Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/shop.page
Maradék raktárkészletet lehet(ett) megvenni az első és második fordulós BDP készletekből.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
+1
Valami Európa legnagyobb kiállításaként volt beharangozva, de szvsz már itthon is láttam nagyobbat pár éve. A terepasztalok sem voltak túl nagyok (talán a Camponás is nagyobb) bár ettől még volt meggyőző asztal... meg jó pár megúszósnak tűnő. Készlet szinten meg gyakorlatilag szinte nem volt UCS kategória, csak alatta. Nekem fura volt.
Ez a vonal amire azt írtam minek... de egész jól néz ki.
Meg mondjuk továbbra se venném.
BDP árak. Úgy látom sikerül 420-425-ös árfolyamra beárazni. Eddig lefelé tartottunk és 1-1.5 éve inkább 410 vagy akár az alattival sikerült számolni.
szerk: Megelőztek.
Akkor kép nélkül is elég lesz. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Továbbra sem értem, hogy hogyan lehet ezt a kiállítást a Lurdyban 2025-ben ilyen prosztó módon megtartani. A szetteken vastagon állt a por ottjártamkor és kiállító térbe lépve olyan érzésem volt, mintha 30 évet léptem volna vissza az időbe (ócska vitrinek, a padlószőnyegben pedig szó szerint majdnem pofára estem)
Az 1x1-es kockákból épített "szobrokat" teljes egészében likvidálni lehetne, a Technic részen pedig a leggyatrább minőségű kínai KO szetteket állították ki
Soha többet... -
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Értsd: jó! a 20% profit.
Szerintem nem kirívó, de bőven alatta is el lehetne lenni. Főleg ekkora volumenben. És ha hozzávesszük, hogy általában a növekedés is elég erős. Plusz az egész pár rossz évet leszámítva elég konstans hosszú időn át. Ezzel szerintem már elég erős együttállás, hasra mondom, de ekkora cégnél ez szerintem nem általános: masszív profit + konstans erős növekedés és évtizedes táv.
Ennyi.A számolgatást nem a túlárazásra értettem, inkább érdekesség annak aki csak gyártási költségre vetítené a végfelhasználói árat.
De ha már túlárazás... szerintem az a fenti számoktól eltekintve is evidens, hogy játékként drága mulatság (ami viszont nem egyedi). Az meg a profit számokból látszik, hogy amúgy lenne hova engedni. Persze ennek semmi realitása, ha így is ekkora növekedés van. Ha esnének az eladások akkor lenne tartalék 15, de akár 10% adózott profit mellett is árat konszolidálni. És akkor még nem nyúltak a költség oldalhoz ami tippem szerint marketingben brutál lehet. Ja és ebben a gyárépítések is benne vannak.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Leírom én, mert kb. ilyesmit gondolok:
1. A hajó brutál jó szerintem. Formára, vonalakra. 10/10. Régóta szeretnék egy klasszikus kalózhajót (ami nem annyira Creatoros), nézegettem a régieket, kínai klónokat, utóbbiban vannak komoly modellek, a régebbi Lego verziók is tetszenek de kevésbé komolyak a nagyon régi szettek nyilván. Ez mindent hoz.
2. A színe viszont nagyon nem jön be. Normál, barna színnel itt sírnék az árán erősen, hogy muszáj lenne valahogy beszerezni...
Pedig nem vagyok hajó fan, de pont azt érzem, hogy ez kalózhajóban olyasmi lett mint a Rivendell, Botanikus kert más témában... attól függetlenül top. Téma fanságtól elvonatkoztatva is.3. Black Pearl... mi más színe lett volna?!?

szerk: Az Endurance is bejött. De szerintem más téma, forma. Kb. mint egy SW meg egy sima űrhajó szvsz.
-
válasz
Mauzes
üzenetére
Tőlem is kunyerálták el, de hát ez nem csoda, én teljesen bele voltam buzulva, rengeteget gameltam vele. Próbáltam felidézni, de már nincs meg, hogy mikor és miért adtam el, de jó nagy balekság volt. Cirka 20 gamém volt, amik mind minőségiek + elemtöltő és megkímélt állapot, most mennyit is érne..
Crus: nemtudom megmagyarázni, de ez olyan, hogy a psp-t is megverte a nintendo. Nem minden a nyers erő, egyszerűen ha olyan beállítottságú ember vagy /és úgy néz ki ebből van a több/, akkor egy Mario az úgy beszippant, mint a huzat. Szerintem most is emiatt olyan sikeres a nintendo, pedig mennyivel "szarabb", mint egy ps5.
Most néztem meg a GB eladásokat 118 milla
-
balint82
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Ez egy képzőművészeti alkotás legósított formában, pont mint Van Gogh,csak modernebb.

Felkészül Bansky.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Inkább mondanám korrektnek az árat, mert a jó az relative mindenkinek más és más. Nekem ez így megfelelt bár ez valóban rengeteg alkatrész, csak a színekre válogatása is eltart egy darabig, de akkor még mindig kezelhetetlen mennyiség lesz egy-egy színből, szóval utána további szortírozás vár még rám.
Egyébként úgy gondolom, hogy visszafelé haladva építési szerint sem tart sokkal tovább szétszedni egy szettet, ráadásul nem feszegeted szét a készletet sem, mert úgy szeded szét folyamatosan ahogy összeraktad. Persze egy kicsivel több macera, de véleményem.szerint nem sokkal több mintha nekiesel és így bontod el, ráadásul utána sokkal jobb dolga van vele másnak is, de elleszek ezzel egy darabig
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Azért abban van valami, hogy a valóságban a kettő között létezik a legtöbb probléma. Tehát lehetne jobb IS... meg nincs más/jobb. Mert amúgy a tömegnek meglepően sokszor jó a szarabb is. Ezt most nem a Legóra értem, általánosan...
@Mozaart
"The company also uses the European rail network to transport products from its factories. This results in an estimated saving of 2,000 tonnes of CO2 per year"
Ha a Lego környezetvédő szeretne lenni akkor holnap megszüntetné magát.
Amúgy egyetértek, hogy lehet és kell is zöldíteni. Szerintem a legtöbb dolog azért jó irányba mutat ha foglalkoznak vele. Hiába tűnik hatástalannak, ha le se sz*rják a problémát akkor azzal nem leszünk közelebb semmihez. Ha nem sikerül nagy hatást elérni akkor is lehet, hogy legalább valami kijön a kutatásból... -
Crus
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Endurance-re mindenki elismerően bólogatott... nekem is csak saját, személyes érzelmi aggályom volt, de végül nem bírtam ki és ellenérzés dacára is kötelezőnek mondanám.
Az van, hogy egyre több a rettenetesen túlárazott készlet, és ha azok még nem is annyira ütősek, nyilván komolyabb az ellenérzés.
Nyitó áron, ha ez a gőzös 69k, itt örömködne kb. mindenki, hogy jó-jó, nem tökéletes, de azért pofás, ennyit megérne.
-
Guiles
csendes tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Oké, elismerem. Részben jogos, de a 103k szerintem kicsit erős kezdőár, teli van apró sz@r elemmel, amelyek ha alternatívat akarsz építeni, akkor nem sok mindenre lesz jó. Esetleg egy jó méretes sarlacc pit-re.
Tudom nem kötelező megvenni - így is teszek - csak leírtam a személyes véleményem. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Én ezért szoktam nekik mindig telefonálni. Általában rendes a magyar diszpécser és ha nem ordít velük az ember akkor a megoldásra törekednek és az esetek 90%-ban vígaszdíjként jóváírnak valamennyi pontot. 1 alkalommal találkoztam csak 1 olyan hölggyel aki majdnem összeveszett velem, jó hogy csak el nem küldött melegebb éghajlatra, de aztán vele is sikerült zöld ágra vergődni, bár beismerem hogy sokszor velem sem egyszerű, lehet hogy tényleg kihoztam a sodrából.
Amúgy igazatok van, mert vagy írják ki és jelezzék egyértelmüen a dolgot, vagy ha már nem akkor írják jóvá a pontokat, de ez már ha jól emlékszem a sokadik kör hogy ez van.
Egyébként meg ha végiggondoljuk a pontok további vásárlásra ösztönzik az embert, hisz a pontokat is ott tudod csak elkölteni, tehát nem is érti az ember, hogy mi múlik 1-2000 ponton az amúgy is túlárazott készletek miatt.
-
nyul105
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
"
...Másfelől, azt, hogy a Lego elküld egy promociós tájékoztató emailt, ahol se apróbetűvel se csillaggal nem szerepelt, hogy kivétel ez vagy az a szett, valamint a kosárban is a dupla pont làtszik, majd fizetést követően is kiírja (kissé magyartalanul), hogy“Meg fogod kapni3480Insiders-pontokEzeket a termék feladása után írjuk jóvá a fiókodban.”...
""...Köszönjük, hogy írt nekünk! Felvettem a kapcsolatot a felettes csoportunkkal, ők is megerősítették, hogy a bricklink-es készletek nem vesznek, nem vettek részt a pontduplázós akciókban.
A kosárban lévő termékek fázisban a rendszer egy becsült számítást végez az Insiders pontokat illetően, és a rendelés véglegesítése után írja jóvá az adható pontokat.
" -
Djuree
félisten
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
+1. A Countach-ban is vannak spec és nagy elemek de irreálisan sok az ára.
Bedobtam tavaly BL wanted listbe, talán 1 alkatrészt hagyott ki és 5-össel kezdődött a végösszeg. Ez egy viszonylag új, ha jól tudom saját (színű?) elemeket is tartalmazó és elég egyedi készletnél szerintem furcsa.@Zotyipotyi
Hátha a szokásos lesz és ami megmarad akció után az 5-10k-val még olcsóbb lesz.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
edgR
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
"Ennyi a nagykeráruk is" alatt azt értettem, hogy viszonteladóként a kiskerár 50%-áért tudod venni a készletet a lego hungáriától, ha megfelelsz annak a "minimális, bárki által elérhető követelménynek", hogy megvan a párszáz millió ft forgalmad egy évben

Nem pedig azt, hogy kiskerár = nagykerár, lol - ezt te honnan veszed?
Pontosan ugyanarról beszélünk, csak félreértetted, amit írtam. Végig 50% offról beszélgettünk Bálinttal, nem is értem, ezt hogy lehetett úgy érteni, hogy kiskerár = nagykerár. Épp ellenkezőleg.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ebben a tartományban már a doboz optikai tuningjának sincs értelme, mint a kisebb szetteknél. Kifejezetten kompakt dobozoknak néznek ki az 4-7k-s szettek ahhoz képest, hogy 1-2k-s szettekhez mekkora dobozokat adnak.
Meg mostanában szerencsére mind a nagyobb, mind a kisebb méreteknél vannak jobban megpakolt, kisebb méretű dobozok is szerintem a korábbiakhoz képest is.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Igazad van, de van egy másik oldala is a dolognak, mert ha megjelenést követően meg tudom venni 20-30%-al olcsóbban az új készletet, összerakom és mondjuk nem tetszik, akkor még időben bukó nélkül vagy még jobban ki tudok szállni belőle, míg az idő teltével erre egyre kisebb az esély, kivéve mondjuk ha már kifutott a készlet. A múltkor pl a HP Odút sikerült megvenni 70k-ért, elkezdtem összerakni, de nagyon nem jött be, majd meghírdettem szétszedve 80-ért es szerencsére el is vitték, de aki nem adja el a szetteket az mindenképp várja meg a jó árakat vagy akciókat stb. Persze a kiváncsiság is hajt és nincs mindig szerencsém az eladással sem vagy épp olcsóbban adom el mint amennyiért beszereztem az adott készletet, de még mindig tanulom, hogy mikor és hogyan éri meg legjobban vásárolni, hogy aztán ha úgy adódik jól tudjak belőle kiszállni, vagy ha megmarad a készlet ne legyen kétségem afelől hogy rossz üzletet kötöttem.

-
válasz
Mauzes
üzenetére
Ikea Boaxel [link]
Úgy alakítottam ki, hogy mindegyik 80 cm széles legyen, így univerzális, valamint állíthatóak a polcok közti magasságok nagyon egyszerűen, mely eléggé hasznos a gyakorlatban.
Az üveges szekrény/ajtó megoldás egyetlen előnye, hogy nem lesz poros a lego, de sztem több hátránya van, mert ritkábban nézed közelről, ritkábban veszed ki és sokat takar a látványból is valamint a led csíkos világítást sokkal nehezebb és drágább illeszteni, így ez a nyitott fehér színű polcrendszer nagyon bevált nekem, csak ajánlani tudom
Takarítani nemnagyon kell a Legokat szerencsére, mert egyhelyiséges szellőztető rendszer üzemel ebben a szobában is, klímával fűtök ami sok port összeszed, valamint szárítógépem is van így nagyon kevés a por
-
flashpointer
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Innen egy falra rogzitheto sinrendszernek tunik amihez barmilyen melysegu polctartot lehet rakni aztan mar csak egy polcot kell vagatni ra.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Őőő, ebből a hsz-ből rájöttem, hogy ezt alaposan benéztem. A kis fényképezők áraival vagyok tisztában, ezt is láttam anno, hogy nyilván nagyobb/drágább, de nem jöttem rá, hogy ez itt egy jóáras poszt.
Azt hittem a 18k kb. a rendes ára máshol. 
@petya86
Volt 6-8cm a hűtő oldala és a fal között, "ideiglenesen" oda kerültek a dobozok lapra hajtva. Majd miután a hűtő 15cm-re került a faltól elkezdtek a dobozok szelektálódni.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem látszik a címke de összevissza be szokták rakni a polcokra, ár alapján lehet, hogy nem a sajátja van alatta.
Más:
Bravostore, tehát fizika Lego Store rendelések eddig jó kritikát kaptak. Nem volt a boltban a kinézett készlet így megrendeltem packeta átvevőpontra... ugyanabba a plázába (Árkád), ahogy az egyik Store is van.
Megjött, átvettem a csomagponti boltban, a hölgy még utánam szólt, hogy az eladó hagyott itt egy üzenetet még, hogy: "reklamáció és visszavétel nincs".
Egy-két mondatot még váltottunk a témában, mondtam neki, hogy ez bolti rendelés, fura lenne... ráadásul a két szinttel felettünk lévő hivatalos Lego bolt. Szóval ha most felballagok biztos máshogy kéne lennie... vagy ha nem akkor ne vásároljon ő se onnan.
Nem tudom mire gondolt a költő... de érdekes. A csomag egyébként hibátlan volt, bár 1-2 vastag kartonkitöltés volt benne, semmi bubis dolog. -
Throme
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Várj, én senkit nem akarok meggyőzni!
Nekem a meglátásom.Pl a home alone-ban az tetszik (persze az sincs meg...) többek közt, hogy kinyitható, így betekintést nyersz anélkül, hogy leemelgetnéd az egyes szinteket.
Valószínűleg a kinyithatóság se jó megoldás mindenkinek, mert akkor a zsanérok kidomborodnak a falak síkjaiból. Ilyenek a creator 3in1 szettek közül jó néhány, de itt meg az a gond, hogy a belsejükben túl sok mindent nem lehet látni.Valahogy egyesíteni kéne a két megoldást, legalább is nekem az lenne a jó.
-
Throme
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Egy autónál a súlyozás a külső felé elmozdul, miközben van szép belső is. Ha már kinyitod az ajtót be lehet látni a belsőre. Felnyitod a motortértetőt látszik a motor.
Modular-nál nyitogathatod az ajtót, ablakot, sokkal előrébb nem jutsz szvsz.Az nem negatívum, hogy ki van dolgozva belül, hanem az a "bajom", hogy a belsejéből - kiállítva - szinte semmi se látszik.
Itt van ez a Tudor ház, aki ismeretlenül ránéz nem biztos, hogy megmondja, a belsejében órás műhely, kisállat akvárium, konyha van.
Vagy itthon a polcon figyel a kovácsműhely, ami szép, de belül is barom klasz dolgok vannak, amiből megbontás nélkül semmit nem látsz...#85893 sb
Hát jah, valami "robbantott" ábra jellegű megbontás se rossz, de akkor meg nem épület
#85896 apholyon
Hej de jó!
A doboz tetőt vissza kell tenni, mert ránézek a csokikra és elindulok a lakásban portyára... most kapott a gyerkőc mikuláscsokikat...
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Csatlakozom. Minél nagyobb a modell annál inkább nem látszik jó része. A nem kidolgozott belső inkább csak elméletben ellensúlyoz. Volt róla szó, hogy tudjuk akkor is mi van belül - pl. üres Technic autó vs. "haszontalan" váltó...

Amúgy ki szokták állítani a modularokat úgy, hogy átlátszó 1x2x5-ös elemekre van rárakva a felső szint. Így kiállítva is valahogy így néz ki:

Bár jóval több helyet foglalna és sztem max egyedi házaknál alkalmazható, csoportban már többet ad az utcakép. De levenni bármikor le lehet a polcról, vagy akár ott leemelni a tetejét és belenézni. Nálunk a gyerekek időnként elkérik egyik-másik épületet és akkor életre kel a belseje is.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Mindezt csak akkor kéne, ha ebből szeretnének megélni és halványan érdekelné őket, hogy szolgáltatást is nyújtsanak. Ja, de hisz ebből élnek... teljesen agyf*sz kategória, hogy le se szarják. Tűzzel-vassal irtani (bejelenteni) kéne az ilyet.
Az a baj, hogy az eladó se sokszor látszik érdekeltnek, hogy eladja az árut. Lásd az emagos esetet. Ha mindenki a saját munkája alapján nyomná a témát akkor lehetne megoldás. Amíg a hozzáállásuk alapján te teszel nekik szívességet, hogy vettél valamit a pénzeden addig ez a legalja az egész.

Nálam házhoz most GLS, DPD is korrekt jó ideje de csak a futárokon múlik. Ott is volt link alak. Ill. a csomag állapota néha azért necces, de Foxpost-os csomagot is kaptam webshoptól úgy, hogy 5-ből 3 szakadva/félig "felbontódva". Csak a mákon múlt, hogy semmi nem sérült ill. értelmes állapotban jött meg.
@Gizmo86
Euronics csak látszatra modern webshop. A háttérben aranyhörcsögök termelik az áramot, de nem számítógépekhez, csak a lámpákhoz, aminek a fényénél kockás papíron viszik tippre a készletet és a logisztikát. Én most nyomtatót rendeltem boltba, elvileg megjött és nincs gond, de elég hosszú volt az átfutás ott is. Ill. majd akkor derül ki ha átvettem, hogy minden oké-e.
@RapaNui1
Szerintem nem sokat oszt-szoroz, hogy utólag fizeted-e. Akkor is lesz*rja a futár konkrétan a csomag állapotot, a futárcég az egészet, meg az eladó is akár... ügyfélszolgálat se lesz jobb/más ettől. A gond máshol kezdődik. Alapvető hozzáállástól. -
Crus
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Igen, ez egy érthető álláspont, jogos.
De ha most én egy egyszerű végfelhasználó vagyok, aki egyszerűen csak örülni akar, akkor azt most remeghet, mert én is arra dobom a voksom, hogy pillanatok alatt lesz szétrabolva.
Tudom, hogy nem minifig scale, de egyértelműen a kormánykerékhez tehető Shackleton és a fedélzetre mehet fel Frank is és nekem mint hajó-laikusnak az úgy jobban adja.
Szvsz ez úgy lett volna fair, hogy a 2 fig a fő készlet része, a GWP meg a csónak és a használati tárgyak.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ok, értem. Lehet, hogy kicsit jobban magamra vettem, csak tényleg nem láttam bele semmi ilyet, hogy írtam volna azért volt teljesen fura számomra.
A befektetést, vagy annak szellemét is érintette én úgy láttam, de nem véletlen írtam én is, hogy ott csak kissé éreztem, a 2-3... hsz volt ami már 100%-ban erre fordult rá.
Mindenesetre én tényleg szvsz csak egy kis szeletre, a megjelenés/karácsonykor/és teljesen az indulási készletezés szempontjára vonatkoztatva írtam, hogy ez azért várós szettnek tűnt a látott (nem minden, nem globális/reprezentatív) reakciók alapján, nem egy csubakka készlet, na.

Tényleg totál off
Nulladik körben sima játékelmélet. Nem azt látod amit ér/gondolnak róla, hanem mindenki arra hajt, hogy a másik mit gondolhat róla. Tőzsde is pl, de a Lego mint befektetés is, de akár otthonra is többen megveszik (elutaznak X-Y szigetre) ha azt látják, hogy ez a jó választás. Ha úgy látszik a többségnek értékes akkor megveszi a nepper. Kevesebb marad, még többen látják, még többen veszik meg annak, a vétel pedig árfelhajtó erő (a tőzsde jobb példa) ami még inkább fújja a lufit.Sokadik körben meg sokan férnek hozzá, globális a piac és az információ is. Vagy legalábbis ezt hiszik. Van ami igen amúgy, valóban elterjed pár forrásból a fél világon azonnal... de ugye ez a hülyeségre is ugyanúgy igaz sajnos. Ezek extrém félrevisznek egy piacot és így azt is, hogy mennyi lehet a valós igény adott dologra. Ilyesmit én érzek, nem tudok... de épp az utóbbi 1 hétben hallgattam hasonlót vmelyik podcastban (talán Concorde), hogy van hasonló témában már elemzés ami túlmutat ezen, közgazdaságtan: abszolút hatékony piacok, klasszik elvek: mindenkinek egyformán elérhető piac, kínálat, információ. És épp arról filozofálnak, hogy ez úgy látszik mégsem működik, hanem már inkább torzul és félreviszi a hatékonyságot az információs (s*gghülye, hype, fomo, amikről írtál...) együttmozgás.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
@Mauzes, @Neurotoxin, @ADAM1337
Még azon felül sem értem, hogy jött a befektetés mert kb. nulla ilyen hsz-em van, nem veszek befektetős készleteket. Volt amit eladtam de azok a bevásárlásokból voltak, 1-1 készlet a sok előre begyűjtöttből. Ha ilyen téma szóba jött nálam az inkább csak elméleti volt mindig.

Na mindegy, csak innen is érthetetlen, hogy ez most hogy lett belevetítve. De amit fentebb írtam talán az az egyszerűbb, ott a téma és a mondatom, szerintem egyértelmű mire vonatkozott, a készletproblémás indulás kontextusára.De hogy még egy aspektust hozzak: témában sem érthető a dolog. Van - többségben - aki itt adott témákra fókuszál. Én néha hülyének érzem magam mikor Botanicaltól, Loop Coasterig bezárólag, vagy egy teljesen rétegnek tekinthető City Gardens/Monkie Kid-ig, a legkisebb hülye pandás City készletektől, Dreamzzz 200db-os agymenés készleten, Sonic, Creator macska/nyúl/panda, stb... Galaxy Explorer, Csillagos éj és Robot Inventor/Liebherren át lelkesen írok szinte mindenről. Vagy Friends Botanikus kert ugye...
esetleg a Belvárosi készlet. Nem látom a bubit, hogy rá lennék feszülve valamire és azt túlhypeolom, a többi meg szar mert engem nem érdekel. Sőt, úgy szoktam ezeket beírni, hogy néha mellé is teszem, hogy biztos a kutyát nem érdekli... szinte mindig szubjektív oldalon ülök. 
@Mauzes
Nah, tökutolsó.
Ez tök más téma, de amire kifuttattad azzal meg végképp egyetértek. A mai technológia, infoáramlás, információ-hozzáférhetőség, globalizáció, meg az (bubi és valószínűleg "gonoszabb") "algoritmusok" világában sajnos ez fordítva is működik, lehet hype-ot generálni nulláról is. Ez végképp messzire mutatna és sokkal súlyosabb témák mint a Lego, politika, de akár a pénzpiacok is, ott sztem rengeteg ilyen fut 10-15 éve a semmire. Legalábbis én itt (is) ezt látom, sokakkal ellentétben. Szóval innen sem kell bemutatni a jelenséget. -
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Itt most valami nagyon félrement.
1. Először is nyilván szubjektív az egész valóban. Semmiféle reprezentatív statisztikám nincs erről, nem is lehetne szvsz, max a Legónak, de én azt mondom, hogy 90%-ban nekik sincs ilyen rálátásuk... ezért is futnak bele simán teljesen fals szettekbe amik aztán ott rohadnak a polcokon hosszú távon.
2. Három hsz után, de igazából már az első válasznál is félig eljutottunk oda, hogy befektetési jelleggel, teljes életciklusra mondtam egy erős véleményt, holott semmi ilyenre nem gondoltam. A kontextus az induló készlethiány volt. Ennyit írtam:
Kíváncsi leszek az Endurance elfogy-e. Elég nagy hype van körülötte és a karácsony is jól jön hozzá.
Ebben semmi nem szól arról, hogy drága lesz, jó befektetés, egész életciklusa alatt keresett lesz, stb... egyről szólt: leginkább arról, hogy a Lego tud elindulni relatíve kicsi, de mindenképp az induló érdeklődésnél kisebb készlettel. Erre jön rá az, hogy újdonság, exkluzív modell, a téma is az mivel kevés hajó jön ki... és az időszak: karácsony előtt. (plusz szokásos dolgok: megjelenésre exkluzív gwp ami szintén felhajtóerő, hogy most vedd meg ne 5 hónap múlva, stb...)
És akkor amit én hozzátettem az annyi, hogy láttam pár cikket, review-t amiben
- jó véleménnyel voltak róla - ez nem minden induló készletnél van így
- hsz-ek, témák alapján is úgy tűnt, hogy bőven van aki várja - ez sincs így, a legtöbb készletnél nem látok kifejezett lelkesedést, nem is lehet szvsz mivel százszámra jönnek.Na ez utóbbi volt a véleményalkotásom... ami még mindig szubjektív. Fogalmazzuk át akkor úgy, hogy mindenkinek jó legyen: "Úgy látom az általam talált pár - egyáltalán nem reprezentatív - review/visszajelzés alapján, hogy erősebb rá az érdeklődés mint átlagosan, más készleteknél (ugyanilyen nem reprezentatív review-k, vélemények alapján)"
Tldr:
- Szubjektív, nem reprezentatív.
- Ettől függetlenül akármennyire erős mondásnak tartjuk (nem az), a lényege inkább az, hogy csak a felső részről szólt, az induló készletproblémák témakörben, aminek ez egy - szerintem kisebb - hatású szelete. A nagyobb meg az egyéb tényezők és főleg a Lego vélt vagy valós készletezési eljárása. Ez utóbbi volt a fő mondanivalóm. Ez sem biztos, hogy valid, de ezt viszont így látom és állítom, több egyéni példa alapján is.
Semmiféle meglátásom nem volt arról, hogy mondjuk durván karácsony végével/újévtől a maradék 1-2-5 évben amíg kapható lesz milyen keresettségű lesz.Még annyi személyes, hogy az ilyen jellegű általánosításokat én sem bírom, eléggé ellene szoktam menni. A saját buborékot meg főleg nem érzem magaménak. Szerintem már az összes itteni szaktopicban összevesztem a "szakemberekkel" és nem is igazán látogatom 1-2 kivétellel, főleg amiatt, hogy buborékból kommunikálás zajlik. Azajó, semmimás. Csakaplazmatv, aranyozotthdmikábel, dedikált erősítős izé, 300LE alatt nincsautó, igp csak képet ad, stb, stb... szinte sehol nem látnak más igényeket, környezetet a sajátjukon felül. Szerintem a saját bubitól való függetlenség valahol ott látszik amikor tudsz értelmezni és ajánlani, vagy csak befogadni olyat amiről 10 perce mást élesen lebeszéltél, 20 perc múlva pedig újra lebeszélsz valakit az ajánlás után, plusz magadnak se jutott még soha eszedbe tök más igényekkel. (Ilyesmiből fakadtak a viták is.)
-
Crus
addikt
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
No offense, de ott se volt szar ára amiről Rapa írt. Az utolsó pillanatos vásárlásban meg ez sajnos benne van, hogy lemarad az ember. Főleg a Legónál ahol tényleg le se sz*rják ezeket, hogy kiegyensúlyozott legyen a kínálat - Nyilván ez most felzaklatott és emiatt jogos is a nagy része de ennyire nem kell kihegyezni szvsz.
@Rapa
Az is benne van, hogy ilyenkor nyilván nagyobb a kereslet, pont azért mert épp kifut. Utolsó lehetőség. Aki ott és akkor régen elengedte az még egy másik, könnyebb döntés volt. -
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Csak saját gondolat de szerintem ilyenkor vége. Már nem gyártják, a lokális készlet vélhetően elfogyott. Ill. annyit még látnék benne, hogy ha ez nem központi/raktár szintű kifogyás - szokott olyan lenni, hogy pl. környező országokban még elérhető pl. egy gwp, itt meg nem - akkor esetleg piacok között átcsoportosíthatnának, de ismerve a Lego rugalmasságát... Egyszer a sokadik gwp után ami itthon elfogyott 1 nap alatt, a németeknél meg mondjuk 1 hét után is elérhető volt írtam nekik, hogy lehetne ezen gondolkodni egy kicsit amikor nem eseti, hanem rendszerszintű... de nyilván válasz se jött rá.
Most úgy látom ez EU szinten elfogyott. Anno mikor rákérdeztem egy ilyen kifutó ideiglenes készletre az volt a válasz, hogy rossz a státusz, átbökik végleg elfogyottra.
-
balint82
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Gondolom a nepperek felvásárolták kettesével ezt a két szettet (2 ajándék, dupla VIP pont,kifutás előtt mindkettő)...
@HUN_sector: nem úgy volt már többször,hogy lejöttél a Lego-ról?
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Csatlakozom. Kicsit sok nekem. Pedig amúgy jól néz ki, de egy kicsit kevesebb több lenne.
Pedig amúgy bírom a világítást, a másik topciban épp neon készleteket linkeltem nemrég.
@flashpointer
Huú. Hát ezt viszont magamtól doa-nak mondanám ha sorozatban jönne. Szvsz az ásvány is elég rétegterület, de mindez Legoból... Engem nem fogott meg.@RapaNui1
A botanikus kertnél viszont némi irigység elfogott, bevallom.
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
A múltkor ugye a Pepitánál volt talán 65k körül plusz majdnem 3k posta. A helyzet az hogy ebből a szettből nem sok van másod piacon sem és ott is 74-75 az alja. Szerintem egy nagyon eltalált készlet ezért gyanítom hogy 65 ezernél nem is lesz olcsóbbam ahogy a Barad-dúr sem lesz 140-150-nél olcsóbban egyenlőre. Egyszer láttam 135-ért hirdette valaki, nem csaptam le rá, de most már bánom.
Még mindig tartom magam ahhoz hogy szerintem a D&D lesz még jobban leakciózva, bár most az euro árfolyam láttan kicsit elbizonytalanodtam. Azonban én sem vártam, megvan minden amit szerettem volna, a Botanikus kert meg az Endurance meg nem hiszem hogy le lesznek akciózva. A botanikus jön majd jófogásról a hajó meg a Legótól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Alumínium terasz tervezés - építés
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Eladó Samsung Galaxy A32 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Akkor kép nélkül is elég lesz.
Az 1x1-es kockákból épített "szobrokat" teljes egészében likvidálni lehetne, a Technic részen pedig a leggyatrább minőségű kínai KO szetteket állították ki
Soha többet...
Pedig nem vagyok hajó fan, de pont azt érzem, hogy ez kalózhajóban olyasmi lett mint a Rivendell, Botanikus kert más témában... attól függetlenül top. Téma fanságtól elvonatkoztatva is.

LÁZ