varázsolni. Arról nem is beszélve, hogy a teleobjektív pont egy olyan ami mögé nem árt egy kitűnő AF rendszer... csak egyszer induljon meg a rossz irányba (kontraszt AF esetén) és jó eséllyel buktad a vadnyulat.

[ Szerkesztve ]

(#17213) A Zéé válasza qpakcovboy (#17211) üzenetére


A Zéé
addikt

ha ennyire bele vagy szerelmesedve az eos m-be, akkor vedd azt :)
Csak tényleg ne felejtsd el, hogy 3x zoomod lesz, és nem több. Ha ez elég neked, és nem zavar, hogy nem lehet több, illetve csak az ultranagylátó irányába, és elég lenne az az egy szem elérhető fix obi, akkor vedd nyugodtan.
Amúgy pedig ha ekkora méretben gondolkozol, akkor ott a micro 4/3 rendszer. Kicsit kisebb a szenzor, de a kitobin túl bővíthető a rendszer lefelé és felfelé is, a sok kis ügyes fixről pedig ne is beszéljünk.
Ha pedig a szenzorméretből egy kicsit se vagy hajlandó engedni, akkor nézd meg a Sony NEX-5 vázakat is.

Just a simple Lineman...

(#17214) jjeahh válasza qpakcovboy (#17211) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"Lehet maradok inkább a hagyományos DSLR-nél" "lehet tényleg maradok valamilyen MILC-nél" "márkahűség miatt eos m"
döntsd el, csattogós kell-e vagy valami mini, nameg, ha annyira márkahű vagy, hogy a nikon dslr-eket is nézegeted, akkor milc fronton is szétnézhetsz bátran, nem csak az eos m létezik, sőt... :) ha komoly videjó neked az elsődleges szempont, akkor megveheted, toljad rá az ML-t, és kész...ha viszont fotózni akarsz, számít az af sebessége, képminőség, natív obipark, stb, akkor szinte minden más mai milc jobb választás lehet...sztem. a szenzorméret ne tévesszen meg, picit jobb háttérmosáson kívül (ha ugyanazzal az obival próbálod) az eos m szenzora semmiben sem jobb pl egy mai mft lapkánál

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17215) qpakcovboy válasza A Zéé (#17213) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Ennyire nem ragaszkodom hozzá, csak ez volt ami nagyon megtetszett. A fórum miatt viszont egyre jobban hajlok a Nikonra.

Azt kellene eldöntenem, hogy mondjuk d3100 több objektívvel (és akkor van min tanulni), vagy a D5100, ami egy fejlettebb készülék viszont csak egy objektív (ez később bővíthető), vagy a D3200 ami meg újabb készülék.

Egyébként a Canon annyira nem is kompakt méret, mert ha ráteszem a villantót, akkor elég hatalmas tud lenni.

(#17216) .mf válasza qpakcovboy (#17211) üzenetére


.mf
veterán

Fura, hogy még MILCnél is ennyire kötöd az ebet a Carohoz, akarom mondani Canonhoz, pedig pont az lenne az a MILC rendszer, amit a legtöbb ember elsőként ejtene ki a szórásból. Lassú, nincs hozzá obi, és a Canon is jól láthatóan hagyja süllyedni a rendszert.

Pedig van választék bőven.
1" CX: Nikon 1 -- kompakt, az 1. gen olcsó, vannak hozzá natív obik, bár inkább zoomok, kevés fix, viszont adapterrel Nikon DX és ha nagyon perverz vagy, FX lencsék is mennek. Hibrid-AF.
mFT: Oly és Pana: szinte már bőség zavara, kicsik-kompaktok, 1-2 generációval régebbi vázak töredékáron mennek, rengeteg éles, kompakt méretű obi, bár az olcsó 3rd party fényerős zoomok kicsit hiányoznak. CDAF az E-M1 kivételével
APS-C: Sony, Fuji. A Sony NEX vázak kicsik-kompaktok, a régebbiek olcsón is kaphatóak, csak az obi-választék szegényes és nem olyan jó minőségű, amelyik meg nagyjából az, az viszont nagyon drága. Nagyon jó szenzorok, 5R és T, 6 és 7 esetében hibrid-AF, többinél CDAF. Fujinál nagyon jó szenzor, nagyon jó de sajnos elég drága obik, kicsit lassú váz (AF meg amúgy sokminden). Ára miatt viszont gondolom eleve kiesik.

Szóval akkor mire is kéne (mit fotóznál), mik a szempontok a kiválasztásnál?

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#17217) Krobi79 válasza qpakcovboy (#17211) üzenetére


Krobi79
tag

Neked kell eldöntened, hogy DSLR vagy MILC. Mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki, tapogasd meg a gépeket.
EOS-M-hez:
Lassan 1 hete használom, egyelőre nem bántam meg annak ellenére, hogy olvastam róla hideget-meleget. Eredetileg csúcskompakt gépet szerettem volna venni DSRL mellé, amit a könnyen lehet vinni ide-oda és a feleségem is szívesebben használ. 110K-s árával hamar képbe került és tulajdonképpen a jó videos képesség, mikrofon bemenet és vakupapucs, olcsón beszerezhető ekv. 35mm-es fix obi miatt döntöttem mellette, .
A "lassú AF" volt az egyetlen, amitől tartottam, de nem is vártam el, hogy olyan gyors legyen mint a tükrös gépem, ezt belekalkuláltam a vásárlás előtt. Igazából nem olyan lassú, mint amire számítottam.
3 obi (11-22mm; 18-55mm; 22mm) érhető el hozzá és az említett adapter+EF; EF-S megoldás. A gyári adapter mellett létezik más márkájú is olcsóbban. Mérlegelned kell vásárlás előtt, hogy elég-e Neked.Tele tartomány csak adapteres megoldással lehetséges. Szerintem ez akkor éri meg, ha már rendelkezel Canon obival.

[ Szerkesztve ]

(#17218) qpakcovboy válasza .mf (#17216) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Szeretnék kompaktról váltani a max keret 150 000 Ft. Akváriumot sűrűn fotózok, ezért fontos a makró mód, de elég gyakran előfordul, hogy épületeket is kell fotózni, ilyenkor jól jön az erős zoom.

Legalább ilyen minőségben szeretnék képeket készíteni, erre sajnos a mostani gépem nem képes.

(#17219) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Igazából a Canon SX230 HS megmaradna nekem is "rohangálós" gépnek és veszek egy normális tükröset arra az esetre ha kedvem szottyan jobb képeket csinálni.

Az létezik, hogy a Nikon D5100 annyiba kerül, mint a D3200:

D5100
D3200

(#17220) .mf válasza qpakcovboy (#17218) üzenetére


.mf
veterán

Ahhoz a képhez pár méter távolság és éles normál vagy kistele obi, állvány, lerekeszelt obi kell, és egyéb fényviszonyoktól és halak mozgási sebességétől függően lehetőleg alacsony ISO, vagy ha sötét van és a halak bemozdulnak a hosszú záridő miatt, akkor annak csökkentésére kicsit magasabb ISO kell. Ha ezek megvannak, akár még egy csúcskompakttal is meglőhető egy ilyen kép.

Vaku szerintem ide a tükröződő felületek miatt ellenjavalt, helyette fényerős és éles obi kéne. Meg polárszűrő (cirkuláris). A keretből tehát vonj le egy kb. 15-20k-t egy olcsó-közepes állványra (ne 5k-s hama legolcsóbb gagyi, olyan 12-15k körülre számíts) + cir-pol szűrőre.

Épületeket milyen távolságból, mekkora részleteiben szeretnéd fotózni? Mert "erős zoom"-hoz nagyobb távolság kell, hogy adott részletet bele tudj sűríteni egy képkockába. Ha nincs távolság, akkor lehet, hogy épp normál vagy széles kell neked...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#17221) Stauffenberg válasza qpakcovboy (#17219) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A D5100 felsőbb kategória, de már régebbi, mint a D3200 (lényegében kifutó modell, ki tudja meddig kapható még, mert nem csak D5200 van azóta, hanem D5300 is). Ez ne tévesszen meg, attól még nem jobb a D3200, hogy újabb.

