Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék összerakni még egy gépet, ami internetezésre és filmnézésre lenne használva. Alkalomadtán játékra is lenne használva (nem gamer gép lenne).
120-130K-ból.Olcsó, de jó billentyűzetet szeretnék.
Már ki is néztem egyet : Logitech Deluxe 250 USB Magyar Fekete
[link]Vélemény?
-
fagylalt
senior tag
válasz WolfheartGR #6156 üzenetére
Az nagyszerű!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Gamer billentyűzetet szeretnék venni.
Két márkába gondolkodom:
- Razer
- RoccatRazer: a kinézett típus a Black Window Ultimate Stealth Edition, ami ugye 30k (nem kevés
Csak a Razer-be az nem tetszik, hogy furcsa alakúak a billentyű betűjei.Roccat: a nem régiben kiadott Isku-t néztem, ki. Elvárásaimnak tökéletesen megfelelnének. Ára jóval kedvezőbb a BWUSE-nél (20k)
Igazából a szívem is e billentyűzet felé húz, csak nem tudom, hogy helyesen döntök-e.Melyiket válasszam?
Esetleg tudtok más billentyűzetet ajánlani (lehetőleg e 2 márka közül)?
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
fagylalt
senior tag
Erre valaki?
-
fagylalt
senior tag
Utána is nézek a Logitechnek a G szériája és a Steelseries után.
Szerk.:
Akkor már inkább Razer Black Window Ultimate,
csak a razerban a betűknek a "formája" nem tetszik (az, hogy angol az kisebb probléma).Tudsz ajánlani más gamer billentyűzeteket más márkában?
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Mivel a normális mechák 30.000Ft-tól indulnak és ha már egyszer kidobok rá ennyi pénzt, akkor nem szeretnék félrenyúlni, viszont a pénztárcám vastagsága se véges, így olyan 50eFt környékén keresek igényeimnek megfelelőt.2.Használt szóba jöhet-e?
Nem, kizárólag újban gondolkozok.3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Játékra, gépelésre és munkára (vegyes használat - 50/50%) - Cherry MX Brown kapcsolóra gondoltam (bár még sose próbáltam mechanikus billentyűzetet), az ideális aranyközépútnak tűnik.4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus.5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Teljes méretűt szeretnék (kell numpad is), legyen rajta normális világítás (oldalról, meredekebb szögből is jól lehessen látni a billentyűket), csuklótámasz jó lenne, ne legyen wireless (pl. a wireless egerek nagy része trágya - ebből indultam ki), ha lehetséges ne fényes felülete legyen, hanem valami olyan, ami nem ujjlenyomat mágnes. Dedikált médiagomboknak hasznát venném, extra makrózható gombok nem kellenek, nem használnám ki. Mindezeken felül, ne legyen csicsás, minőségi benyomást keltsen.6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Nem.És igen, megnéztem az ajánlót. Van már elképzelésem, de kíváncsi lennék a véleményetekre, hátha több közül is válogathatnék.
Szerk.: Jelenleg egy Roccat Isku billentyűzetet püfölök, amiben elég nagyot csalódtam.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz Entaro #31909 üzenetére
Az Isku még csak sima membrános billentyűzet. Ami miatt csalódásnak nevezném, az a gyatra háttérvilágítás és a (összeszerelési és anyag)minősége. Ha csak nem pontosan felülről nézel a billentyűk felé, akkor nem lehet pontosan jól látni őket, azaz semmit se ér. Továbbá, nem csak a fényes felületein, de a billentyűkön is gyorsan gyűjti a koszt és az ujjlenyomatot, pedig nem ülök a gép elé piszkos vagy zsíros kézzel. Nézegettem kíváncsiságból az újabb Roccat-eket. Úgy látom ezeken a gyengeségeket már javították.
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Akinek van otthon az alábbi billentyűzetek közül valamelyik, vagy esetleg próbált már közülük, az tudna írni róla 1-2 gondolatot? Nem tudok dönteni közöttük.
- Corsair K70 LUX RGB
- Das Keyboard 4 Professional
- DuckyChannel Ducky Shine 5
- Roccat Ryos MK Pro[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Új billentyűzetet szeretnék vásárolni és segítséget szeretnék kérni ehhez tőletek.
1. Mekkora összeget szánsz rá?
Elsősorban 60-80k körüli összegre gondoltam, de ez rugalmas.
2. Használt szóba jöhet?
Kizárólagosan csak új.
3. Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Long story short: Roccat Isku (membrános) típust használtam, szerencsére elhalálozott (ki nem álltam). Jelenleg ideiglenes budget billentyűzetem van.
4. Mire használnád a billentyűzetet?
Vegyes felhasználás: office + játék egyaránt.
5. Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus, Cherry MX switchekkel. Tapasztalatom nincs velük, de valószínűleg a Brown / Red / Silent Red lenne számomra megfelelő választás.
6. Van konkrét modell ami tetszik?
CORSAIR K95 RGB PLATINUM
CORSAIR K100 RGB
7. Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO > ANSI mindegy. Magyar kiosztás nem lényeg.
8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Full-size, talán TKL.
9. Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Jó minőségű capek, illetve médiagombok jó, ha vannak. Ha van rajta világítás, akkor lehetőleg olyan legyen, amit "szögből" is lehet látni (az Isku-nál csak akkor voltak jól olvashatóak a gombok, ha merőlegesen néztem rá). Fekete/szürke szín, nem lakkozott (fényes) felületekkel.
Az ajánlásokat előre is köszönöm! -
fagylalt
senior tag
válasz Mr.Csizmás #60970 üzenetére
Rövid utánajárás után inkább kihúztam az említett két Corsairt és helyette inkább egy minőségibb Varmilo-ban (Varmilo VA109M) vagy Ducky-ban (Ducky Shine 7) gondolkodnék. Mivel Varmilo-t szinte nem kapni, ezért csak a Ducky marad. Erről mi a véleményetek?
Esetleg más alternatíva, ami jobb választás lehet?
-
fagylalt
senior tag
Rákérdeztem, sajnos nem fog érkezni a közeljövőben.
Varmilo-hoz Cherry MX Brown és Silent Black közül melyik a sweetspot? Silent Red (45cN) lenne a kiszemelt, de ennél nem opció. Logikus lenne az allrounder Brown, viszont a csendesség elég szimpatikus tulajdonság számomra. A Silent Black kapcsolónál félek attól, hogy már-már nehéz és nem fog annyira bejönni, bár papírforma szerint nincs nagy diffi nehézségben (55cN vs 60cN). Ha ez nem megy túlságosan a kényelem rovására, akkor bevállalhatónak tartom. Tudtátok rövid beszámolót írni, hogy gyakorlatban milyenek ezek?
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Igaz, erre nem is gondoltam. Köszi! A silent black-et inkább le is húzom (nem merem bevállalni), így marad a brown. A kérdés már csak az, hogy vajon az összes brown kapcsolós Varmilot érinti a pengési probléma? Rákeresve itt fórumban páran tapasztalták már kifejezetten ezzel a kapcsolóval.
Nagyon úgy néz ki, hogy ebből Ducky lesz, US kiosztással, mert ez tűnik - számomra - a legkevesebb kompromisszumnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest