Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17301) jjeahh válasza GU-81M (#17300) üzenetére


jjeahh
nagyúr

szia, ha már canon, én a 600d-t venném 18-135-el..de csak, ha videózni, magic lantern-ezni akarsz, vagy láttál olyan obit canonra, ami kellene, és nikon vagy más fronton nincs alternatívája...ha viszont fotózni akarsz, állóképminőségben a nikonok ma már érezhetően jobbak, pl d3200 vagy d5100 18-105-el

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17302) GU-81M válasza jjeahh (#17301) üzenetére


GU-81M
tag

Szia!

Sokat vacilláltam azon, hogy melyiket lenne érdemes megvenni (d5100 vs 600d). Sok helyen olvastam, hogy a d5100-nek jobb a képminősége, viszont volt lehetőségem mindkettőt megfogdosni és megmondom őszintén, hogy nekem annyira nem volt meggyőző a Nikonaz anyagminősége. Valamiért a 600d komolyabbnak tűnt (több gomb, számomra kényelmesebb fogás, bár utóbbit lehet, hogy csak bemesélem). Amikor a Nikonnal szemeztem, akkor a 18-105-ös obit néztem hozzá, így lett volna kb 160-170, viszont a 600d a 18-135-ös obival más súrolja a 200-at, amit így első körben nem szeretnék elérni (ha használom rendszeresen a gépet, akkor nincs akadálya, de addig nem akarok ennél több pénzt ráfordítani). Kellene még egy pár kiegészítő úgyis (pl egy jobb fajta állvány), úgyhogy a 200-at így is elérem. A videó funkció nálam egyáltalán nem fontos.

(#17303) schawo válasza GU-81M (#17302) üzenetére


schawo
titán

Pentax K500?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17304) jjeahh válasza GU-81M (#17302) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ha nem érdekel a videó, talán még a legnagyobb af-os obiválaszték lehet előny, bár nikon/canon/sony/mft fronton is valszeg megtalálsz mindent, amire szükséged lehet.. nem tudom, mit láttál komolynak a 600d-n, én személy szerint még a 60d anyagminőségét is rühellem :DDD k500-at még megtapogathatnád sztem, nekem sokkal jobban tetszik felépítés-kereső-képminőség szempontból, mint a 600d, meg a belépő nikonok. esetleg, ha használt is játszik, nikon d90...persze, ha nem zavar, hogy szenzor-ban ma már kb minden fejlettebb, mint az xxxd canonok, vedd meg nyugodtan, dinamikából picit kevesebbet kapsz, ami sztem amatőr szemnek nem fog feltűnni (már ha az vagy :) ), meg max kitobival gyengefényes helyzetekben, beltéren nem tudod annyira feltekerni az érzékenységet, mert zajosabb képeket kapsz

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17305) GU-81M válasza jjeahh (#17304) üzenetére


GU-81M
tag

Ha lehet, akkor az újnál maradnék. Ez lesz az első komoly gépem, eddig fotózással nem foglalkoztam, így csak akkor veszem észre a különbséget, ha feltűnő. Csak mint hobbi érdekel, de kicsit jobban el szeretnék benne mélyedni, emiatt gondoltam, hogy jól jön a több beállítási lehetőség.

A magic lanternnel meg lehet oldani, hogy ne vágja haza a gépet olyan hamar timelapse közben?

(#17303) schawo: a Pentaxnak nincs kihajtható lcd-je...

(#17306) Byk01 válasza GU-81M (#17305) üzenetére


Byk01
senior tag

Ha nem akarsz sokat földközelben, vagy fej felett fotózni, akkor nem létszükséglet a kihajtható kijelző. Nem véletlen, hogy nem nagyon terjedt el a DSLR-eken. Ez alapvetően "kukucskálós műfaj".

Persze, ha már most tudod, hogy gombákat, kicsi virágokat, és egyéb földközeli dolgokat akarsz fotózni, akkor nem szóltam.

A timelapse elsősorban a gép zárját teszi tönkre, hisz egy rövid 1 perces videóhoz is 1440 képet kell csinálni, ha 24 fps-sel akarod lejátszani. Ezen az ML sem segít (szerintem).

A több gomb nem feltétlenül jelent több beállítási lehetőséget, inkább csak könnyebbé teszi.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#17307) k1csi válasza GU-81M (#17305) üzenetére


k1csi
senior tag

A magic lanternnel meg lehet oldani, hogy ne vágja haza a gépet olyan hamar timelapse közben?

Igen ML megoldja, leveszed videónál az fps-t (azaz nem a zárat koptatod, hanem videót veszel fel). Többször linkeltem itt (kereső) meg ML wiki/fórumok.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#17308) HollyBoni válasza GU-81M (#17300) üzenetére


HollyBoni
veterán

(#17309) GU-81M válasza Byk01 (#17306) üzenetére


GU-81M
tag

"Persze, ha már most tudod, hogy gombákat, kicsi virágokat, és egyéb földközeli dolgokat akarsz fotózni, akkor nem szóltam." - épp ez az, hogy nem tudom. Olyan gépet keresek, amivel sok irányba el tudok indulni, aztán majd kiderül, hogy mi tetszik meg.

"A több gomb nem feltétlenül jelent több beállítási lehetőséget, inkább csak könnyebbé teszi." - tehát ha jobban bele szeretnék mélyedni, akkor érdemesebb olyat választani, amivel ezt könnyebben lehet megtenni.

(#17307) k1csi: ezt nem tudtam, de így nagyon eldőlni látszik.

(#17308) HollyBoni: jól összefoglalja a dolgokat. :D

(#17310) Mikisys válasza GU-81M (#17309) üzenetére


Mikisys
őstag

Én mindenképpen Pentax-gépet, objektívet vennék és javasolom, hogy nézd meg ezeket, ha lehet, akkor próbáld is ki.
Nagyon kézreállóak, könnyű velük fényképezni, sok egyéni beállítási lehetőségük van és masszívak.
Jó objektívből rengeteg feltehető rá, ami K-bajonettes, a vázban van stabilizátor, tehát, ha szükséges, minden objektívvel együtt stabilizál.
Magyar menüje van, általában a többi gyártóétól kicsit gyorsabb gépek, még ha ez nem is mindig látszik.

Üdv!

(#17311) schawo válasza Mikisys (#17310) üzenetére


schawo
titán

Ezen már túl vagyunk, neki kihajtható LCD kell (valamiért).

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17312) GU-81M


GU-81M
tag

Döntöttem, a Canon EOS 600D lett a befutó. Köszönöm a segítségeteket!

#17310) Mikisys: mire láttam amit írtál, már megvettem. :)

(#17313) Abry válasza Mikisys (#17310) üzenetére


Abry
tag

"Nagyon kézreállóak, könnyű velük fényképezni, sok egyéni beállítási lehetőségük van és masszívak."

Ezeket kb. a többi rendszerre is rá lehet húzni, építési minőséget tekintve talán nem az entry-level kategóriában, de akinek számít, hogy "annyira" masszív legyen a váz (mert ugye ez a legfontosabb, nem az hogy milyen képet lehet vele alkotni...) az valószínűleg úgyis fentebbi kategóriát választ.

"Magyar menüje van, általában a többi gyártóétól kicsit gyorsabb gépek, még ha ez nem is mindig látszik."

Miről is beszélünk? shutter lag: 70d: 75ms, k5II: 225ms

Viszont se egy normális vaku, markolat, kisebb használt piac mint a canikon vonalon, canon-ra felcsavarhatók a k bajonettes üvegek fordítva nem működik, nincs lehetőség ff-re tovább lépni, videó felvétel kuka, vázba épített stabi tele tartományban szintén kuka, ezeket valahogy elfelejtik megemlíteni a Pentaxot ajánlók. :)

Szerintem (!) a Pentax egyetlen előnye a vázak remek ár/érték aránya, meg talán a limited fixek lottónyerteseknek, de mint rendszer megbukik, profi szintet nem tudja úgy kiszolgálni mint a többi gyártó, a casual rétegnek meg a többi rendszer olcsóbb kiegészítőket kínál.(Mondjuk stabival manualozni jó móka).

