Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
grigo
őstag
válasz totálkezdő #95540 üzenetére
Olyan csalóka hogy az oly képek mennyivel eye candy-k. De mégis több pana van. Ilyen különbség azért nem hiszem hogy van a két márka között. Érdemben van különbség a két csóró tele között?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
aginor
veterán
válasz lugosi #95544 üzenetére
Mit értesz gyorsan mozgó alatt? Ha mondjuk egy szaladó pókot, azzal több baj is van, egyrészt nehéz a keresőben tartani, kettő nehéz rá élességet állítani, három nehéz, hogy ne mozduljon be a téma. Viszont pl próbálj meg egy gyíkot megmakrózni a 30-as makróval..
A munkatávolság növelése az ijedősebb jószágok miatt jó, ill. a háttérelmosás is javul a gyújtótávolság növekedésével és akkor még ott van a bevilágítás/kitakarás kérdése is.grigo: régebben volt igaz, hogy az Oly vázaknak szép meleg színei voltak, míg a Panának hidegebb és kicsit talán lilásabb árnyalatúak, és ezt tetézte, hogy míg az Olyhoz voltak LR profilok, addig a Pana nem vesződött ilyenekkel és emiatt macerásabb volt vele az utómunka. Mostanra ez már nem áll, mert szerintem a G80/85-nek a színei rendben vannak, sőt, nagyon szép természetes zöldet "csinál". A lencséknél viszont még most is áll, hogy az Oly üvegek melegebb színeket rajzolnak ugyanazon a vázon, míg a Panák inkább hidegebbet. Ez nem nagy baj, mert könnyen javítható és igazából a Pana verzió sem rossz szerintem.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
kretenallat
senior tag
Sziasztok! G5 höz tudnátok javasolni pótakksit, ami megbízható? Amit a gép mellé kaptam megdöglött, pedig nem volt túl sokat terhelve, még amikor elvileg frissen fel van töltve maxra, akkor sem kapcsol már be vele a gép. Valami jobb kéne, de nem ismerem az utángyártott márkákat. (Hazai beszerzési forrás lenne az igazi.) Előre is köszönöm a segítséget!
Jah, még egy kérdés, használt obikra hol érdemes vadászni?
[ Szerkesztve ]
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz aginor #95552 üzenetére
"Mit értesz gyorsan mozgó alatt? Ha mondjuk egy szaladó pókot, azzal több baj is van, egyrészt nehéz a keresőben tartani, kettő nehéz rá élességet állítani, három nehéz, hogy ne mozduljon be a téma."
Az eredeti posztra írtam válaszul, hogy gyorsan mozgónál az a gyújtótávolság szerintem nehezebben használható. Nagy, nehéz, és nagyon kicsi a képszelet, amit látsz. A személyes tapasztalatom szerint, amibe belejátszhat a személyes ügyetlenségem is (nem titkolva), a 180mm-nél bármi, ami mozog, nagyon megnehezíti a makrófotózást. Szinte azt mondom, nem is kell hogy gyorsan mozogjon. Pont gyíkot fényképeztem vele egyszer, amíg napozott használható volt.
Mivel egy 180-200mm-es makróobi - szerintem - csak állványról használható, ez nagyon behatárolja a használhatóságot. Legalábbis nekem kézből használható fotót készíteni vele nem igazán sikerült. Azt nem nevezem sikernek, ha lövök egy 50 képes sorozatot, és valamilyen kivágással, valamilyen élességi síkkal egy kép majd csak jó lesz.
"próbálj meg egy gyíkot megmakrózni a 30-as makróval"
Az ekv. 60mm, van hasonló makrós képem, igaz nem m43. Szerintem megoldható, és használható, a közhiedelemmel ellentétben. Vagy nekem szerencsém volt. Igaz ilyen obim nincs, csak egy közös fotózáson kaptam el egy fél óra erejéig.
-
Mercutio_
félisten
100mm-es (ekv. 200) natív m4/3 makróról volt szó, nem batárnagy
aps-cff-re tervezett Sigma 180/3.5-ről utóbbi 965gramm, előbbi saccra 200-250 körül lesz.Az, hogy teleobinál kisebb a dof annyira nem izgat, rekeszelni kell így is, úgy is. Viszont minden rovarnál, ami inkább repül mint levélről levélre mászik ha lehet, erősen tornázni kellett, még a 100/2.8 macroval is (Pentaxon ekv. 150mm) mert piszok jó a látásuk és kiszúrják a lassú mozgást is (kivéve méhek, azok kb. lesz@rnak, annyira buzgólkodnak)
Mobilfotózással (azon túl, hogy minél több részlet van a képen annál inkább kijönnek a szenzor/optika korlátai) az a fő bajom, hogy pont az apró részleteknél sose tudhatom az lesz-e a képen, mint ami a valóságban ott volt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Muerte68
addikt
válasz lugosi #95550 üzenetére
Én úgy tudom hogy már ők is csak mint eladott márkanév léteznek, kínai brand.
Legalábbis tv vásárláskor azt mondták hogy akármi is lehet benne, csak ráírják a nevet.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Mercutio_
félisten
A mai vázstabik mellett kisebb a difi, de régen, amikor még a gyengébb 3 tengelyest tolták az Olympus vázakba (E-M5 előtt) számított, hogy a panában van stabi.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #95559 üzenetére
IS, + a bevonatok közötti eltérések.
De Pentaxosként szerintem a "Sigma sárga" kifejezést te is ismered
-
aginor
veterán
Hogyne lenne. Az üveg összetétele, fajtája, a bevonatok és persze a szoftveres háttér is befolyásolja az elkészült kép színét.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #95561 üzenetére
Nem személyesen gondoltam, de pl. irányjelzős Pentax és egyéb márkák topicjaiban is szállóige volt a kifejezés.
-
Muerte68
addikt
válasz philoxenia #95558 üzenetére
Igen közben utána néztem, engem félre tájékoztattak ebben, mert a Sharp nem adott el nevet, csak főleg a saját piacra gyártanak.
A Sanyo,Jvc, Philips- tv az ami kínai,a Philips a teljes szórakoztató elektronika részlegét eladta,a Jvc csak a tv,a Sanyo meg Panasonic alá került és lassan kezd eltűnni.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jaanoo89
aktív tag
Van! De Olympuson belül is érzek különbségeket. A 17/1.8, 25/1.8, 60/2.8 melegebb színekkel dolgozik, nagyon szeretem, főleg ha ember is kerül a képre, ugyanakkor a 9-18 meg olyan kék égboltot rittyent oda (és egyébként hidegebb színeket mellé) hogy csak na.
Panából amiket használtam, azok hidegek voltak. (12-32 és Leica 12-60).
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Nem az volt az az ügy, amikor pár évvel a márkanév eladása után visszaakarták szerezni a márkanevet és ez volt hozzá az ürügy, hogy ne kelljen érte fizetni?
-
asdf_
veterán
válasz aginor #95567 üzenetére
Nemtom, mert vegul nem birosagi lezarasa lett a dolognak, annyi meg megvan, aztan hogy azutan hogyan folytatodott, azt nem tudom (meg olyan nagyon nem is esik az erdeklodesembe, mert se nem tv-zem, se nem lakom usakiaban, ez legyen az amcsik problemaja )
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz Mercutio_ #95557 üzenetére
Pont hogy egy első generációs e-m10-el nyomulok most sokat. Ennyim van ami mft. A többi Sony A7 de azt mostanában nem szeretem magammal vinni mert plusz egy táska. Egyelőre továbbfejlesztés még nincs, úgyhogy marad a 3 tengely és a levegő visszatartás
-
gorgo
őstag
Öööö, hogyhogy nincs a topiknak összefoglalója??? Nincs egy vállalkozó kedvű aki megírja? (oké, szép munka aláírom!)
Láma kérdéseim így fel kell tegyem. Milyen költséghatékony zoom ajánlott 12-60 és 100-300 közé Pana GH3 vázra? Az oly ekvivalenst ismertem, volt is, csak a Panáét nem, illetve annak 6 éve, hogy ismertem.
Illetve, GH3 milyen 3rd party akksit szeret?Köszönöm
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Szerintem az E-M10-ben már az E-M5 féle hatékonyabb stabi volt, az 5 helyett 3 tengely abban a megoldásban csak a videó szempontjából volt valamennyire hátrány
A régebbi Olympusok 3 tengelyes stabija egy korábbi megoldás volt, azok voltak gyengébbek, az E-M5/10 azokhoz képest már érezhető előrelépés volt.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
grigo
őstag
válasz Mercutio_ #95571 üzenetére
Akkor valamilyen módon mégis szerencsés vagyok. Szerencsére kaptam most bizonytalan ideig kölcsönbe próbálgatni egy 40-150 kitobit is. Az biztos, hogy szikrázó napsütésben nem lesz rossz kirándulósnak. Érdekes, hogy a 40-150el érezhető amikor elkezd "darálni" a stabi, érzem, hogy megfogja a képet. Viszont a 30mm 3.5 makróval semmit sem érzek. Olyan mint a sony vázstabi, tudom, hogy ott van de különösebb jelét nem adja
Ez lehet azért van, mert a 30mm 3.5-nél a makró meg a nagyítás miatt úgymond redukálódik a hatása a stabinak?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
grigo
őstag
válasz lugosi #95573 üzenetére
Igazából bármelyik budget tele. Túl sokat most nem raknék az mft-be, kicsit újra összeszokunk aztán meglátom mit hoz az élet, azt érzem, hogy kell egy mászkálós rendszer egy kis oldaltáskába. Ez vagy oly vagy pana vagy fuji lesz és cserélhető objektíves. Szerencsére van egy 1 éven aluli gyermek, egy házfelújítás és egy második autó betervezve úgy hogy elkapkodni nincs is esélyem a vételt, viszont mivel van egy e-m10-em hozzá egy pana 12-32-vel és fórumtárstól vettem hozzá egy 30mm 3.5-öt még egy telét szeretnék, nagyon max egy fényerős általános látószögű obit (mindenre is) aztán próbálom élvezni. Úgy gondolom ezek azért összehozhatók. Most már rákeresek erre a pana obira és keresek egy kicsit mélyebb elemzési lehetőséget. Amióta használom, kicsit kezd elmúlni a kisszenzorparám, de azért valamelyik este volt egy nagy dinamikatartományú naplemente+szivárvány a kert végéből, gyorsan felkaptam az olyt lőttem és hát gyorsan töröltem is hogy hát ezt nem gondoltam át Persze user error is lehetett.
-
Mercutio_
félisten
-
gorgo
őstag
A lumix 45-150-es motoros zoommal van? Még jó hogy nem nekem lesz...
GH3 akksihoz kérhetek segítséget?
Köszönöm!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
forceberg
veterán
GF7 és M10III-am van, de meglepően jók dinamikában, én már mondhatni le is tettem emiatt az FX szettet.
[link]
Magas ISO-n persze fasorban sincsenek.A 12-32 és tele helyett egy 14-140 Power OIS? Némileg drágább, de kb. akkora méretre-súlyra, mint egy 12-60.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
DarknessHope
senior tag
Sziasztok nemrég láttam egy ilyen kamerát Xiaomi Yi-M1. ez egy m43 kamera kompatibilils állítólag. van valakinek errő tapasztalata? mennyire megbízható? egy tesztet találtam csak róla... állítólag frissítések is jönnek rá.... működhet esetleg webkameraként is?
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
MrChris
nagyúr
válasz DarknessHope #95581 üzenetére
Szerintem vegyél egy rendes Olympust, vagy Panát. Ahogy láttam a használt piacon nagyon nehéz tőle megszabadulni.
-
DarknessHope
senior tag
válasz MrChris #95582 üzenetére
másod kamera szerepben lenne.... mivel elég olcsó használt piacon... ... konkrétan a cél egy távcsőre szerelve madarászathoz manuális élességálltással.. jó lenne tudni, hogy azért megbizhatóan megy e... főkamerának én sem gondolkodnék már ilyenben.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz DarknessHope #95583 üzenetére
Ezt úgy mondom neked, mint aki valamennyire otthon van a távcsövek világában: ez csalódás lesz, hacsak nem egy nagyon drága spektívről van szó.
-
Throme
veterán
válasz forceberg #95580 üzenetére
Éppen tegnap voltak t_a_m_a_s-ék nálunk és próbálgatta a pana 45-150-et. Bejött neki. Mikor vettem a gf7-et neki is megtetszett a mérete miatt, pedig neki nem ff nikonja van (d5k). Ugyan úgy a családi kiruccanásokhoz nem akart cuccolni, mint én.
Pici fotós táskában, de akár hasitasiban is elférne a cumó, és a telével együtt már 12-150 le is van fedve. -
Walaki
csendes újonc
Oly
[link] -
Walaki
csendes újonc
@hibavissza
Szerintem jelen esetben nem mérvadó a cikk helye, a mondanivaló érdekes.
De, csak most és csak neked
[link][ Szerkesztve ]
-
DarknessHope
senior tag
válasz lugosi #95584 üzenetére
nos en is eléggé es pont ezert van egy tervem... alapvetően a tavcsövek vagy inkább helyesebben spektívek relative baromi drágák ahhoz képest hogy azon az aron af el vr el sokszor jobb fényerővel vannak telék.. egy atlag jobb spektív pl 432mm f5,8 volt. bar ezt ia nomozni kell mert cseszik kiírni... ezen az áron meg kis híjan megvan a nikon 200-500 tele.. fő gépemre ez jó.. de madaraszatjor inkább a 300pf f4 lenne rajta és a nikon 200-500 meg egy nikon f okukár adapterrel a tavolba nézésre vagy egy nikon m4/3 adapterrel egy ilyen kis váz.. eredetileg evf es gép kéne es használtan a gx8 lenne a terv. csak még mindig barom ndrága.. ezért merült fel bennem ez a kis izé mert tenyleg semmiért dobjak utanam...főleg webcamként is ha menne megtartanám videós dolgokra. ... csak kevés infóm van hol tart szoftvere.. mindemellett a gx8 vagy ez amolyan Kis túra gepnek is lenne... amikor nem cipelnék nagy slr-t. szóval többszörös hasznosítás.. a legjobb az lett volna nekem ha a nikon 1 nem szűnik meg mivel 2,7 a szorzó,még kissebb.. de próbáltam és a gyári adapterel a gyari obikkal is szar az af. ennyiből akkor már ne is legyen és jó lesz fókusz nélküli adapter is.
-
Mercutio_
félisten
válasz DarknessHope #95590 üzenetére
Felejtsd el a Yi-t, vacak jpg motor, raw feldolgozás is kérdés mennyire támogatott (lencse korrekciós sémák, PS kezelés, stb.)
-
Throme
veterán
válasz jaanoo89 #95587 üzenetére
Én a többit se nagyon, hogy kihagyták.
Pl om-d em10 mk2 csatlakozók:"
HDMI™
Bekapcsolva Mikro-csatlakozó (D típusú) *Nagysebességű USB 2.0
Bekapcsolva
Kombinált videó és USB kimenet
Elérhető NTSC vagy PAL választhatóVezeték nélküli kapcsolat
Wi-Fi
"Ezek közül egyik se lenne jó?
Rob Trek-nek is van egy videója, hogy ő hogyan használja a fényképezőt a videó blogjához.
Az is a fenti váz. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz DarknessHope #95590 üzenetére
Milyen spektívvel használnád?
-
Walaki
csendes újonc
válasz hibavissza #95592 üzenetére
Béta verzió, tehát szerintem csak a szoftver megjelenésének van jelen esetben hírértéke.
A használhatóság bejelentése majd később jön. -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #95592 üzenetére
Mindenki ugyan azt a hírt kopizza.
A videóban mondanám kicsi volt a késés, G9-nél is kb ekkora. A HDMI a 7 éves LG-TVvel sokkal, de sokkal lassabb, 5-t is tudok gyorsan tapsolni mire visszalátom rajta.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz Throme #95593 üzenetére
Az Olympus a Capture programot is "pro" vázakhoz kötötte. Tehát az elég drága Pen-F-hez se jó, illetve az E-M10-ekhez sem.
Ahogy én kivettem a kommunikációjukból, náluk a PRO váz az időjárásálló, ezért kérdeztem az E-M5 III-ról, no meg azért, mert év végén lehet veszek egy olyat. -
DarknessHope
senior tag
válasz lugosi #95594 üzenetére
kedves lugosi a hsz bennirom hogy miert nem vennek spektívet.. egy lenscope adaterem van. ilyen
https://www.ebay.de/itm/Lens2scope-fur-Nikon-F-schwarz-Geradeinsicht/293258093661?hash=item44478b645d:g:S0QAAOSw9QVeXhl2ezzel spektívet csinalok egy objektívből ami a 200 500 lenne most idönkent a 300pf van rajta. de az meg kell gepre..a 200-500 nikont gondoltam még megvenni. így aznem csak spektívnek lenne jó. ha rögzíteni kell amit látok akkor meg lens2scope helyett egy m43 vaz lenne rajta.. ami amúgy videóra vagy masodgepkent is jó ha nem akarok slr-t cipelni.
-
Warton
őstag
M10 mark2-m van. Elkezdtem sűrűbben használni. És folyamatosan belefutok egy olyan problémába, hogy beállítom a fókuszpontot középre és az pár kép múlva elcsúszik jobbra, balra, ide-oda. Megszokásból úgy szoktam fényképezni, hogy befókuszálok középre és utána komponálom a képet téma, igény, elképzelés stb. szerint. Tudom, tudom, hogy így a facedetekt, meg úgy az autófokusz, de nem szeretnék átszokni másra.
Mit kéne be- vagy kikapcsolnom ahhoz hogyha én egyszer lefixálom középre azt a murva fókuszpontot akkor ne másszon el?
Bónuszkérdés: Tudom, hogy noob vagyok, de hogy lehet fotózásnál liveviewt elővarázsolni? Melyik menüpont körül lehet ez. A videónál működik.
Bocsi a hülye kérdések miatt, de alapvetően Canonhoz vagyok szokva, ott nem mászkál a fókuszpont, és a liveviewra is van dedikált gomb. Az OLy menüjében pedig el lehet veszni.
Amúgy nagyon megszerettem ezt a kis masinát.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
zsiga_667
tag
válasz Warton #95599 üzenetére
A fókuszpont azért mászik el, mert hozzáérsz az lcd-hez, és azzal arrébb állítod. Az lcd bal alsó sarkában van egy gomb, zöld keret meg kéz, azzal tudod kikapcsolni, akkor csak a négyirányú gombbal tudod állítani az aktív fókuszpontot.
A kereső jobb oldalán van egy gomb, az kapcsolja át az lcd-t 'Canon-módból'.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest