Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VHS digitalizálás
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Llew
senior tag
válasz
Melezor
üzenetére
Köszi. Valahogy én is így vagyok ezzel.
#91721 Jacob Gibbs
Rákeresel minfig scan akkor kapsz pár találatot.
Én pl ezt, mert simán böngészőből megy, de van appos verziója is:
https://falconbricks.com/figure-finder/ -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Jelenleg olvasom Mary Beard-tól Az ókori róma történetét és már megvan Olaszország története is, de kizárólag fizikai formában. Mivel egyik sem egy egyszerű és könnyed olvasmány, így azért nem gyűröm úgy mint a legót, de ahogy a legonál sem szeretem a digitális építési útmutatót legalább annyira utálom az e-bookot, vagy a tabletet, laptopot és az azokon keresztül történő olvasást.
-
-
ssgk
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Vannak most jó scifi dizájnok. (Eddig is volt mindig 1-1 jó) de ezek egyszerűen nem kerülnek be. Most is mint eddig lesz 1-3 vár / kiegészítő meg a maradék 1-2 legjobb egyéb.
#87420 atus72:
Ideas, nem volt nagy akcióba még így nepper nem tud rajta keresni. Másrészt elég megosztó / réteg készlet rizikós, hogy rajta ragad -> nem foglakozik vele. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Melezor
üzenetére
Ez a FOMO jelenség, félelem hogy kimaradsz valamiből. (Fear of missing out)
Vonat biztosan lesz még. Jobbnál jobb mocok is lesznek.Egy készlet sem ér annyit, hogy megvedd, ha már az elején rágódni kell rajta. Csak azt vedd meg amelynél ott van benned a nyüzsi hogy ez jó, ez kell, nem sajnálom érte a pénzt.
Minden más keserű szájízt hagy majd benned és/vagy eladósorba bocsátod a készletet
-
Djuree
félisten
válasz
Melezor
üzenetére
nem úgy gondoltam hogy banki kölcsönt, hanem valaki rokontól/havertól kérni.
ha most nem veszed meg, később ennyiből 100% hogy nem fog kijönni, figek meg sallangok nélkül sem.
én raktam össze utólag bl-ről több ilyen készletet, mindig megbántam hogy nem vettem meg időben. pénzben meg időben is sokkal rosszabbul jöttem ki. -
apholyon
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Ha jól emlékszem, többen is írták előtte, hogy van máshol is (amire Te gondolsz, az már az utolsó volt, ez igaz). De azt leszámítva is volt egy rahedli legjobb áras készletük, a teljesség igénye nélkül: Creator vár, Tekis autó, Executor, Papagáj, Madárház, Batmobil, Botanikus kert...
-
zsuha
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Én nem sajnálom, se nem irigylem. Vigye csak. Ha ebből megkeres magának egy kis mellékest, az szuper. Én is adtam már el szettet drágábban, mint vettem.
De valszeg mindenkivel történt már hasonló, ha nem is legoval.Sajnos - nem sajnos, már egyre kevésbé vagy egyáltalán nem éri meg befektetésnek a lego.
-
Throme
veterán
válasz
Melezor
üzenetére
Időről időre mennek itt a fogadkozások, hogy többen leállnak a legó vásárlásokkal, ilyen-olyan okokból, aztán elég egy BL szett rendelős hír, vagy 2x vip pontos (vagy ez a kettő egyszerre), akár különböző akciók áruházakban, webshopokban és özönlenek a hsz-ek, kik hogyan, mit és mennyit vásároltak.
#84030Kopasz93
Azt nem értem, hogy más miért nem ír hasonlókat? Nem csak a nagy, komoly szetteket lehet itt bemutatni.
Azért vannak rendesen vásárlások.
Lehet itt mindenki eladásokra gyúr, nem építésre?
Miért kéne világvége hangulatnak lenni, ha 1 valaki bejelenti, hogy nem, vagy csak keveset épít a jövőben?Egyébként az említett fórumtárs nem először ír olyat, hogy vége, ennyi, roló...stb
-
Sordoran
addikt
-
-
petya86
tag
válasz
Melezor
üzenetére
Ezen nem csodálkozom. Az ami az utóbbi időben ment marketplace-en az elég durva volt. Készlet bejelentés előtt Hófehérke figurák, a nyári City-s állatok majd' mindegyike (gorillák, krokodilok, vörös panda) szintén még a készlet bejelentés előtt... Bambi és Dumbo 100-as, 1000-es nagysárgrendben bricklinken magyar eladóknál.
Ha kilopnak egy zsák "random" kockát, azt ha fel is teszik FB-re, BL-re, nem tűnik fel senkinek. Az, hogy ezek a figurák ennyire korán, ennyire sok helyen előfordulnak, biztos feltűnt a gyárnak/LEGO-nak is. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Meg lehet csinálni, semmi nem lehetetlen, amit azért ne felejtsünk el, hogy egy szakember befektet a megfelelő gépekbe, eszközökbe, állam bácsinak fizeti a fizetni valókat és még a családját is el kell tartania. Ehhez számold hozzá az az anyagköltséget, szállítási díjakat, na meg képzeld el ha minden nap ezt kéne csinálnod vajon megérnéd-e a "jelenleg" 65 éves nyugdíj korhatárt. És akkor vessük össze hogy 17 nm térkő lerakása 480 ezer egy Barad-dúr meg 190k. Es ha ebben a 480-ban benne volt minden, akkor nem is volt drága.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Én már nem is görcsölök rá erre. Van egy srác a jófogáson aki mindig árul bontottan meg origi komplett sort, nála fogok venni egyet majd valamikor és kész. Amennyit én a 25. sor után szaladgáltam egyik Tescoból a másikba és amennyi üzemanyagot emiatt elégettem simán megvettem tőle egy bontott és bontatlan sort, szóval itt be is fejeztem ezt a vadászgatást.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Nincs ezzel gond, különbözőek vagyunk, én például biztosan nem bohóckodnék mérleggel, akár saját, akár a zöldséges részen... Egy QR kód scannelés még belefér... Arra nem vetemednék, hogy feltépjem, az már szánalmas kategória.
A durvább akcióknál csak akkor lehetne javítani a dolgon, ha mindenki úgy állna hozzá... Én magamnak, esetleg fórumtársaknak szoktam venni akciós készletből, de nem rabolom le, hogy aztán tárolgassam, hirdessem és legyen rajta pár ezer Ft. hasznom... De amíg van 5 másik, aki megteszi, addig végső soron teljesen mindegy, hogy ki az, fórumtárs, random idegen, stb.
Én magamból indulok ki, vettem és postáztam már rengeteg készletet árában fórumtársaknak, ugyanígy kaptam visszafelé is sok segítséget... Volt már rossz tapasztalatom is, de ez ilyen. Ez a közösség javarészt normális és segítőkész. -
apholyon
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Kifejezetten a fórumtársakat szerintem senki nem szapulta (szerencsére csak nagyon ritkán látok személyeskedő kommentet), általánosságban lettek megfogalmazva kritikák, vélemények.
Egyébként nem arról volt szó, amit írtál, hogy bárki ott hagyná a kedvezményes Legot (hülye lenne), hanem arról, amikor felporszívózzák a készleteket a haszon reményében és így másnak nem jut.
-
Crus
addikt
válasz
Melezor
üzenetére
"Ne játszuk az álszentet, mindenki lecsap arra ha van olyan valami ami az érdeklődési kőrébe tartozik és akciós "
Ezt nem értem. Miért álszent dolog az, ha látok pl. egy 10300-at 50k-ért és megveszem, hogy összerakjam? Egyáltalán nem erről volt szó.
Cirka 4. évtizede(!) legózok, de soha nem adtam még el Legót. Az utóbbi időben erősen tervben volt a helyhiány miatt, de inkább azt csinálom, hogy az üres dobozok mennek a padlás egy tiszta, relatív pormentes részére és csak azt veszem meg, ami irgalmatlanul bejön. -
Llew
senior tag
válasz
Melezor
üzenetére
Igen. Sajnos megugrottak az árak.
Stonewars frissítette az őszi PaB minifigura cikkét benne vannak a régi meg új árak is. Ott látszik, hogy torzók 0,3-0,5 euroval dragultak. -
sb
veterán
válasz
Melezor
üzenetére
Biztosan épp javulnak a repedező karok.