[ Szerkesztve ]

(#17314) schawo válasza Abry (#17313) üzenetére


schawo
titán

Most komolyan snapsort adatokkal dobálózol? Mintha az szentírás volna, ami ott szerepel.

D70: "We measured an average capture lag of 0.2 seconds, which reduced to less than 0.1 seconds with pre-focusing." [link]
K-5 II: "When the viewfinder was used for framing shots, we measured an average capture lag of 0.25 seconds, which was eliminated with pre-focusing." [link]

K-500: "Regardless of whether we pre-focused, average lag time over a set of five shots was less than 0.1 seconds"
600D: "we measured an average capture lag of 0.2 seconds, which was eliminated when shots were pre-focused"

Ahány teszt, annyi eredmény.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17315) Santiagain válasza schawo (#17314) üzenetére


Santiagain
senior tag

A snapsort néha orbitális baromságokat ír.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#17316) Abry válasza schawo (#17314) üzenetére


Abry
tag

k5ii - 0.225s
70d - 0.075s

[ Szerkesztve ]

(#17317) schawo válasza Abry (#17316) üzenetére


schawo
titán

Látod, pont ugyanannyira nem ér semmit az egyik mérés, mint a másik.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17318) jjeahh válasza schawo (#17317) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nameg a legtöbb ember ilyesmiért nem fogja egyik vagy másik vázat sztem utálni :U esküszöm nekem eszembe sem jutott a saját vázamon ilyesmit vizsgálni...
Abry:
ez a több obi miatt válaszd ezt vagy amazt a vázat is addig, amíg valaki megtalálja egy rendszerben az összes üveget, amire szüksége lehet, baromság sztem...vagyis ha valaki elégedett a pentax obiparkal, tartozékokkal, miért ne lehetne annak a k500 pl jobb választás? nem mindenki telézik (pl én sem), nem mindenki videózik (én sem)...azt, hogy egy 600d, vagy d5100 mennyire masszív, hagyjuk sztem :DDD sokaknak nem kell masszívabb váz, de nem kérdés, hogy a három gyártó közül a belépő cuccok között melyik csinál masszívabb vázakot.. ff-re sem akar mindenki tovább lépni, meg sokan szeretnének a nagy böhöm csúcs gépek alatt, a haladó aps-c szegmensben is jobb felépítést, masszivitást :K
nem értem sosem, hogy miért van mindig mindennek meg az ellentábora, miért vannak fan-ok, stb., ennek a topiknak pl. gondolom az lenne a szerepe, hogy elfogulatlanul, a felsorolt igényeik alapján ajánljunk cuccokot az embereknek...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17319) k1csi válasza schawo (#17317) üzenetére


k1csi
senior tag

A 70D (gondolom a valamivel gyengébb szenzort kompenzálandó) lényegében megkapta a 7D AF rendszerét ami azért ma is versenyképes. (Valamelyik tesztben most nem tudom linkelni pl. a 70D bőven 7fps felett volt a 7D meg hiába közelítette a 8fps-t, nem sikerült elérnie).
A 70D simán egy erős hobbi sportfotós váz lett azaz egyáltalán nem becsülném le a gyorsaságát.

A dual pixel (liveview) AF is elég jó lett. Gyorsaságban nem hozza a mostani m43 szintjét (viszont teljesen megbízható), viszont DSLR-ek között kiemelkedő (azaz használhatóvá vált). Ha a Canon tud még rajta reszelni egy kicsit az EOS-M2 versenyképes lehet a MILC kategóriában.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#17320) Lassú Víz válasza jjeahh (#17318) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"hogy elfogulatlanul, a felsorolt igényeik alapján ajánljunk cuccokot az embereknek..."

Szerinted hány ilyen hozzáértő ember lehet aki mindenkinek a legjobbat tudja ajánlani elfogulatlanul? Legtöbben a saját szempontrendszerünket és választásunkat favorizáljuk és írjuk le - ha leírjuk. Nyilván más másutt köt kompromisszumot és emiatt ő ugyanarra a kérdésre más választ talál. A kérdezőnek kell annyi önállóságának lennie, hogy eldöntse kinek a szempontrendszere van a legközelebb a sajátjához és annak a véleményét vegye figyelembe. De ahhoz itt el kell tudja olvasni, hogy miért egy MILC vagy miért egy FF mellett döntött valaki.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#17321) jjeahh válasza Lassú Víz (#17320) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ok, legyen viszonylag elfogulatlan :DDD de az, ha leírunk egy cuccot hót gagyinak, vagy próbálunk rábeszélni valakit a saját favoritunkra már tulzás, és elég gyakran előfordul

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17322) deja vu válasza jjeahh (#17318) üzenetére


deja vu
addikt

Maximálisan egyetértek. :R Szerintem is mindent összevetve a belépő kategóriában a k500 a nyerő, csak a pentaxal nem lehet vagizni. :DD Belépő vázakról van szó, nem is értem, hogy került ide az ff.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#17323) jjeahh válasza deja vu (#17322) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nem, nem nyerő, csak, ha nem kell videó, origami kijelző, és elégedett vagy a pentaxra elérhető obikkal, tartozékokkal :DDD
akkor viszont kapsz egy komolyabb felépítésű vázat, szuper szenzorral, 1/6000 shutterrel, pentaprizmás 100%-os keresővel, vázstabival
pont ezt hoztam szóba, olyan nincs, hogy valami mindenkinek nyerő :N
na de miről is beszélünk, a fórumtárs már rég canonos :P

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17324) GU-81M válasza jjeahh (#17323) üzenetére


GU-81M
tag

Nem probléma ez :) , az ilyen eszmefuttatásoknak szerintem több értelme van, mint amikor egy full kezdőt próbálnak meggyőzni, hogy mi a jobb.... Nektek sok tapasztalatotok van és így több értelme van a vitának is.

[ Szerkesztve ]

(#17325) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Itt a shutter delayen kívül sokkal fontosabb megemlíteni a használt piacot. Amíg a canikon-é pörög ezerrel a pentax-é alszik. Ez nem feltétlen baj, főleg annak aki csak új termékeket vesz, de én pl majdnem mindenem használtan vettem és ha közben megtetszett egy obi azt megvettem aztán eladtam ugyanolyan áron amikor meguntam/váltottam jobbra. Összességében nem hogy egy forintot nem buktam, de még "pluszba" is jöttem ki. Ezt nem nagyon tudtam volna Pentax oldalon megcsinálni.
Ugyanakkor tényleg igaz, hogy a Pentax vázak elég korrektek amíg a Canikon vázak agyon vannak butítva, hogy folyton kategóriát váltson az ember.

(#17326) GU-81M válasza JackFeryll (#17325) üzenetére


GU-81M
tag

Mivel nem vagyok biztos, hogy ez a hobbi illik hozzám, így ez nagyon fontos szempont volt.

(#17327) Mikisys válasza Abry (#17313) üzenetére


Mikisys
őstag

Nos, Én a gyorsaságot másképp értékelem.
Bekapcsolom a gépet (K200D+17-70SDM) és A-módban már csak exponálok, míg más rendszerben ez nem megy ennyire gyorsan, próbáltam Canon450D+18-55 gépen, és Nikon D3200+18-105 géppel is. A Nikon kínszenvedés volt számomra, ennyiért azért már "beszélhetne" Magyarul is, meg hangos, meg nem nekem való. Canon nőiesebb, de nem randiznék vele.

Nem akarom védeni a Pentax-rendszert, de van hozzá markolat, vaku, meg sok egyéb, nyilván mindennek ára is van, ezért írtam régebben, hogy a Pentax "Prémium márka" - annak, aki kiismeri és értékelni tudja azt, amije van és annak a tudását.

Üdv!

(#17328) nesa válasza Mikisys (#17327) üzenetére


nesa
veterán

A D3200-be szerintem pont van magyar menu ha alapbol nincs frissitheto.
Szerintem a D90 et is bekapcsolom es mar tuzelhetek is , sot jobbat mondok en soha nemkapcsolom ki a D90 et meg aksi csere alatt se.

