Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14058) Nussi


Nussi
csendes tag

Szervusztok!

Még kis amatőr mazsola vagyok itt, és tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Eddig egy bridge gépem volt, szerettem/szeretem a kis masinát, de kinőttem. Most szántam el magamat és a bankszámlámat arra, hogy DSLR gépre váltsák, de a választás terén bizonytalan vagyok.
Első körben négy gépet néztem: Canon EOS 1100D, Canon EOS 600D, és Nikos D3100 és a D3200-as.

Én totál nyitott vagyok a Canon kontra Nikon kérdésben, szóval nem hirdetem fennhangon azt, hogy csak a Canon, vagy csak a Nikon. Viszont az igaz, hogy a Canon gépek többsége nekem jobban kézre áll, mint a Nikon.

Voltam különböző műszaki boltokban, próbáltam az 1100D-t, de olyan szinten játékkamera érzete van, hogy az hihetetlen. Tartottam tőle, hogy a 75-300mm-s objektívet a gépváz nem fogja elbírni (bár több ismerősöm egymástól függetlenül hajtogatta, hogy elbírja :D) Megnéztem a 600D-t, ott viszont totál feleslegesnek tartom a kihajtható LCD-t, mert magamat úgysem fotózom, és nagyon kevés olyan helyzetet tudok elképzelni, ahol jól jöhet egy kihajtható LCD. Arról nem is beszélve, hogy a kihajtható részben a száloptika nagyon könnyen megpattan (úgy tudom, a Canonnak ráadásul volt is egy szériahibás sorozata), és onnantól kezdve használhatatlan az LCD.

A Nikonnal két problémám van: az egyik az, hogy annyira nem áll kézre (jó, nyilván megszokás kérdése), a másik pedig az, hogy a magyarországi Nikon szervízről nem hallottam túl sok jót.

És a piszkos anyagiak: 150.000 Ft. a lélektani határ, ami DSLR kategóriában nem túl sok, de jelen pillanatban erre futja.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.