(#17222) qpakcovboy válasza Stauffenberg (#17221) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Mindent összevetve jobb vétel a Nikon D5100, vagy D3200 mint a Canon EOS D1100 (igaz valamivel drágább is).

Ettől kaptam egyébként kedvet. Ezeket a képeket a srác egy Canon EOS D550-el csinálta és nekem nagyon is elegendő lenne a minősége, de ha már veszek valamit akkor azt nem 1-2 évre tervezem.

(#17223) A Zéé válasza qpakcovboy (#17222) üzenetére


A Zéé
addikt

pedig az állványon valami belépő Nikon van egy 18-105 obival :)

szerk: az exif meg is mondta, hogy ezek a képek egy D5200-al készültek.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#17224) qpakcovboy válasza A Zéé (#17223) üzenetére


qpakcovboy
őstag

A nyakbaakasztó is nikon, akkor lehet én emlékszem rosszul. Minden esetre ha ilyen képeket tudok lőni egy D5100-al, vagy egy D3200-al akkor nekem tökéletesen megfelel. Épületeket nagyjából 30-50 méter távolságból fotózom egyébként.

(#17225) .mf válasza qpakcovboy (#17224) üzenetére


.mf
veterán

Plusz a többi, mint ott is láttad: megfelelő világítás, állvány, obi, szűrő, beállítások. Ezeken több múlik, mint a konkrét vázon....

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#17226) Stauffenberg válasza qpakcovboy (#17222) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"de ha már veszek valamit akkor azt nem 1-2 évre tervezem"

Ez nem PC ami 1-2 év alatt elavul és rögtön fejleszteni kell. A Nikon D90 például már egy lassan 6 éves fényképezőgép, de még mindig kiválóan szolgál egy hobbi fotós kezében. Az objektívek többsége a modern elektronikus vezérléstől, AF motortól eltekintve 20-30 éves konstrukcióra épül. Sőt, tovább megyek: Sok frissen megjelenő Leica vagy Zeiss objektív meg 80-100 éve kitalált lencserendszer modernizált kiadása.

Nem véletlenül mondtam, hogy a D5100 igaz egy évvel idősebb a D3200-nál, de ez nem jelenti, hogy rosszabb is. Nem is egy kategória. Míg a D3200 teljesen belépő, addig a D5100 a belépő szintnél egy fokkal jobb.

Ha pedig egy 550D vázat vennél, akkor sem látnám, hogy miért kéne 1-2 éven belül csak úgy lecserélned (feltételezve, hogy nem változnak a fotózási szokásaid és igényeid).

(#17227) qpakcovboy válasza Stauffenberg (#17226) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Akkor a Canon EOS D1100 miért nem jó választás?

(#17228) jjeahh válasza qpakcovboy (#17222) üzenetére


jjeahh
nagyúr

veszel egy állványt, szűrőt, és egy kis tapasztalattal, egy fényerős fix-el bármilyen vázzal jobb képeket lőhetsz sztem ezeknél, mint amiket linkeltél

(#17227) qpakcovboy: mert ha csak a vázat nézed, sztem messzemenően a leggagyibb a jelenleg kapható összes dslr közül...mondjuk engem az összes belépő tükrös felépítése, minősége irritál, de az 1100d, na az sokkolt, amikor először kézbevettem :DDD na de kinek a pap...valahol tapogasd meg sztem, aztán te eldöntöd, hogy neked tetszik-e

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17229) Lassú Víz válasza qpakcovboy (#17227) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nemrég kaptad meg rá a választ. De ha arra vágysz vedd meg nyugodtan.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#17230) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Igazatok van, elmegyek megtapogatom őket, de a Pentax k-500 kit tényleg jó választás lehet számomra, csak a márkától voltam kicsit idegen.

(#17231) Andrew31 válasza Stauffenberg (#17199) üzenetére


Andrew31
senior tag

Mindent elolvasok, amit itt leírtok, így azt a hsz-odat is elolvastam.

Szombaton voltam is a MM-ben, gondoltam megnézem a gép kínálatot. Odaléptem ehhez az EOS M-hez, kezembe fogtam (nekem elég kicsi és esetlen, de ez szubjektív), eszembe jutott az, amit mondtál, hogy van FW frissítés hozzá, amivel jobb, a nélkül nem az igazi.Próbálgattam.
Hát, én nem tudom, hogy ezen az új volt-e már, de hogy pl. családoknak ez teljesen használhatatlan gép, az biztos! Pedig inkább ők lehetnek a célközönség, nem a tájképelők... Az AF nagy nehezen megmozdult, de kb. 4-5x próbálkozott oda-vissza, mire meglett a téma (ami eléggé kontrasztos volt, konkrétan a boltban található fal, piros alapon fekete betűk). A körülötte lévő Sony, stb. gépek gond nélkül vették ezt a marha nagy akadályt.

...és így akkor már gondolom, az eredeti FW van rajta, amit lehet frissíteni, de ha bemegy valaki a boltba, akkor ezt látja...

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.

(#17232) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Nikon d3200 18-105 vr lett vègül is, egyenlőre nem bànom. Van beàllìtàsi lehetősèg rendesen... zavarbaejtő

(#17233) schawo válasza Andrew31 (#17231) üzenetére


schawo
titán

Én is nyomkodtam ma az EOS M-et, és azt hittem elalszok. Valami kritikán aluli. Pedig én egy türelmes ember vagyok az E-PL1+20/1,7-et használom, de az Olympus 4 éves MILC-e a leglassabb fókuszú MFT-obival űrhajó az EOS M-hez képest.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17234) MC Pite válasza schawo (#17233) üzenetére


MC Pite
veterán

Na, akkor már megvan a személyes tapasztalat is úgy látom.

Demondani: Parázni Fuji videóknál sem kell. Vannak összehasonlítók, less rá, és dönts hogy jobb álló vagy mozgókép kell.

Fujinak is hibája hogy régi fw-el van kint a polcon, rengeteget gyorsult az updatekkel! Teljesen korrektül használható, vannak akiket a gyári sebessége se zavar, és úgy demózzák a gépet...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#17235) schawo válasza MC Pite (#17234) üzenetére


schawo
titán

Az Fuji X-E1-en csak az EVF frissítési sebessége zavart egy kicsit. A Sony NEX7 elektronikus keresője meg olyan zajos volt, mintha egy hangyaboly költözött volna a gépbe. Egyedül az Oly E-M5 keresője adott megfelelő képet.

Nem mellesleg a Mammut Hülyeboltban MILC- és DSLR-kirakodóvásár van. Készülnek a karácsonyra. MILC-ekből csak a Pana, DSLR-ekből meg a Pentax kínálata hiányzik. És FF gép csak Nikonból van.

(#17236) TayRol
Panasonic sajnos nem volt. Az E-M5 keresője lehetne nagyobb, bezzeg az M1.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17236) TayRol válasza schawo (#17235) üzenetére


TayRol
veterán

belenéztem tegnapelőtt a gh3-éba, az rendben volt. nagy is, zajmentes is, pedig lámpafénynél próbáltam.

(#17237) schawo válasza schawo (#17235) üzenetére


schawo
titán

Még Samu MILC-ből is annyiféle volt kirakva, hogy nem is tudtam, hogy ezek léteznek egyáltalán.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17238) jjeahh válasza schawo (#17235) üzenetére


jjeahh
nagyúr

mi?? NEX7 elektronikus keresője zajos? :O ez mennyire zavaró? gyengefényes helyzetekben is, mint pl beltéren, vagy csak hótsötétben? nameg amúgy az oled színei mennyire természetesek? méretre gondolom valahol az e-m1, e-m5 között lehet

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17239) schawo válasza jjeahh (#17238) üzenetére


schawo
titán

Normál áruházi megvilágítás mellett is nagyon-nagyon zajos, hatalmas szemcsékkel. Megdöbbentő volt. Bármelyik másik kereső jobb volt nála. Ilyet még a tíz éves Oly bridzsem evf-e sem csinált.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17240) Stauffenberg válasza schawo (#17239) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Van nálunk a cégnél egy NEX-7. Tényleg csak vészhelyzethez jó az EVF, amikor az LCD-n nem látsz semmit. Engem egy az egyben a korábban általam sokat használt Sony broadcast kamerák EVF minőségére emlékeztet... azok úgy átlagban 6-10 évvel fiatalabbak a NEX-7-nél.