LEGO Pick a Brick price increases have made army building that much trickierStore-ban a dobozos árak és a minifigeg is drágultak, ill. PaB-on a torzókról írnak.
Mondjuk én tök más elemeket is látok megint többféle ID-val többféle olcsóbb/drágább áron, szóval sztem kb. folyamatosan drágul ez-az.(Sajnos a külön elem beszerzés ilyen. Én is gyártom a listát BL+PaB, csak pár spec. alkatrész volt benne 1.5 hónapja, kb. 3x3k, azt néztem inkább, hogy hogy lesz meg a rendelés/megéri-e ilyen keveset rendelni. Azóta kb. 6x10k-nál járok. Épp csak ami jó lenne, ha lenne itthon... közben meg kijön belőle egy akciós modular.
)Fura egyébként pár BL bolt, nem tudom hova tenni mikor mondjuk 400Ft az elvárt avg lot úgy, hogy a fele alkatrész amit kosárba raktam abból a maxot hoznám el a boltból, tehát ha akarnék se tudok 100-150Ft-os lot árak fölé menni. A maradékkal meg 400-ra felhúzni az átlagot...
ott is van ahol nem aprózom. Kisebb alkatrészből bekerül mondjuk 100db... de még az is sokszor csak 4-500Ft értékig megy el ilyen darabszámmal. Nem tudom ipari mennyiségben hányan viszik ezeket, ha nagy darabszámmal, a fentiek szerint nem 10-20k-s, hanem bőven (párszor) 50k+ rendelésekkel is esélytelen vásárolnom ilyen helyen.
Úgy, hogy nagy részéből nincs is elég mennyiség a boltban és eleve viszonylag kicsi a kapható elemtípus is. -
sb
veterán
válasz
Melezor
üzenetére
Pro/kontra.

BL-ezéssel én szoktam jönni de amúgy ennek pontos szettnél kevés az esélye sokszor. Ha spec dolgokat lehagy az ember és nem hiányzik az segít. De szettfüggő is erősen, ha nincs sok specialitása akkor jó lehet alapból is a kiindulópont.
Most rákerestem erre a Castle in The Forestre, BL 93k-t hozott itthon, auto gombra két sticker nélkül, de fullosan. Figurák nélkül - és még jó pár túlárazott alkatrésszel ami nem speciális, tehát önmagában ugyanazt olcsóbban is tuti be lehet szerezni - már jóval lentebb van ennél is. Szerintem az új vár/várak alapvetően is kijöhetnek viszonylag jól a sok szürke alkatrész miatt... (én ezt érzem a Train Shed-re is, bár ott a szín lehet, hogy ritkább) más készleteknél meg tök felejtős az egész, eleve 2x árat dob a BL az először drágának gondolt listaárra.
Ami még változtathat a képen az a meglévő szettek. Nálad ha pl. van 4x Creator vár akkor az eléggé más helyzet. Vagy semmi szükséged másik várra
, vagy abból az árból lehet, hogy szimpibb lehet a BDP vár. (Persze eladás=macera, de lehet, hogy megér annyit. ?) -
-
Gubbba
tag
válasz
Melezor
üzenetére
Imádom a microscale cuccokat, ez is nagyon menő. Egyszer szeretnék egy komplett várost ez alapján az amúgy zseniális Ideas projekt alapján. Kár, hogy nem lett belőle semmi, szerintem óriási potenciál van benne a bővíthetőség, konfigurálhatóság miatt, és a helytakarékosság sem utolsó szempont.
-
Djuree
félisten
válasz
Melezor
üzenetére
gondolom, söt biztos vagyok benne.
nagy a pofám nekem ott is, nem hagyom magam, van ahol non-stop tiltást is kapok.
pedig nem szoktam hülyeséget írni, eléggé benne vagyok a témában, föleg bricklink/mocolás tekintetében...de annyira nem vevök az ötleteimre...pedig kb. 2000 eladáson/vételen vagyok túl ha minden platformot nézek, na de mindegy is.... -
apholyon
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
+ Dilikutya
Igen, néztem konkrét összehasonlító videókat is, de valamiért nem győztek meg egyértelműen egyik irányába sem.
Egyébként azért kérdeztem, mert a régi most 28k bontatlan, nem tudom az új lesz-e valaha ennyire olcsó.
Bár az tény, hogy a téli cuccok közé jobban illik a Hogsmeade állomás, mint a peron és a +1 kocsi is nagyon jó, figurák is jobbak (bár engem az nem érdekel ebben az esetben). Ellenben a mozdony kisebb (illetve egymás mellett talán a régi 1 hajszállal jobban tetszett) és a kocsik teteje szürke - ez nekem cserés lenne (vagy havas)... -
Dilikutya
félisten
válasz
Melezor
üzenetére
Szolnoki Müllerben nem volt szerencsém, a kis QR kódos verzió volt polcon. Még nem bontottuk ki, hogy a mérlegelősök mennyire rabolták szét.
Hogyhogy nem lesz nálatok több? Még csak most jelent meg. Előző szériákat is folyamatosan töltögették, Disney-t is csak sikerült összeszedni, a dobozos Marvelt csak azért nem, mert az a néhány pont kipottyant ami kellett, még olyan is, ami nem, ami nem lett meg, nem is hiányzik. -
HUN_Sector
őstag
-
Crus
addikt
válasz
Melezor
üzenetére
Szerintem jó a kézifék. Ha az nincs, akkor aztán tényleg elszabadulhat a pokol :-/
#74559 sb:
Gyógyulni én sem akarok, de túlságosan sok minden tetszik és ez nem jó. Tényleg nagyra tartom azokat, akik pl. ráállnak egy témára (WV, modular, Technic) és akkor csak azok. Nekem viszont szinten mindenből van egy vagy több olyan, ami "kell".
Igen, addig jó, míg egyben nem látja ezt senki. Úgy értem, talán nekem is jobb, ha egyben nem látom, mert az letaglózó lenne :-/
Összeborítás itt szigorúan tilos. Arra van pár kocka szett, abból lehet építkezni kedve szerint, már az olcsóbb City-ket se engedem meg keverni.
Tony21 nagyon jól csinálja... most is írta, hogy van amire rákíván, de el tudja engedni. Közben mégis jókat kreatívkodik.
#74561 Kvelstadt:
Ez az, folytasd csak a posztolást! Nekem ez soha nem lesz meg, jó látni!
#74562 Bencus88:
Hát nehéz elképzelni az olyan kapcsolatot, ahol a nő azt mondja, hogy persze, nem gond az újabb Lego, ahelyett, hogy azt mondja, inkább menjünk el helyette ide vagy oda, vagy vegyünk belőle ezt vagy azt. De jól olvasni, hogy van olyan, ahol még a férfi az úr
#74568 Neurotixin:
Igen, bocsi, de ezek a virágos témák eléggé női készletek. De mondom: Megértem, ha férfiaknak is tetszik és jópofa. No offense, én másmilyen vagyok.
-
Mauzes
addikt
válasz
Melezor
üzenetére
Nekem 2 éven át ugyanez volt, semmi jelzés, hanem egyszer csak hív. Ma viszont kaptam egy emailt a DPD-től, hogy csomagom érkezik és melyik idősávban... Mi változott? Fogalmam sincs.
Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek a mydpd funckiót, én itt szoktam mindig nézni, hogy melyik nap fogják kihozni, lehet dátumot és címet is módosítani.
-
Throme
veterán
válasz
Melezor
üzenetére
Na....
Behúztam a HP vonatot (76423)
Még volt beváltható pontom is (itt legalább ahány pont, annyi Ft, nem kell számolgatni, meg beváltogatni.... ), így mégolcsóbb lett a szett (csak kicsivel) és az ingyenes kiszállítás is pozitív dolog... igaz ezt már szinte mindenki biztosítja.Nézegethetek alkatrészeket, hogy havat varázsoljak, mind az épületre, mind a vonatra....
szerk:
néztem a videót... hát... a franckarikának vezették ki a power function-t... Elég lett volna módosítani a motorokat, hogy BT vevőt kapjanak és kivezetni az infra vevőt... ennyi. Ja és ezzel együtt a távirányítót is... vagy ha nem nagy ügy, akkor ez a mobiltelós megoldás is elfogadható... mindegy....
Motorizálást ennél a HP szettnél kihagyom... -
Throme
veterán
válasz
Melezor
üzenetére
Nekem a karácsonyi vonat van meg és azt motorizáltam, csak az akkori power function rendszer már nem kapható, kifutott. Most a power up megy. Talán annyi a könnyebbség, hogy most nem kell külön infra vevő.
Viszont azt nem tudom van-e ebből az új rendszerből vonat motoros szerkezet. A tápja pedig szinte teljesen ugyanaz, mint a régi, ami mehet a szeneskocsiba.
Távirányító meg nem kell hozzá, mert ott a mobil applikáció. Régihez az is kellett külön. -
Mozaart
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Most mar nem ugy van hogy egy szettet vehetnek? Vagy csak jan1tol?
Legyen vele boldog.
Már reg nem akkora penz az a profit mint nehany eve volt.
.
Ma irtam be par regen vasarolt szettet sajat excelbe. Es basszus milyen olcsok voltak az sw szettek is. Pedig 3 ev ha eltelt..
-
po1son
addikt
válasz
Melezor
üzenetére
Budakalásziba volt rá példa, hogy kiírták egy leárazott legobol egy darabot lehet vásárolni. Szerintem ez lenne a helyes üzletpolitika és a neppereken kívül mindenki boldog lenne.
Update Auchan akció:
Amúgy számítsatok rá ez az első kör volt a Auchan Lego akcióból, dátumot nem tudok mondani, de várható hogy lesz még leárazott termék pl Tie Figther 10e Ft körül. -
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Melezor
üzenetére
esetleg egy telefont megérne ma oda, hogy nyitásra lesz e akcijó, oder not.
@djuree: akkor tessék résen lenni

szerk. Azt mondta Vivien, hogy nyitáskor már az akciós árat számolja a masina, attól függetlenül, hogy a polcon mi van kiírva, mert központilag intézik, ergo lehet menni nyitásra e
-
válasz
Melezor
üzenetére
Kb én is 6-8 figurát mondtam volna. Az az igazság, hogy ezen nem tudom mit spórolnak, egy ekkora készletbe a 4 az vhogy nagyon szellős, tökmind1, hogy kiállításra vagy játékra veszed. /játékra szerintem főleg../
czanga: hopp ott is a könyv 7500-ért, asszem holnap benézek (:
Gizmo86: emelem kalapom, nagyon adja az egész, pedig nem vagyok modulár rajongó (:
-
Crus
addikt
válasz
Melezor
üzenetére
Nagyon köszi, de közben egy távoli gala... Müllerben megígértettem velük, hogyha érkezik tegyenek már félre és szóljanak, mert azóta is rendre lepattantam mindenhonnan azzal, hogy nincsnemisvoltnemleszelfogyott.
Ha nem jönne össze, feltétlenül kereslek! Elvileg van még rá pár napjuk.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Melezor
üzenetére
Legalább lesz mit nézegetnem júliusban a Lego Store-ban. Batman doboz, Hókusz Pókusz, Eldorádó erőd, Roxfort dioráma stb. Ész nélkül és látatlanban ennyi pénzt egy készletre sem adok ki, sőt megjelenési árat sem fizetek értük, ráérek kivárni a 30-40%-os akciót vagy áresést, vagy a Nyíregyházi stb eladóktól származó jobb árakat. Amúgy sincs most idő legózni itt a nyár, nyaralni meg dolgozni kell, hogy még többet lehessen nyaralni, a Lego ráér, úgy is halomban állnak a bontatlan készletek a dobozokban.

szombatitomi: Nagyon jók lettek valóban. Gratulálok a türelmetekhez és kitartásotokhoz.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Melezor
üzenetére
vagy ha preorder van rá, akkor megrendeled úgy, és mire feldolgozzák a rendelést, sztem úgy is belerakják, és együtt küldik ki
ps. de sztem is 1kor már kéne legyen pl dioráma is, de még1x, mivel elseje a megjelenés, így ha biztosra akarsz menni, megrendeled preorderbe, amíg még vannak ajándékok is
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Csak nevében van M1
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Prince of Persia: The Lost Crown teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
.
nekem anno 56ra jött ki emagról.

LÁZ