Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz Oly-Service #96201 üzenetére
Maga a leírás igen, az, hogy ez ténylegesen így van, szerintem az már nem annyira, de hát nem mi írjuk a jogszabályokat :/
-
csaabz
őstag
válasz totálkezdő #96203 üzenetére
De igen, a szobor és a messzi toronyház. Egymás után van a kettő
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
asdf_
veterán
válasz aginor #96207 üzenetére
A személyes átvétel esetén történő elállási jog biztosítását tartom túl megengedőnek. A 14 napos elállási jogot azért kapja a fogyasztó, mivel távollevős szerződés esetén, a vevő nincs ott a boltban, így nincs lehetősége a terméket megnézni, kézbefogni, megvizsgálni, az eladótól kérdezni etc. Namost megengedni a vevőnek azt, hogy megrendelje online, majd átvegye ugyanabban az üzletben, ahol megtekinthetné, kézbefoghatná, megvizsgálhatná, az eladótól kérdezhetne -sőt, jelen esetben még ingyen kölcsönbe is kaphatná egy hétre a terméket!- majd emellé elállási jogot biztosítani részére szerintem nagyon erős logikai bukfenc. Itt a vevőnek nem módja nem volt a terméket megsimerni, hanem szimplán saját döntése alapján nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel.
-
Lassú Víz
addikt
A kereskedők tudják mennyire élnek ezzel vissza. Gyakran a bolti átvétel sem több mint egy csomagpont, és nincs minden kipróbálhatóan ott a boltban. Az egy hetes próba meg végképp nem általános gyakorlat.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Throme
veterán
Szerintem egy műszaki cikket nem lehet üzletben úgy kipróbálni, mint pl egy ruhát, viszont át lehet nézni, hogy sérülés mentes-e.
Nagyáruházban nehéz kipróbálni egy "sötét" telét.
Ha raktáron van, és útbaesik az üzlet, miért ne venném át ott, így feltehetően hamarabb nálam lehet, ráadásul a futár rohan, és nem hiányzik a hiszti, hogy bocs kibontom , de neki arra nincs ideje, és ha nem bontom ki, de mechanikailag sérült az obi (pl) , akkor nincs az a bolt, aki visszavenné. Te se hinnél a vevőnek....maradjunk ebben...
Valamint nem kell futárt fizetni, ha adott értékhatár alatt van a vételár...Abban se vagyok biztos, hogy valamit csak úgy kibontanak nekem és próbálgathatom. Volt ahol mondták csak akkor engedik, ha látják, hogy biztos vásárló. Másfelől te vennél összefogdosott terméket, mert mégsem tetszett az előzőnek? Vagy a boltos ilyenkor takarít?
Egy vázba beleraknak egy sorozatot... aztán visszacsomi?
"ingyen kölcsönbe is kaphatná egy hétre a terméket" Ilyen hol van? Ne keverjük ide a "tedd próbára" akciót. Ott nem egy újat kapsz, hanem egy "vándorkupát". Ha pedig nem kell, akkor eladod másnak a használtat új áron??Oda megyek vásárolni, ahol ilyen lehetőség van, sőt vannak akik több napot adnak elállásra. Azt a +2-5 rugót megéri nekem. Nincs kedvem senkivel vitatkozni.
Ahogy írtam, én már szívtam meg, mégegyszer nem fogom.Remélem nem fejlődik visszafelé a kereskedelem, és megmaradnak a vevőt - úgymond - védő szolgáltatások/szabályok.
Ha "boltos" vagy , akkor valahol értem az álláspontod, mert van aki visszaél ezzel a lehetőséggel.
Amúgy sem tudom biztosra, hogy mi az sorsa ezeknek a visszaküldött cuccoknak.
Ahol simán visszacsomagolják és újra eladják, az se korrekt, mert lehet hiba miatt vitték vissza.
Lehet valakit "fekete listára" tenni, ahogy egyik nagyobb üzletlánc eladójától hallottam.Végre egy intézkedés, ami a korrekt vevőt védi.
-
peppe79
senior tag
válasz Throme #96211 üzenetére
"Másfelől te vennél összefogdosott terméket, mert mégsem tetszett az előzőnek?"
Én biztosan nem! És pont ez a szívás a kereskedő oldaláról nézve, hogy webshopos vásárlásként, személyes átvétellel, egy egyébként hibátlanul működő, de szimplán "mégsem tetszik kategóriájú" terméket is köteles visszavenni. Én többek közt emiatt sem mertem belevágni abba, hogy kezdő vállalkozó legyek, és pici kezdőtőkével webshopot nyissak. Egy milliárdos bevételű céget annyira nem renget meg, ha például egy félmilliós objektívet visszaküldenek neki; aztán hetek múlva sikerül csak egy olyan másik vevőt találnia, aki újracsomagolt termékként, némi kedvezménnyel elviszi tőle. Egy kezdő vállalkozó viszont nem tehetné meg ezt a luxust, hogy csak a pénze áll benne, ráadásul alacsonyabb árréssel kell majd újraértékesítenie.
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #96213 üzenetére
A 14 napos visszaküldési lehetőség előtt a gomba mód szaporodó kamushoppok alapként vették, hogy nekik az ég világon semmi dolguk a fogyasztó termékproblémájával. Ők csak a megengedett minimális haszonrést akarták zsebre tenni, a felmerülő kockázat minden eleme a vásárlót, postát, szállítót, forgalmazót márkaképviseletet... terhelje. Nagyon helyes volt ennek a visszaküldési lehetőségnek a bevezetése.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz forceberg #96215 üzenetére
Ha van boltod és lehetőséget tudsz biztosítani a vásárlás előtt a termék kipróbálására akkor nincs ilyen probléma. Ha meg ezt a befektetést nem vállalod akkor marad a visszaküldési lehetőség. Teljesen fair, különben tényleg csak a pénzbeszedésről szólna a webshop.
A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a visszaküldős az életképes és valszeg elenyésző maga a visszaküldés, míg az előző állapot rengeteg embert megkárosított, melegágya volt az átverésnek. Ha a webshopodba annyira visszaküldik a termékekekt, hogy becsődölsz akkor ott nem a néhány visszaélő vásárlóval van a baj. Egy visszaküldött jó fényképezőgépet még mindig haszonnal el lehet adni. Ami meg rossz azt a forgalmazóval lehet letárgyalni. Tehát komoly kár nem érhet, max az adott terméken kevesebb nyereséget zsebelsz be. Míg korábban a fogyasztó nyelte az egészet és adhatta el használtan, ha annyira nem jött be neki.
Ha meg hibás volt az tiszta szívás volt.[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Szerintem kell ez a 14 napos elállási jog, mondom ezt úgy, hogy még egyszer sem éltem vele. Mert igen, ez plusz költséget jelent, és kezdő webshoposoknál kockázatot, ugyanakkor jelentősen növeli a vásárlók bizalmát, ezzel az összforgalmat is növelve. A kereskedők meg belekalkulálják ezt a kockázatot, egyébként amúgy is nekik a nagyobb a volumenük, mint az átlag fogyasztó összes vásárlása, beleértve utóbbinak minden területet, tehát a kereskedőnél sokkal jobban szét tud terülni a kockázat.
@pepe79
Szvsz a fotós webshop nem pálya kis kezdőtőkével. Egy ismerősöm ip kamerás webshopot indított nulláról sok évvel ezelőtt, az tudott fokozatosan fejlődni, de ott egy-egy termék 30-40 ezer Ft-ba kerül. Be szoktam néha ugrani apróságokért az egyik, országosan 3-4 üzlettel rendelkező fotós lánc üzletébe, ott márkánként ki van rakva üveges polcokra a nagyobb márkák majdnem teljes váz, és széles obi kínálata, pro kategória is. Szerintem nem mondok sokat, hogy csak ami ki van rakva, valahol 100 millió körüli értéket képviselhet, és akkor még ott vannak a táskák, állványok, kiegészítők, meg minden más, amit hátulról hoznak. Egyszer vettem obit, azt hátulról hozták. És ez nem a legnagyobb üzletük, meg van egy raktáruk is. -
aginor
veterán
válasz Hi!King #96219 üzenetére
Mondjuk azt jó tudni, hogy ami ki van rakva, az nem mind a sajátjuk, sok termék bizományban, vagy akár 60-90 napos számlán, vagy szállítólevélen, visszárujoggal van kihelyezve, plusz sok terméket nem raktároznak, hanem rendelésre hozzák a nagykerből, amivel össze van linkelve a rendszerük és jó esetben percre pontosan látják a készletet. Ettől még az apróságokba és a nem fenti kategóriába rengeteg pénzt kell beforgatni ez tény. Kezdőnek úgy lehet érdemes belevágni, hogy vagy behoz új márkát külföldről (ami ugyanakkor teljesen a saját kockázata, mivel garanciában is neki kell helytállni ilyenkor) vagy keres piaci réseket és azokra repül rá, ez talán kisebb befektetést igényelhet.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz MrChris #96218 üzenetére
Egyébként szerintem ha ezt egy üzlet korrektül kezeli, vásárlómegtartó hatása is volt. Nekem pl. a Media Markttal volt olyan tapasztalatom, hogy bent üzletben személyesen vettem (netes rendelés se volt, bementem, polcról levettem, megvettem), majd itthon derült ki, hogy bár a termék hibátlan, nekem mégsem felel meg. Másnap bementem, őszintén elmondtam hogy mi a helyzet, megnézték hogy használati nyom egyáltalán nincs rajta, hibátlan, és minden kifogás nélkül visszavették). Innentől fogva ott előszeretettel vásárolok, mert érzem hogy így állnak hozzám.
-
MrChris
nagyúr
válasz lugosi #96221 üzenetére
Természetesen, ez a normális. Hasonlóan jártam mint te még az edigivel, akvával. Kellett pár év piacgazdaság, hogy kialakuljon. Persze bele lehet szaladni a késbe, meg ott van a BF és hasonló trükközések.
Az aláígérős, 3%-os haszonnal dolgozó nulla felelősséget vállaló webshoposoknak nem kedvez, amiért, akikért szerintem nem kár, csak a pénzt akarták, akarják kiszedni. -
MrChris
nagyúr
Egy érdekes szép kivitelű objektív jelent meg, a pár mintakép eddig nem győztek meg, karakteresen katyvasz a háttérmosás és szerintem nem egy élesség király.
-
mpierre
veterán
válasz MrChris #96223 üzenetére
Érdekes. Ezek gondolom marketing fotók. Egy hozzáértőbb kezében kellene megnézni...
Más: Na de közben én is eljutottam a 50 mm 1,2-es vetítőoptika első próbájáig. Még kb 0,5 mm és megvan a tuti végtelen.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
Mercutio_
félisten
válasz aginor #96225 üzenetére
A Voigtlanderek (17,5mm, 25mm és 42,5mm) bár nem olcsó, de messze van a milliós kategóriától, és elég jól karcolnak emlékeim szerint
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aginor
veterán
válasz Mercutio_ #96226 üzenetére
Az mondjuk igaz, de nincs AF és még így sem olcsók, Oly PRO árban mennek kb. A rajzolatukat mondjuk nem ismerem, hogy ezen is csak dísznek van a nagy fényerő, vagy ténylegesen használható is.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Mercutio_
félisten
Ha valakit esetleg érdekel Medvesi Fotós Maraton (előregisztrációval 8k)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aginor
veterán
válasz Mercutio_ #96228 üzenetére
Nem rossz, de valljuk be, kissé elfogultnak látszik.
Medvesi Fotós Maraton: én már korábban regisztráltam most még úgy néz ki, hogy menni fogok. Elvileg kint lesz a mintabolt is, ha jól tévedek. Ha más is jön a topicból, akkor részemről összefuthatunk.
-
Lac-coo
őstag
Sziasztok !
Lumix GX80-asnál hogy tudom az érintőképernyőn az AF teületet lockolni, vagy valami.... ? Séta közben mire ránézek, fotóznék , általában eltapogattam a leglehetetlenebb helyekre ...
[ Szerkesztve ]
I love latte-avokado !
-
Lac-coo
őstag
válasz hibavissza #96235 üzenetére
Hát ebben meg nem látom hogy hol az aktiv terület, csak ha már fokuszálok...
I love latte-avokado !
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #96237 üzenetére
villáskulcs+C 8/9 a tapi és ugyanitt 3/9 a direct focus area
-
Lac-coo
őstag
-
Hi!King
őstag
válasz csaabz #96234 üzenetére
Lightroomot nem használok, korábban próbáltam, de nagyon drágállom az előfizetést, szerintem Lightroomnál nem jobb a Silkypix, de az SE változat Panasonichoz ingyenes, illetve ez ez a pro is most így elég olcsó (~3 havi Adobe előfizetés).
Más szerkesztőkhöz képest, amiket használok vagy próbáltam (Luminar, Affinity, Rawtherapee, stb.) Panasonic esetében annyiban találom a Silkypixet jobbnak, hogy szerkesztéskor az OOC jpeg-hez hasonló színekkel indulhatok, illetve gyári lens correction-t csinál (Panasonic obikkal használom, többit nem tudom), ami az általam ismert többi szerkesztőre nem igaz.
Ami nekem még tetszik, hogy a 3 elterjedt képkezelési elv közül, az egyenkénti megnyitás, katalógusba importálás és a saját filerendszer használata közül utóbbi van benne, mint ahogy a FastStone Image Viewer-ben is. A Lightromm és a Luminar katalógusos megoldását nem komálom.
Ami meg rossz benne, hogy idióta elnevezések, fura logika jellemez mindent, amiket mondjuk meg lehet szokni, és akkor már gyorsan megy a szerkesztés. Ami a leggyengébb pontja az a shadow és highlight recovery, bár ebben vannak fejlesztések a 9-es verzió óta, amit ki is fogok próbálni.
-
.bTr
tag
Tegnap esti hold, Olympus 100-400 5.0-6.3 + 2.0 TC.
[GDrive]
Gondolom mindenki látott már holdat, csak ez egy viszonylag új obi és nem volt még időm tesztelni. -
Throme
veterán
Nem tudom megnyitni, lehet nálam a hiba... majd otthon megnézem...
Nem vacakoltál. Robin Wong nagyon dicséri ezt az obit.
Építési minőségre, időjárásállóság miatt.
Pláne egy 2x-ezővel....
Én a kistesót vettem nem régen és elégedett vagyok vele.
A 2x pedig nekem túlárazottnak tűnik.
"sötét" obihoz milyen? Elméletileg a vége f (2x6,3)...[ Szerkesztve ]
-
.bTr
tag
válasz Throme #96245 üzenetére
Felraktam flickr is: [link]
Most volt egy akció 1 hete, ahol a 10% kedvezmény járt minden oly termékre és meglepő módon egyetlen egy cégnél erre is rátették.
Én használtan vettem nemrég a kétszerezőt, kistesó nekem is van, még azzal nem próbáltam.
Hibátlanul üzemelt vele így kevés fénynél is, F13 és gond nélkül ment a fókusz is, nem erőlködött.
Meg vagyok vele elégedve, tényleg össze van rakva rendesen és nincs gagyi érzetem. Egyetlen egy dolog volt furcsa, hogy zoom tekerés közben egy picit mocorog a vázon, amíg a rögzítő pöcökhöz nem ér. Persze ez nagyon minimális, de szokatlan volt, mert PRO üvegekkel ilyet nem tapasztaltam. Persze azok is mozognak kicsit, most hogy jobban megnéztem, de finomabban jár a zoom és jobban feszülnek a vázra a jobb szigetelés miatt szerintem. De ez egy nagyobb obi és még nincs bekopva, szóval ez idővel lehet meg fog szűnni.
Van 40-150 PRO-m is, majd tervezek egy tesztet csinálni képminőségre, hogy 40-150 + MC-20 vagy a 100-400 jobb-e élességre. -
MrChris
nagyúr
Megnéztem. Nem értek az asztrofotóhoz, de nekem úgy tűnik, hogy hiába növeljük a gyutávot és nő a képen a Hold mérete részlet nem igazán lesz több rajta, mert valszeg elviszi a légköri zavar. Sorozatot lőve, gyorsan végiglapozva látszik ahogy fortyog a levegő. Kíváncsi lennék téli hideg tiszta időben vajon mi a helyzet.
-
.bTr
tag
válasz MrChris #96247 üzenetére
Annyit ér el az ember vele, hogy a szenzorra több részlet kerül, így nagyobb a felbontás. Vágással azért elég sok részletet el lehet veszíteni. Nyilván ilyen távolságban a légkör eléggé zavaró tényező tud lenni, tényleg csak nagyon tiszta légkör esetén lehetne tisztább és élesebb képet kapni. A zoommal csak részletesebbet képet kapunk ebben az esetben. És az sem utolsó, hogy a telekonverter is lágyít valamennyit a képen.
-
Throme
veterán
-
Lac-coo
őstag
Lumix GX80-ra milyen plussz markolatot javasoltok, hlgy kisujjnak is legyen helye...
Illetve lehet ezt a kamerat halozatrol uzemeltettni , es ha igen hogyan ?
Koszi ! ;)
I love latte-avokado !
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest