Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
Új hozzászólás Aktív témák
-
voriae
tag
válasz kretenallat #81511 üzenetére
Kéne neked valami teleobi. Az olcsó zúm sajnos elég sötét, inkább a Sigma 60/2,8-as fixét mondanám. 60 párezer újonnan, használtan meg... egy ideje nem akarja eladni senki
-
MrChris
nagyúr
válasz kretenallat #81516 üzenetére
Amiket a dupla kittel lehet megvenni, M.Zuiko 40-150, Panasonic 45-150. Előbbi ~35ezer körül fordul elő, utóbbi kb tízessel drágábban, főképp a stabija miatt. De Panából van még pár lépcső felfelé 40-157, 45-200, 100-300.
-
Muerte68
addikt
válasz kretenallat #81524 üzenetére
Az irányjelzősön van egy oly 40-150-25-ért.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
cenzor
tag
válasz kretenallat #94948 üzenetére
Szia!
Hardveraprón, vagy index fotós adok veszek aprón lehet nézni használt obikat. 30k-ért az Olympus 40-150 f/4-5.6-ot lehet kifogni (én is ennyiért vettem az enyémet). Ennyi pénzért ez nem egy rossz objektív, de a 150mm-es vége szerintem egy kicsit rövid madárfotózáshoz. Kertben, teraszon, vízparton lévő madarakról nagyon jó fotókat lehet vele készíteni, de távolabbi célpontoknál már erős crop-ra kell számítani. Ez szigorúan csak az én véleményem, lehet, hogy más szerint ez a gyútáv bőven elég madarazni.
Itt egy videó Rob Trek csatornájáról, hogy kb. mire számíthatsz. A videó 21 perc, az első ~18 percben a beállításokat mutogatja, a végén lesz a lényeg, néhány fotó, amit ezzel az objektívvel készített.
[Rob Trek - Olympus Tips: My Best Settings for Birds in Flight ep.69]Flickr példák: [1] [2] [3] [4] [5]
Hosszabb zoom-ért több pénzt kérnek. A legolcsóbb 300mm-es zoom szürkeimportból:
[OLYMPUSM.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm II f4.8-6.7] - 343 EUR ~ 120e Ft. Ezt csak azért írom, hogy tisztában legyél azzal, hogy a 30e Ft viszonylag szűkös keret erre a célra. -
Ottó58
senior tag
Szia!
Én inkább eladnám a gépet és a madárfotózásra vennék egy bridge gépet legalább 50x-es zoommal.
Nekem G7 és 14-140 van mégis a másik gépet használom ilyen esetben, mert nagyobb távolra lőve sokkal jobb képet lehet kihozni, mint a G7 cropos fotóval.
Gyorsan, kézből, 134lépés a táv, 50x-es zoom.
"tiszta kép zoom"-így írja a Sony, talán 100x feletti.
Most ne a minőséget, inkább az arányokat nézd. A pipacs kb. egy veréb nagyság.
Csak a képek méretét változtattam.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
lugosi
MODERÁTOR
Szia!
Nekem egy lumix 45-150-em van, az egy olcsó obi, de drágább annál sajnos mint amit írtál keretnek.
Viszont amit a többiek írnak, hogy a 150-es vég kevés madárfotóra, az szerintem is így van. Én is szeretem a madarakat, a 150-es véggel az emberhez szokott, etetett kacsákat, szárcsákat, vízityúkokat, galambokat, esetleg csókákat lehet lefotózni, vadon élő madarat vagy kisebb termetűt (cinkék stb.) már nem igazán. Legfeljebb etetőn.
Én sokat járok távcsővel madarazni, egy 12x-es nagyítású távcső azért kell oda. Nem tudom neked megmondani, hogy ez fotóobjektívben mennyinek felel meg (hátha valaki tudja), én azt mondanám, hogy kisfilmesre vetítve a jó madárfotóhoz 600-800mm nem jön rosszul. -
Throme
veterán
válasz kretenallat #94979 üzenetére
totál off:
Pár évvel (majdnem 10) ezelőtt szerveződött a fórumon fotós találkozó (nem is egy).
Készült egyen-póló is ez alkalomból, melyre felkerültek a nick-nevek (hogy megismerjük egymást)... volt aki elgondolkodott, hogy valóban jól választott regisztráció során, mikor viszontlátta a felvarrt nevét a pólóján -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz kretenallat #95037 üzenetére
-
Throme
veterán
válasz kretenallat #95039 üzenetére
Az meg hogy van, hogy az illető 18 év alatt dobott 3 hsz-t, és 1 piacit....
-
mpierre
veterán
válasz kretenallat #95039 üzenetére
Köztes megoldás: Harlequin, vagy Arlecchino
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest