Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14670) Stauffenberg válasza Julot (#14669) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Persze, tekintve, hogy újonnan is csak 60 ezer, így egy pár éves, de jó állapotú példányért nem igen lehet többet kérni 40 ezernél. Itt a Hardveraprón is árul valaki 1 hónapos példányt 50 ezerért, de 35 és 45 ezerért is akad, aztán ha ügyes vagy még alkudni is tudsz. Nyilván érdemes még pár helyet felkutatni, hátha van jobb ajánlat.

Egy objektívben nem sok minden tud elromlani, ha a lencsék tiszták (nem az ujjlenyomatra gondolok, hanem a tubusba bejutott szennyeződésre például), a gyűrűk simán járnak és nincs nyoma sérülésnek (leejtés, sziklának csapkodás, stb) akkor sok gond nem lehet velük. Esetleg az AF lehet elcsúszva (nem oda fókuszál ahova kell, hanem picit elé vagy mögé), de az pár ezer forintért kalibráltatható.

A D3200-ban lévő szenzort nagyon eltalálták, kategóriájában az egyik legjobb, de az nagyon jó kérdés, hogy ki tudnád-e használni azt a pluszt. Ha többet akarsz költeni, akkor már egy D5100 szerintem jobban megérné.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.