Ehhez képest nem tudom mire számítsak amikor majd a A7 vagy A7r keresőjébe belenézek.

(#17241) b.vr válasza Stauffenberg (#17240) üzenetére


b.vr
őstag

"Ehhez képest nem tudom mire számítsak amikor majd a A7 vagy A7r keresőjébe belenézek."

Steve Huff mostanában az A7-et gyűri az E-M1 mellett: "The EVF, which I prefer to an optical VF these days, is beautiful, large and 2nd best next to the Olympus E-M1/EVF-4." Szóval nagyon azért nem kell aggódni :)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#17242) jjeahh válasza Stauffenberg (#17240) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ne csináljátok már, ez totál szívás...még jó, hogy nem vettem meg a nex-6-ot...erről a tesztekben miért nem írnak? :O végre kialakult bennem, hogy mire váltsam a kis e-p1-et, erre kezdődhet elölről a dilemma...ha így haladok egyhamar nem lesz új gépem... :( hónapok óta keresgélek valamit, amire van jó nagynátó, fix 25-35mm körüli fényerős, fix 50-es fényerős, van evf, és a manuáljaimmal is szuperül használható...a nex-6 úgy tűnt ezeket mind tudja, peaking is van meg szuper aps szenzor... :U erre kiderül, hogy a kereső totálkáros? ou

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17243) jjeahh válasza jjeahh (#17242) üzenetére


jjeahh
nagyúr

szerk: lejárt az idő...nem ártana ha ios3200-at is tudna dinamikavesztés, komoly színzaj nélkül...fuji x-e1-el, pana g3, g5-el szemeztem még, de előbbire nincs rendes nagylátó, meg portréobi, az af sebessége videók alapján tényleg vészes, utóbbiak nem tom mennyire bírják a magasiso-t, na meg nincs peaking, és hogy néznek ki már... :DDD úgy tűnik egy ideig tényleg nem veszek még gépet
az opcionális nex kereső milyen nexekkel használható, és hogy teljesít? ki kéne próbálnom azt a nex-6-7 evf-et, csak sajna nálunk nincs ahol...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17244) Stauffenberg válasza jjeahh (#17242) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem nézd meg magad is. Engem személy szerint nem zavar a NEX-7 keresője, mivel én kb ehhez voltam szokva a Sony broadcast kamerák által, nekem elég otthonos... :D Csak hát gáznak érzem, hogy egy újonnan 350 ezres gépbe ilyet raknak, holott a konkurencia meg olcsóbban is képes jobbat letenni az asztalra.

(#17245) jjeahh válasza Stauffenberg (#17244) üzenetére


jjeahh
nagyúr

normál fénynél, napsütésben is ez van, vagy csak beltéren illetve este? az oly-m lv-je is marha zajos, de csak olyan helyzetekben, ahol f1.8-as obival tágra nyitva is iso 800 fölé kell tekernem az érzékenységet.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17246) MC Pite válasza jjeahh (#17243) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem azért a huszasért, de kezdem unni hogy több mint egy éves teljesítménye alapján századjára olvasom milyen lassú az af az X-E1-en. Igen, úgy jött ki a gyárból, lassú volt, bizonytalan, és néha nem is talált fókuszt. 2012ben.
Nézz meg frissebb videókat, a topikjába is tettem fel (láttad, jársz arra), kevés fénynél, és extrém kevés fénynél is; meg fotókat is amiket kb nulla fényél csináltam kültéren.
Vagy ezek még mindig "vészes"nek számítanak? Ha igen, ez még veszélyesen rossz, és én vagyok eltévedve, szóljatok :R
(És az előző gépem kedvenc (Tamron) obijai is azok voltak (a fényerőtlen nikkorokat nem nagyon használtam beltéren; az 50 1.8G az penge volt); és ezer képből egy kezemen megszámolható rontott kép beltéren -lagzin, mozgó emberekre- csak az isteni gondviselésnek köszönhető a zoommal?)
35mm
[link]
18-55
[link]
Nagyon kevés fénynél
[link]

Annyian annyi helyen írjátok hogy a végén még elhiszem bakker :U

A 14 és 60mm-es fixek nem jók amúgy nagylátó/portréra? (Utóbbira mondjuk manuált preferálok, nem kell oda nagy sebesség). Nemtom, nem nagylátózok, mindig csak csorgatom a nyálam és nikonnál is sajnáltam rá a pénzt. :B

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#17247) jjeahh válasza MC Pite (#17246) üzenetére


jjeahh
nagyúr

tényleg gyorsabb, mint fw frissítés előtt, de még mindig határesetnek tűnik nekem...lehet megszoknám, de lehet, hogy idővel egyre jobban zavarna. a nex-6 af sebessége az, amivel már abszolút ellennék...az xf obikkal az a bajom, hogy nagyon drágák, és oké, max gyűjtögetek rájuk egy picit, de akkor már elvárnám, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnöm...a 14mm lehetne 10-akárhánymm zoom, a 60-as meg lehetne fényerősebb...egy picit riogat az is, hogy az exr raw-okot még mindig nem kezeli rendesen semmi asszem, jpeg meg nem érdekel...meg a focus peaking meg az a másik izé, mf segéd, amit nemrég említettél, és nagyon tetszett az ötlet nem vagyok most sem meggyőzve teljesen, hogy olyan jól működik, mint a nex-ekben. a napokban sikerült kipróbálni a nex féle peaking-et, és baromira bejött nekem, első blikkre aszondanám lemászott a kijelzőről, hogy hol az élesség :D
na de ennyit a negatívumokról, amúgy a fuji számomra azóta álomgép, amióta megjelent az x-e1, x-pro1..csak ne lenne ennyi kompromisszum, ha már drága rencer...
szerk: engem pont tájképeknél nem zavarna a manuál fókusz, állványról mindegy, a hegyek nem másznak el, portréknál viszont idegesít

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17248) k1csi válasza MC Pite (#17246) üzenetére


k1csi
senior tag

Nem azt akarom vitatni, hogy jobb lett vagy mennyire lett jobb az X-E1 fókusza, de ezek a videók az elgondolástól a kivitelezésig olyan katasztrofálisak, hogy szinte semmit sem lehet belőle megitélni...

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#17249) TayRol válasza jjeahh (#17247) üzenetére


TayRol
veterán

péntektől én is mondok neked majd fuji tapasztalatokat. hátha jó lesz.:D

(#17250) jjeahh: mondtam én, hogy milyen Fujit? :D nem X-E1-et.

[ Szerkesztve ]

(#17250) jjeahh válasza TayRol (#17249) üzenetére


jjeahh
nagyúr

há te nem x100-at veszel?

(#17248) k1csi: számomra azért leesett, hogy mintha gyorsabb az af, de én is szívesen megnéznék, pl szabadban, rendes fényekeknél egy vidit, exponálások nélkül, csak fókusz távolba, fókusz közelre. meg peakingről is egyet, belenagyítás nélkül fókuszálás mennyire megy, aztán a lekapott képet kinagyítva leelenőrizni, valóban ott-e az élesség, ahol kell :D ok ennyi mindent nem várok el Pitétől, csak fura, hogy az egész youtubeon semmi ilyesmi nincs, meg tesztekben sem, sehol nem tárgyalják ki részletesen azt a peaking-et, a túróba :)) ahogy a nex-6-7 keresőről sem olvastam semmi rosszat eddig...ehh, az oly-mban is pont olyan dolgok idegesítenek a legjobban, amiről sehol nem írnak semmit

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.