Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
apholyon
aktív tag
válasz
balint0406 #72054 üzenetére
Kereken 1k ez így... Az idővonal is sokkal szebb volt (épített római kori kőoszlopokon / viadukton futott végig a háttérben), meg több dolog egyszerűsítve lett (repülő, gőzgép, PC) vagy ki lett szedve (telefon)... szigorú a korlát...
Gondolkodtam azon is, hogy kihagyom az idővonalat, de úgy kissé esetlen szerintem.
-
apholyon
aktív tag
válasz
balint0406 #71382 üzenetére
Minden vélemény hasznos! Örök igazság, hogy teli kosárból könnyebb szedni...
Így gondoltam kb a lámpás részt, így még marad 80 db. a fejhallgatóra... Csak mivel megkapta a dark nougat színt, így a bögre más lesz, az még nem fix, de már nincs ötletem... esetleg valami mustársárga vagy lazac, de már van minden
Eredetileg a fejhallgató a növény cserepe körül volt, lehet visszakerül oda...
Szerk.: az a baseplate tényleg olyan idegen...
-
apholyon
aktív tag
válasz
balint0406 #71236 üzenetére
Köszönöm, ezt néztem én is, csak ugye 45 fokra terveztem és úgy nem adja ki egész stud-ra (de a következő tervem az volt, hogy állítok a szögön és a 3-4-es megoldás lesz (Szerencsére rendkívül jól megy az angol és a matek is, leginkább külföldi fórumokon keresgélek magam is
)
#71237 Dilikutya Köszi! Hát ebben benne van már nettó 8-10 óra biztos, de hozzátartozik, hogy kezdő vagyok és sokszor még keresem a funkciókat, amúgy könnyen tanulható progi. Meg hát most nagyon elkapott a flash és előjött a kreatív énem...
#71238 sb neked is köszönöm, ezt az elemet is próbáltam (a már említett módon, emelve), de valahogy nem adta ki. Lehet, hogy a program is túl precíz és fél-1 milliméter eltéréseket 10 centinként már elviselne a valóságban...
Még egy kérdés, aztán nem szemetelem tele a fórumot tovább...
Belekezdtem egy másik projektbe is és a tűz mellé szeretnék importálni már létező figurákat (meg más mellé kiegészítőket). Ezt a figurát néztem ki, készletszám alapján meg is találja, de hibára fut a legtöbb alkotóelemnél... Ez miért van? Hogyan lehetne kiküszöbölni?
Szerk.: Mozaart: próbáltam a "beszorítós + tile-os" módszert is, de nem tetszett, a Collision-t használom (akkor kapcsolom ki csak ha be kell építeni valahova és forgatni kell). Nem tudom miért ragaszkodok ennyire ahhoz, hogy stabil legyen... írtam már, tikkes vagyok... lehet el kellene engedni...
)
-
Llew
senior tag
válasz
balint0406 #70871 üzenetére
Üdv a lejtőn.
Az iden kifut az azt jelenti, hogy nem gyártják tovább.
A maradek keszletet viszont a lego is meg a többi kereskedő is kiarulja. Ez teljesen lutri, hogy mikent. Nagyobb lancok (tesco, auchan) simanxleakciozzak esbkiszórjak, a többi valtozó.
Szóval kifutas utan minden bizonytalan. Attol függ mi kell, kevesbe nepszerű dolgok meg sokaif piacon lehetnek. HP nem biztos. Csökken a keszlet, forint is romlik, ar emelkedik. Szóval ha megvan a keret, akkor celszerűbb mielőbb elkezdeni beszerezni őket, az akciókat figyelve. -
apholyon
aktív tag
válasz
balint0406 #70871 üzenetére
Szerintem félig-meddig jogos volt a kérdés. Nem vagyok nagy Lego nepper, de amit tapasztaltam:
- Vannak webshop akciók (néha durvák is), ha van pár szett, amit szeretnél, érdemes lehet rájuk nézni sűrűbben (akár naponta), ÁK-n van lehetőség, hogy küldjön értesítést e-mailben, ha az általad megadott ár alá esik valamelyik boltban.
- Másodpiac egy rossz vicc, mindenki aranyat lát a Legoban, bár ritkán ki lehet fogni jó áron dolgokat...
- Ha valami kifut idén, attól még nem érdemes beleülni a hangyabolyba, ellenben miután kifutott, igen gyorsan tud emelkedni a maradék ára (bár ez nyilván készletfüggő is).
- Érdemes nézni a már említett webshopok akcióit (akár hírlevélre feliratkozni), ezt a fórumot, vagy akár külön akciós fórmukoat (PH-n a Best Buy topic, armegoszto.hu, stb.)
- Személyes: ne nézegesd a régi készleteket, azokat el kell engedni... -
Pötyi
őstag
válasz
balint0406 #70865 üzenetére
A Lego cég nem hívja vissza a maradék bolti készleteket a kivezetés pillanatában. Ez nem újságos remittenda. A Lego cég nem veszi vissza. Lejárata nincs, nem romlik meg, a kivezetés után akár még évekkel később is megtalálhatod nem túl kelendő témák készleteit eldugott vidéki játékboltok polcain.
(Eskü, olyan vicces/gyerekes dolgokat kérdezel, olyan alapvető kereskedelmi dolgokkal nem vagy tisztában, hogy csak nézek! Azt kérded: "Egyéb webshopokban van esély, hogy pár hónapig maradék készletet még árulnak majd vagy erre nem érdemes alapozni?" A világ összes termékére igaz, hogy a boltok készlete időben eltérően fogy el, nem csak a Legora. Erre - elméletileg - lehet alapozni, csak nem érdemes, mert az árukereső.hu ugyan segít listázni, de sok bolt benne hagya a rég kifutott cuccokat is, hátha a találat odacsábítja a vevőket, aztán persze a lap alján ott lesz, hogy az a konkrét szett elfogyott, de hátha a balek vevő vesz valami mást. Vagy ha van is tényleges maradék készlet, a keresett, kurrens szettek utolsó darabjainak jól felverik az árát.)
Bocs, nem bántásból írtam, no offense, inkább szemfelnyitásnak szántam a leírtakat.
-
Throme
veterán
válasz
-
balint82
senior tag
válasz
Mint druszád egy dolgot tanácsolok: ne kezdd el.Ha mégis : ez a hivatalos Lego rendelési oldal, attól még, hogy valami itt kifut webshopokban jellemző, hogy van még szett, sőt messze a Lego.com oldalon a legdrágábbak a szettek.
Mostanában eléggé földbe állt a piac, így folyamatosan vannak nagyon jó, szinte kihagyhatatlan (ne kezdd el) akciók.
Általában itt vannak jobb deal-ek:
Alza, emag, kocka.hu,kockaaruhaz.hu, kockashop.hu,euronics.hu, Auchan és Tesco, különféle Facebook csoportokAmi kifut, az általában jelentősen megdrágul a Másodpiacon rögtön (!), így a neked tetsző kifutó szetteket érdemes mihamarabb beszerezni akciós áron.
-
törölt tag
válasz
balint0406 #70371 üzenetére
"A termékre vonatkozó kedvezmény meghaladja az 50%-ot, úgy, hogy a termék nem része semmilyen különleges marketingkampánynak vagy kiárusítási akciónak és nincs ilyen speciális szimbólummal ellátva;"
Éppenséggel mega kiárúsítás kampányuk volt, lökték a rádióban is és e-mailben. Bár én nem értek hozzá
-
sb
veterán
válasz
balint0406 #70371 üzenetére
Ez az egyik fele.
A másik meg, hogy kint van napokig elérhető státuszban. Összevissza kapnak mások időben Pl. nekem a régi 20k feletti árú készlet később szabadult fel mint a rendelés ami még most is lóg a levegőben, tehát volt készleten még amikor már nem kaptam.(meg mások sem, de ezt itt direktben látom, nem valaki mondta... remélem más azért megkapta legalább) Totál fals többszöri státusz amiben konkrétan írják, hogy előkészítés alatt, előkészítve, biztosítva, stb...
Szóval visszavonhatják? Persze, simán.
Volt kb. 3-4-5-6 pont ahol kicsit meg lettek tévesztve a vásárlók mert tök mást írtak? Igen.
Miért szokták kapni a gvh büntiket sorban? ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Star Citizen
- Tippmix
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 11T Pro - Mi-nek nézel engem?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest