Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73551) sb válasza Throme (#73546) üzenetére


sb
veterán

Tippelgetünk, meglátjuk. Nehezen hiszem, hogy ennyi marad ha tényleg gyengébb a piac amit te is írsz.
Közben az insider hétvégét kitolták +1 nappal hétfőre is.

A műsort nem néztem de meg fogom. A gyerek is nyafogott, hogy nézzük majd ha lesz, de az eddig olvasottak alapján nem érzem, hogy annyira szórakoztató lenne gyerekfejjel ha kevés a Lego és sok a dráma. Hogy láttátok ilyen szempontból?

[ Szerkesztve ]

(#73552) Djuree


Djuree
félisten

ez a puskás peti nagyon gyenge eresztés ide...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#73553) Mozaart válasza Throme (#73550) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Benedek "munkassagat" ismerem. De mivel van egyuttmukodese pl a Lego Storeral. Nekem o itt sok. A kepe se tetszik. De ez az en sajat velemenyem. :R

Tovabbra is irigylem aki ennek szentelheti az eletet. Nagyszeru ez az egesz Lego világ mindenével egyutt. Amikor Balazs mondta hogy még nem epitett senki 12 órát. Akkor megvolt a feeling milyen vagany lehet ha hivatasos epito vagy. Te megtervezed. Kapsz kockakat a Lego Nyiregyhazai gyarabol. Megepited egy csapattal. Kiallitjak. Es stb.. <3

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#73554) Mozaart válasza sb (#73551) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Szerintem mindenkepp erdemes egy musorblokkot megnezni a gyerkoccel. De talan ne ezt hanem a masodikat. A témájat nem irom le. Majd meglatod az elso reszben lesz rola szo mi lesz. :) Biztosan elvezi. Ezeket az emberi dolgokat jobban csak mi felnottek vesszuk eszre. Egy gyereknek hatalmas inspiracio lehet ilyet latnia a tvben. Ha nekem lett volna ilyen. :)

Osszesegeben ez egy nagyon nagy dolog hogy ez nalunk a tvben mehet. De a Lego névre lehetne még meltobb a musor hazai formatuma.

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#73555) hami85 válasza sb (#73551) üzenetére


hami85
tag

Ebből a hosszabbításból nekem az jön le hogy elég kevés a vásárlás…

(#73556) HUN_Sector válasza sb (#73551) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Nálam a 6 éves élvezte, egyből hozta a legot hogy építsünk tornyot

(#73557) beamen válasza LÁZ (#73549) üzenetére


beamen
tag

Végig offline leaz vajon? Kockán nem ezek az árak vannak jelenleg. :(

(#73558) Mauzes válasza beamen (#73557) üzenetére


Mauzes
őstag

Lego Store független a Kockàtól, árazás is eltér.

(#73559) Napfénysüti válasza Djuree (#73552) üzenetére

Irritáló a pali...

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#73560) beamen válasza Mauzes (#73558) üzenetére


beamen
tag

Azt hittem van kapcsolat.
Fura hogy ezeket nem promózzák.
Gwp vajon van hozzá? (Majisto)

(#73561) magickonfig válasza Djuree (#73552) üzenetére


magickonfig
tag

Puskás Celeb Petit nem értem mirét szerepeltetik bárhol is. Zéró szemilyisége nincs a palinak, únalmas átlagos fószer, mint egy robot akivel felmondatják a szöveget és csókolom. Két lábon járó celeb robot...

(#73562) Vistaboy válasza Mauzes (#73517) üzenetére


Vistaboy
veterán

Igaz, arra értettem, hogy például ha én adok el anime figurát, vagy bármit, akkor utánvéttel szoktam, rászámolom a postaköltséget az árra, és úgy adom fel. Pár ezer forint szokott csak lenni (általában 2-3), persze ez függ a csomag súlyától és méretétől is. Nyilvánvalóan ebben az esetben én sem várom el a vevőtől, hogy utaljon el nekem 3K-t előre, feladom és majd átvételkor 3K-val többet fizet a cuccért.

