Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52601) dqdb válasza prolad (#52599) üzenetére


dqdb
nagyúr

Review-k alapján valami olyasmi lehet, mint egereknél az MX Master sorozat: nem jó, de nincsen nála jobb a kategóriájában és az élhető szintet már megüti. Szerintem messze nem ér ennyit, de aki a látványba belezúgott, azt nehezen beszéled rá egy billentyűzetként messze jobban teljesítő eszközre. Lifestyle néven szokott futni ez a kategória, ahol életérzést és designt vásárolsz inkább, mint funkcionális használati tárgyat (szerintem egy perifériának a produktivitás kategóriában lenne a helye).

Mai ollós és membrános billentyűzeteknél nem létezik olyan, hogy hosszú táv. Prémium vonalnál lehet, hogy odatette magát a Logitech, és nem spórolt az anyagminőségen, de garantálni nem lehet semmit sem.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52602) Domonkos válasza dqdb (#52601) üzenetére


Domonkos
Ármester

>szerintem egy perifériának a produktivitás kategóriában lenne a helye
Kar hogy layout szempontjabol megragadt az egesz szegmens 1977-ben.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#52603) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello,

Vezeték nélküli billentyűzet érdekelne,
Numlock nélkül ha volna olyan, de ha nincs hát...
Nem mechanikus, nem játékra
Beépített akksival /ha lehetne/, hosszú használati idővel.
Világítás kellene, de ki be kapcsolható, mert csak ritkán kell
Caps, num visszajelző legyen.
Média billentyűkkel
Nem szeretem a nehezen lenyomható billentyűt
Viszont az a lepke rá száll kinai íze se jó.
Bocsi nem értek hozzá.
Árat nem irok, mert nem hiszem hogy sok ilyen lenne, tehát annyiba kerül.

(#52604) prolad válasza Domonkos (#52600) üzenetére


prolad
őstag

Kb. így vagyok vele én is, de mit lehet tenni. Annyiból biztos jó, hogy egyszerre 2 géppel dolgozik, ott a flow sokat segít. 30 ezret emiatt megér-e, afelől már vannak kétségeim. Most 2 alap membrános bill.-t használ, az egyik Dell, a másik talán Genius, azok után biztosan elégedett lesz vele. Csakhát akkor is 30 ezer. Mondom ezt én egy majdnem 200 dolláros billentyűzettel, amivel még ö betűt sem lehet írni, mert elfelejtettem rámappelni :D

(#52605) Domonkos válasza prolad (#52604) üzenetére


Domonkos
Ármester

tesoro xs + kvm switch - es most felejtsuk el, hogy en valaha valakinek is ilyet ajanltam. :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#52606) prolad válasza dqdb (#52601) üzenetére


prolad
őstag

Master egerem van, arra azt mondom, megérte azt a 23 ezret újként. A Keysnél nem érzem ezt. Mindegy, neki kell kitalálni mit akar. Legalább nem egy Craftról kell lebeszélnem, ha már Logitech.
Ollósok sem tartós megoldások? Azt hittem, azok jól bírják.

Domonkos
:R

[ Szerkesztve ]

(#52607) Ringman


Ringman
nagyúr

megrendeltem végre az idobo75-öt (84$-6$ kupon, már csak kapcsolót és kupakot kell szereznem.
mióta van 300 felett az usd? o.O

Kailh Burgundyval van valakinek tapasztalata?

(#52608) dqdb válasza prolad (#52604) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Flow helyett/mellett vannak eszközfüggetlen szoftveres megoldások, mint a Mouse Without Borders vagy a Synergy.

Én "KM" switchet használok két géppel. Így a Flow gombnyomás nélküli azonnaliságát és a megosztott vágólapot bukom, cserébe érvényesül a szigorú munkagép-otthoni gép szétválasztás (egy másik egér-billentyűzet rá van kötve az otthoni gépre, ha olyan típusú multitasking kellene, de ezeket oda kell emelni magam elé).

