Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
balint82
üzenetére
Eléggé lehalt a Lego adásvétel. Most általánosítok, de csak extra olcsón van bármi érdeklődés, a vásárlóerő sajnos nagyon lecsökkent.
A Ph ajánlása kicsit furcsa nekem, mert volt egy időszak, amikor itt is mindent meghirdettem, de miközben máshol kb 100 készletet el tudtam adni, itt egyetlen egy érdeklődés sem volt... -
Mauzes
addikt
Azt tudja esetleg valaki, hogy EU-n kívüli rendelés esetén mennyi vámot raknak a bejövő csomagra?
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
Tessék, barna hajó

-
Mauzes
addikt
De egyébként ez miért annyira kirívó? A világ elsőszámú játékgyártója saját szellemi termékkel. És van kb. 18,5% nettó profitja a bevételre vetítve, a szabad cash flow meg 13,7%. Mennyi lenne elfogadható?
Ez egy jó profitabilitás, de a "túlárazás" ebből egyáltalán nem látszik.
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A Game Boy az tényleg nagyot ment. Amikor még kevés volt itthon belőle, én egyszer bevittem a féltve őrzött példányomat az általános iskolába a Super Mario meg Donkey Kong játékokkal. Mindenki akart vele játszani, úgyhogy átváltottam nyerészkedő kis g*ci üzemmódba és elkezdtem pénzért árulni a játszási lehetőséget, 20 ft a game over-ig. Nagyot kaszáltam vele, aztán a tanárok rájöttek és vissza kellett adnom mindenkinek a pénzt.

-
Mauzes
addikt
válasz
RapaNui1
üzenetére
Én már régebb óta érzek egy keresleti csökkenést, de most még ezen felül is van egy "földbe állás" érzésem. Igaz, hogy bontott készletektől válnék meg, de féláron sincs igazán érdeklődő készletekre.
- Fender Stratocaster kifutott, 45-50k körül hirdetik bontatlanul (ami mondjuk kicsit irreális), nagy nehezen 25-ért találtam rá vevőt
- Retró rádióra 35k a legjobb online ár bontatlanul, bontottan még 18-ért sem érdekel senkit
- Polaroid gép 25k legjobb áron, 13-ért még nem tudtam eladniPersze lehet arra fogni, hogy az adott készlet nem elég izgalmas a vevőknek vagy túl van gyárilag árazva, de eddig az összes készletet mindig el tudtam adni, most meg a legalacsonyabb országos árakon is problémás.
-
Mauzes
addikt
válasz
Throme
üzenetére
A kitiltásról eszembe jutott egy kis színes, hogy FB-n a "Bontatlan tilos..." csoportba felraktam egy hirdetést egy összerakott és bontott készletrő, és a leírásban jeleztem, hogy 2 kiegészítő gyári csomag még bontatlan. Kitiltottak 7 napra (automatikusan), mert szerepelt a hirdetésben, hogy "bontatlan".

-
Mauzes
addikt
A Lego szétosztja a vagyonát. Ha írsz nekik egy kézzel írt levelet, ingyen elküldik a kért szettet.
-
Mauzes
addikt
Az egyetlen valós cselekvés az lenne, hogy akinek ki van a fasza a Lego-val, mert szar vagy drága vagy helikopter, akkor az nem vesz Lego-t. De most állandóan szidni majd mégis megvenni a termékeit, annak mi értelme van? Mentálhigiénés ventilálás?
#87966Jacob Gibbs: Minecraft kapa az van Lego-ban is.

-
Mauzes
addikt
Guys, ne már. Akkor bojkottáljátok a Lego-t, ne vegyetek tőle semmit. Probléma megoldva.
-
Mauzes
addikt
Hát nem tudom, guys, én nem tartom magam egy túl nagy Lego fanboy-nak, hogy bármiféle kritika nélkül tekintsek az összes készletre. De valamiért úgy érzem, hogy nagyon elburjánzott a full Lego fikázó közhangulat a topikban. Mintha soha semmi nem lenne jó, minden készlet ezért vagy azért szar, vagy csak túl drága, el van tévedve a Lego mint gyártó, elmegy mellettük a piac, stb.
Én valahogy túlzásnak érzem ezt.
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Hát nem tudom, engem évek óta zavar. Sajnos, jobb lenne, ha nem zavarna.
-
Mauzes
addikt
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Mall.hu is korrekten csomagolt nekem.
-
Mauzes
addikt
válasz
szombatitomi
üzenetére
Én még soha nem láttam a BDP kizárását semmilyen leírásban, ráadásul jól mondod, a rendelésnél ki is írja, hány pontot fogsz kapni. És pontosan hogy dupla pontértéket írt ki az októberi rendelésnél. Kár, hogy olyan fos a Lego rendszere, hogy a rendelés leadása után soha nem látod többet, hány pont is volt, semmilyen visszaigazolás nincs róla.
De hogy konkrétat is mondjak, én a BDP első napján feladtam egy rendelést, normál 5%-nyi pont járt rá. Majd pár nap múlva jött a dupla vip időszak, leadtam egy új rendelést pont a dupla pont miatt, kifejezetten figyeltem rá és örültem, amikor a rendelésnél valóban a dupla pontot írta, hogy meg fogom kapni. Ez 100%.
Tegnap kiszállították, hát mit ad isten, szimpla vip pontot kaptam, nem duplát. Azaz konkrétan hazudott a Lego a rendelésnél. Azért az nagyon kisstílű, hogy még reklámálás alapján sem írják jóvá azt, amit ígértek. A 30%-os profit marzsba nem fér bele, hogy korrektek legyenek.
-
Mauzes
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Értem én, de akkor meg teljesen fals dolog szidni a Lego-t meg panaszkodni az "irreális" árakra, hogy ha a vételártól függetlenül simán van kereslet a termékekre. Nem jótékonysági szervezet, hogy árakat csökkentsenek akkor, ha így is elkel.

-
Mauzes
addikt
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
Szerintem elnézted, a Concorde több mint +500 elem, azaz elemszámban majdnem 40%-kal nagyobb. De ha az elemek méretét/tömegét is nézzük, akkor közel 90%-kal nagyobb szett, mint a Countach. És ezzel együtt drága az is, igen, de ez még inkább rávilágít a Countach árazására. Az 50 ezer az már olyan so-so ár, valóban, de inkább csak az eredeti árazáshoz képest egy jó akció.
#87414 Djuree: biztos vannak már jó márka alternatívák, amely "anyagban" jobban megérik, de van egy fontos szempont, ami engem a Lego-nál tart: az értéktartás és eladhatóság. Én az épített szettjeim legalább 2/3-át eladom. Ha akciósan veszek, akkor majdnemhogy nullába jön ki a hobbi. A nem-Lego termékeknek drasztikusan rosszabbak a másodpiaci lehetőségeik, mint a Lego termékeknek.
-
Mauzes
addikt
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
Azta, most realizálom a Countach brutális árazását. 1500 db-os készlet Lego ára 74 ezer ft, nagyon wtf. Még az 50 ezres Auchan ár is kicsit szájhúzós.
-
Mauzes
addikt
válasz
RapaNui1
üzenetére
Pl. lehet hiányos, nem szedi szét az eladó, nem a gyári számozás szerint szedi szét, van benne sérült elem, az útmutató is sérült vagy csak foltos/zsíros, stb-stb. Csomó oka van, hogy miért kell érdemi különbségnek lennie a zsír új bontatlan és a használt között, a 120 vs. 130 nem reális.
Persze értem, hogy alkudni javasoltad te is. Csak azért írtam le, mert velem már a fentiek mindegyike előfordult. Az nem is kevésszer, hogy az eladó szerint hiánytalan, aztán kiderült, hogy nem...
-
Mauzes
addikt
Nem teljesen így van, lent látható, hogyan oszlik meg a Lego bevétele/eredményessége. Azt honnan veszed amúgy, hogy a nagykerár ugyanaz, mint a kiskerár? Az szerintem kizárt, akkor semelyik viszonteladó nem tudná olcsóbban adni, mint a s@h (még úgy sem jön ki, ha az árfolyam különbséget figyelembe vesszük).
-
-
Mauzes
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Van nekem ilyenem, főleg Technic-re használom. Meg raktam én már össze 10256 Taj Mahal-t is ömlesztettből. De nem élvezem az ilyesmit.
Az egy kicsit más, amikor én magam szedem szét a készletet és szortírozva rakom el. Pl. most a 42078 Mack Anthem-et szedtem szét, hogy a B modell kukásautót megépítsem belőle. De amikor többezer darabot kell a nulláról, attól agyf*szt kapok.
Viszont az Assembly Square tartogatott egy másik meglepetést is, egy nem éppen megszokott csomagolási megoldás a Lego részéről a baletterem tükör elemének megóvása érdekében:
-
Mauzes
addikt
Az újabb szettek egyre felhasználóbarátabb és egyre több részre szedett csomagolása mellett már egészen elszoktam attól, hogy egy adott számozásban nagy mennyiségű elem legyen. Oké, a modulárisok mindig is kicsit nagyobb szegmensekre voltak bontva csomagolásban, de az Assembly Square egészen brutális adagot ömleszt az emberre egyszerre.
Tudom, régen nem is volt számozás, az igazi Legosnak nincs is rá szüksége, stb. De azért amikor 10(!) zacskóból kell elemeket kiöntenem és azokat kezelhető formában elhelyezni, hát arra még asztalom sincs a háztartásban, amit lefoglalhatok ennyi időre.

-
Mauzes
addikt
Azt tudja valaki (biztosan), hogy az új fajta Lego papír tasak, aminek a belseje műanyag, az újrahasznosítható-e? Már többféle infót olvastam róla. Bp-en a műanyagot és papírt külön szelektív gyűjti.
-
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
De mi az a kupon, amit aktiválni kell? Nekem az Ok Auchan app-ban csak a családi 5% kedvezmény látszik a kuponok között, 2500 ft-os nem.
-
Mauzes
addikt
Én a netes megrendelésről nem kaptam semmilyen számlát. A boltban az átvételnél azt mondták, hogy emailben fogják küldeni, de nem küldték. Amikor a boltban rendelés nélkül vásároltam, akkor nyomtatott számlát adtak.
Ezért egy jó kis büntit azért kaphatnának, ha bárki ezt nézné.
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
Valamelyik Tesco-ban:
-
Mauzes
addikt
Feljön néha, hogy nehézkes kiállítva tárolni a moduláris sorozatot. Van rá megoldás
-
Mauzes
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Oké, csak az a fura, hogy ez "baj". Ezt valami elvesztegetett költségnek tartod, hogy nem éri meg kifizetni, mert úgy sem látszik?
A szépen kidolgozott belső
- építési élményben sokat hozzáad, és a Lego lényege mégis csak az építés
- ha néha kezed közé kerül a szett, lekapod a szinteket és újra látszik
- ha sose nézed a belsejét, akkor önmagában a külseje is remek a modulárisoknak, ez is elégséges
- az építő/tulajdonos tudatában mindig ott lesz, hogy szépen kidolgozott, ez is egy érzelmi pluszEzen felül jön, hogy a modulárisok egy sorozat részei, összeillenek és fizikailag is összeilleszhetők, együtt pedig többszörözik az esztétikai faktort.
Szerintem rengetegen vagyunk, akiknek ez így elég, ez így megéri, és a moduláris az egyik kedvenc téma.
-
Mauzes
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Én ezt nem teljesen értem, a (felnőtt) Lego szettek 90%-a a polcon pihen, csak a külső látszik, alig van játék funkció. Most ha egy Icons autónak nyílik az ajtaja, akkor ott már annyira látszik a belbecs?
Nem azt mondom, hogy mindenki vegyen modulárt, de azt negatívumként felhozni, hogy belül ki van dolgozva, kicsit furcsa.
-
Mauzes
addikt
Azt tudja bárki, hogy a Lego mely régiókban mely szolgáltatóval dolgozik? Ha az egész DPD kuka volt az időszakban, akkor kíváncsi lennék, hogy hány tízezer/százezer csomag van egyelőre elveszve az éterben.
-
Mauzes
addikt
válasz
RapaNui1
üzenetére
A Jazz Quartet iszonyú király szerintem. Viszonylag kevés alkatrészből annyira hangulatosra megalkotni mind a hangszereket, mind a zenészek mozdulatait, peak Lego.
A retro rádiót még nem csináltam, de tuti meg fogom, mert állítólag nagyon jó az építési élmény és tetszenek a funkciók.
-
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
És a kronométer vajon mennyi lesz? Nagyon remélem, hogy nem lesz túl sok, mert előre odaígértem valakinek 8-ért és rosszul esne
. -
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Már ilyen nagy név vagy a szakmában?
Amúgy néha meglepő, milyen "bénák" az emberek. És ez most nem ellened szól, de én is szoktam látni, hogy sokszor drágábban vesznek, amikor már több helyen elérhető olcsóbban.
-
Mauzes
addikt
Hello guys, na csak nem fogyott el órák alatt a hajó. Így legalább aki nem szeret éjszakázni, az sem jár rosszul (vagyis inkább rosszabbul).
Bravostore-on az Icons-szerű Batmobile 45 k-ért elég jó vétel. Van pár más jó ár is.
-
Mauzes
addikt
válasz
maross
üzenetére
Fú, az a DPD-s move az bicskanyitogató. Ez fogyasztóvédelmi kategória kellene, hogy legyen, nem akarod felnyomni őket? Ehhez a problémához neked semmi közöd nem kellene, hogy legyen.
Egyébként ha automata telítettség van, akkor át kellene irányítaniuk egy közeli egységbe vagy boltba. Lehet a futár volt trehány? -
Mauzes
addikt
Egyrészt ez egy business. Pénzügyileg sikeres és nem véletlenül.
Másrészt a gwp-nek mint konstrukciónak elég nagy a hagyománya. Nem látom, hogy miért most kellene megszakadni a Lego-nak. (tudom, ez ilyen ikonikus meg olyan egyedi sztorija van)
Harmadrészt ha be lenne építve bármi más a készletbe, akkor drágább lenne. Akinek nem kell, pont abban az esetben érné "kár".
Negyedrészt a készlet minifig mentesnek lett szánva. Nem is minifig scale. Nem ördögtől való, hogy nem adnak hozzá.
Félre ne érts, nyilván vannak más valid szempontok, amik meg ezzel ellentétesek. Csak azért írom, hogy szerintem túlzás az ördögöt látni e mögött.
-
Mauzes
addikt
Teljesen adom, próbáltam is egyértelmű lenni, hogy nem is igazán neked szánom, amit írok, hanem teljesen általánosan (csak a te hozzászólásodról jutott eszembe).
Amit talán ki lehet emelni, hogy van egy potenciálisan káros dolog, amikor a hype és FOMO keltés egyszerűen - nem is feltétlenül szándékosan - elharapózik. Ha minden helyen (nemzetközileg) megjelenik, hogy fú, ez biztosan elfogy első napon, akkor jóval valószínűbbé válik, hogy tényleg el fog fogyni. És nem azért, mert a Lego kis készlettel készült, hanem csomóan mennek bele impulzus vásárlásba annak alapján, hogy mit olvastak random idegen emberektől egy random topikban.
(Ha visszanézed, az én hsz-om 95%-ban erről szólt és nem a befektetésről, ami ellen látom nagyon védekezel :-) )Ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy mindenki fogja be. Nem vagyunk mi vélemény nácik, hogy ne lehessen megfogalmazni a pozitív véleményeket és az adott készlet várásának izgatottságát.
-
Mauzes
addikt
Ez a nagy hype infó ez honnan jön? No offense, ez nem is kifejezetten neked szól, de két dolgot gyakran meg lehet figyelni.
Az egyik, hogy az ember hajlamos kivetíteni a saját véleményét/spekulációját egyfajta általánossággá (még egyszer, ez nem ellened/neked szól). Sokszor látom, hogy az embernek van egy tippje, hogy mi fog nagyot menni, mi fog elfogyni, minek fog eldurrani az ára, aztán ez a valaki itt-ott lát az internet tengerében pár pozitív véleményt vagy hasonló gondolatot, és akkor azt onnantól már objektív igazságnak tartja. Aztán ez utólag vagy bejön, vagy nem, de elég sokszor nem.
A másik, hogy sokszor öngerjesztő folyamat tud lenni, ha valamit tényleg felkapnak, hogy na majd ez. Pl. ha ebbe a topikba is beírják még ketten, hogy nagy a hype a szett körül, akkor a sok-sok random olvasó is el fogja hinni, hogy nagy a hype, hiszen több ember már erről "megbizonyosott". Aztán ők majd beírják máshová, stb. Ez hozzájárul ahhoz, hogy valóban mindenki hamar vásároljon belőle FOMO miatt. Holott valójában mindig csak néhány véleményt tud megfigyelni az ember és abból általánosít. Senkinek nincs semmilyen konkrét infója.
-
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Én úgy érzékeltem, hogy nem volt annyira népszerű, persze ez nem reprezentatív kutatás.
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Én is akartam Eldoradot, de 8-kor nem volt. Wtf.
-
Mauzes
addikt
Ebben a témában azért van potenciál szerintem. Nyilván aki játszott vele, annak érdekesebb.
Nicola Stocchi, flickr -
Mauzes
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Van bevételük, de azért check this out. Na az Black Friday lehetett.
Egy nap alatt nagyobb forgalmat csinált a román eMAG, mint a magyar egész évben -
Mauzes
addikt
válasz
legopingvin
üzenetére
Igen, az jó ár és jó készlet. Nekem is csak gwp-vel jött ki olcsóbbra.
Viszont túl sok nagyon jó vételt nem láttam pár oldal végigörgetése alapján, úgyhogy még várat magára az igazi BF. Elvileg 22-én lesz az "igazi" (legalább is usa), itthon 15-ét is láttam megjelölve - üzlete válogatja.
-
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
63000 (+ 1890 ft szállítás)

-
Mauzes
addikt
Botanikus kert MOC-ból amúgy melyiket akarjátok építeni (aki akarja)? Egyikhez láttam 103 extra alkatrész kell, de még nem néztem, mennyibe kerül.
-
-
Mauzes
addikt
Bárkinek feloldották már a legutóbbi Bricklink Designer Program-os vásárlása után a zárolást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760, 100% Akkumulátor
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest