Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
aki rá van izgulva a minifigekre elég jó ár 1100-ért.
[link] -
Melezor
csendes tag
én azt nem értem, hogy ez a 3 db 150 pontos 1500ft os kedvezmény, hogy tud elfogyni? volt amennyi volt? ez a legnagyobb szemétség, minden felhasználónak legyen 3 db azt csókolom, ez egy digitális beállítás, nem készletes akciós termék
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden #73944 üzenetére
Cipőt és kávéfőzőt szerettem volna venni, meg pár apróságot és vártam a BF-re hátha... Egyik oldalon valóban nagyon jó (fél)áron voltak jó kis lépők, de addig tentózott a családom rajta, hogy kitalálják magukat (hogy nem kell nekik végül semmi), hogy a méretemben mára már egy sem volt (igaz, 43-as "népszerű" méret).
Minden egyéb BF akció, amit néztem BS volt...
-
válasz
apholyon #73941 üzenetére
Én se vettem semmit BF alatt, mert gyászkeretnek tartom amit itthon BF néven művelnek /nem csak lego-t, hanem úgy egyáltalán semmit/ Azaz hazudok, mezei eladótól vettem egy 1x összerakott Saturn V-t, patika állapot, doboz, leírás, annyi, hogy nekem kellett szétszednem, így 33k volt..
balint82: azt be is akarom szerezni, nekem speciel nagyon tetszik. Hát itthon is majdnem 52 juró
-
balint82
senior tag
válasz
HUN_Sector #73940 üzenetére
Tedd mellé a német mm akciót is, ahol is a bugyikék Vespa 52 Eur volt.
-
Keller16
aktív tag
válasz
HUN_Sector #73932 üzenetére
Elfogyhatott a mikulás? Hiába teszek kosárba olyan legot, amihez járna, a mikulás nem kerül bele.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden #73938 üzenetére
Már aki... Idén alig vettem valamit, szinte semmilyen értelmezhető akció nem volt még (1-2 olyat leszámítva, ahol kb. 1 óráig vagy addig sem volt készlet...). Ez a BF egy külön vicc kategória... Lassan ott tartunk, hogy valós akció csak akkor van, ha elárazzák... Ezek az 5-10%-ok... Persze kinek mi, majd jön megint, hogy ingyen akarom a Lego-t... --> Igen.
De én is azt látom, hogy válság ide vagy oda, azért veszik az emberek (az akár százezres készleteket is) nyakra-főre, itthon is (nem csak a fórumtársakra gondolok, ez egy relatíve szűk kör, de egyéb fórumokon, FB csoportokban is látom...). És így, ahogy írod, amíg van r így is kereslet, addig minek változtatnának?
#73940 HUN_Sector Természetes, hiszen mi nem holmi csóró nyugati ország vagyunk, hogy ne tudnánk kifizetni... Fogunk is mi itt fillérb@szóskodni!
-
HUN_Sector
őstag
Na, akkor vessétek össze a legoval az amazon.de black friday kínálatát:
[link]
Csak pár példa (német áfával)
76419 Microscale Hogwarts - 117 euro
Idehaza 52000-től indul
10315 Zen kert - 64 euro
Itthon nagy akcióban 28000 most az auchanban
41154 Ford GT - 79 euro
30000 ft a nagy auchanos akcióban.Szóval az amazonon több száz, az auchan szintjén lévő, azaz kb 40%-os akciót találni.
-
apholyon
aktív tag
6k-ért egy 150 db-os kisautó? Viccelsz?
Az a baj, hogy SC-ből minden megvan (az Audin kívül), ami kell, egyébként is az összes dupla áron van webshophoz képest... Drágább a leves, mint a hús... Olyat meg minek rendeljek, ami nem kell? Szenvedhetnék az eladással utána... Sehogy nem éri meg...
-
-
sb
veterán
válasz
Ez így százalékban jól hangzik de azért az ezresért eléggé meg kell dolgozni.
S@H-on egy normális gwp kör jelent kb. 20%-ot, amellé egy 30%-os kedvezmény elég lett volna de az is alig volt meg. Mellé a gwp-k sem az igaziak és nincs harmadik normális sem.
1500Ft-os kuponból is 4db volt tavaly, ez is jól mutatja a nagyvonalúságot. -
HUN_Sector
őstag
válasz
balint82 #73934 üzenetére
A legnagyobb webshopok azt hiszem 50% körüli engedménnyel kapják a legot a Lego Hungáriától (legoval is kereskedő játékboltos ismerőstől van az info). Pár éve 150 milliós értékhatár volt az, ahol szóba álltak velük.
Egyik legfőbb vásárlójuk a Régió Játék, akik az akció szót kb. hírből sem ismerik. (Néhány éve még volt jó 50%-os akciójuk a nyár eleji termékváltáskor) Ráadásul kizárólagos viszonteladói szerepet tölt be a boltok és a lego között, az alacsonyabb éves forgalmak esetében.
Úgy sejtem, a kocka.hu és a kockashop.hu is felette van a 150 milliós limitnek, ergo 40% akciózás mellett is hasznot hozna nekik a készlet eladása.Szóval nem tudom a 3%-os kockashopos akciók a szomorúbbak, vagy hogy az asztalomon megdöglött a california reaper csípőspaprika palántám...
-
Tony21
tag
Idehaza mást jelent a BF, ezt mindenki elfelejti ... de az eladók tudják, mert eszerint áraznak.
Big Fuck ... -
balint82
senior tag
válasz
Mindezt úgy, hogy a s@h alapból 25-30%-kal drágább, mint a jobb lego webshopok. Ergo nem sok éri meg még így sem, csak úgy, ha lenne ajándék, de 64 /95-t kizárt, hogy összegubizzak,hogy utána eladjam nyomott áron a gwp-t....
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Kvelstadt #73930 üzenetére
5-6 éve 17000ft-nál adtak egy BF figurát. Na az önmagában tíz-tizenegyezer ft-ért ment a másodpiacon. Most semmi bf specifikus ajándék. A 10-40%-os akciós meg önmagukban soványak. Ha bedobtak volna pár 50%-ostz, akár a nem futó készletekre, vagy egy egységes 35%-ot mindenre, még elégedetten is csettinthetnénk. De kiválogatták azokat a készleteket, amik amúgy sem mennek.
Más: Euronics
Nem egy nagy truváj, de pár 5990 alatti készletre is hozza. Ott meg ha már eladod egy ezresért, 20%-ot hozol a termék árán.
-
Djuree
félisten
válasz
Mozaart #73926 üzenetére
hát igen, elgondolkodtató. eddig én is megálltam hogy megvegyek minden faxságot amire amúgy nincs is szükségem, de valami biztos be fog csúszni magamat ismerve.
most mondjuk le vagyok gatyásodva, majd rakok ki képet valamikor mire vertem el a pénzem az utóbbi 1-2 hónapban.topikba való amúgy, szal nem lesz off.
-
sb
veterán
válasz
Laraxior #73924 üzenetére
Ott vannak rendes akciók. HUF-ba átszámolni és itteni árakkal összehasonlítani: veszélyes!
Csak az érzés kedvéért, pl. alza.de és alza.hu 380-on váltva:
Creator Defender: 70k vs 55k
Yamaha: 66k vs 52k
City belváros: 59k vs 36k
Vontató: 52k vs 41k
Világítótorony: 96k vs 76kAmazonon elég hektikusan változnak az árak de ott is voltak nagyon jó ajánlatok.
Kockashopon érdemes elolvasni a hozzászólásokat.
Kockaáruházban tették még ki éjfél előtt a BF listát, ránézve normál áraknak tűntek, gondoltam befrissítik majd de soha nem lehet tudni... Ott így is lett, a kockashopon ez elmaradt.@Djuree
No comment. Én hasonló problémás tájékoztatás miatt írtam már nekik egyszer 1-2 éve felindulásból de arra sem volt érdemi reakció. Egyszerűen láthatóan leszarják, hogy így mennek a dolgok náluk. Olyanok mint egy középkorból ideteleportált fazekasmester, a régi szakmát tudják, de többire csak pislognak.Itthon ami szorosan Lego kötődésű ugye a Store és a kocka.hu. Előbbin most kitették megint az 1 hete azonnal törölt Majisto gwp-s bannert is, most újra kitették. BF kedvezményről semmi Láz papírján kívül ami szintén harmatgyenge. Kocka.hu-n még a Majisto sincs reklámozva. Nem véletlen a nagy sunnyogás.
-
Mozaart
aktív tag
Blekk frájdéj mountex promó
Erdemes megnezni hogy ilyen is van. Mikor ment a TVben eszre se vettem annyira sok bf maszlag van már.
-
Djuree
félisten
beírtam a lego facebook bf reklámozós posztjába hogy "nagyon gyenge", csak ennyit, kapott pár like-ot de törölték is a hozzászólást 10 percen belül.
lehetett volna rá válaszolni nekik nyugodtan, normálisan...de ők is tudják hogy erre nem lehet mit írni mert tényleg az...ennyit róluk. -
Laraxior
titán
Nálunk az amazonon 30-40%-ot akciót írnak, de nem tudom mik az eredeti árak. A Harry Potteres vár pl 117, de találtam 110-ért máshol.
Ki tudja, hogy mik az eredeti árak, ilyenkor mindig manipulálják őket.
A Ford GT 79-ért itt a legolcsóbb. Talán mintha a LeMans Peugeot is 115-ért jó vétel lenne?!
A Batmanes Tumbler is 200 alatt volt amikor épp megvettem, de lehet máshol olcsóbb lett volna, nem is figyeltem.Mellesleg a DPD nálunk is ugyanilyen hulladék, utálom amikor ők hoznak valamit, szó szerint ki kell menni az utcára és várni rájuk, mert megjelölik, hogy kézbesítve nekem, de nem is voltak a közelemben, aztán találjam ki, hogy melyik szomszédnál van, anélkül, hogy bármiféle értesítőt hagynának.
A minap volt TV akció a MediaMarktban, vettem egyet, ajándékba járt hozzá pár dolog, konkértan kettőt választottam, az egyiket DHLel küldték, az ott várt az ajtóm előtt, a DPD-s is kézbesítve lett nekem... majd két nap múlva jött át a szomszéd, hogy ez a tied lesz.Esetleg valaki tudja, hogy hogyan működnek ezek a lámpa-szettek a legokhoz? Látok a Tumblerhez, de nem tudom, hogy elemes, kábeles, akkus, kapcsolós, vagy milyen?
-
sb
veterán
válasz
Mauzes #73921 üzenetére
Ha háborogsz akkor javaslom még a fejlécben futó szöveget ízlelgetni:
"Az eddigi legnagyobb fekete pénteki akciónk – a készlet erejéig*"Ez már szerintem a "remélem igaz, mert poénnak durva lenne." kategória. A szánalmason túlmutat a dolog, konkrétan ilyenek miatt mennek a büntetéshegyek akciók kapcsán, itt simán minden megjelenő banner, hírlevél 2/3-a konkrétan valótlan, a vásárló sima megtévesztése. Nem feltétlenül aljasságból, egyszerűen csak lesz*rják a régiós különbségeket, stb... de ez nem mentség. És a mértéke olyan szintű ami az én ingerküszöbömön túl van. Ezt - ahogy sok mást is, pl. bankkártya adatokat nem bekérni telefonon, megbízható IT rendszert üzemeltetni, stb... - meg kell ugrania egy garázscégnek is, nemhogy egy ekkorának.
@HUN_Sector
Én is azt néztem, hogy kínomban rendelek egy koszorút és egy Creator Land Rovert a vár elhozására. De az is megfordult a fejemben, hogy vmi 2-3k-s kis szarral letudom, rárakják a 2k szállítást, azzal elégetem az óriási extra 1500-as kuponkedvezményt és annyi. Ennél többet nem érdemelnek BF-re. Apró gond, hogy vár még két kulcstartó is hazaszállításra...
Vagy még PaB... de a random áremelések után azt a listámat sincs kedvem tovább gyúrni.
Biztos nem drágul majd tovább és jobb lesz a helyzet 2024-ben... -
Llew
senior tag
-
Mauzes
addikt
Az amúgy csak egy dolog, hogy szar a BF, gyenge az akció, és ennek ellenére nagy csinnadrattával beharangozták. Ez csak simán szánalmas.
Az a része viszont kifejezetten g*ciség, hogy ennyire megtévesztően harangozták be:
Ez konkrétan egy cinikus szemét állítás, hogy "ilyen-olyan készletek fekete pénteken", és ezek NEM akciósak. Tehát van a fekete péntek, és vannak a normál árú szettek, hát fekete pénteken is meg lehet őket vásárolni, nem igaz...?
-
balint82
senior tag
válasz
HUN_Sector #73918 üzenetére
Nepperfattya
-
HUN_Sector
őstag
Karácsonyi koszorú, mikulás szánja, insider kastély és 3 db 1500-as kupon. Egy icipici haszon kinéz belőle
-
Még az optimus az okés is, de azért az kicsit csalódás hogy a nagyobb technicekből semmi nem kapott akció, a kissebbekből meg ami igen az ilyen kösz de kösz nem.
-
Djuree
félisten
válasz
csaabz #73915 üzenetére
én lekaparom körömmel, utána a ragacsot ami marad, van denaturált szesz vagy lakkbenzin, mikor melyik hatásos, néha ez működik néha az.
ha nincs otthon ezek közül egyik sem, akkor talán alkohol is műxik, akármilyen spray azokban is van...esetleg wd40 ilyesmi. az egyiktől jó illatú lesz a wd-től büdös, de az lehet nem is hozza le. körömlakklemosót nem ajánlom, kifakítja. -
csaabz
őstag
Matricákat mivel tudom leghatékonyabban leszedni a lego darabokról?
-
legopingvin
kezdő
Amikor a világítótornyot rendeltem ( 115ezer Ft) a DPD-s futár felhívott, hogy 5perc és érkezik. Hazatelefonáltam, majd egy óra múlva hívtak otthonról, hogy még semmi. Felhívtam a futárt, kiderült hogy a szomszéd utcában lévő 21.-es számú házhoz besétált és letette a bejárati ajtó elé aztán mint aki jól végezte dolgát indult tovább. Szerencsére rajt volt a címkén a nevem és ismerőshöz került, úgyhogy végül célba ért de én úgy kiosztottam a nyomorultat hogy szerintem meg aznap önként felmondott.
Black Friday: Hát ez meg viccnek is gyenge. Úgy néz ki idén először nem kerül a kosárba semmi fekete pénteken.
-
Djuree
félisten
válasz
magickonfig #73912 üzenetére
még jó hogy nem maradtam fent.
ahogy egy játékban írta valaki valamikor: "szarmagyar"
hát ez az, a jó kis szar magyar bf akciók...1-2 hely van ahol 1-2 dolog megérte, amiből volt valszeg pár darab és 2mp alatt elfogyott. -
magickonfig
tag
Oh bocsi segítségként, hogyan sikerült:
van megint vip (insiders) kupon beváltási akció mint tavaly.
600vip helyett 150vip pont = 1500 Ft .
3db-ot enged felhasználóként beváltani, de ha van "ismerős" aki át tudja ruházni, mehet több is.Good luck
-
magickonfig
tag
remélem kiküldik
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Sundesz #73905 üzenetére
full nevetséges az egész, egy ekkora cég miért is a dpd-vel bohóckodik, nincs pénz banánra, hogy nem fizetnek pl egy dhl expressre (ami garantált 2 nap worldwide), aztán még neked kelljen hivogatni a dpd-t, hogy mi a péló van...
ps. gondolom a pénzen meg azóta is ülnek...
@blekkfrájdéj: ntom mi a nagyobb vicc, az alapár, vagy a sale ár szegény Csuvinál
-
sb
veterán
válasz
Zotyipotyi #73904 üzenetére
A naponta regisztrálható 1M VIP pontos nyereményjáték sincs sehol amiről hírlevél jön kétnaponta. Ill. szintén jött hírlevélben, hogy milyen f*sza akció lesz a már indulás előtt sold out készletre.
Annyira nem figyelnek ezekre, hogy megérne egy büntit nekik.@balint82
Óriási ratyi volt ez is, az insider is, meg úgy általában a teljes bf idén.
Most innen nézve az insider egész jó volt.Érdekes, hogy ma volt még Assembly is majd most hirtelen elfogyott. Pedig múlt hétvégén jobb vétel volt dupla ponttal. A vár vagy bármi más miatt biztos nem húzták be, mert csak az egyik kedvezményt viszi.
Batmobilom még nincs és kéne, lehet, hogy az jó lesz magában mindenféle gwp nélkül...
(Ill. amilyen jó moc-ok vannak, elfér egy 2-3. is ha már van.)
-
Sundesz
addikt
1 hete próbálok visszaküldeni bontatlan készletet a LEGO-nak. Hát nem egyszerű, emailben az ég világon semmit sem reagálnak, telefonálni kell mindig.
Először jött a futár értesítés nélkül, de 2 csomag helyett csak 1 csomagot vitt volna el, így mondtam majd akkor intézem a LEGO-val, ne vigye el. Telefon LEGO-nak, futár rendel. Kaptam most emailt, hogy 22-én elviszik a csomagot. Nahát nem vitték el még ma sem. LEGO telefon megint, mondja hogy DPD-t hívjam. DPD nem érti mi történt, azt mondják rendeljen új futárt a LEGO.
-
balint82
senior tag
Óriási ratyi volt ez is, az insider is, meg úgy általában a teljes bf idén.
-
balint82
senior tag
válasz
Zotyipotyi #73899 üzenetére
Justifier már sold out, technic batmobil meg már van
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest