Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15601) Stauffenberg válasza Throme (#15600) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem csak a szenzor minősége számít. A K30 több olyan dolgot is tud amit a D5100 nem. Mondjuk az én szempontrendszeremben egy fényképezőgépen legalább két vezérlőtárcsa van (mivel ma már nem sűrűn gyártanak rekesz gyűrűs objektíveket). De ott van még a szenzor stabilizálás, 100% fedésű pentaprizmás kereső, időjárás álló vázszigetelés és szerintem nagy előny, hogy a Li-Ion akku mellett AA ceruzaelemek vagy akkuk is beletehetők, így ha a legrosszabbkor kifutsz a töltöttségből, akkor bárhol vásárolhatsz hozzá egy kis tartalékot (na meg a Li-ion akkuval elketyeg kb 400 expót, míg 4db AA Eneloop Ni-Mh akkuval meg dupla ennyit, még a kifejezetten csípős hideget is jobban bírja).

Egy kicsit esetlen felfogásnak tartom, hogy sokak szemében csak és kizárólag a szenzor minősége az egyetlen mérce egy váz megítélésében, holott nagyon sok más (főleg kényelmi, kezelésbeli) funkció legalább annyira fontos. Mintha vennél egy erős autót, amivel lehet vadulni lámpától lámpáig, de közben kényelmetlen, nem tudsz belepakolni a csomagterébe még két megrakott teszkós szatyrot sem és még lehetne sorolni...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.