Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
ilyen lehetőségek
Maradjunk a realitás talaján: lehetőség, egyes szám. Amúgy is alig akad a piacon világítós vezeték nélküli mechanikus billentyűzet, de az egy szem Corsairen kívül azok vagy kompatibilis kupakkészlet hiányában nem magyaríthatóak, vagy a BT része katasztrófa és vezetékesen érdemes használni, vagy eleve nincsen ISO kiosztása, nemhogy magyar.A realitáshoz még az is hozzátartozik, hogy a fenti összeállítással ~86e forint elköltése után lesz egy közepes minőségű billentyűzeted legalja minőségű kupakokkal, amit naponta kell majd tölteni, és amit hasonló építési minőséggel és jobb minőségű kupakokkal vezetékes változatban 20e környékén már meg lehet venni.
azért vicces a dolog, mert arra vették a fáradságot, hogy a legyen magyar nyelvű weboldal. de ott már nem tudsz venni magyar billentyűzetet.
Egy weboldal magyarítása viccesen olcsóbb egy billentyűzet magyarításánál. Amiből mennyiséget tudnak eladni, van a Logitechnél is magyar változat, ami rétegtermék, abból nincsen, mert nem akarnak bukni rajta egy rakás pénzt. Van egy olyan érzésem, hogy üzleti szempontokat nézve a K800 magyar változatának elkészítését is megbánták már, hiába keresik sokan az utódját.[link]
Ez részletesebben kifejtve konkrét számokkal a magyar és magyarított mechanikus billentyűzetpiac (egyik és valószínűleg) legnagyobb szereplőjétől.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Egyébként a belgák sincsenek sokkal többen és a kiosztásuk is érdekes, ott mégis van elérhető termék, de mindegy túl kell ezen lépni, ez van.
Nem a lakosságszám számít, hanem a piac mérete. A belga kiosztás amúgy nagyon közel áll a franciához, így a legtöbbször ők nem is kapnak sajátot (valami eltérés van, mert láttam már belga billentyűzetfanatikust sírni, hogy miért mindig francia kiosztás jut nekik ).az sem fontos hogy mechanikus legyen
Azért mechanikust írtam, mert ott van esély kupakcserére, bár a gyártók aktívan tesznek az ellen, hogy egyszerű legyen az élet. Nem mechanikusban általában egyedi kupakok vannak, és kész, így ha valamiből nincsen magyar változat, akkor nem is legózható össze.ROCCAT Horde Aimo
ASUS TUF Gaming K5
Körülbelül ilyen sorrendben húznám ki a listáról. A membranical/memchanical és egyéb szavakkal körülírt rettenetek a membrános és a mechanikus billentyűzet rossz tulajdonságát vegyíti, azaz membránosan rossz rajta gépelni, cserébe jó hangos is.ASUS ROG Strix flare
Ennek szimplán csak vicces az ára ahhoz képest, amit nyújt. És ha ugyanaz a magyarított kupakkészlete, mint az újabb ASUS billentyűzeteknek (ROG Strix Scope például), akkor ezt jó nagy fokú igénytelenséggel hozza.Olcsón CM CK550, drágábban Ducky One 2 (bár a magyar változata messze nem hozza kupak terén azt a szintet, mint az angol vagy német, és ami miatt ajánlott) és Varmilo VA109M (világos kupak, így a monitor fényénél is látszik a felirat), ezeken belül red, silent red vagy brown kapcsoló.
De mindegyik hangosabb lesz, mint a K800. Függ a kezedtől is, hogy mennyire, de biztosan hangosabb lesz.
Esetleg még Cougar Vantar vagy 200K, bár ezek minőségével többeknek akadt problémája, érzésben és hangban ez áll a mostani billentyűzetedhez a legközelebb.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Elvileg jobban csendesít, mint az olcsó o-ring, viszont elég drága+kompletten blokkolja a háttérvilágítást.
Mivel a Gateron Brown amúgy is egy puha, nem nyikorgó rugós, finoman járó kapcsoló, nem hinném, hogy olyan durva hangja lenne, amit ne lehetne önmagában elviselni.
Ha mégse, akkor egy próba az o-ringgel.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
hol lehet beszerezni a magyar készletet ?
Candykeys, de már out of stock. Sokáig két darab volt nekik raktáron, aztán amikor lement egyre, akkor más dolgokkal együtt rendelve bedobtam azt a kosárba. Az jó kérdés, hogy ismét rendelnek-e belőle, mert azért nem a sűrűn fogyó cucc lehet arrafelé, írj nekik, hátha.Vagy kérdezd meg a Pixelt, hogy tudnak-e neked hozni csak kupakkészletet. A cikkszám valószínűleg 109K-110K1-2-Bh.
van valami érdemi különbség a kprepublic-oshoz képest ?
Azt a KPrepublic készletet még csak képen láttam, élőben nem. A feliratozáshoz használt dyesub minősége azok alapján hasonlóan kiváló, a KPrepublic több layoutot támogat (ez nálam nem volt szempont, szabványos alsó soros 100%-os billentyűzetre kerül fel majd időnként), de még az sem eleget, a Varmilónál a színes módosítók dobhatják fel a fehér-szürke-fekete egyszínűséget. Még annyi, hogy a három "lock" kupakon ott van a LED-nek a kivágás, ha ez zavarna.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Mennyivel lett halkabb a billzet a vastagabb kupaktól?
Mondjuk floating dizájn esetén a Cherry profil nem szerencsés, mert a kupakok közötti fényszennyezés meg nő az 1mm-mel rövidebb szoknya miatt, nem takar oldalra annyira, mit az OEM.
Még mindig hülyét kapok a KPR szetten lévő Arial Rounded betűtípustól, egyszerűen túl vastagok a betűk, meg mintha túl lenne sütve a dyesubjuk.
V CMYK-n legalább Helvetica van, de azok meg a feliratok elhelyezésével állnak hadilábon[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Mire leírtam a lenti listát és azt, hogy nem létezik, beugrott a Logitech G Pro X, amiből van többféle ISO változat is, és nem törlöm a többit, ha már egyszer megírtam. Ennek a billentyűzetnek az idióta alsó soros kiosztás a hátránya, nem tudok ezzel kompatibilis kupakkészletet, az 5.75u Space nem létező dolog a piacon.
ISO + TKL + hotswap
Glorious GMMK: floating design, de legalább olcsó
CU80: ez egy minőségi szinttel feljebb van, azonban ez is floating design és group buy körökben érhető el pár hónap várakozássalTKL + hotswap + high profile
Drop CTRL High-Profile: azonban ANSI, integrated plate, és plate mounted stabilizátorokat használISO + hotswap + high profile
CU65: 65%-os és integrated plate és group buy körökben érhető el pár hónap várakozással
Mark 65: ISO-t és ANSI-t is támogat, azonban 65%-os, a 22 mm-es eleje az átlagnál magasabb és group buy
Bella: 75%-os, a legdrágább opció a eddig és group buy (csak a nem hotswap opció vásárolható meg azonnal)ISO-t támogató nem hotswap TKL-ből pedig, amit Mill Max socketekkel hotswapra tudsz alakítani, ez tűnik a legolcsóbbnak, de group buy és ki tudja, hogy mikor indul, ahogyan az is, hogy a kicsit olcsóbb KBD8X MKII mikor lesz elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha a simaság fontos számodra, akkor bőven, ha csak a hang, akkor nem.
A Silent Alpaca csak egy átszínezett Durock Silent Linear, szóval az is mehet helyette, ahogyan a többi átszínezés is, mint Ghost switch vagy Seriko (bár most egyiknek sincsen jó ára vagy szimplán elérhetetlen, a két utóbbi GB-ban volt jó áron 50-55 centért).
A switch film Durocknál kötelező, Cherrynél felesleges.
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy a kapcsoló nem minden, egy halkított kapcsoló is tud hangos lenni nem jó körítés mellett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
vagy ez miben nyilvánul meg?
Ha nyomod le a billentyűt, akkor nem simán csúszik lefelé, hanem reszelősen-súrlódva teszi ezt. Az előbbiről híres a JWK/Durock, az utóbbiról hírhedt a Cherry (és bejáratás előtt a Cream), kenéssel javítható, de nem lehet eltüntetni teljesen.De ha te ezt nem érzed, akkor egyértelműen Cherry, mert olcsóbb és kissé mélyebb tónusú eleve a hangja (ezen a téren pedig a Durock szorul segítségre, a 205g0 és a switch film mélyíti a hangszínét).
Hogyhogy KBD75 ház, de nem KBD75 nyák? Nem ismerem az YMD75-öt, csak kérdezem, KBD75 volt már a kezemben egy összeszerelés erejéig.
Ha a halkság a lényeg, akkor a réz plate helyett alumíniumot választanék, mert ha az előbbi peng (és képes rá), akkor az a fület jobban bántó magas frekvenciás hangon teszi. Vagy ha a puhább gépelési élményt kedveled, akkor PC plate (bár PC-t és más műanyagot még csak top mount és gasket mount esetében próbáltam, tray mountnál nem tudom, hogyan működik, hiszen ott a plate csak merevít, és a PCB-nél fogva van rögzítve a belső).
Erre a szivacsra gondoltál a PCB és plate közé, vagy egy másikra a ház és a PCB közé?
-
dqdb
nagyúr
iso + hotswap és 45$ ezért választottam
Látom, végre egyre több tervezőnek esik le, hogy elfér egy nyákon egyszerre az ANSI és ISO kiosztás is Kailh hotswap socketekkel. Az kicsit mókás, hogy a képen az ISU Enterhez tartozó socket hiányzik, csak a jelölése van ott a nyákon. A műanyag plate-re tett javaslatomat felejtsd el ezzel a nyákkal, a Kailh hotswap megoldása olyan szinten merevíti önmagában a nyákot, hogy egy műanyag plate előnye flexibilitásban nem jönne ki, legfeljebb a fémes hang teljes hiánya lenne pozitív (FR4 plate lenne a legjobb, de az még nem terjedt el az kínai DIY vonalon, pedig az egyik legolcsóbb megoldás és közben nagyon jó).nyunyu: Jéé, értelmes hotswap elektronika, amibe belemennek a PCB mounted kapcsolók, és nem kell amputálni a plusz lábaikat???
A GMMK-n és Dropon kívül a hotswap billentyűzetek és nyákok készítői szoktak gondolkodni Sőt némelyek még tovább mennek, és PCB mounted stabilizátorokat tesznek fel, hogy a felhasználó lehetőségeit ne korlátozza be ezen a téren sem úgy, hogy ez neki nagyon költséggel sem jártAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Meglehetősen rossz ötlet lenne. A szükséges, tizedmilliméteresnél kisebb pontossághoz képest csak vastag réteget tudnál ezzel létrehozni, azzal pedig hazavágnád az egészet, ha csak úgy simán felviszed.
Egy kapcsoló nem csak annyi helyet foglal el, amekkora számára a lyuk a plate-en, hanem kicsit nagyobbat, így végig kellene maszkolni minden kivágást fél milliméteres szélességben, hogy oda ne kerüljön anyag. Ha pedig azt gondolod, hogy nem kell a maszkolás, a gumit úgyis össze tudod nyomni, amikor a kapcsolót beteszed a plate-be, akkor sok szerencsét, egyes plate-ek annyira szűkek tudnak lenni (a kapcsolók pedig néha kicsit testesebbek), hogy sokszor kihívás tud lenni bepattintani a kapcsolókat (pár hónapja két flex cuttal ellátott CF plate-be tettem BOX kapcsolókat, még másnap is fájt a hüvelykujjam).
Ha fémet akarsz és merevebbet, és nem baj, ha a plate hajlamosabb magas hangszínű pengésre, akkor réz. Ha fémet akarsz és kevésbé merevet, akkor alumínium. Ha fémet akarsz és kellemetlenül merevet, akkor acél. Ha rézhez hasonlót szeretnél fémes hang nélkül, akkor nem kikönnyített CF. Ha alumíniumhoz hasonlót szeretnél fémes hang nélkül, akkor FR4. Ha műanyagot szeretnél és flexibiliset, akkor PC vagy kikönnyített CF. Az esetedben a tray mount rögzítési pontjai miatt a flexibilis plate annyira nem nyerő, a plate jobb alsó sarka így is sokkal többet fog mozogni az univerzális jellege miatt, azaz az alsó sorban és főleg annak a jobb oldalán a sok támogatott kiosztás miatt alig van anyag.
-
moma
őstag
nekem személy szerint most még van annyi igényem extra, hogy legyen kicsi is, szóval numpad nélkül de asus nem tűnik rossznak, lehet akkor inkább ez inkább mint az általam linkelt rapoo.
amúgy kinéztem magamnak a keychron k3-at. ha elfogadhatók lesznek a reviewk, akkor amikor kijön az iso-s rendelek egyet. elvileg ez 2021 eleje. ami persze akármit is jelenthet így covid alatt. de addig is lehet veszek egy másik mechanikus nem low profilet kipróbálni az milyen.csak ott is nehéz ügy az egész, iso-s brown cherryst szeretnék legjobban és 65%, de ez nehéz ügy. szóval asszem beérem egy gateron brownnal. amúgy döbbenet mennyit kell tudni, ha az ember akar rendelni egy billentyűzetet. amikor utoljára anyámnak laptopot vettem nem kellett ennyit olvasnom utána
we all deserve a bit of luck.
-
dqdb
nagyúr
évek óta thinkpad-et használok, azokon egész jó és tartós volt a billentyűzet
tartós: a negyedik(?) billentyűzet van a körülbelül 5 éves T430-on úgy, hogy az utolsó 2-2,5 évben csak 2-3 havonta használtam a saját billentyűzetéről, és ezen is elég a jobb Ctrl-t rossz szögben ütni, hogy lerepüljön a kupak. Olyan fél év kellett ahhoz, hogy egy két kupakon megadják magukat a pöckök, pedig nem vagyok nehéz kezű gépelő és mechanikuson megy a touch typing szinte nulla bottom out mellett még lineáris kapcsolókon is.egész jó: valaha annak éreztem, a legtöbb laptopbillentyűzethez képest az is volt, azonban most már csak egy nagyon kényelmetlen, gépelésre kevésbé alkalmas zörgős-csattogós vacaknak tűnik, amikor rá vagyok kényszerülve a használatára (bár ez teljesen szubjektív)
A jó nagy touchpad ellenben nagyon hasznos dolog egy laptopon, csak találnám meg végre azt a külső touchpadet, amit pár éve vettem, és menne is a kettévágott csuklótámasz közepére. Így ha csak minimális egérmozgásra van szükség, mert billentyűzetről nem megy valami vagy kényelmetlenebb elérni, akkor azt a hüvelykujjal el lehet intézni a kéztartás váltása nélkül, nem kell kinyúlni az egérért és közben elengedve a gépelési pozíciót. Most ezt billentyűzetről egéremulációval végzem, de az nem eléggé finom és gyors.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Corsair, de végül más megoldás lett a limitált budget miatt.
Szerk: A G.Skill pl. általam került be az ajánlott listába, így visszakanyarodva az előző hsz-emhez, hogy segítettem én anno, amikor volt időm és jártam erre.
Amúgy ez a techsznobizmus egy általános jelenség a Prohardver fórumon. Főleg rétegtermékeknél jellemző.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
dqdb
nagyúr
A neoprén is tud nyúlni, de egyáltalán nem nehéz vele dolgozni és szagtalan.
Felhasználó kérésére módosítva
[ Módosította: philoxenia ]
-
Sirandrish
legenda
Hát ha nem lesz más megnézem. Csak egy takarítást szeretnék eszközölni, ahhoz szerintem elég lenne a műanyag, de ha azt nem találok, akkor hajtgatok egy ilyet
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes választ.
Hogyha meg megengedsz nekem par kerdest:
1. A magassággal való problémát en is olvastam, de kérdezem az úgynevezett 'touch typinggal' is problémát okoz?
2. A keycapekkel kapcsolatban, redditen en rengeteg Keychron modot láttam, szebbnél szebbet, de több ora keresés utan se találtam értelmeset. Ti ezeket honnan szerzitek be? eBayen es társain, olyan gusztustalansagok vannak több tíz ezer forintért, de értelmes (nekem) nulla.
3. A BT-rol meg annyit, hogy a váltások ide-oda OS-ek között gyors, reszponziv? Az a legnagyobb bajom egymás mellett van egy Windows, egy Linux es végül egy macOS gép es váltogatni kell oda-vissza, a kábel ide oda dugdosasa szerintem megoritene.
4. Hotswap: YouTube-n lattem ezt a videót. Agyon modolt Anne Pro 2, ha valami ilyet ki tudnek hozni a Keychronebol nekem az alom lenne. Az en fulemnek rendkívül jól hangzik, bar nem tudom mennyi szerkesztés van mögötte. -
kotibor
tag
Akkor érdemes egy kategóriával feljebb menni?
Ti mit tudtok ajánlani akkor, ami
- mechanikus de csöndes
- magyar kiosztás
- világítós (nem RGB a lényeg, hanem hogy látható legyen a sötétben is)
- vezetékes
- multimédiás
- teljes kiosztású
KÖszönöm,2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
Ganz-[HUN]
addikt
Megépítem a srácnak. Nincs ezzel baj.
Ja, és drótnélküli kizárva. így is nagyon sok a 2.4GHz-es interferencia náluk, és 2db bt eszköz kapásból egy gépen.
Esetleg vegyes drótos-drótnélküli. De az USB "protokol" kötelező.[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
nyunyu
félisten
Ja, a Speed kapcsolókat kihagytam, mert azok számomra túl rövid úton kapcsolnak, túl könnyű őket véletlenül aktiválni, és a gépelés rajtuk nem optimális.
Mondjuk ott csak a MX Silver létezik a készen kapható billzetekben, és arra sem túl sok épül (Corsair Strafe/K70, Ducky, V?, Fnatic)
Kailh Speed kapcsolói csak a DIY fronton jöhetnek szóba.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest