Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz
hami85
üzenetére
bennem az merül fel, ha veszel alzától kiveszed a figeket majd visszaviszed hogy bontott át vagy verve akkor
1. kibontóvideóval "bizonyítod", hogy az bizony úgy van? milyen 4k video kell amivel te bizonyítod ezt hogy márpedig az az a csomag és nem te csomagoltad vissza trükkösen...
2. elhiszik egyszer. de másodiknál meg cseszheted?!
ez a baj úgy általánosan, ami persze másodpiacon még jobban előjön mert ott egy ember kb életében egyszer vásárol tőled.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Ez saját vételre merült fel bennem a még dobozban pihenő készleteknél.

Egy kis pénteki...
Eladás/készletezés, lvl 10000:
The BIGGEST LEGO Market in the World: Hong Kong HUNT! -
ssgk
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Nekem is jön, nagyon várom már.
Tökéletes az időzítés is hozzá. (Ha ez másik szériába lenne és nyáron küldik akkor is félre tenném őszre. Nehéz lenne mondjuk kivárni
.)#91582
Annyiért az még rosszabb vétel mint sah-ról eredeti teljes áron. Másrészt nem értem van aki rosszfogásról vesz lepint? Nehezen hiszem el, hogy lenne ezekre vevő mikor fele annyiért meg lehet venni csájnából 1 hetes szállítással vevővédelemmel. Aki meg ilyet vesz pont az ára miatt veszi. Hangosan gondolkodtam csak ne offoljunk tovább...
-
-
Neurotoxin
őstag
válasz
hami85
üzenetére
Tegnap a Redditen szembejött velem az a csóka, aki mindenből Millennium Falcon-t gyárt. Elkészítette ebből a Gingerbread AT-AT-ből is, hamarosan Rebrickable-n elérhető lesz az összerakási útmutató

@Melezor: Nekem a nagy BTTF járgány azért sem tetszik, mert a szememnek nagyon aránytalan a B oszloptól hátrafelé. (Emiatt szintén nem jönnek be az Icons-os/Creator Expert-es autók..) Hátha egyszer kihozzák még nagyobb kivitelben. Rengeteg MOC-ot láttam belőle, de aránytalanul sok idő/pénz lenne összevadászni hozzájuk az elemlistát.
-
Crus
addikt
válasz
hami85
üzenetére
Nekem is november rémlett, nem jött túl jókor, de ha nem eszek ebben a hónapban is kell az Adventure in Transylvania az nem is kérdés. A többi nálam szóba se jött, de annyira nem, hogy sem a korábbi BDP-ből nem volt nagy szerelem egyik se, se a következőkből. Csak ez.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Azt írták a cikkben, hogy esz limit. Sőt, még arról is szó van, hogy html-ből talán meg lehet nézni majd hogy áll.
Én a Lego-t ismerve amúgy ilyesmi megoldásban bátran bíznék, mert így van a legcsekélyebb értelme és lehet a legnagyobb sz*pásokba belefutni. Ez már eredmény, hogy nem tudod majd hol tart az egész, mikor fut ki... már felhasználóbarát! Aztán ha mégis lesz a háttérben limit azzal hatékonyan el lehet intézni, hogy esetleg az utolsó pár 100db-ot szó nélkül törölhessék majd a rendelések közül újabb vevői elégedettségre.

Valami ilyesmit tudok elképzelni a háttérben, még pár technikai csavarral (pl. elfogy a 3. napon, ott törlik az utolsó 200 túlrendelőt, majd elindul a 4. napon a megnövelt limit, stb, stb...)Komolyan, biztos én lettem nagyon negatív, de nem értem miért nem lehet valamit értelmesen és egyszerűen megoldani.
-
Ciccuka
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Ez az érdekes, hogy 9e a Lego honlapján
Gringotts™ széf 40598
Itthon kicsit el vannak szállva maguktól
Ez egyébként 2 évvel ezelőtti szett
Lehet sok megmaradt belőle korábbról, azért szórják ki most -
HUN_Sector
őstag
válasz
hami85
üzenetére
Ha van egy holland, egy francia, egy német, egy magyar, egy bolgár, egy romàn vásárló és 6 db termèk van raktáron, amit a 3 gazdag ország lakosa meg is vesz, akkor átlagosan mindenkinek van egy darab.
Hamar el is kelnek.
Viszont neked, nekem nem jut, de keret sem biztos hogy lenne rá
-
Mozaart
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Az elso kepek alapjan leirtam. De a teljes egeszt latva egyben. Állat.. azert is merfoldko ez a szett. Mert legjobb tudomasom szerint ez a legatfogobb halalcsillagot bemutato szett. Dioramasitva..
+tudom egy bolygo. De ez a cikkely cucc. Álllat. Az a foto amikor szembe van veled. Te fejben kiegeszited az egesz bolygot. Ezen az ellentéten tancol a szett..
A fekete mélysége a szettben.. nem tudom leirni.. az a foto ami teljesen oldalrol mutatja az egeszet..
+az egesznek van egy ilyen a halalcsillagot bemutato tervrajz (Metszetnek hivjak) erzese. Mivel az is.
Ezaltal egy uj nezopontbol tudsz csatlakozni az Új remenyben látottakhoz..
Ja igen. Csak el ne doljon oldalra az egesz..
-
Neurotoxin
őstag
válasz
hami85
üzenetére
Ahogy gondolom, nagyjából mindegyik elemből létezik már szín azonos alkatrész, ezek után lesz, aki nekiáll majd összevadászni az elemeket és úgy építi meg. Átlagban egy Lego alkatrész 10,4 cent, plusz még rájön, hogy 'SW', így ki is jön a 80$-os ár. EUR-ban azért már húzom én is a szemöldökömet, valóban vastagon fogott a ceruza, főleg úgy, hogy egy 'szezonális' szettről beszélünk. Poénnak poén, valószínűleg én is beszerzem

-
Gubbba
tag
válasz
hami85
üzenetére
Ezen a videon szerintem csak a világosbarna asztal tükröződik vissza a fényes fekete kockákon, azért tűnik barnának az alja.
Amúgy nekem nem jön be a hajó, valahogy furák ezek a tök lapos, függőleges vitorlák. A jóval kisebb részletesség és elemszám ellenére a régi sokkal jobban tetszik.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Fekete az a többi videóban. Itt vmi gáz van a színekkel/fényekkel.
@Dareiosss
25% körül van a a profit, nettó 20% alatt. Persze az is kemény. De ha jól emlékszem akkor az utóbbi pár évben inkább 20 felett volt, 1-2 éve csökkent kicsit, jöttek is az áremelések.
A rosszabb évektől eltekintve hosszabb távon is ilyesmi profitok voltak belőle, az látszik.És akkor aki szeret, itt lehet visszafelé számolgatni a gyártási költségek felé. Bolti áron (a webshopos -30%-oson is) adó, kisker, nagyker haszon, szállítás... ezek után marad náluk 25% bruttó profit. És gyanítom a költségek tetemes része marketing, nem a gyártás... a marketing nélküli (alternatív) gyártási ár szó szerint töredéke a polcon láthatónak.
Persze a sikerhez ez is - vagy nagyobb részt a marketing? - is kellett.
-
válasz
hami85
üzenetére
Árazásra kíváncsi leszek.. Endurance nekem jobban tetszik btw..
Crus: lol, 1-re gondoltunk

A kinti árpletyka alapján a hazai ár 149k-ra saccolható.
Háááát nemtudom, vhol kellene egy kalózhajó is, de nincs helyem se, még Endurance is dobozban pihen. /és azt ha törik ha szakad kirakom, mert utóbbi idők egyik legjobb készlete/ -
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Az a baj, hogy engem már szinte nem köt le egy készlet sem, illetve van pár melyeket szívesen megépítenék, de már nem köt hozzájuk olyasfajta ragaszkodás mint régen, ( kicsit kiégtem
) szóval azt gondoltam hogy újra megépítem a Barad-dúrt, de ehelyett vele együtt a Megye is megy a levesbe.
-
-
Llew
senior tag
válasz
hami85
üzenetére
Szerintem ez egy jo széria lett. Nekem valtozatosabbnak tűnik, mint az előbbiek. Legalabb nem valami kastely meg vadnyugati van benne megint.
Nem vagyok hajós, de jo hogy az bejutott. Jól is nez ki. A Szusi etterem is tetszett mar a szavazason is.
A shop az elegge blacksmith copy, de nem rossz. -
apholyon
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
A hajó egész jól néz ki, de azért sajnálom, hogy nem kalózhajó lett... Minden esetre szinte biztos, hogy 4k darabbal nem ez lesz a legolcsóbb, de vélhetőleg nem a legjobb ár / érték arányú készlet sem...
A robot is tetszik, nem a Love, Death & Robots sorozatban szerepelt?
-
apholyon
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Nagyon jól sikerült, akárcsak a Bowser, de nálam ez is kimarad... Pont ma pakoltam ki az összes Lego-t, törölgettem le egyesével egy sminkecsettel, majd vissza... Sikerült csinálnom annyi helyet, hogy a még bontatlanok kiférjenek valahogy majd... És akkor még van 2-3 készlet, amit idén be akartam szerezni...
-
flashpointer
őstag
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Most hogy írjátok én teljesen el is feledkeztem már a 4. körről. Most rápillantottam és ahogy korábban is sejtettem feltehetően a vonat sem fog kifutni, a másik kettő pedig a futottak még kategória, viszont a váras témák hamar kifogytak, gyanítható hogy azokra majd nagy lesz a kereslet azok részéről akik esetleg lemaradtak róla, kérdés hogy hányan lesznek hajlandóak 30-50 ezerrel többet fizetni egy-egy készletért, melyek már eleve magas áron indítottak, azért egyik sem egy Mountain Fortress kategória.
-
Guiles
csendes tag
válasz
hami85
üzenetére
1 dolgot kell megnézni. Pár éve 20-30 ft/db számra jöttek ki a készletek. Most meg javarészt 40-50 az átlag.
Kicsit szemezgessünk:137 db - 17k (16.5 máshol) MI VAN?? Egy nagy sz*r szett, kicsit dbszám, rohadt drágán.
https://kocka.hu/LEGO-75384/lego-star-wars-a-crimson-firehawk-753842000 db 82k. Jó drága, igénytelen f*s. A gyereknek 20 perc alatt összedobtam egy jóval szebb kivitelt... (berendezést ő rakta bele, az is volt vagy 15 perc... 8 éves)
https://kocka.hu/LEGO-21354/lego-ideas-alkonyat-a-cullen-haz-21354640db - 27-28k Figek talán jók, hajó ordenáré
https://lego.arukereso.hu/lego/star-wars-darth-maul-sith-infiltratora-75383-p1065658291/#290db - 15.5-16k Ezek 10-12k voltak.
https://lego.arukereso.hu/lego/star-wars-ahsoka-jedi-elfogovadasza-75401-p1162008796/Ideas, icons, city, castle, stb kb ugyanez. Vannak persze elvétve jó szettek, 20-30 ft-os dbáron, de ritka.
Ismétlődő, igénytelen, összedobott szettekkel van tele a paletta.
Brickes szettek közül van pár jó, de 100k+-ért nem feltétlen a gyereknek vesz ilyeneket az ember.
Lehet itt az eur árfolyamra fogni, de volt már régebben is ennyi az eur/huf.
A lego alapárai emelkedtek többet.Ezért is kezdtem el moccolni.
Szerencsére a fizetésem nem probléma, de van egy határ.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Én annyiért nem láttam, de nincs kizárva épp ezért kell okosan alkudni, hátha hajlik az illető a kompromisszumra. Én 110-el próbálkoznék nála, de pl nekem 115 is jó lenne ha kellene, annyit már megérne nekem 15k kedvezmény én nem vagyok ellene a használt szetteknek. Mi baja lehet egy 1x összerakott szettnek? Semmi legfeljebb ha nem bontja szét vagy nem úgy ahogy én szoktam akkor válogatni kell.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Mondjuk nem is értem hogy miért is lepődök meg ezeken az árakon, amikor hasít a luxuspiac minden téren, legyen szó elektronikai, kommunikációs, divat, illatszer, órák, gépjármüvek stb termékekről, akkor miért épp egy 500 ezer forintos Lego készletre ne lenne kerslet itt nálunk is.
-
válasz
hami85
üzenetére
Egyenlőre akkor 2 vonat
Lehet rosszul emlékszem, de mintha változott volna a vonat:
1: a szenesvagon után az a pácélszekrényes kocsi sztem nem volt eredetiben, de így jobb, mert ezért támadhatták meg a banditák
2: A gőzmozdony kerékmeghajtó tengelye vagy hogyishívjákja sztem más megoldás, egy másik technic elemre emlékszem... -
válasz
hami85
üzenetére
Arra vevő lennék, bár az árazástól előre félek. Ha esztelen lesz, akkor az se lesz beszerezve..
Crus: én anno mákkal beszereztem /írtam is itt róla a topikban/, kirakva nagyon jól mutat illetve teljesíti a lego elsődleges célját is, hogy játszon vele a gyerek. Szerintem gyerekként egy ilyen szett mellett éhenhaltam volna, karaj a hajó, a sziget, van rakat figura, kánaán nahh.. /ez is magánvélemény
/ -
Crus
addikt
válasz
hami85
üzenetére
Megöltök, de leírom.
A BB-t anno azért skippeltem, mert az NEM egy kalózhajó. Az egy darabokra tört hajó maradványa. Gyakorlatilag egy Creator kalózhajó felforgácsolva, pár extrával felcsicsázva és igen, nem épített zászlókkal.
Most ebben a percben is inkább vennék még 2 Creator kalózhajót és építeném meg a 3 alternatívát és van egy fullos kalóz paradicsomom, rendes nagy hajóval, szigettel, meg kalózkocsmával. Időben lépve ez az elképzelés kijött cirka 75k-ból és nálam(!) ez így el is verte a BB-t.
Magánvélemény.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Valójában tetszene mind az 5, de vétel szempontjából kizártam négyet es maradt a Market amin még gondolkodom. Egyszerűen annyira sok és jó szettet ad ki maga a lego is hogy ez a designer program számomra szinte érvényét vesztette, főleg mióta nem befektetésként vagy eladási szándékkal tekintek a legóra.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Általában a Nyíregyházi eladók 20%-al olcsóbban adják szerintem, de nem tudom mi az igzaság a dolgozó 30-40%-al olcsóbban szerzi meg és a felvásárlók ezt veszik meg 10-20% haszonnal és adják tovább szintén 10-20% plusszal, de ismerek olyat is aki külföldről szerzi be 30% mínusszal és erre tesz ra 10% hasznot. Minden esetre én 165-170 ezerre számítok első körben, aztán persze idövel lesz az majd 150-160 környékén is.
-
adalbert1
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Ezeket várhatóan év végén vezetik ki?
Van pár készlet köztük, ami a wishlistemen van, de még nem jutottam el odáig, hogy megvegyem őket.
Illetve az office szett pl. megvan, de abból duplázni akartam, hogy egyet elrakjak bontatlanul, ha majd egyszer pár év múlva össze akarom rakni újra - ti csináltok ilyet? Vagy ez már nagyon hülyeség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Építő/felújító topik
- World of Warships
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- Titan Quest II
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.)

/
Bakker, pedig idénre nagyon nem volt betervezve. Bánom, hogy lecsúsztam az alzás 222e ről tavasszal.
LÁZ