Master egerem van, arra azt mondom, megérte azt a 23 ezret újként.
Nekem is, bőven megérte a 15e-t, de nem jó egér. A formáját imádom, a fokozatmentes görgő nélkül élni nem tudok, az oldalsó görgő szintén jó. De ennyi a jó része a dolgoknak, a gombok és úgy az egész pontossága egy gamer egérhez képest katasztrofálisak, a nagy bálna testhez bálna tömeg is kapcsolódik, az akkuidő szánalmas. Mégis ezt használom a görgő miatt, amitől próbáltam, de nem tudok elszakadni, és az egérként két nagyságrenddel jobb Rival 700 a backup. Csinálja meg a Logitech ezt a formát vezetékes kivitelben (vagy Lightspeed technológiával) jó gombokkal és jó szenzorral legfeljebb 100 grammból, és nem fog érdekelni, mennyibe kerül. Minden adott hozzá náluk, csak elhatározás kellene (és inkább ebbe öljenek időt, mit a billentyűzeteikbe :DDD)

Ringman: sajnos eléggé régóta.

Kailh Burgundyval van valakinek tapasztalata?
Nincsen és a nevével sem találkoztam még, a hype teljesen elkerüli, ahogyan a többi Kailh Pro kapcsolókat a BOX kapcsolókkal szemben. Lineárisban most a Gateron Ink a "menő" a NovelKeys Cream mellett, a Tealios pedig az örök agyonhype-olt kapcsoló (és a még GB szinten sem piacra dobott Marshmallow felkészül).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52609) prolad válasza dqdb (#52608) üzenetére


prolad
őstag

Ez a switch jó dolog, továbbítom is kollégának. Annyi nehézség, hogy bár egxmás mellet van a gép, de nem egy hálózaton vannak (egyik a saját céges hálón a másik a külső cégén), lehet a flow is bukna emiatt, ennek nem néztem még utána.

Masternél a pozitívumokkal egyetértek, nálam a méret is pozitívum, a tömeg határeset. Akksija meg jól bírja, ha nem is tudja a 70 napos gyári értéket (2S), de a havi 1 vagy ritkább töltés szerintem korrekt. Volt első gen Master is, az is hasonlóan bírta. Egy jobb szenzort valóban kaphatna. Bár egyre inkább azt érzem, kell egy g900/903 meg egy powerplay egérpad de egyelőre tartom magam :D

(#52610) Ringman válasza dqdb (#52608) üzenetére


Ringman
nagyúr

lehet berendelek párat, meg mellé egy garnitúra gateron (silent) redet
jól gondolom, hogy alapvetően numpadhoz/macropadhoz jobb a keményebb kapcsoló, mivel azon "nem gépel az ember, hanem nyomkodja"?

a burgundy már lassan 2 éves konstrukció, csak nem tudom, hogy repeszt-e

szerk:
huhh, jó sok kapcsolótípus lett, mióta nem követem a témát.
az everglide az miféle kapcsoló?

[ Szerkesztve ]

(#52611) dqdb válasza Ringman (#52610) üzenetére


dqdb
nagyúr

a burgundy már lassan 2 éves konstrukció, csak nem tudom, hogy repeszt-e
Igen, nem mai darab, de az egész Pro sorozatot elkerülte a hype. A Box sorozat repesztett a retooling előtt, annál más az egész stem kialakítása a külső kerettel.

jól gondolom, hogy alapvetően numpadhoz/macropadhoz jobb a keményebb kapcsoló, mivel azon "nem gépel az ember, hanem nyomkodja"?
Lehet ebben valami. Én azt tudom mondani, hogy a gépelésre nagyon kényelmes sculpted MT3 profil a numpadon nagyon nem működik, egyszerűen kényelmetlen, és ez amiatt van, hogy másképpen mozognak az ujjaim a billentyűk között (nem az ortolinearitás miatt, hanem a 2,5 ujjas bevitel okozza, ahol más szögekben siklik az ujj a kupakok tetején). Szóval a logika mentén azt mondanám, hogy egyetértek veled, mert másképpen használod azt a blokkot.

az everglide az miféle kapcsoló?
Zöldet tudok mutatni belőle, kézben jónak tűnik, billentyűzetben még nem járt.

prolad: Volt első gen Master is, az is hasonlóan bírta.
Nekem az van, és nagyon az ellenkezőjét tapasztalom az első napjától kezdve, egy ideje úgy használom, hogy egy 50 cm hosszú, rendkívül könnyű, vékony és rugalmas USB kábellel fixen egy töltőbe van dugva, így végre nem merül le állandóan :)

Megjött a DSA Granite kupakkészlet, egy gyors pillantás alapján eléggé jól néz ki (csak a legfelső tálcára néztem rá). Egyúttal gratulálni szeretnék annak a zseninek a KBDfansnél, aki a csomag tartalmaként keyboard szót írt a címkére. Szerencsére nem akadt fenn :)

[link]
ISO 60%-os PCB, korlátozott GB volt rá, talán valamelyik EU-s bolt felkarolja majd (mire leírtam, közben kiderült, hogy nagy esély van rá, ha beválik az első sorozat és dedikált ISO plate is akad majd hozzá). Ez annyira ISO, hogy ANSI támogatás nincsen benne, szóval kevésbé hasonlít ementáli sajtra a nyák.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52612) fogtunder válasza dqdb (#52601) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nem akarok túl hosszan belemenni ebbe, de mi a baj az MX Masterrel az árán kívül? irodai munkára nagyon jó, az extra gombok, görgő kifejezetten növelik a produktivitást, nagyon kényelmes a fogása (ez nyilván szubjektív) és minden felületen jól működött eddig az irodában. kb két éve vettem 50%-on amazonról, én személy szerint nagyon elégedett vagyok vele. nyilván az akku miatt nehéz, mint a sár, ami lehet, hogy egy 3D tervezőnek már nem jó, de Excel huszároknak megfelel.

szerk: közben látom, már ki lett fejtve. nálam sincs gond az akkuidővel, kb kéthetente szoktam tölteni, leginkább táskában, power bankről.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#52613) nyunyu válasza fogtunder (#52612) üzenetére


nyunyu
félisten

Nekem nem tetszik az MX Master egész bal oldala.
Oldalsó görgőt pont a Mouse4 ideális helyére tették, így az M4/M5 rettenetesen össze van hátul zsúfolva, nagyon kényelmetlen böngészés közben állandóan hátrahajtogatni a hüvelykujjamat.

Másik bajom vele a kellemetlenül kattanó kínai Omron kapcsoló. (Első Masteremben kicseréltem japán Omronra, de abban sikerült eltörnöm az egér belső szalagkábel csatiját :W (MX Revoban kihúzható pöcökkel záródó csati volt, nem hajtogatós.))

Gyári talpa sem csúszik eléggé, mostani, molesztálatlan egeremről kezd a bal szárny alatti leválni, állandóan beakad az egér alá az éle.

Bal szárny alatti gesture gomb nem tudom mire való, mert az meg kényelmetlenül távol van a hüvelykujjamnak.

Mivel meló+itthon között cipelem ide-oda, vettem hozzá egy 4$-os tokot

Így, napi 12+ órákat használva másfél-két hetet bír.

Mellé adott bloatwaret szerencsére nem kell használni, egér firmware magától kikapcsolja a görgő racsnit, ha gyorsan tekerem. (MX Revoból nagyon hiányzott ez, muszáj volt felrakni a SetPointot a SpeedShifthez!)

Fun fact: kőszínű mekkmesterhez fekete USB kábelt adtak, fekete telefonomhoz viszont fehéret.
Így inkább a telefonom kábelével szoktam tölteni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#52614) dqdb válasza Ringman (#52610) üzenetére


dqdb
nagyúr

Jut eszembe: még a Gateron Yellow közkedvelt lineáris manapság az 50 grammos érzékelési pontjával, és ez ráadásul olcsó is.

nyunyu: így az M4/M5 rettenetesen össze van hátul zsúfolva, nagyon kényelmetlen böngészés közben állandóan hátrahajtogatni a hüvelykujjamat
Szerintem nem kell mozgatni, simán a hüvelykujjam oldalával le tudom nyomni a két gomb bármelyikét anélkül, hogy megmozdítanám az ujjam. Bár hozzá kell tenni, hogy én vagyok az a hülye, aki tenyér élével nyomja le a bal Ctrl-t, szóval lehet, hogy másnak nem menne így :D

Mellé adott bloatwaret szerencsére nem kell használni
Fel sem tettem. Windows Update telepítés után próbálkozik, hogy kell-e, de egy nem válasszal örökre lebeszélhető.

egér firmware magától kikapcsolja a görgő racsnit, ha gyorsan tekerem
Én állandóan szabadon futó üzemmódban használom a görgőt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52615) Ringman válasza dqdb (#52614) üzenetére


Ringman
nagyúr

nekem a 45g-s súly is nagyobb lenne a szokásosnál. :)
silent redet lehet kipróbálom, mert valahogy apámat is rá kellene szoktatni a mecha billentyűzetre.

btw a gateron blue-s numpadommal nincs bajom, az 50g-s wooting one meg nehéznek tűnt.

(#52616) lanszelot válasza lanszelot (#52603) üzenetére


lanszelot
addikt

Erre tudja valaki a választ?

(#52617) nyunyu válasza lanszelot (#52616) üzenetére


nyunyu
félisten

K800-on kívül nem sok opciód van, talán annak az utódai. (K810? K830? MX Keys?)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#52618) lanszelot válasza nyunyu (#52617) üzenetére


lanszelot
addikt

810, 830 Bluetooth, tehat az nem jó.
K800 ha jól látom nem Bluetooth.
MX nagyon tetszik, csak bluetooth :(

[ Szerkesztve ]

(#52619) Mercutio_ válasza dqdb (#52595) üzenetére


Mercutio_
félisten

Köszönöm az őszinte választ:R

Ha nem zavarna a fényes felület a K360 jó lehetne? Bár úgy látom kifutóban van, és a 12k-s árat is sokallom :B úgy nézem marad az MS Comfort Curve :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#52620) lanszelot válasza nyunyu (#52617) üzenetére


lanszelot
addikt

Jó pár videót megnéztem mire kiderült hogy nem csak Bluetooth, tehat MX keys a nyerő.
Köszönöm :)

(#52621) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

alzán van pár bestbuy keyboard, ha nem kell matyar felirat.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52622) Ringman válasza dqdb (#52614) üzenetére


Ringman
nagyúr

végül gat silent redet rendeltem + 10 db pro burgundyt és megvettem a dyesub kupakszettet is.

(#52623) freelanced


freelanced
addikt

Üdv!

Ha Varmilo ( VA88M) és valamelyik Ducky között kell választani, hogy döntenétek?

Ha jól rémlik az előbbin jobb minőségű keycapek vannak igaz?

Vagy erősen modelfüggő is?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#52624) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Sziasztok,

sajnos másfél év után megadta magát Asus Cerberus típusú billentyűzetem. Csomagban vettem anno a hozzá tartozó egérrel 17k-ért, amit ma visszakaptam a MM-tól.
Az én igényeimet teljes mértékben kielégítette, így ha más nem, ugyanazt fogom megvenni, viszont érdekelne, hogy ár-érték arányban van-e ennél jobb, kicsit magasabb árfekvésben.
Tehát:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
magára a billentyűzetre 20k körül
2.Használt szóba jöhet?

nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Asus Cerberus V1 / teljesen megfelelt, csak elromlott
4.Mire használnád a billentyűzetet?

60% átlagos felhasználás, 40% játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

nincs elképzelésem, azt sem tudom az Asus milyen volt :B
6.Van konkrét modell ami tetszik?

nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

numpad igen, a többi kérdőjeles
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

a legfontosabb, hogy világítson. ezen kívül jó lenne csuklótámasz, vezetékes

Előre is köszönöm, ha a fentiek alapján valaki tud alternatívát javasolni az Asus mellé.

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#52625) nyunyu válasza freelanced (#52623) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha ragaszkodsz a magyar kiosztáshoz, akkor Varmilo, ha jó a német vagy UK is, akkor Ducky.

Duckynak a magyar verziója gyengébb, mint a többi.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#52626) 4nick8 válasza nyunyu (#52625) üzenetére


4nick8
őstag

Én tapasztalatom szterint, Shine 5, a Varmilo sokkal jobb minőség mint a Ducky.

A Shine 5-ön zizegett a space és shiftek is. A Varmilo rendesen csillapítva van.

(#52627) dqdb válasza freelanced (#52623) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ahogyan a többiek is írták:

Varmilo > Ducky német/UK/US > Ducky magyar

Ha nem kell világítás, akkor Varmilo. Ha kell, akkor inkább nem magyar Ducky.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52628) freelanced válasza dqdb (#52627) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszaitokat!

Ezek egyébként nem várhatóak akcióban mostanság? :F

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#52629) Dr. Akula válasza freelanced (#52628) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Az akciós ár azt jelenti hogy 50%-kal olcsóbb annál mintha 2x olyan drága lenne. :) Nem érdemes blek frájdéjre építeni.

(#52623) freelanced: 109-est vettem tőlük, az egész korrektül össze van rakva. Addig kibírja amíg nem sikerül szerezni valami alumíniumházast. :) Azért egy Type C-t elbírt volna, kár hogy még csak a microUSB-t ismerik.

[ Szerkesztve ]

(#52630) Dr. Akula válasza dqdb (#52627) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Ha már Ducky, akkor tudni valami hivatalosat a Freedomról? Úgy eltűnt az oldalukról mintha ott se lett volna. Valahol olvastam valami stabilitási pletykákat. BT és madzag mellett 2.4 GHz wirelesst is tudott elvileg. Legalább lett volna alternatívája a Logitechnek.

[ Szerkesztve ]

(#52631) freelanced válasza Dr. Akula (#52629) üzenetére


freelanced
addikt

Egyébként a K70-ről mi a vélemény itt? Nem fixre, de időlegesen lehet, hogy beszerzésre kerül egy aztán majd túladok rajta ha jön a Varmilo.

Dr. Akula

Szóval nálad még egy Varmilo is ideiglenes? :DDD

Ennyire nem akarok belemenni egyelőre, jelenleg egy Sidewinder X6-ot nyúzok ami már sok mindent megélt. Egyébként már sok-sok éve kiszolgál, és most is hibátlanul működik leszámítva, hogy lekopott néhol.

Ha azt nézem, hogy ez így néz ki ennyi használat után akkor vélhetően egy Varmilo sokkal de sokkal tovább kiszolgál majd remélhetőleg. :K

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#52632) Dr. Akula válasza freelanced (#52631) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Gondokodtam én is a K70 mk2-n, meg volt előtte 2 K95-öm is, de ennyi pénzért már minek szopassam magam kommersszel, ha annyiért már Varmilot is kaphatok. Én nem estem hanyatt a Corsairtől, az elején még klassz volt hogy mecha meg világít (amit billentyűzet esetbében kivételesen támogatok, csak hát ahogy itt is írták, ezek is PWM-es villogó LED-esek, szemet basztatni kiváló, úgy meg már nem annyira izgat), de aztán egyre inkább hiányzott a minőségi anyaghasználat. A Corsair nem az, ott a márkanév kerül pénzbe.

50-60k-t minek kiadni ideiglenesre, ha azzal besétálsz a boltba és veszel egy véglegest?

Csak ideiglenes, kéne egy KBDFans 8X + numpad. Vagy egy régi Massdrop CTRL. Mondjuk ez full esélytelen, de jobb híján az új ellen se tiltakoznék nagyon. Erről (vagy erről) se mondtam le végleg, bár gyorsaságban egy TKL/100% sokkal jobb. Alternatívaként a Varmilora is jó lenne egy aluház, de eddig csak TKL-ben láttam, és azt se kapni. És bár a 60%-ot még mindig nem tudom elképzelni tartós használatra, azért egy ilyet szívesen kipróbálnék.

(#52633) Domonkos válasza Dr. Akula (#52632) üzenetére


Domonkos
Ármester

Valami ortholinearishoz volt mar szerencsed? :D

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#52634) Dr. Akula válasza Domonkos (#52633) üzenetére


Dr. Akula
félisten

A numpadhez. :D

(#52635) freelanced válasza Dr. Akula (#52632) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszod.

Egyetértek, 50-60 ezret nem adnék érte, 32-ért venném.

Viszont jó alkalom lenne kipróbálni a Mechát.

Gondolom hasonló áron használtan 1-2 hónap használattal is el tudom adni.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#52636) gyulank


gyulank
addikt

Van olyan KB2782UBH-hoz hasonló külsejű, és kiosztású halk billentyűzet, aminek nem kék a világítása, és nem is fix szivárvány, világítanak rajta az ékezetes betűk, és a felkiáltójel, de a gombok közt nem világít, és világítás nélkül is olvasható a monitor fényénél, és nem sokkal több hatezernél?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#52637) Domonkos válasza gyulank (#52636) üzenetére


Domonkos
Ármester

nincs.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#52638) gyulank válasza Domonkos (#52637) üzenetére


gyulank
addikt

Miért?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#52639) dqdb válasza gyulank (#52638) üzenetére


dqdb
nagyúr

Mert nem gyártanak ilyet.

Egy monitor fényénél csak világos alapon sötét betűk esetében olvasható a felira, azonban egy sötét felirat nem lehet egyúttal olyan áttetsző, hogy azon egy LED fénye átjusson. Emellett akárhol van a kupak alatt a LED, az egész felületet nem tudja bevilágítani, így vagy a kupakok alsó fele, vagy a felső fele vagy a felső-alsó negyede kevesebb fényt fog kapni.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52640) gyulank válasza dqdb (#52639) üzenetére


gyulank
addikt

Jó, akkor induljunk ki abból, hogy én tudom olvasni az említett billentyűzetet a monitor fényénél, és annyira legyen olvasható világítás nélkül, mint ez. Szóval fekete alapon világos betűk.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#52641) Ringman válasza gyulank (#52640) üzenetére


Ringman
nagyúr

fehér alapon fekete betűk a megoldás.

(#52642) gyulank válasza Ringman (#52641) üzenetére


gyulank
addikt

Miért kell átmenni semmit beszélésre?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#52643) kovacsroli válasza kovacsroli (#52624) üzenetére


kovacsroli
senior tag

Valaki esetleg erre?
Köszi!

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#52644) G**@**B**!


G**@**B**!
tag

Sziasztok!
Magyar kiosztású ollós TKL billentyűzetet szeretnék.
Ha nincs TKL (én nem találtam) akkor teljes kiosztású melyik ajánlott?
Az mindegy hogy vezetékes vagy sem. Játék is lesz.Világítás nem fontos. Keret 6000. :R

[ Szerkesztve ]

4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?

(#52645) Domonkos válasza G**@**B**! (#52644) üzenetére


Domonkos
Ármester

Van egyaltalan 6k alatt olyan billentyuzet, amit tobbet tud 2KRO-nel?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#52646) G**@**B**! válasza Domonkos (#52645) üzenetére


G**@**B**!
tag

Nem tudom sajna. Most egy wireless Microsoft 800 van ezzel nem volt még gondom.Kikeményedtek a harangok és csere kéne, pénz meg kevés van rá. Volt mecha is, most egy ollósat szeretnék kipróbálni. Laptopon nagyon bejött.

4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?

(#52647) Dr. Akula válasza G**@**B**! (#52646) üzenetére


Dr. Akula
félisten

(#52648) kovacsroli válasza kovacsroli (#52643) üzenetére


kovacsroli
senior tag

Redragon MANYU K579RGB ajánlott?

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#52649) inferno88


inferno88
őstag

Sógor felesége szeretne ajándékot a sógornak.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
35k(azért nem baj, ha kevesebb) - ár/érték arány legyen rendben
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Szerintem valami régi, pár ezer forintos billentyűzete van, semmi extra.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
World of Tanks a fő szempont, szóval valami "gamer" cumó kell
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Majd ti megmondjátok :DDD
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar(más nem jöhet szóba)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Legyen hagyományos méret numpaddel, fn-sorral és kurzorokkal
9.Extra igények
Nem lenne baj, ha lenne billentyűzetvilágítás, de ez a funkció kikapcsolható

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#52650) gyulank válasza gyulank (#52640) üzenetére


gyulank
addikt

És a hangja mondjuk nem nagyobb, mint az említetté.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.