Amugy van olyan DSLR ami bekapcsolas utan szoszmotol es nem akcio kesz?

[ Szerkesztve ]

(#17329) HollyBoni válasza nesa (#17328) üzenetére


HollyBoni
veterán

Szerintem nincs, csak biztos jó tizedmásodpercekről vitázni. :)

(#17330) nesa válasza HollyBoni (#17329) üzenetére


nesa
veterán

(#17331) HollyBoni válasza nesa (#17330) üzenetére


HollyBoni
veterán

Amugy van olyan DSLR ami bekapcsolas utan szoszmotol es nem akcio kesz?

Erre válaszoltam.

[ Szerkesztve ]

(#17332) nesa válasza HollyBoni (#17331) üzenetére


nesa
veterán

:R

(#17333) Lassú Víz válasza nesa (#17328) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Amelyik szenzort tisztít. De nem éreztem hátrányát. Amikor fontos a gyors reagálás, akkor nem kapcsolom ki.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#17334) hegyitaho


hegyitaho
tag

sziasztok!

főleg utazáshoz keresnék minél olcsóbb felszerelést, video is fontos lenne, tud valaki Canon EOS 650D + 18-135mm IS STM-nél olcsóbb megoldást?

(#17335) hegyitaho válasza hegyitaho (#17334) üzenetére


hegyitaho
tag

azóta rájöttem h d5100 18-105-el sokkal olcsóbb

(#17336) BiriBum válasza Abry (#17316) üzenetére


BiriBum
őstag

K5II: (All AF timing measurements taken with Sigma 70mm f/2.8 prime.)

Canon: Shutter Response (Lag Time), Optical Viewfinder, 18-135mm IS STM

Alma és körte.

(#17337) k1csi válasza Lassú Víz (#17333) üzenetére


k1csi
senior tag

Amelyik szenzort tisztít. De nem éreztem hátrányát

Nem csoda, hogy nem érezted hátrányát (legalábbis Canon esetében), mert amikor az expó gombot félig lenyomod leáll a szenzortisztítás.

Pl. 550D kézikönyv 27. oldal.

Szóval butaságokat nem kellene írni.

[ Szerkesztve ]

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#17338) HollyBoni válasza hegyitaho (#17335) üzenetére


HollyBoni
veterán

Videózni inkább Canont vennék. Nikonnak nem olyan jó a videó minősége, liveview-ban nem lehet rekeszt állítani, ami szerintem elég szívás videónál. Canonra ott a Magic Lantern is. Bár remélem tudod hogy a DSLR gépekkel nem olyan egyszerű a videózás mint egy videókamerával, kicsi a mélységélesség és főleg manuál fókuszt kell használni mert az auto használhatatlan.

(#17339) fury71 válasza HollyBoni (#17338) üzenetére


fury71
aktív tag

kicsi a mélységélesség és főleg manuál fókuszt kell használni mert az auto használhatatlan

Éppen ezért lett divat manapság DSLR géppel statikus témát videózni. pl ez vagy a mostanában a totalcar videói.
Én ilyen videót Pana SD90-el nem tudok csinálni, még MF-el sem.

Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.

(#17340) Lassú Víz válasza k1csi (#17337) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Akkor előlről:
"Amugy van olyan DSLR ami bekapcsolas utan szoszmotol es nem akcio kesz?"

Amelyik szenzort tisztít. De nem éreztem hátrányát.

Canonom sosem volt, és még egy darabig nem is lesz. Olympusom van, ezt az expo gomb ügyet majd megnézem rajta amikor gépközelben leszek. Aztán elválik, hogy butaságot írtam-e.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#17341) fury71 válasza fury71 (#17339) üzenetére


fury71
aktív tag

Na jó lehet a TC felvételei jobb stúdió minőségű kamerával lettek készítve, de én inkább a stílusra utaltam inkább.

Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.

(#17342) hegyitaho válasza HollyBoni (#17338) üzenetére


hegyitaho
tag

mindezzel tisztába vagyok, nyilván nincs olyan gép ami viszonylag olcsó, jó képet és videót csinál. én is láttam h jobb a minősége a canonnak videoban de 18-135-el 240k a 650d és 215k a 600d, míg 160k a d5100 18-105-el. használtban még nem néztem, de gondolom arányban van az új árával. MILC-eket is néztem de drágák, APSC alá meg nem adom.

[ Szerkesztve ]

(#17343) HollyBoni válasza hegyitaho (#17342) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nikont én akkor sem vennék videózásra. :N MILC gépek között Panasonic GH széria videóban rendesen veri szinte az összes DSLR-t képminőségben(ehhez módosított firmware-t kell használni), Canon belépő szériájától szinte semmiben nem marad el a fotók minőségében, mivel azokban is nagyon régi szenzor van. Kisebb is, az AF használható videózásnál, EVF nagyon hasznos tud lenni videónál, viszont a GH3 nagyon drága, én elgondlkoznék egy használt GH2-n.

[ Szerkesztve ]

(#17344) jjeahh válasza hegyitaho (#17342) üzenetére


jjeahh
nagyúr

inkább mft alá ne add :P szal vagy canon + ML, vagy használt pana gh videózni sztem is

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#17345) k1csi válasza hegyitaho (#17342) üzenetére


k1csi
senior tag

Nekem Canon is ill. GH2 is van (GH2 több mint 1 éve, ha a Canon SLR vázam is beszámítjuk akkor elég régóta, DSLR-em is van már egy ideje). Mindkettő jó videóra is meg fotóra is (persze nem árt ha van jó obid hozzá, kitobik a fényerejüknél fogva nem túl jók, viszont a stabi előny).

A GH-nak alapból is talán részletesebb videója van mint a Canonnak, firmware hack-el ezen még tovább lehet valamit javítani (vsz. tulságosan nem éri meg emelni a bitrátát). A Canon viszont Magic Lanternel több funkciót tud (fotóban és videóban is).
Fotóra én jobbnak tartom a Canont (a magas ISO-s képeknél jön ki a GH2 gyengébb jpeg motorja, de ennek ellenére a m43-at többet használom mostanság fotóra is mint a Canont).
Viszont egy jobb fényerősebb obi/külső vaku szituációtól függően állvány stb. sokkal többet számít mint a vázak közti különbség.

Röviden: Ha a vázból nem hiányzik az a funkció ami neked kell akkor a jó képet vagy videót egyáltalán nem a váz fogja meghatározni (Hanem pl. a célnak megfelelő jó/fényerős obi, külső vaku, állvány stb. Nem véletlenül sorolom már másodjára ezt a listát. A legfontosabb -és persze a legnehezebb-, hogy te magad tudd neked mi kell. Azaz eljutottunk oda, hogy a legmeghatározóbb valójában maga a user. Tanulni meg szinte bármi jó).

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#17346) hegyitaho válasza k1csi (#17345) üzenetére


hegyitaho
tag

nem szimpatikusak videón kívül ezek a mft-k (pl. mindig 3:2-ben használnám), nem is az lenne a fontos h a legtökéletesebb legyen, nekem elég a képminőség bármilyen manapság kapható 100-200k közti apsc szenzoros gépek közül a zoomosabb kit obival, csak a videó nagyon gyatra némelynél (pl pentax k500). sony milc-eket is néztem de azok is jó drágák és megint csak nagyon kényelmetlenek ráadásul ott csak a legdrágábbakban van evf.

(#17347) HollyBoni válasza hegyitaho (#17346) üzenetére


HollyBoni
veterán

Mennyi a keret? [link]

(#17348) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Az egyik ismerősöm szeretne fényképezőt venni max 140.000 forintért.
Ő a Nikon D3200 és D5100-at nézte ki.

Ti melyiket, vagy mit ajánlatok ebben a kategóriában, milyen objektívvel?
Amúgy teljesen halandó a fényképezés terén és normál, családi használatra lenne.

Köszi

(#17349) nesa válasza Pityke78 (#17348) üzenetére


nesa
veterán

En a D5100 valasztanam ezek kozul.

(#17350) Pityke78 válasza nesa (#17349) üzenetére


Pityke78
őstag

Köszi.

És ebben a kategóriában esetleg mi lenne még jó választás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.