Ahol pedig ennél nagyobb a postaköltség, legyen az akármi miatt - érték, méret, súly, törékeny, stb. -, ott nyilvánvalóan már meg kell gondolni, mit csinál az ember. Ha az ország másik végéből akarok venni mondjuk egy vitrint, ami tele van üveglappal, és az eladó azt mondja, csak maga a szállítási költség 10K a sok extra szolgáltatás miatt, amit ilyenkor meg kell rendelni a szállító cégtől, akkor már én is meggondolom, hogy mit csinálok.

Nyilván nem fogom azt mondani neki, hogy küldje el és számoljon rá 10K-t, hiszen ha bármi miatt nem tudom átvenni, akkor ő bukja azt a tizest. Viszont én sem fogok tízezer forintot elutalni előre csak úgy vaktában, akármennyire is akarom azt a vitrint. Ekkor nincs más megoldás, utána kell nézni, honnan tudom közelebbről elhozni, ahová személyesen mehetek érte, vagy ha nincs ilyesmi a környéken, akkor nincs mese, rá kell szánni picivel többet és megrendelni webshopból.

De ne menjünk ebbe bele jobban. Mindenki azt csinál, amit akar. Én csak jószándékból figyelmeztettem a kollégát, hogy óvatosan álljon a dolgokhoz, mert sajnos manapság sok a csaló. Én három LEGO adás-vétel csoportnak is a tagja vagyok Facebook-on, szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne valamilyen poszt, ami csalásra figyelmeztet. Meg kell érdeklődni a csoport tagjaitól, hogy kik a megbízható eladók, és velük kell üzletelni.

A legtöbb hirdetésnél - még a legmegbízhatóbbnak mondottnál is - általában előre utalással szokták postán küldeni a készleteket. Természetesen, miután már tudjuk, ki a megbízható eladó, lehet utalni előre is, de ezt mindenkinek magának kell bevállalnia. Én sosem utalok előre teljes árat, még ha ez azt is jelenti, hogy nekem kell érte akár 100 km-re is elmenni. Viszont amennyiben már 100%-ig megbízok az eladóban, akkor lehet, hogy kivételt tennék, és előre elküldeném a feladás díját, a többit pedig utánvéttel kifizetem. De amíg nem bonyolítunk le pár sikeres üzletet valakivel, addig nem utalok még postaköltséget sem előre. Szerencsére eddig még mindig meg tudtam oldani a személyes találkát.

Úgyhogy akkor részlegesen visszavonom a korábbi állításomat, kiegészíteném azzal, hogy amennyiben 100%-ig megbízható eladóról van szó, akkor - és csakis akkor - el lehet utalni a feladás díját. De teljes összeget én sosem fogok utalni semmiért előre, legyen bármilyen megbízható az eladó. Pláne, ha nagyobb összegről van szó.

Peace. :R

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#73563) HUN_Sector válasza Vistaboy (#73562) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Ne aggódj, Itt senki sem támad, csak véleményeket ütköztetünk.
Ez jellemzően nem az a csoport, ahol lehülyézik a másikat (nem mondom hogy azért nem volt rá példa), arra ott vannak a különféle elektronikai és számtech PH topicok, amik még a kurucinfót is alulmúlják :D

Egyetlen dologra engedd meg hogy rávilágítsak, mely nem is volt olyan régen. A 2008-as hitelválság egyben egy bizalmatlansági válság is volt. Fontos része volt, hogy a cégek egyre kevésbé vettek fel hitelt a bankoktól, egyre kevésbé bíztak meg a bankok a cégekben, a cégek az ügyfelek halasztott fizetési képességeikben, a fogyasztás egyéb okokból leállt, ami végül gazdasági csődhelyzettel járt.

Kicsiben, de két magánszemély között is ez játszódik le, ha nem bíznak abban, hogy a másik feladja a csomagot, vagy a vevő fizetni fog, akkor patthelyzet. (barterezni meg ugye manapság már nem annyira szokás). A személyes átvétel az esetek túlnyomó részében nem opció, de aki akar, ott is átveri az embert. (ld alább)

Kb 7-8 éve a Tesconak és a Lego-nak is azonnal lépnie kellett, hogy megelőzzön egy bizalmatlansági válságot, amikor több üzletében is a távirányítós lánctalpas dobozában kicserélték a legot kekszre. [link] Gondolj bele ha emiatt senki sem vett volna náluk karácsonykor legot, több tíz, ha nem százmilliós haszontól estek volna el. Ráadásul még mindig benne van a pakliban, hogy 1-2 ember ilyen dobozokat őrizget befektetési céllal, mit sem sejtve arról, hogy mi is van benne. Átvételkor te sem a doboz kibontásával kezded gondolom :)

Szóval kell a bizalom. Viszont kéne egy erős kezű jogszabályi környezet is, amely esetében ha Gipsz Jakab szándékosan nem adja fel a csomagod, akkor menjenek utána és kapjon egy bírósági tárgyalást csalásért. Az utánvételes csalások még ott is kérdésesek bizonyítás tekintetében.

Ha csak személyes átadás/átvételt preferálsz, földrajzilag sok eladót és vevőt kizársz. De ez már a te egyéni döntésed, de emiatt senki sem szól meg.

Más:
Kezd felpörögni akarácsony előtti szezon. Volt 5 kórházam (giga mega kórházat akartam építeni), erre 4 nap alatt mindet elvitték. A 31120-as várak ugyanígy jártak egy hét alatt. Szóval nem mondanám, hogy haldoklik a piac, de erősen szezonális.

Megint más:
Tudni hogy karácsonykor, vagy a lego black friday idején a lego shopon lesz e valami gwp? Mintha láttam volna flyert korábban, de most az istennek sem találom. El kéne döntenem, fel akarom e használni a tape player kódot, meg behúzni a majistot.

(#73564) Neurotoxin válasza HUN_Sector (#73563) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Erről a csalásról most hallottam először, köszi! :Y Érdekes lehet, ha nem a beszerzési láncban történt mulasztás (ezt erősíti a budapesti hirdető-újság töltet), a belső ellenőrzés milyen következtetésre jutott.

Ha már csalás-gyanú, a Jófogáson velem is szembejöttek a kép nélküli, 82e-ért árult supercaros hirdetések…

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#73565) HUN_Sector válasza Neurotoxin (#73564) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Érdekesség: A héten volt egy cikk, hogy srác vett az iphonetól közvetlenül egy telefont, aztán kapott egy androidos koppintást. Ott meg a raktár-kiszállítás vonalon nyúlt bele valaki. Egyre gyakoribbak ezek.

(#73566) Throme


Throme
veterán

SW Naboo életkép:

[link]

szerintem jó lett

(#73567) maross válasza Vistaboy (#73562) üzenetére


maross
veterán

En tipikusan rettentoen nem szeretek elore utalni, es csak elore utalassal kuldok barmit is, mostanaban nagyon elemagosodott a helyzet, es sokszor nem veszik at a termeket. Ha epp elore utalok, akkor olyannak, aki sok cumot arul, es nem ma kezdte. Meg ha nem is tudod milyen ember, sajat magat lone tokon akar egy darab csalassal is, ugy, hogy kozben ott hever par szaz elado keszlete. Inkabb egy megbizhatonak mondott embernek 100k, mint egy joaras termeket hirdeto random embernek egy ezres. 100%-os biztonsag persze nincs.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73568) Crus válasza Vistaboy (#73562) üzenetére


Crus
őstag

Azon gondolkodom, hogy hány esetben üzleteltem úgy, hogy ne előreutalás lett volna. Talán a pár 100-ból - életem során - volt vagy 5, akkor sokat mondok. Persze volt pár nyomi, aki csinált magának 10-12 ezres postaköltséget az utánvét + értékbiztosítás (VGA kártya) miatt, de ezeken csak röhögni tudok.

Természetesen a FB marketplace = instant ignore. Semmi kedvem C-Type USB-kkel "üzletelni" és nekem a Rosszfogás se működik, ahol a 150 ezres tételből a szerencsétlen lúzer nem képes 5k-t engedni. (Miért várok el ilyenkor engedményt? Mert 2-3 készletről van ilyenkor szó... vegye már észre a hülyéje, hogy időt, pénzt, energiát takarít meg ilyenkor. De nem. Nem veszi észre. Plusz ilyenkor nem boltból venném, nem számlával, legyen már versenyképes.)

[ Szerkesztve ]

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#73569) Mauzes válasza Crus (#73568) üzenetére


Mauzes
őstag

Ezt se értem, ha egy eladó nem úgy gondolkodik, mint te, akkor lúzer? Szerinte 150-ért is el fogják vinni és nem zavarja, ha lasabban vagy több vevőnek. Ha meg a bolt versenyképesebb, meg lehet ott is venni.

(#73570) maross válasza Crus (#73568) üzenetére


maross
veterán

Nem tudhatod, miert nem enged belole. Ha elmegy a keszlet, akkor max +2 megmozdulast bukik, ami mondjuk 2x15perc, es ha olcson szamolja a szabadiidejet, az egy ezres. Vagy mas pka van, igazabol tokmindegy. Ha annyiert amennyiert adja olcso, akkor jo, ha meg nem, akkor lehet tovabb keresgelni.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73571) tzs01 válasza balint82 (#73513) üzenetére


tzs01
csendes tag

Hááát, ez a hajó már elment, már itt pihen mellettem a kicsike, 3-ba törve :)

Az itt olvasottakból ötletet merítve nem a macska-módszerrel fogom szétszedni, hanem az útmutató alapján visszafelé, meg vissza is zacsizom, így majd karácsonykor meglesz az a szakaszos építős élmény is (legalábbis ez a terv, aztán majd meglátjuk :D )

[ Szerkesztve ]

(#73572) Crus válasza Mauzes (#73569) üzenetére


Crus
őstag

Az. Ott a link, hogy másik shopban mennyibe kerül, pár k difi, ellenben számla és nem egy noname áfacsaló senki, ráadásul most BF-kor volt jobb áron összességében + GWP. 4.5 hónapja hirdeti amúgy, én meg mosolyogva beszereztem máshonnan.

Ha nekem van több eladó cuccom, az annyira alap, hogy több esetén engedmény adok, mint a napfelkelte. Mondjuk nekem vele ellentétben nem 10 alatti pozitívom van :B

Ráadásul figyelembe kell venni a piac adott helyzetét. Amikor hónapokig befagyott kb. a Lego 2nd hand, akkor rohadt nagy luxus ilyen összegeknél egy fillért se engedni.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#73573) flashpointer válasza Crus (#73568) üzenetére


flashpointer
őstag

detto, en altalaban az elado vagyok, ha felevente/evente videokarit cserelek csak eloreutalassal csomagkuldessel (Mo-ra) adom el mivel kulfoldon elek, tobbszazezres cuccok pedig, meg sose reklamalt senki hogy milyen az aru miutan megkapta mert nagyon jo aron szoktam adni pontos leirassal, de volt aki irta h nem utal elore bizalmatlansag miatt, hat annak ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#73574) Lajti válasza tzs01 (#73571) üzenetére


Lajti
tag

Majd mindenképp meséld el, milyen élmény volt összerakni karácsonykor, remélem élvízni fogod :)

#73339 sb Assembly Square: 122-es készletből 24e árengedmény, én meg pár éve, friss újrakezdő legósként még a 60-70-et is sokalltam érte :D (Aztán felhomályosítottatok, hogy jóval több darabszámú, mint a könyvesbolt mondjuk)

Amúgy valahogy a mostani bf akciókban nem nagyon mozgatott meg semmi, kivétel az emagos 40-es Friends 41732 Belvárosi design- és virágboltok, de azon meg addig gondolkoztam, hogy visszadrágult. Na mindegy, szerintem lesz még jó áron.

(#73575) Tyler Durden válasza balint82 (#73513) üzenetére

Nahh ezt tanusíthatom, UCS Razor szétszedés, szortírozás majd most rakosgatom vagy 2 hónapja össze, hát nettó szop@snak mondanám :D

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#73576) magickonfig válasza Lajti (#73574) üzenetére


magickonfig
tag

+1 én se rendeltem, semmit. Egyedül eza magnó mozgat meg hogy mennyiért kellen el itthon. KB 8-10k-ra tippelnék mint a fényképező, de így hogy nem tudom hsználni az akciós kupont + a magnó kupont egy rendelésben akkor a Legonak egy csókolomot üzentem... :D

(#73577) petya86 válasza magickonfig (#73576) üzenetére


petya86
csendes tag

Az az érdekes, hogy ott a 21325 Kovácsműhely, 21326 Micimackó, 10270 Könyvestbolt, 10278 Rendőrség, stb.... Az összes most kivonuló készlet még elérhető vasárnap este is. Emlékszem pár évvel ezelőtt amikor a Downtown Dinert vonták ki a forgalomból akkor a nyitó napon hajnal 1-2 óra körül leadott rendelésemet végül már nem tudta teljesíteni a LEGO, mert elfogyott. Ez így szerintem elég beszédes.

(#73578) maross válasza petya86 (#73577) üzenetére


maross
veterán

Ha normalis akciot rittyentettek volna ala, semmi extrem, de mondjuk arukeresos also ar kornyeke, +gwp nem 95k-tol hanem 50-tol, akkor lehet mar nem lenne.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73579) legopingvin válasza tzs01 (#73571) üzenetére


legopingvin
kezdő

Én az enyémet levertem amikor kb. a harmadad volt kész és 100 felé potyogott. Végül utána színek szerint válogattam szét, de már az is idegtépő volt. Hát még utána abból válogatni. Szóval még ha nagy meló is lesz, próbáld meg visszafelé lépésről-lépésre különben az összerakás 9000 ömlesztett darabból minden lesz csak jó élmény nem. Szerintem :DDD

(#73580) petya86 válasza maross (#73578) üzenetére


petya86
csendes tag

Ebben igazad van mondjuk, anno az 50k-s Diner mellé járt a Dickens GWP + VIP pontok, amivel kb 35-37e-re jött ki a Diner. Az azért régen is nagyon jó ár volt egy 2000+ darabos Modular Buildingért. A jelenlegi, még mindig jellemzően ~420Ft-tal számolt EUR sem tesz jót a S@H versenyképességének.

(#73581) tibaimp válasza Warton (#73511) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Az komoly :C

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#73582) sb válasza petya86 (#73580) üzenetére


sb
veterán

Ha mindent összeadok az Assembly vagy a kovács sem jön ki annyira rossz árra (@Lajti, azért ilyenkor nekem is eszembe jut az újracsomagolt Assembly, kb. 1 éve 50-55k között), csak kérdés, hogy a gwp ér-e annyit. Szerintem most a magas kezdőáron felül ezek sem lettek túl acélosak. A Majisto is kétséges, a karácsonyit egyáltalán nem tudom hova tenni, gyk. semmi az egész, a harmadik gwp-s bögre+műanyag izék meg... mondjuk egy takaróhoz képest. Innentől azért elég határeset és inkább a nem éri meg felé hajlik a dolog.

Ha már akciók, a hírlevélben írtak napi 1 feliratkozós, 0 pontos VIP nyereményjátékról is de sehol nem látom, az itthon nem jár?

[ Szerkesztve ]

(#73583) magickonfig válasza petya86 (#73580) üzenetére


magickonfig
tag

Nem semmi. Kár hogy a Dinners kivonása után jött rám újból a Legozhatnék :) . Ha marad alacsony az eur mint most, talány egy halvány reménysugár okozhat egy valuta korrkeciót Jan. 1-jén... nagyon halovány :O

[ Szerkesztve ]

(#73584) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Csak behúztam egy rendelést a lego shopról
Ha a majisto elmegy 16-ért, a creator stand 6000-ért, a tape player 9000-ért, akkor sikeresnek ítélem meg a dolgokat

(#73585) Throme válasza HUN_Sector (#73584) üzenetére


Throme
veterán

.. ezekkel az eladásokkal a rendelésed eléri a webshopos árakat ... ;]
Egyes akciókkal 10-15 rugókat lehet spórolni az alapból 45-60 rugós S@H árakhoz képest.... és nem kell xarakodni a hirdetéssel, eladással...

szvsz

[ Szerkesztve ]

(#73586) Kvelstadt


Kvelstadt
veterán

Üdv mimdenkinek!
Csak beköszönök mert lehet hogy előfordulok majd itt gyakraban, és akkor írok már pár sort is.
A minap haverom belinkelte a piranha plant legot mert tudja hogy szeretem azt a figurát. Rá is mentem mert nem volt drága, meg akkor meg már behúztam a tallnecket is mert a horizont is szeretem még ha túl egyszerűnek is gondolom(avafy miért nem veszi észre a lego hogy horizon jószágokat kéne kiadni technicbe?)
Na szóval összeraktam a virágot meg a tallnecket és gondolom nem kell elmesélnem mekkora jó érzés ez a legózás, de itt nem is tudtam megállni. Vegyünk akkor rendes legót vagyit Technicet. Nekem azok tetszenek, a fogaskerekek meg a nyíló forgó forduló alkatrészek.
De persze full casual vagyok.
Megnéztem mennyit tudok mist erre költeni és hogy milyenek vannak és mennyiért.
Végül a 42145 Airbust vettem mint komolyabb set, és a 42154 Ford gt-t egyszerübbnek.
Egyébként régebbi modellem amit nagyon szeretek az a 42128, valami heavy duty tov truck, nekem csak kamion.

Jelenleg ott tartok hogy a ford gt kész, és bár kicsit csalódás volt hogy nem a kormány fordítja a kerekeket, de gondolom ebben az árkategóriában ez van.

Szóval üdv és heló! Nem sokat értek a topik hozzászólásaiból de ez akár még változhat is majd.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#73587) HUN_Sector válasza Throme (#73585) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

A többi kosárba rakott termék shop exkluzív, azokból 1-2 ezret engedek, az nem gond. A coruscant gunshipet akarom levinni kb 40-re a végén és az jó lesz

(#73588) maross válasza Throme (#73585) üzenetére


maross
veterán

remelem jovo het penteken lesz legalabb egy ertelmes szett amit meg lehet venni, es akkor ki lehet huzni a walkmant + nem kell figyelni, hogy olvad a 16k-s majisto ara.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73589) HUN_Sector válasza Kvelstadt (#73586) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Vedd meg a mustangot. Abban fordul. Idén kifut, de az eddigi egyik legszebb creator járgány. Igazi kiállítási darab :)

(#73590) hami85 válasza HUN_Sector (#73584) üzenetére


hami85
tag

Majistora lehet vevő lennék.

(#73591) Kvelstadt válasza HUN_Sector (#73589) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Meg akkor már okosíthattok is.
Azt mondod a mustang creator de fordul a kormány. Most akkor mi a különbség a technic me e között.
Egyébként még annyi hogy külföldön dolgozom és kb minden is elérhető csak van aminek ugye már kilőtt az ára.
Ott van pl a 42100. Az egy igazi szörnyeteg csak már 500font legolcsóbban ennyim meg nincs legóra.

Egyébként ha már járművek akkor ezek a nehézgépek jobban tetszenek mint az sportautók. Ez a ford most csak így jött mert bf alkalmából 69font volt egyik játékboltban. Annyit akkor is ért nekem ha a tetőn van a kormányzás.
Normális utcai autóból még a Defender van amivel szemezek, sportkocsiból meg egyszer egy nagyobbat szeretnék venni mint a bugatti és társai.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#73592) Dilikutya válasza Kvelstadt (#73591) üzenetére


Dilikutya
félisten

Creator Expert. Abszolút nem Technic szerű dizájn, rendes épített, zárt kasztni, de alatta a kormányzás és a hátsó felfüggesztés emelése Technic megoldás. A nyitható ajtó, motorháztető meg ilyen elemekkel is megoldható. A Technic-ben ekkora méretben több funkció van, már a dugattyúk is mozognak, de a kasztni nem olyan szép, mint a Creator-nál, bár ez a supercar-ok esetében már majdnem nem igaz. Meg ugye a Technic-ben nincs ablakelem.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#73593) Throme válasza HUN_Sector (#73589) üzenetére


Throme
veterán

A mustangot nem vette meg már az összes nepper, mikor webshopos ára olyan 35-37k huf volt?
Most ez a kb 45k huf nézőpont kérdése, hogy jó vagy rossz.
Megjelenés utáni akciókhoz képest még mindig rossz, de azóta felvitték -sikeresen - 70 rugóra, ahhoz képest jó.

(#73594) Kvelstadt válasza Dilikutya (#73592) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Köszi, ezzel így mindenre válaszoltál is. Megnézem a creator expertbe mik vannak.
Egyébként van egy lego ami nem technic de tetszik, az A frame cabin, de most így pár nap alatt pénzben nagyon sok legót írtam össze ami tetszik.
Esetleg majd mondok modellszámokat és szivesen olvasom a véleményeteket.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#73595) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Folyamatosan nézem a hirdetéseket meg egyébb oldalakat fórumokat is, de valamiért nem kapkodnak az emberek a 42146 Liebherr daruért, valahogy olyan kis mostohagyerek lett. Az ára is szerepet játszik ebben az biztos, de az is lehet, hogy a lego elment már egy olyan eszement monumentalitás felé, hogy egy ekkora készletet nem tudsz már kezelni, nem tudod hova rakni, vagy kiállítani, hacsak nem egy kastélyban élsz, de lehet hogy a kettő együtt okozza ezen készlet vesztét a mérete és az ára együttesen, de szinte nem is ismerek olyan embert akinek meglenne ( kbalage kivétel) vagy rajtam kívül tervezné megvenni még legos fórumos berkeken belül sem.

Nem tudom nektek mi a talapasztalatotok és a véleményetek ezzel kapcsolatosan?

(#73596) kbalage2 válasza RapaNui1 (#73595) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Leginkább az a baja hogy hatalmas, tényleg nem tudod hova rakni. Ha ránézek mindig eszembe jutt hogy egy csomó ember szerint túl kicsi lett... hát megnézném hogy náluk hova férne.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#73597) Dilikutya válasza Kvelstadt (#73594) üzenetére


Dilikutya
félisten

Már nem Creator Expert, hanem Icons, de van még pár ilyen autó:

Chevrolet Camaro Z28 10304
Porsche 911 10295
Chevrolet Corvette 1961 10321
Land Rover Classic Defender 90 10317
Vespa 125 10298

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#73598) Crus válasza RapaNui1 (#73595) üzenetére


Crus
őstag

1. Szvsz ez egy elég specifikus készlet. Nem egy Rivendell, vagy egy Titanic, amik szélesebb körhöz szólnak és ikonikusak.
2. Ahogy te is írod: az ára. Nem egy Falcon, amiért egy rajongó mosolyogva kiadna ennyit, hanem csak egy daru, ami jópofa és érdekes építési élmény, de ööö... hát úgy ennyi.
3. Ahogy te is írod: mérete. Még ha nehézgép fanatic lennék se szeretném a többi mellé, mert borzalmasan nagy.
4. Bár lehet vele emelgetni és ez jópofaság, de ez úgy fél óra alatt megunható. Utána kiállítási tárgy, annak meg kissé felejtős, nem egy Colosseum, se egy Death Star...

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#73599) Mozaart válasza Kvelstadt (#73594) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Udv Itthon!
Ne erts felre, de az alairasodban a "roszkor" az "rosszkor". Az en szememet fogja bantani ha majd aktivabb leszel. Mondjuk ez az en bajom. Megegyszer Udv! :R

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#73600) Kvelstadt válasza Dilikutya (#73597) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Az a camaro tényleg nagyon szép.
Nincs kizárva hogy veszek majd ilyet is, de nálam az összeszerelési élmény az nagyon fontos és az szerintem technicben jobb, vagyis nekem jobb.
Megnéztem ezt a fordot is. 149font most itt, de annyiért most tudnék venni 42156os peugeotot ami technic.

RapaNui1
Nekem tetszik mert technic de jelenleg én nagyon limites helyen lakom és az nekem is rohadt nagy lenne.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.