Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
válasz
Hi!King
üzenetére
Ha a megrendezett keretek között alatt a Máté Bence felé leseket érted akkor nem értünk egyet . Ez egy ugyanolyan eszköz mint az alcaruha , egy teleobjektív vagy egy könyv ami alapján kitanulod a madarak viselkedését. Természetesen előhelyükön le tudod fotózni az állatokat anélkül hogy zavarnád őket. Az hogy nem te építed a lest hanem más pedig szerintem lényegtelen hiszen az objektívet meg álcaruhat sem kezdesz el neki otthon csinálni, nem értem ez miért lenne más.
-
Mirman
őstag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Emelett DPReview-ról érdemes letölteni raw képeket és azokat megcibálni. Úgy is kiderül hogy melyik szenzor mire képes.
-
Mirman
őstag
válasz
csaabz
üzenetére
Szia !
A 25mm 1.7-et használd f1.7-es rekeszértéken , auto ISO-n és a záridő legyen legalább 1/250. Érdemes sorozatot lőni a nagyobb találati arány miatt szerintem. Ha így is sok kép bemozdul akkor növeld tovább a záridőt.
Valószínűleg zajosak lesznek a képek valamennyire (főleg ha nem túl jól megvilágított a szoba) , de zajt lehet utólag szűrni mindíg , míg ha egy kép bemozdult az már úgymarad.
-
Mirman
őstag
Annyira vicces hogy évente több alkalommal előkerül itt ez az ekvivalencia vita . Megy az egymas mellett elbeszélés meg a masik szandekos félreértésé.
Lehet itt mindenhogy indokolni meg fény menyiségével jönni, meg különböző képletekkel , de a tény az hogy a nap végen ha az átlag paraszt szeretne két teljesen egyforma képet lőni, azonos zaj , mélységélesség és zaridovel akkor bizony az úgy fog kinézni hogy :
FF : ISO 800 , SS 1/200, F4
MFT : ISO 200 , SS 1/200 F/2Az MFT egy remek rendszer de mint ahogy minden másik rendszer is , ez is kompromisszumokkal jár. Rengeteg előnye van , de nem kell az egyetlen helyre (ekvivalencia) belemagyarázni hogy ez azonos egy FF géppel amikor nem az .
-
-
Mirman
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Nem , az E-M1X-nek nem ronaldoek adnak értelmét , hanem az hogy a sarkkörre , sivatagba , erdőbe és egyéb nehéz időjárási körülmények közé tudjon egy profi olyan felszerelést vinni ami bírni is fogja és mondjuk fele annyira nehéz mint egy hasonlóan strapabíró Canon vagy Nikon . Igen , nem ugyanaz lesz a melysegelesseg mintha mondjuk egy 600 f/4et vinne magával , de egyrészt vadfotozasnal sokszor rekeszelni kell hogy beferjen az egész állat , másrészt el se tud vinni mindenhová egy 600/f4-et .
-
Mirman
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ehhez lazán kapcsolódva a Panasonic egyik legnagyobb kihagyott ziccerenek tartom hogy nem implementálták még a mesterséges háttér elmosást. Számomra ez annyira következik a DFD-ből. Ott ugyebár minden pillanatban tudja a gép az éppen aktuális bokeh alapján hogy mennyire van a fókusz síkon túl a dolog . Innentől már csak egy lépés lenne hogy a fokuszsíktól lévő tavolsaghoz mérten arányosan elmosná a dolgokat jobban . Teljesen más lenne mint a mobilos hiszen itt nem nulláról kell előállítani valamit hanem egy meglévő dolgot erősíteni .
-
Mirman
őstag
Halkan jegyzem meg , hogy a tavalyi nagy mínusz egy az egyben annak tudható be , hogy a gyárukat át tették másik országba mindenestül . Sok cikk szólt erről.
Másrészt baromi jól csinálják amit csinálnak . Az MFT-nek egyrészt előnye az olcsó belépő kategóriás cuccok amik nagyon picik és a High end cuccok hogy ha nem kell a papír vékony dof de a kisebb méret előny számodra .
-
Mirman
őstag
Nem csak a minőség miatt hanem a crop faktor miatt is. Azért egy 50mm FF-en és MFT-n nagyon nem ugyanaz a látószög. Simán lehet hogy MFT-n amit szeretsz használni FF-en a hátad közepére nem kívánnád. Mindenképpen úgy készülj hogy ha cserélsz akkor minden obit el kell majd adni.
-
Mirman
őstag
Attól függ mit értesz hasonló eredmény alatt. A Pana 42,5 1.7 vagy az Oly 45 1.8 teljesen nyitva (f1.8 ) körbe röhögi a Canon 50mm 1.8-at élességben. Legalább 2.5 vagy 2.8-ra kellene rekeszelni hogy ugyanolyan éles legyen mint a fent említett két obi nyitva.
Autofókuszról nem tudok személyes véleményt alkotni adapterrel , de tesztek alapján az adapterezett obik borzalmasak ezen a téren.
Én a helyedben megvenném a 42.5 1.7-et és garantáltan sokkal elégedettebb leszel vele mint egy adapterezett olcsóbb megoldással.
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Ezeket a kijelentéseidet komolyan gondolod ? Hát rögtön ráverek mindjárt az esküvő és portré fotósok többségére hogy eszébe ne jusson kézből 70-200-al portrézni mert az állványra való gyujtó távolság már.

-
Mirman
őstag
válasz
panoly
üzenetére
Ezt a képet jó pár éve E-M10 + 40-150mm 4-5.6 kitobival lőttem. Ez a rendszer létező legolcsóbb tele objektíve és az egyik legolcsóbb váz is. Szerintem az élesség lényegesen jobb mint amit te linkeltél. Simán lehet ebben a rendszerben megfelelő élességű obit találni csak pénz kérdése az egész. Megjegyzem hogy megfelelő élesítéssel (csak a kellő részeket élesíted maszkolással PS-ben vagy hasonló programban) szinte bármilyen obit elfogadható szintre lehet hozni.
-
Mirman
őstag
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Casey nem 6D II-t használ vlogolashoz ? Tavaly volt egy videó amiben ezt ecsetelte.
-
Mirman
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tippelni se lehet erre. A 2018-as kimutatás alalpján ( ami 2017-re vonatkozik) a Panasonic profitjának 28%-a jött az Appliances kategóriából amiben a fényképezők is vannak. A probléma hogy ezenkívül ugyebár a kenyérpirítótól a légkondiig ebben minden benne van.
Ami még számomra érdekes volt most hogy átfutottam ezt a cuccot hogy a teljes (minden divízió) forgalomnak csupán 27%-át adja USA+EU összesen , amíg Japán egyedül 47%.

-
Mirman
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha a meglévő gépeket nézzük akkor valószínűleg ez a helyzet . Ha viszont az újonnan eladottakat akkor a Nikont szerintem előzi a Sony már. Fuji / Pana / Oly valahol egy szinten lehetnek , bár én csak neten találkozom Fujival , BP-n még nyakban se láttam eddig pedig rengeteget járok turistákkal teli helyeken.
-
Mirman
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az a mondás egyelőre hogy a Fujinak nincs elég nagy piaci részesedése . Valamikor tavaly azt nyilatkozta a Sigma hogy ha 20-30%-al nőnek a Fuji eladások akkor majd kiadják a lencséket Fujira is.
-
Mirman
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
16-70-el mi a probléma ? Személyesen nem próbáltam de minden review szerint éles , kontrasztot jó fókuszú objektív. Simán megéri az árát (ami egyenlő a 12-40-ével). 16-55 meg teljesen más méret és súly , viszont körbe röhögi a 12-40-et ugyanazért az árért. Most ne a szürke importokból induljunk ki hanem bármelyik piacon a hivatalos garis árból.
-
Mirman
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
APSC-vel egy F4 zoom-al pontosan ugyanott van mint MFT-n egy 2.8-al. Bő egy FE előnye van az APSC-nek tehát zajban nem veszít semmit sőt még nyer is és a háttérelmosás is ugyanolyan lesz (5.6 vs 6 FF ekvivalensen).
-
-
Mirman
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez lenne neked való.

Amúgy viccet félretéve szerintem a Pana 25 1.4 lenne ideális , ha ezen a rendszeren belül szeretnél maradni és az 1.8-as obinál fényerősebbet szeretnél este. -
-
Mirman
őstag
-
Mirman
őstag
"Sajnos a mostani világban egy nem túlszaturált fotót már szinte teljes érdektelenség veszi körül."
Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Minap épp barátnőmet vakteszteltettem hogy melyik kép tetszik neki jobban , Fuji Classic Chrome profillal készített (alacsony szaturáció , magas kontraszt amitől én magam alá csinálok a gyönyörtől ) vagy pedig egy sima nem annyira kontrasztos, meleg tónusú, szaturáltabb és minden alkalommal a második nyert. Volt hogy a feldolgozatlan raw-t is jobbnak ítélte.

-
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Szenzor méretet leszámítva miben jobb a Fuji lényegesen ? Az Olympus egy 2 éves gép és a szenzor meretbol fakadó negatívumokat leszámítva a mai napig a top gépek mellé nyugodt szívvel oda lehet rakni .
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Szerinted reális lenne egy 300k-s objektívet és egy mondjuk 500k-s vázat újra árazni úgy hogy a kettő együtt kerüljön kevesebb mint 400 ezer forintba ?
Amúgy a pletykák szerint saját szenzort csinál az Oly amit valakivel legyártat. Ez az egyetlen elképzelhető módja szerintem hogy behozza az X-T3-at.
-
Mirman
őstag
Sigma CEO Interviewból részlet : "Both. So right now we have 14 lenses for Sony E-mount, including lenses modified from DSLR to Sony E-mount, meaning that we extended the rear part. And also we have lenses specifically designed for the Sony E-mount. We'll make the L-mount version of those lenses next year. And also, we will release some more lenses designed for the short flange. So that means from an early stage, users of this new L-mount system will have a wide variety of lenses available."
Kizárólag APS-C lencsék vannak amik Sony-E mountra lettek tervezve , a többi DSLR + beépített adapter. Eszerint lesz APS-C L-mount kamera jövőre valahonnan, különben minek csinálnák meg az L verziót ? Ez elég nagy elszólásnak tűnik így hogy nem volt még ilyesmiről szó se.

-
Mirman
őstag
Canon EF-M 11-22 f/4-5.6 IS STM nagyon pici , tesztek alapján elég éles mindenhol és még olcsóbb is mint a 9-18 Oly.
-
Mirman
őstag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Szerintem nem kell félteni az MFT-t . Főleg nem a Panasonicot. Lényegében tényleg kész van a rendszer (tilt-shift obik jöhetnének, ha már épületre baromi jól használható a high-res mód). A két nagy is évente maximum 1-2 új obit ad ki / frissít. Ennyi a Panasonicnak is bele fog férni . Másrészt a fizika nem változik , ugyanúgy jóval nagyobbak nehezebbek lesznek az FF obik azonos fényerővel (de természetesen nem azonos mélységélességgel) , ez tele objektíveknél baromi hasznos továbbra is .
Ezerszer inkább cipelnék magammal egy Pana G9 + 50-200-at mint egy A7 III + markolat + 100-400-at ami majd egy kilóval nehezebb, drágább és a képminőség úgysem annyira lényeges hiszen mindenki webre fotóz leméretezve.
-
Mirman
őstag
LR + PS csak éves csomagban van . Ez így havonta 13 € . A photoshop havi előfizetésre 38 € . Ha 4 hónapot használnád egy évben akkor már ugyanott vagy.
Persze mindent be lehet szerezni sok helyről de én szoftverfejlesztőnek tanulok úgyhogy amíg megengedhetem magamnak addig csak eredeti szoftvert használok . A pék se fog kenyeret lopni a szomszédból .

-
Mirman
őstag
Éves szerződés , ha lemondod akkor rögtön kiszámlázzák az egész éves díjat (igaz , ez az év során használhatod a szoftvereket akkor is ha le van mondva az előfizetés ) .
Nekem is volt egy idő amikor nem használtam és le akartam mondani , de adtak 4 vagy 5 hónapot ingyen ami miatt maradtam .

-
Mirman
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Kérdés hogy mit értünk olcsó alatt. Ha havi lebontásban belefér 3 ezer forint akkor a Lightroom + Photoshop verhetetlen , előbb utóbb úgyis szükséged lesz rá / ki akarod próbálni . Szerintem nagyon megéri ha belefér a keretbe.
-
Mirman
őstag
Én vagyok a hülye hogy még mindig felülök a hype train-re. Most is simán elhittem hogy na végre itt az organikus szenzor , Pana megmutatja hogyan kell csinálni és all-int nyom MFT-re erre FF bejelentés lesz. Hát csodálatos . Biztos hatalmas piaci részesedést tud szerezni egy olyan piacon amire most fog bejönni a Canon , ráadásul ha a pletykák valósak akkor eléggé erős kezdéssel.
-
Mirman
őstag
Jaj ma láttam egy turista nyakában Panasonic G9-et Leica 12-60al . Hát az valami gyönyörű volt , baromi mutatós szett .
-
Mirman
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Nem feltétlenül kellene olcsóbbnak lennie , de azért az se normális hogy lényegesen drágábbak. Itt például a Sony szettel FF-re számolva fényerősebb és olcsóbb objektívjeid vannak hasonló élességgel és kisebb mérettel. Biztos pazarok az Olympus Pro obik de akkor is túl vannak árazva rendesen . Egy 25%-os áreséssel 300K körül tényleg baromi jók lennének, de így szerintem nem.
Mielőtt meg leszek gyanusítva hogy Sony ügynök vagyok , eddig csak Olympus gépeim voltak és 1 darab Canon emellett.

-
Mirman
őstag
válasz
inzsellér
üzenetére
Csodálatos jól tájékozott válasz a Pixinfo csapatától arról a YouTubeerrol aki lelkendezve hagyta ott a tükröst a Sony milc rendszerért . Ezek után ezt az embert úgy bemutatni mint valaki aki a lelkét nyugtatja hogy miért nem kell otthagynia a tükröst az több mint kérdéses .
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Még érdekesebb hogy az első 3 helyezett mind növelte a részesedését de nem egymás javára.
-
Mirman
őstag
Én a netes hangulat miatt teljesen abban a hitben voltam hogy az MFT rettenetesen el van maradva a Sony-hoz képest eladási adatokban és keresettségben. Ezzel szemben Amazon népszerűségi listák szerint EU-ban MFT vázak terén jóval népszerűbb , objektívek terén pedig kicsivel több van MFT-ből mint Sony-ból a top 100-ban. USA-ban teljesen fordított a helyztet itt a Sony lényegében letarolja a piacot és legalább kétszer annyi E-mount vázat adnak el mint MFT-t.
Lényeg a lényeg hogy jó tudni hogy még mindig egy népszerű rendszer és érdemes erre alapozni .

-
Mirman
őstag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Erre tökélets módszer hogy állványról sok expót lősz mondjuk 5 perc alatt akkor minden mozgó dolgot ki tudsz szedni a képről photoshopban később. A szerencse is egy remek módszer ehelyett , szerintem itt ezzel van dolgunk .

-
Mirman
őstag
Egyáltalán nem ilyen bonyolult a probléma mint ahogy felfested. A telefonok 0 bokeh-bol akarnak FF szintűt csinálni , itt pedig egy atlagosbol kellene . A Panasonic DFD is hasonló elven működik , nézi hogy mi mennyire van a fókusz síkon kívül és ahhoz állítja a fókuszt . Emellett kellene azt hogy ezt az információt felhasználva jobban elmossak a területeket .
-
Mirman
őstag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Szerintem hosszú távon az MFT egyetlen lehetősége ha meg többszörözik a jelenlegi fejlesztő gardajukat és minden hátrányt ami szenzor meretbol jön megpróbálnak szoftveresen ledolgozni. Bokeht remekül lehetne szimulálni (azokat a területeket amik már alapból valamennyire kívül esnek a fókusz síkon ), bizonyos zarido alatt gyors sorozat amiből atlagolva ki tudná vonni a zajt is jöhetne vagy valami hasonló . Mindenképpen olyan megoldásokat kellene villantani amit a többi gyártó nem tud kivitelezni a nagyobb szenzor miatt (fogyasztás , processzor használat ). A bokeh szimulálasnak kellene szerintem a legfőbb dolognak lennie hiszen ezért sír mindenki aki vált főként , nem a 1-2 FE zaj különbségert ami egy APSC - FF géppel van.
-
Mirman
őstag
válasz
LélekVándor
üzenetére
És legalább méretben is 3szor akkorák mint azt egyéb tulajdonságaik sejtetnek. Ergo ezt eszközölni optikailag nagyon nehéz lehet és hely igényes.
-
Mirman
őstag
válasz
trlala
üzenetére
Nem , a ventillátor és pl helikopter propeller a legszélsőségesebb példa erre. Ez főként elképesztően gyors oldal irányú mozgás során jelentkezik . Az esetek többségében ha nem tudod hogy hol és mit kell keresned fel se fog tűnni . De pl fényerős objektívvel napfényes helyen nyugodtan lehet használni a eshuttert ha épp nem valami labda játékot fotózol ( a labda is tud érdekes formákat felvenni a sebességből fakadóan) vagy hasonló gyors oldal irányú mozgást . De a nálam szakértőbbek biztos kiegészítenek ha valamit rosszul irtam.
-
Mirman
őstag
válasz
Trionin
üzenetére
Nem értek hozzá , de egy firmware frissítés nem oldhatja meg esetleg ?
-
Mirman
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szerintem maximum 1.4es tc-vel együtt lesz egy árban a 40-150el. Alap árban maximum 350-400 lesz forintban.
-
Mirman
őstag
válasz
hdanesz
üzenetére
Itt vannak a hivatalos garanciális feltételek . Ha hivatalos európai viszonteladótol veszed akkor van rá garancia.
Amúgy az nagyon jó ár , mert itthon 640 ezer lenne az a kit.
-
Mirman
őstag
Erről hogy hogy nem volt még itt ma szó ?

Az első 8K Global shutter , organikus szenzor a Panasonictól. Végigolvasva a bemutató elég meggyőző. Ez végre egy valós ugrás lesz , nem úgy mint a 16 -20 mexapixel ugrás .
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Hogy ha egy parkolóban odapattan hozzád egy tezsvír hogy nem kell e iPhone a bolti ár kevesebb mint feléért, akkor nem merül fel benned hogy valószínűleg nem ugyanolyan módszerrel szerzi be mint az iStyle, vagy a mediamarkt ? Dehogynem .
Érdekes hogy az eGlobal-al kapcsolatban ez nem merül fel benned.

-
Mirman
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
A pana G80-ban van beépített stabilizátor a vázban ezért mindegyik obival lesz stabid Olympussal is . A panasonic objektívekkel pedig együtt dolgozik a vázban és obiban lévő és még hatékonyabb eredményt ad.
-
Mirman
őstag
Panasonic szervizrol mik a tapasztalatok ? Netes vélemények alapján döntő többségében pozitív ami elég ritka a szervizek között .
-
Mirman
őstag
Ezt is akkora örömmel olvastam mint az eddigieket. Képeidet nézve nekem csak egy témával kapcsolatban vannak kérdéseim ez pedig a stúdió. Saját stúdiód van estleg otthon vagy műterem , esetleg bérelsz a fotózás idejére ? Ha saját akkor mekkora az a hely ahol szerinted már kényelmesen lehetne dolgozni , fix fény vagy vaku stb ? Bocsánat ha sok a kérdés de mindig belelkesülök téged olvasva

-
Mirman
őstag
Hát épp ezaz hogy most semmi nincs mert megváltam tőle egy éve de nagyon hiányzik a dolog. Főként az esemény (családi , baráti rendezvények ) , portré és turista fotózás ami érdekel .
Oly 45mm 1.8 volt de azért sokszor felmerült bennem a vágy hogy ezt a hátteret azért jobban is el lehetne mosni , lehetne kicsit kisebb a melysegelesseg. Na és ezen a ponton jött elő bennem hogy miért vennék én mft-re 400 ezer ért 1.2-es obit hogyha 200 körül van akár 85 1.8 Sony ami azért jobban kenne a hátteret . De lehet ez csak az én butaságom :/ -
Mirman
őstag
Köszönöm.
Bennem amúgy az fogalmazódott meg az utóbbi időben hogy minél többet olvas valaki fényképezőkről technologiailag annál bizonytalanabb lesz a vásárlást illetően . Már már ott vagyok hogy sokkal jobban jár az aki bemegy egy boltba és ami először tapogatas után megtetszik neki megveszi és a többi gyártó termékeiről nem értesül a későbbiekben sem .
Én pl igyekszem jól tájékozódni de egyszerűen nem tudok dűlőre jutni Fuji , Oly és FF Sony közt.
-
Mirman
őstag
válasz
andersen10
üzenetére
Oly 40-150 2.8 ?
-
Mirman
őstag
Megfogalmazódott bennem egy kérdés . Mondjuk azt hogy egy családi rendezvényen fotozok , 45 mm 1.8al . Nyitott rekeszen mondjuk 1/100on ISO 1600al. Ha elővennek egy FF vázát egy 85 1.8-ra akkor azt ugyanúgy le kellene rekeszelnem 2.8 ra vagy méginkább f4-re hogy éles legyen az egész delikvens ne csak a szeme , nem ? Ha jól gondolom akkor az FF gép F4 85mm-en 1/100on ISO 6400at mérne . Ez a két FÉ előny nagyjából kiegyensúlyozza a szenzorok közti különbséget nem ? Nem 100%osan de úgy kozelitoleg .
-
Mirman
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Én hozzád hasonlóan nem vagyok túl profi de ezért is lesz szerintem mérvadó amit mondok. Én ha új fényképezővel dolgozom akkor mindig elszöszmötölök egy pár órát 2-3 képpel hogy belőjem a színeket olyanra ami az én szememnek megfelelő és nagyjából bármilyen képen jól mutat (persze ez nincs kőbe vésve , ha egy képen nem szép azon lehet módosítani , de kiindulási alapnak jó ) . Ezután ebből profilt csinálok amit csak egy gombnyomással rá lehet húzni a jövőbeni képekre .
Az ezt követő utómunkázás képfüggő hogy mennyi ideig tart. Egy átlag kép amin retusálni nem kell csak mondjuk zajszűrni , kimeneti élesíteni az maximum 5 perc . Egy portrénál ha retusálni akarsz ott bármennyit el lehet szöszmötölni de a gyakorlattal ez is rettentően felgyorsul .
Remélem segít valamit.
-
Mirman
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Szerintem tudsz , egyszerre egyet. HA oly géped van és bemutatod a helyszínen akkor lehet kettőt . Legalábbis nem olyan régen még így volt.
-
Mirman
őstag
Lehet hülye kérdés de Olympus és Pana design hogy passzol egymáshoz ? Hogy néz ki mondjuk egy Pana gépen Olympus obi és fordítva ? Természetesen feltéve hogy fekete színről beszélünk minden esetben . Neten én is láttam már képeket de mégis csak más olyantól hallani akinek már volt dolga vele .

-
Mirman
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Érdekes amúgy hogy kb egyedül a Panasonic jött rá arra az isteni csodára hogy nem csak high end gépet lehet normális grippel árulni . Pl a G80 erre remek példa.
-
Mirman
őstag
Urak Olmypus E-M10 III-hoz még nincs grip vagy az előző verzió használható hozzá is ?
-
Mirman
őstag
válasz
csurgoi
üzenetére
Pontosan ugyan annyi az új Oly modellek ára mint a régebbieknek amikor kiadták őket ha feltűnt volna .
Másrészt ki ne találd hogy a szenzortol lesz éles / életlen a kép mert rögtön kardomba dőlök . Használtal már bármilyen értelmes obit olympuson (45 1.8-tól felfelé ) ? Egyáltalán nem nevezhetőek ezek drágának és a képminőség bőven kárpótol .Másrészt próbálj bármilyen tükrös rendszerben dupla tárcsás vázát venni aminek csak megközelítőleg hasonló tudása van mint egy E-M10II-nek . Garantálom hogy 300 000 alatt használtan sem találsz .
Szerk : Dinamika tartomány messze elmarad : 12 % keményen az a messze .
Új hozzászólás Aktív témák
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest