Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
csurgoi
üzenetére
A 11 éves dslr-emmel (N d50, 6mp
) iso 800-ig elégedett vagyok (csak pl most egy nagyobb útra nagy és nehéz), ennyit szerintem várhatok ettől is, csalódás nélkül 
Valami rendes fenyeros fixet majd kesobb lövök. Vagy adapterezek a meglevő m42-kkel.Videó nem nagyon mozgat meg

-
csurgoi
aktív tag
Bocsánat ha negatív voltam, de tényeket írtam le.
Nem hiszem hogy azzal tennék jót ha túlértékelném a gépet.
Az elején én is úgy voltam, hogy ráfogtam hogy azért gyengécskék a videók a képek mert nincs elég tapasztalatom.
Aztán jött a következő önámítás az obik.
Beszereztem néhány minőségi lencsét(Pana25/1,7, Oly 45/18, Oly 60/2,8 MACRO), de ezzel sem jutottam messzebre.
Sajnos ez a matricácska egy dinamikusabb, részletgazdagabb fotóhoz kevés.
A videós képessége meg mindenki előtt ismert:nagyon gyengécske
-
-
csurgoi
aktív tag
válasz
j.bravo
üzenetére
A videós képességeitől ne várj csodát, egy jobb minőségű mobillal is lehet hasonló minőséget produkálni.
A képek dinamikája, részletessége szerintem elmarad egy tükröstől, de ennek fejében nem kell több kilónyi cuccost cipelned.
Ha amatőr szinten fotózgatsz és nincsenek nagy képminőségbeli elvárásaid, akkor egy darabig örökös géped lesz
-
j.bravo
addikt
Megvettem az e-m10 ii duplakitet, a mintaboltban, a sima (nem palacsinta) 14-42-vel.
Ezennel ugye a kocka el van vetve.
Van-e valami amire immár tulajként, júzerként kulonosen érdemes figyelnem?
-
MrChris
nagyúr
válasz
ggf8600gts
üzenetére
GX80 és az utánnajövőkben új fejlesztésű zár van, ezeknél nincs shuttersock. 90%-al csökkent a rázás ereje. Emellett halkabb és profin, puhán jár a korábbihoz képest.
G7-t nem vennék, mert nincs benne IS. Az egy jó találmány és a Panában is jól sikerült. A G80 most egy nagyon jól felszerelt váz, GX80 már kompromisszumos, de nem cserélném el G7-re. -
mikrofon
veterán
válasz
ggf8600gts
üzenetére
ITT egy cikk a Shutter Shock-ról.
Ha elolvasod, akkor kiderül, hogy a pana 14-140 Obi használata esetén még gh4 vázon is előjött.
Viszont leír egy tesztet, hogyan próbáld ki és ad egy javaslatot is a megoldásra.
Nekem GX8 vázam van. Ott több tapasztalat is olvasható a neten, hogy valóban létezik. Elvileg erre építette be pana egy szoftverfrissítéssel az "auto E-shutter"-t. Ez megoldja. Tényleg, tapasztalatból mondom és azt is tapasztalatból, hogy a pana 12-60-as obival nem tapasztaltam, míg a 14-140-es obival igen, de szinte csak a legvégén 140-es állásban és csak nagy belenagyítással a képbe látható, ami az cikkben írtakat alkalmazva megszűnt.
Ennek ellenére ha most vennék pana vázat és lenne használtan megvenném a gx8-at... Ha meg nincs akkor a G80-at venném. Ebből van most használtan kettő is az indexen szerintem jóáron.Jah és igen "alá exponál" a gx8 is bizonyos esetekben. De ez igazából nem alá, hanem pontosan exponál, mert azt veszi figyelembe az algoritmus, hogy ne legyen beégett rész vagy a lehető legkevesebb. Így meg sok lesz a bebukott terület a képen, ha sok a világos és sötét területek aránya a képen.... Gondolom ez inkább az MFT szenzorok "szűkösebb" dinamikai tartománya miatt lehet észrevehetőbb...
Ha te a sötétebb területeket szeretnéd világosabbnak, akkor kell az expó eltolás, az meg minden gépen nagyon egyszerű. GX8-on pl. külön tárcsa.... Én úgy emlékszem, hogy az igazán régi fotóskönyvek is megemlítik, hogy helyes képhez bizonyos esetekben bátran emelni, vagy éppen csökkenteni kell az EV-t, hiszen te tudod, hogy a kép dinamikai tartományából melyik rész szeretnéd a normál szürke fényerejének megfelelő fényességgel megjeleníteni.... -
dzz
aktív tag
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Fénnyel úgy ahogy szemben az említett optikával elég nehéz értékelhető képet csinálni G7-el, de ez az alulexpó dolog annyira azért nem vészes, hogy használhatatlan lenne. Kicsivel több odafigyelés kell a helyes mérésre és esetleg később vágni számítógépen a képből, ha a kompozíció nagyon nem tetszene.
-
istvan170
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni!
Erre képtelen vagyok rávenni egy e-pl7-et videózás közben... milyen beállításokkal megy ez?
Fókuszmódokat végig próbáltam, de felvétel közben már nem megy a touch AF. -
Tikakukac
titán
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Nekem megvolt a sor, G80-at tartósba is most veszek, szóval nyugodtan mondhatom, hogy helyzettől függ. Az automata is egy szintig okos, utána bármi elmehet bárhova. Madárkát fényképeztem tegnapelőtt, és 1 kép helyett 6-ot kellett lőni és marha sokat lightroomozni, mert úgy volt itt a parkányon, hogy mire beállítok mindent megőszülök, automata meg buta volt. Mindezt meg ugye fix 25mm-el, ami azért másabb világ mint egy kitobi vagy zoomos dolgok.
-
un2112
tag
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Szia!
Szerintem vannak témák, amik bármely fényképező fénymerőjét becsapják, pláne automata módban (pl. nagyon napos helyek, vízpart, vagy épp hó), amúgy meg ha fogásra jónak találod a GX80-at, nem hiszem, hogy megbánnád. A G7-nek viszont a markolat miatt biztosan jobb a fogása, tehát automatával lőni bizonyos tekintetben az a jobb. A GX80 meg a stabilizátora miatt. (Igen, tudom, hogy most nem sokat segítettem...
) -
ggf8600gts
tag
Sziasztok!
Fényképezőgépet szeretnék vásárolni. Elsősorban utazások alkalmával használnám, de éjszakai fotókat is
szeretnék készíteni. Ezért döntöttem a nagyobb érzékelő mellett. A Nikonos fórumban azt tanácsolták, ha a videó is fontos nézzek körül a Milcek között...Hosszas vizsgálódás után a látókörömbe került a Panasonic G7 és a Panasonic GX80 14-140-es objektívvel szerelt verziója.
Hallottam olyat is hogy a G7 alulexponál, illetve olvastam a shutter shock előfordulásáról is.A GX80 esetében nem írnak ilyen problémáról. A GX80 is alulexponál?
Azért kérdezem, mert sok esetben Jpeg-ben használnám automata módban, (nincs idő és lehetőség sok esetben komponálásra), és azt választanám amellyel minél jobb képet lehet lőni automata módban.
A tanácsokat segítséget előre is nagyon köszönöm.

-
un2112
tag
Urak (és Hölgyek, ha olyan szerencsénk van, hogy akad itt olyan is
), erről a Luminarról van bárkinek véleménye, tapasztalata? RAW feldolgozást is tud állítólag a beta verzió:
[link] -
hegyimorc
senior tag
válasz
xXxian
üzenetére
"Nem lenne baj, ha olyan lenne, amit ha beszuszakolok egy nagyobb kerékpáros hátizsákba s elzúgok, a gépnek nem lesz baja.."
Bringás hátizsákban így szoktam gépet vinni:
- vagy eleve olyan hátizsákkal megyek amit direkt erre terveztek, pl Lowepro Photo Sport 200 AW
- vagy bringás zsák - pl Osprey Manta 25 -, amibe beteszek egy olyasmi betétet mint amik a fotós zsákokban vannak. (ebay, aliexpress tele van ilyenekkel)
- van olyan vastag, szivacsos "kendő" ami szintén fotós táskákhoz készül, pl a Lowepro Terraclime 100-hoz adtak ilyet, ebbe be lehet bugyolálni
- vagy valami pici tok amit akár övre, hátizsák pántra vagy akár a kormányra is fel lehet tenni. Ilyenek a Lowepro Dashpoint sorozat tagjai vagy a Crumpler Base Layer MBringán a hátizsákban vitt géppel az a baj, hogy macerás elővenni és ha esetleg esel egy nagyot, akkor könnyen lehet, hogy a legkisebb bajod az lesz, hogy mi történt a géppel. Inkább az a kérdés, hogy mi lesz a gerinceddel, ha ráesel a gépre ...
Szívesebben teszem a kormányra, ahonnan akár menet közben is ki/be tudom pakolni. Fotós kormánytáskát nem sokan csinálnak, én a Topeak táskáit használom. (Barpack, Compact, TourGuide)
Sokat mentem így terepen, estem is párat, soha egyetlen gépnek sem lett baja.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
xXxian
üzenetére
Tyű, nemrég keresgéltem én is a témában és akkor kiírtam párat listára, de sajnos a listát azóta töröltem
. Én ilyent vettem amúgy végül, bár ez nem olcsó... Montizni használom napi szinten, eddig elégedett vagyok vele, csak kár, hogy deréktájon nem rögzíthető egy pánttal. Masszívnak elég masszív cucc, a 60 kilómmal óvatosan ültem már párszor rajta úgy, hogy benne volt a gép 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
xXxian
üzenetére
Nekem bella III van, gondolom ez ugyanaz csak kisebb. Én nem szeretem, mellette volt egy acme made union kit-em is, az sokkal használhatóbb nála. Két problémám van a manfival: az egyik a brutális fém csat, ami fölöslegesen masszív, de legalább nehezebben nyitható, télen jéghideg, meg összekarcolhatja a kijelzőt, keresőt, a másik meg, hogy a csat önmagában nem nyitja a táskát, utána ki is kell cipzározd, de a cipzár szépen el van dugva, nehezen hozzáférhető. Amúgy nem lenne jó neked egy variálható/szétszedhető fotós hátizsák, ami a kerékpáros hátizsákot is váltaná? 2 legyet egy csapásra...
-
bigsee
addikt
válasz
xXxian
üzenetére
Van ott két vásárlói vélemény. A másodikban felróják a fém csatot, ami kinyitásnál odab*szhat a kijelzőnek. Az ő gépe vs a tied (méretre): FinePix-S2800HD vs. Panasonic-Lumix-DMC-G85, tehát el fog férni. Külsőre masszívnak néz ki, sztem hátizsákban el lesz benne - ha nem esel nagyot...
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
G80-hoz tudnátok ajánlani egy SD kártyát ami passzol sebességben, kapacitásban (egy töltéssel 300 kép kb.)?
Meg egy táskát esetleg, amiben nem/nehezen lesz baja?
Ez az akciós Manfrotto ok lehet? Nem lenne baj, ha olyan lenne, amit ha beszuszakolok egy nagyobb kerékpáros hátizsákba s elzúgok, a gépnek nem lesz baja..
Köszi,
X -
Tikakukac
titán
válasz
j.bravo
üzenetére
12-60-at vadászd újonnan, de "nem használtan". 40 ropi instant lead én 2 ilyet dobtam már ki piacra, most is volt 80 ropiért. Meg lesz is, mert megint van pénzvissza G80 kitre kint. Fogásra meg akinek kicsi keze van, de kompaktnál többet akar legjobb evör. G7-et is szeretem.
-
j.bravo
addikt
Voltam a megapark Soroksár MMban, aksi nem volt a tapigépekben

Fogásra mondjuk a taksony jobb volt a vastag markolat miatt, de mivel nem volt UI, nem tudom még hogy jzem közben ez nem módosul-e.Vitrinben elzárva tetszett a Pana G80 (aaasszem), markolat jonak tűnt, csak kicsit nagyobb volt a taksonynal meg az em10ii-nél, és a 12-60-nal másfélszer annyiba kerül, amk mar fajdalomkuszobon tul van

-
80hun
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
"Csak annyit várunk tőle mint a többitől"
Most nemazért de akkor a pana 12-32-n is van mit dolgozni
Műanyagos építési minőség, nincs fókustzgyűrű és kézzel kell kinyitni hát az egy vicc

Ha most vennék pencake kitobit mft-n belül az e-m10-re akkor is az oly 14-42EZ-t venném .Ebből is látszik hogy egyéni izlés és igény kérdése az egész..
DE ez a hozzáállás is rossz hogy egy nyamvadt obin mindig fennakad a téma , és ha kell neki a követő fókusz (amiről persze nem szivesen beszéltek), akkor mi lesz?
Ez volt a legnagyobb érvágás amikor az A6000-et eladtam és vettem helyette egy E-M10II-tTehát inkább hagyni kéne ezt a folytonos fikázást. Van hibája bőven minden redszernek , tökéletes nem létezik.
-
Balinov
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
Akku nem is lenne nagy gond, markolat van, összesen 4db akku van. Igazából azért kérdezem mert jó lenne egykét orfet átteni telóra, kis snapseed, LR mobile, és mehetne soc médiára frissiben, nem majd nyaralás végén, mikor lesz több tíz gigabyte feldolgozandó hazi feladat..
Ott basztam el, hogy nem vettem /hoztam valami alap otg-s piciny kártyaolvasót.. Az meg az én saram, nem az OIS-é
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
Csak annyit várunk tőle mint a többitől. Azt pedig messze nem hozza. Nem kell pixelkukkolni, fhd-ban is látszik. Sokan a kitobinál nem jutnak tovább. Ha az 'átlagfelhasználó nem veszi észre' a hozzáállás, akkor egy csomó mindenre rá lehet fogni és ahogy egyre lejjebb vesszük az igényeket végül egy kompaktnál lyukadunk ki. Bár egy mobil meg már majdnem kompakt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
asdf_
veterán
Ez kétségtelen, menjen be egy boltba, tapizza meg mindkettőt, melyik kényelmesebb, az egy tekerentyű+szerencsekerék vagy az első, hátsó tekerentyű szimpibb-e, nézzen bele a kukucskába, az hogy tetszik, az ott látott infók hogyan tetszenek, zavarja-e esetleg a sarokba rakott kukucska, vagy tökre nem érdekli, ilyesmik, valóban ne gombhoz kabátot, de ha főleg kitobival tolja/egy ideig csak az lesz, azért azt se hagyja figyelmen kívül.
-
bigsee
addikt
-
Balinov
titán
Na, ma megvolt a fókusz teszt kitobikkal. Delfin, orka, saf ok LCDn visszanezve van kukas de elég jó a keeper arány. Követő caf, haat, O12-50 esetén lo speed sorozattal is elég siralmas a marad arány. Viszont sima caf-fel, ugyanúgy lassú sorozat és meglepően sok a betalált fókusz.
Ezt így idáig nagyon csipázom.
Kérdés
issel sehogy sem lehet orfet attolni droidra? Esetleg alternative megoldás létezik wifi átvitelre? -
asdf_
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
Kering itt a topikban valakinek egy kepe, ami Sony 16-50-nel keszult, en valamennyire meg mindig ketkedessel fogadom, hogy ott minden rendben volt es az obin mult, mert annyira fos csak nem lehet az az obi (ha tenyleg, az viszont halalciki), de ketsegtelen, hogy ahol en teszten olvastam rola, ott nem pozitiv jelzokkel illettek (es hat tesztkepeken is latszott, hogy keni a kepszelet mocskosul). Ha az Olympust veszed, mindenkepp ezen a heten (a mintabolt szombaton zarva), mert 31 ropi visszaterites van ra (MM arakat is erdemes megnezni, ma indult ott akcio, mindket gepre van sok szazalek, MM megint alament az Oly MSRP-nek)
-
j.bravo
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nem rossz, tegnap még mintha nem láttam volna.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Az Olympus mintaboltban látok ezüstben (ha budapesti vagy). De nyugodtan vedd a simpla kitet, ahogy írták is a többiek, szinte bármikor tudsz hozzá alig használt kit telét venni 30-35k között.
Vakuban a közelmúltig a Sony-ra jóval nagyobb volt a választék, de több gyártó is jött mostanában MFT kompatibilis rádiós cuccokkal. Szerintem ez már nem döntő tényező. Érdemes a Godox gyártót csekkolni.
cdl: nekem van palacsinta zoom, a minőségével semmi baj sincs, de a villanyzoommal nekem se sikerült teljesen megbarátkozni. A mérete viszont kárpótol ezért.
-
j.bravo
addikt
Eddig nemigen mozgatott a videó

Vagy amikor kell, akkor elég a mobil.
Egyelőre a jó jpeg motor fontosabb. Alapvetően szívesen LR-ozok, de csak egy-egy képpel. Minddel nem jó, nem szerettem.
Persze tudom, át kéne terveznem a saját workflow-mat, LR-ban válogatni, és akár ott egy adott importot egyben konvertálni, de erre akkor se szoktam rá amikor sokat fotóztam. Mostanában meg alig, tehát...Ha rájövök hogy videó is kell, még mindig válthatok Panára. Vagy vehetek egy használt vázat erre a célra.
Persze ha a TakSony a6000 alkalmas mindkettőre, akkor oké, de valahol (talán dpreview-n) a verdiktben kiemelték hogy nem ajánlják azoknak akik csak a kitobival használnák.
Az e-m10ii duplakit mondjuk most ahogy látom nincs készleten sehol, nekem pedig a héten meg kéne vennem; tehát kehet hogy ez dönti el hogy TakSony, vagy semmi (vagy egy turistazoom a N d50-re).
Vagy ott a Studi által ajánlott refurbished váz/kit. -
Gubbba
tag
Egy lehet, hogy elég amatőr kérdésem lenne. Volt most nálam kölcsön egy Oly 45-ös, az első fényerős obi, amit eddig próbáltam. Korábban nem tűnt fel, de ezzel egyből, hogy a keresőben mindig a legtágabb rekeszhez tartozó képet látom. Azaz akárhogy állítom a rekeszt, a háttérelmosás ugyanaz (mintha 1.8-on lenne), de az elkészült képen már látszik a különbség. Ez normális és miden gépnél így működik, vagy valami beállítás kérdése? A váz egy EM10.
-
MrChris
nagyúr
Bánjad
Kikerülhető tapifókusszal és gx80-on pont a hétvégén akadtam rá, hogy gombokkal is lehet végigtekertetni. Én is paráztam, de a többi obit is tapival fókuszálom, gyűrűt végül egyiken se használom. Kár hogyha már elektromos az obikon a fókusztekerő nem lehet átprogramozni pl rekeszre... -
-
asdf_
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
Én rettenetesen utáltam a sima verzió nyitókallantyúját (vagy záró?), és villanyzoom ide vagy oda, a palacsinta mellett döntöttem. De a méret is sokat nyomott a latban (a szemem pedig befogtam fizetéskor
) Ha belefér, a telét is érdemes megvenni mellé, sötét ugyan, de 30 körül megy kitben, annyit megér röhögve, ha pl. turistáskodsz is. -
cdl
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Az Olyt kölcsönözd ki egy hétre letét ellenében, Sonyt meg próbáld kölcsönkérni valakitől.
Én legalábbis így döntenék el, ha ráér a dolog.
A pancake nem annyira javasolt, ha jól olvastam a felhasználókat.
Az Olyhoz 30000- ért van alig használtan jó minőségű sötét tele, ha esetleg még is lesz rá igény. -
Studi
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
A pancake verziót nem szoktuk ajánlani: a zoom csak elektronikusan megy benne, lehet állítani a sebességét, de azért elég furi, kompaktos feeling. A képe hasonló mindkettőnek, mint bármely rendszer olcsó kitobijai.
Azt tudod, hogy júli 15-ig van 23e Ft visszatérítés az E-M10mII-re?
És azt tudod, hogy a Mintaboltnál van egy "csökkent értékű", javított E-M10mII, amit két év teljeskörű garival adnak?
És hogy a két fenti összevonható?

Nagyon kezes kis váz az Oly, a Sonyt nem ismerem, de tuti jobb szenzor, és egész más kezelés. Meg kéne taperolnod őket, hogy melyik kezelése jön be inkább.

Sima, buta kioldó általában a középérintkezőn várja a szinkronjelet, az megy mindkettővel.

-
j.bravo
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Urak, az e-m10 II kapható kétféle 14-42-vel is. mi a különbség közöttük? A drágábbik pancake csak kisebb, vagy élesebb/gyorsabb/stb is?
Mennyire használhatók, avagy kell őket cserélni? Nincsenek elszállt igényeim.
Feltételezve hogy csak az alap kitobi lenne mindkettőjöz (tele nélkül), és igazából pixelkukker meg különösebben felbontásfetisiszta sose voltam, akkor e-m10 II + 14-42, vagy a6000 + 16-50 a javallottabb?
Ha kell később rendszervaku, melyik rendszerrel kisebb avagy nagyobb a cumi?
Sima, buta (csak elsütő) stúdióvaku kioldó bármelyikre felmegy?
-
Tin_Shield
őstag
Volt mindkettő, f2.8 fölött szerintem nincs nagy különbség, de alatta jobb a Pana, legalábbis amik nekem voltak, de itt is van valamekkora szórás. Az AF gyorsabb, kevesebbet keresgél (E-M5/E-M10), a minőségérzet sokkal jobb. Más alternatíva nem igazán van 90e körül, a PanaLeica 15 f1.7 jó lehetne, de drágább.
-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok, más alternatíva? Hobbi célra egyébként megfelelne az Oly élessége is, a Pana sokat sz*rakodik a fókusszal ez igaz. Kérdés megéri-e a váltás a felárt...
-
MrChris
nagyúr
Sokat szemeztem vele, itt egy teszt. Eszerint jobb, élesebb a 20-as, meg a többi összehasonlításban is. .mf-nek volt mindkettő és eléggé lehordta a 17-est. A flickr élesíti a képeket, eredetit kell nézni. Természetesen ha nincs mihez hasonlítani akkor kevésbé probléma ha egy kicsivel lágyabb a kép, cserébe gyorsabb a fókusz.
-
topikk
senior tag
Erről megoszlanak a vélemények, én szeretem, nem igazán látom hogy ne lenne éles (mint ahogy egyesek állítják). Az AF nagyon jó, kézire is állítható, a kidolgozása, minősége pedig olyan, hogy öröm kézbe venni.
Keveset használom mióta megvan a zoom, de mindig tervezem, hogy többet fogom
Ha csak egy obit tarthatnék meg ami nem zoom akkor ez lenne.
-
Wa2x_
veterán
Kedves Kollégák! Használ-e valaki Oly 17/1.8-at, ill. ajánlja-e (minőség, AF sebesség)? Pana 20/1.7-et cserélném, mert sok esetben pont szűk és alternatívát szeretnék helyette max. 90e körül. Amolyan turista obinak szeretném, 70%-ban a Pana volt fent eddig, de tájra kevéske.
-
Sefter
veterán
Urak!
Pana 100-300 mk1 és mk2 között mi a diffi?
Megéri az újabbra vadászni? -
topikk
senior tag
-
Tikakukac
titán
Na pár kör után megint foglalkozom a rendszerrel. Angolból, honnan máshonnan meghozták a 25 milis Panát. Igen zsír amit tud, főleg 40k-ban mérve, ez tényleg egy alap dolog. Pokoli gyors fókusz, szép rajzolat, G7/G80-hoz szépen illik is méretben, rendben lesz. Még egy 45mm Oly meg 60-as Sigma kell és kész a sor 14mm-től, meglátom mennyire sikerül erőszakolni magamba ezt a cserés dolgot

-
Schanyee
senior tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Tegnap lőttem úgy 400 fotót vele, végig a folyamatos fókuszálást teszteltem. Szerencsére sokkal jobban használható mint az Oly. Így is messze nem tökéletes az eredmény, de olyan 50%-ban tökéletes a fókusz és 20%-ban még használható marad a kép (kicsit marad csak le a fókusz). Ez az oly 20%-ához képest elég nagy előrelépés, ott sajnos nagyon sokszor a háttérre fókuszált. A színei is eléggé tetszenek, de majd ott az lesz a nagy próba ha tájfotózást csinálok.
-
mpierre
veterán
Hosszas tökölés után beleugrottam egy novoflex m42 - mft adapterbe. Jó drága volt, de megérte. A kínai adapterrel az istennek nem tudtam összehozni az éles képeket.
Olybá tűnik - nem találtam más magyarázatot - az érzékelő és az obi által leképezett kép nem volt párhuzamos a kínai adapterrel. Mindig csak egy vékony sáv volt éles az elkészült képen. (Teljesen sík felületet fotózva is tudta ezt produkálni.)
Sőt kezdek megbarátkozni a géppel. Alakul a kapcsolatom vele:
-
Tin_Shield
őstag
Jellemzően 60-70e körül, kor, állapot, garancia stb függvényében, a II-es verzió picit drágább
Vágjál bele nyugodtan, az egyik legjobb objektív a rendszerre.
A szidást is el kell tudni helyezni "térben és időben". A legújabb mft objektívekhez képest valóban kicsit hangos és lassú, abszolút értékben nem az. De egy valamire valóban nem alkalmas, normális C-AF-re, ha ilyen terveid vannak inkább válaszd hasonló árban a Pana 25 f1.7-et, vagy az Oly 17 f1.8-at (ez drágább)
A második verzió elvileg jobb bevonatot kapott, láttam olyan tesztet ahol ennek a hatását be is mutatták, volt szerencsém minkét verzióhoz huzamosabb ideig, de én nem vettem észre semmit ebből. -
bogka
csendes tag
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy egy Pana 20mm obinak mennyi a reális használt ára? Szemezek most eggyel, de nem tudom, belevágjak-e. Autofókuszát sokat szidják... Sok különbség van a két verziója között? 🤔
-
Balinov
titán
tenyleg, ha mar gari. Váz S/N alapjan ki lehet deriteni,hogy EU-s/Nem-EU-s vasarlas? Melyik orszagban vasaroltak es S/N alapjan van-e meg gari ra (HTC csinalja ezt pl)?
Egy blokkot kaptam, attol a naptol van ra 6 honap garancia a fotos boltbol.
-
Studi
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
Mintaboltban, 30e Ft. E-M10-re szerintem nem éri meg, de M5mII-re, E-M1-re szerintem simán. Addig tudod megvenni, míg él az alap garanciád.

Amúgy minden OM-D vázhoz megvásárolható (fura, hogy PEN-F-hez nem).
szerk: nyár közepéig érdemes, míg él a visszatérítés!
Tipp: mintaboltban vannak garival árult, javított vázak, korrekt áron így. Vagy érdemes a Media Marktokat meglesni, szoktak extrém leárazások lenni, ha beragad valami készleten. -
b.kat
csendes tag
válasz
un2112
üzenetére
Kedves Ügyfelünk!
A mellékelten küldött levél után (amit lehetséges, hogy a kollégák nem adtak oda), akkor itt is szíves elnézését kérem/kérjük a kellemetlenség miatt. Néhány dátumot összekevertem a foglalásokban így az Ön által választott objektívet is a következő hónapra szóló időpontra adtam ki. Mindig nagyon figyelünk arra, hogy semmi ilyen malőr ne forduljon elő, és mivel ez is az utolsó pillanatban derült ki, így arra a döntésre jutottam, hogy egy külön fogalmazott levelet csatolok az objektívhez, amit szerencsére azért ki tud próbálni. Természetesen ha küld egy válaszlevelet a foglalására, melyben megjegyzi, hogy egyike volt azoknak, akik nem tudták a teljes szettet megkapni, abban az esetben igyekszünk egy mielőbbi másik lehetőséget biztosítani a tesztelésre.
Üdvözlettel:
Kató Boglárka - OMB
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Nikon Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR - Új -
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 58.5 mm full fém tamper
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) iso 800-ig elégedett vagyok (csak pl most egy nagyobb útra nagy és nehéz), ennyit szerintem várhatok ettől is, csalódás nélkül 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

issel sehogy sem lehet orfet attolni droidra? Esetleg alternative megoldás létezik wifi átvitelre?