Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52281) Jorus válasza dqdb (#52129) üzenetére


Jorus
nagyúr

És Dr. Akula köszönöm szépen a válaszokat, végül vettem egy Varmilo VA109M-et és egy Roccat Vulcan 120 AIMO-t is. Öcsémnek is cserés a billentyűzete, használom egy ideig mindkettőt, amelyik kevésbé jön be, azt megkapja ő. :)

A Varmilo nagyon kényelmes és egyből kézreáll minden tekintetben, csak a szoba / asztal egyéb berendezési tárgyaihoz nem passzol stílusban, de ezzel meg lehet próbálni együtt élni. :) Gépelésre, játékra tökéletes egyaránt, a háttérvilágítás lehetne kicsit markánsabb, bár nem nagyon nézek le a billre általában. Érzésre nagyon jó használni, a billentyűk útja, ereje nagyon otthonos a Razer után. Az alkalmazásokhoz rendelhető funkciók és a makrók hiányoznak leginkább, erre még nem tudom, mit találok ki, vagy lehet megszokom, hogy nincs. :) Egyébként általános minőségérzetre, tömegre, felépítésre nagyon kellemes és minőségi darab, a kapcsolók fantasztikusak valóban.

A Roccat elsőre nagyon furcsa, pici a billentyűk felülete, illetve elég távol is esnek egymástól, így néha még el-elütök néhány karaktert, illetve az is szokatlan, hogy maga a billentyűzet teste nagyon alacsony, de a billentyűk nagyon magasan kiállnak az aljzatból - ez persze érthető, mivel a kapcsoló teste is kívül van. Ahhoz képest, hogy ezzel reklámozzák - mármint az alacsony építéssel - valamival még magasabban is vannak rajta a gombok összességében, mint a Razeren. A sok csili-vili fícsört kikapcsoltam, egy színben világít. Gépelési hangra teljesen halk a Razerhez képest, amit szintén szokni kell, illetve valamivel rövidebb úton jár a saját készítésű kapcsolójuk, mint a megszokott Cherry, de néhány óra alatt meg lehet szokni. Szép a csiszolt alufelület, stabil, nehéz az egész kialakítása, a felcsatolható csuklótámasznak ellenben nem sok értelme van, mert ahhoz, hogy alátámassza a csuklóm, túl alacsony. Jók a programozható, alkalmazásokhoz rendelhető makrók.

Mindkettő esetében szokni kell az US után a UK/magyar kiosztást, egyelőre csak a hosszabb bal shift, ami érezhetően hiányzik, minden más megszokható.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.