Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo86
csendes tag
Azt pedzegetik, hogy lehet, hogy az lesz a kapcsolódó gwp, mint a költöztető teherautó az előzőnél. Mondjuk érdekes, hogy elméletileg ma lesz a hivatalos bemutató, meg elő is lehet rendelni majd elméletileg, és most 2 napig a költöztető autó az egyik gwp. Lehet később majd akkor lesz egy ilyen.
-
Gizmo86
csendes tag
Még lett pár további fotó:
-
LÁZ
Topikgazda
a pitiánerség netovábbja, amikor a ellopsz az ajtódíszről 2 figurát, de annyi eszed már nincs, hogy az összeset elvigyed
a zsenik köztünk élnek
#tegnapmégmegvót
-
-
sb
veterán
válasz
Throme #72475 üzenetére
Mondtam, hogy nem drága az.
A Home Alone brutál nagy de jó lenne még nekem.Többiekhez is:
Jól látom, hogy az idén még nem fut ki, ugye?Ill. ha már kifutás, újév kérdése: áremelésre ki mit vár, tippel 2024 elejétől? Emelés?, 420/425-ös EUR kalkulációs árfolyam módosítás?
-
sb
veterán
válasz
balint82 #72466 üzenetére
Itt is lazán venném (ahogy néha veszem is) ilyen áron a szetteket. És akkor még nem vettük hozzá a német béreket. Mostanában elég sok helyen mennek 40% körüli akciók kint és még ott a kb. -10% árfolyamkülönbség.
@RapaNui1, Liebherr daru pl. már többször volt 155k körül, esetleg érdemes ránézni. Nem nézem, én azt hittem itthon is 170 körül van már másodkézből és akkor szállítással együtt nem éri meg.
@HUN_Sector
60321 city tűzoltóbrigád kvázi féláron
Azt hittem ez irónia, 25-30k-s szettnek néztem és így visszanézve volt is ilyesmi. De semmiképpen nem 50k körüli készlet. Egyébként a boltokba úgy látom már megjött a karácsony okt. végén. Auchan, Müller, Régió sok helyen s@h fölé árazva.
Ha már Müller, benéztem se semmi értelmeset nem láttam a s@h fölé árazás miatt -20%-al sem. Közben brickmerge-en pedig bevillant a német Müllerből -20%-al a Viking falu 42-43k körül. Itthon még a beton 60k-s árat figyelhetjük jó ideig...
Ennyit az árakról.Új modular:
Azt hittem lehengerel majd ha meglátom, ez nem történt meg. Ettől még a szintet hozza szvsz, egyáltalán nem rossz de extrát nem látok a méretből adódóan sem.
A magasság érdekes, nekem nem tűnt fel de így megnézve a tető nélkül jóval alacsonyabb is mint a Jazz Club pl.@manokaj
Ezeket a tükör építéseket soha nem értettem. Tök más és jóval relevánsabb lehetne pl. a Botanikus kertnél a teljesen szimmetrikus építés de valahogy nekem még ott sem jön be.
Ezeket nem nézve kívülről/messziről viszont szerintem jól néz ki az új épületed is. Benne van a potenciál. -
manokaj
tag
válasz
Throme #72475 üzenetére
Igen, ha tudom, hogy tükör építés lesz, akkor én se vettem volna kettőt. De hát így jártam. Annyi az előnye így, hogy így nem lóg ki a nagy épületek között.Igy most van 4 úgymond egész épület, a többi kisebb. Bár ha még behoznám a kovácsműhelyt
. Falconnak megjött az állvány, úgyhogy a helyére kerult.
-
Crus
őstag
válasz
HUN_Sector #72467 üzenetére
Hát ennek kb. ez a reális ára szvsz. Meg lehet nézni a 60320-hoz képest... az meg megy ilyen 18 ezrekért.
-
Crus
őstag
válasz
Throme #72476 üzenetére
Term. nem azt mondom, hogy ne férne meg. Jó, hogy ilyen is van. De nekem ez olyan, mint pr0n, IRL van értelme, a többi...
Meglepődnél milyen sokan odaadják a VR cuccokat kisgyerekeknek. Amúgy nagy ritkán 5-10 perctől semmi baja nem lesz, de úgy ennyi a max, ami beleférhet.
-
válasz
RapaNui1 #72417 üzenetére
Megmondom őszintén nekem mindkettő nagyon tetszik, kicsit el is kenődtem mikor első kanyarban írtál a várról. Sőt japán építészetből simán el tudnék képzelni akár ICONS szetet is van egy csomó ikonikus kastély és akkor már a nagyobb elemszám/belső kidolgozottság mentén akár figurák is kerülhetnének bele, pl az elmaradhatatlan japán nindzsa meg szamuráj vonal, kereskedőkkel meg gésákkal stb. Én nagyon élném..
-
Throme
veterán
Szerintem megfér egymás mellett ez a digitális vonal és a hagyományos építés.
A gyerkőcöknél a filmekkel, videójátékokkal tudták népszerűsíteni a legót.Tudom, digitális építésre ott van még a studi.o és az ldd, de ez valahogy játékosabb... oké kell hozzá egy nem olcsó kütyü. Másrészt ezeket a VR cuccokat kisgyerekeknek nem lehet odaadni. (gondolom nem véletlen, hogy a reklámfilmben is egy felnőtt szerepel).
-
Throme
veterán
válasz
manokaj #72415 üzenetére
Anno a Winter Chalet szettet nem vettem meg mert sokaltam az árát (darabszámra biztos reális volt, csak úgy az összeg nem volt annyira baráti). Most meg az idei téli szettből kettő is ugyanott lenne...
Így ezzel a moc-kal már teljes ház alakja lett, de ez a 2 kémény, meg gyakorlatilag ugyanaz az eleje és a háta nekem annyira nem jön be. Pontosítok, ezért nem veszek 2 szettet, elég lesz az egy.
Ezek a külső kémények egyébként jól néznek ki, de hogy a valóságban a külteret is fűtik nem tűnik hatékonynak.
A legalsó képen jól néznek ki együtt az épületek!
Jó lesz ez a téli falus terepasztal!Hová tudtad elrejteni a SW UCS szetteket?
-
RapaNui1
aktív tag
Szerintem a Rendőrkapitányság és a Könyvesbolt is jó áron van a jelenlegi árakhoz képest és ne az 1-2 évvel ezelőtti árakat nézzük.
-
Djuree
félisten
válasz
HUN_Sector #72469 üzenetére
ezeket már nem lehet kitapogatni igaz?
-
HUN_Sector
őstag
Keeeeecskeeeeee
-
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector #72467 üzenetére
Ajándék Halloweeni macska és egérrel.
-
HUN_Sector
őstag
60321 city tűzoltóbrigád kvázi féláron
[link] -
LÁZ
Topikgazda
-
adalbert1
veterán
Alzán BF akció indult, LEGO is van pár.
Ami így ránézésre jó áron van:
LEGO® Icons Land Rover Classic Defender 90 - 10317 - 70300 Ft -
Crus
őstag
válasz
Throme #72442 üzenetére
Van :-) Jópofa, de már láttam ilyesmi koncepciójú VR játékot és nekem pont nem a zsánerem, amikor nem vagyok ott POV-ban, hanem csak kívülről látom az eseményeket.
Persze, ez AR játék... de izé... annál AR-bb élmény nem kell, amikor HMD nélkül magam rakhatom össze amit szeretnék és nem controllerekkel kell Legózni. Nekem a Lego az továbbra is egy remek menekülés a digitális világból.
-
Gizmo86
csendes tag
válasz
GALARDO #72449 üzenetére
https://brickyes.nl/nl-nl/news/eerste-beelden-van-het-lego-modular-natural-history-museum-10326
https://www.brickmerge.de/10326-1_lego-advanced-models-natural-history-museum
https://www.bricksup.co.uk/post/lego-icons-10326-natural-history-museum-leaked-online-for-december-2023https://www.reddit.com/r/Legoleak/comments/17j7o0b/icons_10326_natural_history_musuem_box_front_and/
-
Gizmo86
csendes tag
válasz
tocsek18 #72440 üzenetére
Közben már került fel jobb minőségű kép is:
https://www.reddit.com/r/Legoleak/comments/17j7o0b/icons_10326_natural_history_musuem_box_front_and/
Előrendelésben a Moving Truck meg a Houses of the World 4 gwp játszik hozzá, de úgy látom, hogy csak két napig (új zélandi sah). -
Throme
veterán
Követem a fejleményeket ezzel a VR Lego játékkal kapcsolatban
Kérdés miket lehet építeni, mennyire kapunk szabadkezet és mennyire lesz túl infantilis..
Van itt VR-os, mi a véleményed?
-
Sinu
senior tag
Brickheadz akciót nem láttatok valahol?
-
Llew
senior tag
Apró növények bricset review.
Konklúzió, ami latszott is elsőre: "more pots than plants".
Így reszletesebb képek alapján, ezek meg a kisebb pozsgasokhoz mérten is kicsik. -
5150head
senior tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet "kilós/ömlesztett" kiszerelésben legót venni? Mivel oviba kellene ezért jó lenne ha tisztított lego lenne, nem tudom, hogy létezik-e így is a gyárin kívül persze, de nem annyira fontos, ha kell megoldjuk a tisztítást. Fontos, hogy az eladó tudjon számlát is adni. Változatos építőelemek kellenének, nem csak simán kockák. Alapok is kellenének, de gondolom az ömlesztettben az nem lesz.
Köszönöm. -
balint82
senior tag
válasz
HUN_Sector #72428 üzenetére
Rudolf nálatok van/volt?
-
Djuree
félisten
válasz
Mozaart #72424 üzenetére
valamelyik nagy lego-s fb csopiban hirdettem, erre törölték merthogy nem reális ár. wtf?
mindig jófogás meg bl árak alapján lövöm be, általában legolcsóbb árakon adom hogy ne hirdessem sokáig...rákérdeztem ebben mi a nem reális, hát ő nem tudja már nem emlékszik.persze el is adtam már más csopiban....oda meg többet nem rakok fel semmit, ennyi.
-
po1son
addikt
válasz
HUN_Sector #72423 üzenetére
És a legjobb az egészben az, amikor azt olvasod a kommentek között, hogy érdekel/írtam
-
Mozaart
aktív tag
válasz
HUN_Sector #72428 üzenetére
Ezt Örömmel hallom.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Mozaart #72424 üzenetére
A Minden ami LEGO-ban most a személyi változásokat követően szerintem nyitott, konstruktív adminok maradtunk csak, akik igyekeznek segíteni.
De esélytelen minden hirdetést előre megszűrni, egy több tízezres tagszámú csoportban.Már a jelentkezők szűrése is olyan, hogy van aki simán átengedi a kamusat is sajnos.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Mozaart #72426 üzenetére
En se szeretem az ilyet es sose ertettem miert hirdet valaki valamit 20%-al tobbert mint a tobbiek, de pl egyik ok lehet a kovetkezo: ha felrakok valamit 50ert, oda irom hogy fix, tuti hogy minden masodik hulye megprobal alkudni otezret, szoval inkabb felrakom 60ert es akkor majd engedek az arbol 50ig, de ha vegul 55ert megy el akkor meg jobban is jartam mint eredetileg
Csak egy hulye pelda…nyilvan nem tudom mindenki motivaciojat aki 280ert rakja fela Razort…
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Major Lion #72425 üzenetére
Tudom, csak miért van egy Adok-Veszek csoportban, ha csak hirdetni akarja nem eladni. Hogy mutogassa milye van neki?
-
Major Lion
senior tag
-
Mozaart
aktív tag
válasz
HUN_Sector #72423 üzenetére
Kellene egy csak hozzáértő adminokkal rendelkező fb csoportot készíteni. Minden hirdetés post előtt Review folyamat. Amennyiben nem reális az ár akkor nem kerülhet feltöltésre, mondván ne akarj a másik -nem tudásán- meggazdagodni.
.
A belépéssel pedig elkell fogadnod hogy ez így működne.De eleve ehhez szükség lenne egy 20. életévét legalább betöltő értelmes / kritikát elviselő / rugalmasságra képes hirdető közösségre is. Igény szerintem lenne rá csak hatalmas munka lenne felépíteni és fenntartani.
De vannak még ezekben a nagy csoportokban is igényes hirdetők. Aminap még számlát is kaptam, jó ez azzal van inkább összefüggésben hogy nagyban csinálja de legalább igényes volt, és még alkudni is hajlandó volt kicsit.Kellene egy MarkMyAdvertiser.com
review rendszer facebook-ra, hogy az igényesen működő hirdetőket meglehessen találni. Lehet hogy van.
Kellene végre egy normális hirdető felület, de amíg az ember anyag ilyen ezt nehéz.
Engem is zavarnak egyre inkább az ilyen hirdetések, de tovább kell görgetni vagy kilépni.
-
RapaNui1
aktív tag
Számomra a mai nap legjobb hírdetése, hogy valaki feltette a Technic Liebherr darut jófogásra 225k-ért, amikor jelenleg boltból megvásárolható 200-ért. A 189 ezres ajánlat már reálisabb, de akkor inkább ingyenes szállítással ajándék haloween macska és egérrel a boltból. 180k már közelebb állna a valósághoz. Mindegy kiváncsi leszek valaha lemegy-e 150k környékére, akár bontottan is, mert akkor maga az építési élmény miatt veszek egyet.
-
-
balint82
senior tag
R.I.P
-
Mozaart
aktív tag
válasz
RapaNui1 #72416 üzenetére
Foleg hogy az allami beruhazasok Stop. Es a lakas epitesi kedv is melyponton. Konkretan az elozo epitesz irodam 1-3 emberre vissza csokkent 25 rol.. allami cegeknel pedig leepites 50-100as nagysagrendben
Az epitoiparral itthon az a gond hogy ki van teve a Jelesen vizsgazo gazdasagunknak.
.
Egyebkent en is akartam kerdezni pontosan mit is dolgozol?Milyen teruleten vagy szaki?
-
RapaNui1
aktív tag
Minél többet nézegetem az asztalon a Japánkertet és a Himejit egymás mellett, annál jobbam tetszik egyébként ez a kastély is. Mivel architecture valóban egy komolyabb letisztultabb vonalat képvisel, mint a Japánkert. Jól mutatnak egymás mellett a kettő szinte kiegészíti egymást. Már csak az ára lehetne barátibb és lehet sokkal több embert meggyőzne ez a kastély is, na meg azokra a fránya színeltérésre figyelhetnének egy ilyen árú, és ilyen komolyságú készletnél. Könyörgöm ez egy architecture készlet nem egy City vagy Friends szett, ez itt nem lenne elfogadható.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
manokaj #72415 üzenetére
Ahogy most leírtad már nem is olyan vonzó ez a 2x moc. Jó hogy megosztjuk a tapasztalatainkat építési élményeinket, nekem legalább is sokat segít egy-egy választásban. Azt hiszem marad az eredeti 1x épület
Mauzes: Nekem is megvolt, de sosem építettem meg, de várom az élmény beszámolót tőled és a további fotókat. Jó építést.
Djuree: Egyedül dolgozom, sajna nincs felvétel, de azért ne irigykedj, jelenleg nem olyan jó móka az építőipar, de nem panaszkodom, eddig még nekem nem volt okom a panaszra.
-
manokaj
tag
Na megépült az idei wv szett duplán.Kifejezetten tetszik kinézetre, csak az építése ne lett volna ennyire fárasztó.Mondjuk ebben benne volt a szortirozás is.Az összes lépést kétszer kellett megcsinálni,szinte ebből állt az egész. Lehet lesz rá másik moc is én csak ezt találtam, de így ugyanaz kb, mintha egymásnak raktam volna a kettőt.Annyiból jó, hogy a téli faluban akárhova lehet rakni, ha vkit zavar, hogy ha nyitott egy szett hátulja.
-
yahagyma
tag
válasz
RapaNui1 #72396 üzenetére
Piramis alternatív sztem sokkal jobb mint az eredeti és ingyenes! Építsd át!
https://rebrickable.com/mocs/MOC-116457/peme/21058-building-of-the-great-pyramid/#details -
RapaNui1
aktív tag
Ennek most nincs kedvem nekiállni, pedig első ránézésre nem néz ki rosszul meg jat a 2660 elem se vonz annyira
-
RapaNui1
aktív tag
Ez a Japánkert szerintem fantasztikus lett. Az egész úgy ahogy van nagyon jól néz ki. A teaház, a folyó, rajta a tavi rózsák, a bambuszok, a ginkófa, a lampionok, a híd minden nagyon jó lett. Az hogy cserélhetőek a fák, hogy oda rakja az ember ahova szeretné az is ötletes megoldás lett. Itt az eredmény, hogy majdnem fele annyi alkatrészből lehet fele annyi áron sokkal jobbat alkotni, a több és a drágább nem mindig jelent jobbat is. Egyértelműen a kettő közül szerintem ez a jobb, szebb ötletesebb és tetszetősebb készlet.
-
RapaNui1
aktív tag
Japánkert. Sokkal élvezetesebb építeni, mint a kastélyt. Színes, vidám készlet lesz. Az első 2 zacskóból a teaházat kellett megépíteni. Nagyon szép részletesen kidolgozott és berendezett kis házikó lett. Aztan jött az alja a folyóval a halakkal. Itt egy kicsit monoton volt a sok kék elem felhelyezése, de a halakkal feldobták ezt is. A vízinövényekkel a zöld területekkel nagyon jó lett a végeredmény. Aztán következett a fekete keret megépítése. Gyors és élvezetes folyamat, a fekete keret mégjobban kiemeli ezt az egészet kontrasztosabbá teszi a színeket. Az is ötletes megoldás hogy lábakon áll az egész, mint a Bonsai esetében, sokkal jobban mutat, mintha csak simán a földön lenne. Na itt repüm az idő az építés során már csak 3 zacskó van hátra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Limitált ideig kipróbálható a magyar fejlesztésű Cult of the Child Eater
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest