Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezt aláírom. Én 120-ért vettem és nekem anno már az is elfogadható ár volt, de az hogy 90k vagy épp 99k szerintem már nem nagyon oszt és szoroz.
Ma bementünk a KFC be és otthagytam 10k-t, szóval az a mai világban már szinte semmi sajnos.
Itt 10k-n variálunk, de ha elmegyünk étterembe, wellnessbe vagy bárhova vajon mennyi az annyi, ja és most hogy ennyibe kerül az üzemanyag vajon spórolnak az emberek? Soha nem láttam emmyi autót az utakon mint mostanában, szóval a 99k szerintem is jó ár, de biztos lesz meg olcsóbb is. -
manokaj
tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Én 19-ben kezdtem újra legózni, úgyhogy a régebbiek nincsenek meg. 17-es assembly square volt az első. Viszont a diner kimaradt, azt még be akarom szerezni. A 17 előtti készletek viszont horror áron vannak,azok sajna kimaradnak.Amúgy sok moc épületet is csináltam, úgyhogy így is fullon van a város. (Azért a Grand Emporium, vagy a Cinema nagyon kéne
) -
Hintalow
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezzel azért vitába szállnék, persze lego-ban a star wars megy már 25 éve kb. és millió készlet jött ki, de amúgy a pokémon mint franchise sokkal több pénzt termel mint BÁRMILYEN név:
List of highest-grossing media franchises - Wikipedia
Sokkoló látni, de a star wars az első három helyre sem jó, úgy hogy 20 év előnye volt a pokemonhoz képest

Szóval esélyesen ütni fog eléggé. (ha hosszabb vonalat csinálnak esetleg, nem csak pár szettet.)
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Igen. Igazat adok. Úgy fogalmaznék akkor hogy a Star Wars lego éra után egy nagyon sikeres vonal lehet.
A lego is biztos felmérte mennyi zöldmagot tud ebből kisajtolni biztosan.
De érdekes lesz látni mennyire lesz sikeres es hogy latjuk e még a kovetkezo evekben majd visszakoszonni.
+van e annyira eros az a rajongo tabora ami eletben tudja tartani. Mert ha okosan áraz a lego illetve okos idozitessel hozza ki az uj szetteket akkor egy ideig még itt lehet velunk.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Szép, nagy és színes. Őszintén szólva szívesen kipróbálnám és összeraknám, de utána tuti nem tudnám értelmes áron eladni, viszont kelleni meg nem kell, épp ezért 260 ezret meg nem fogok kiadni, így a végső konklúzió, hogy nem lesz meg. Ha választanom kéne ez meg egy Milennium Falcon közt hát akkor inkábba a Falcon, de ettől függetlenül pofás kis darab. Számomra a Pokémon faktor nem játszik, de minden egyéb más megvan benne ami egy ekkora darbszámú készletben meg kell hogy legyen.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
"Fanok akik maguktól vásárolnak bármit is ami érdekli őket, ergo nem kell nekik semmit promózni."
+Elkötelezett rajongók egy-egy téma kapcsán, de szeretik ha ár-érték arányos a szett és/vagy 'menő'.

De javítsd/egészítsd ki Balázs.

Szerk.: közben 1 perc eltolással megtetted. Ezeket az írásaidat iszom mint a vizet.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
AFOL-ok mi vagyunk, akik ilyen fórumokon beszélik ki (és ostorozzák) a rajongásuk tárgyát, a Pötyi-által felemlegetett vallási fanatikusok, akik nem a kor-besorolás alapján választanak szettet, akik már gyerekként is ezzel játszottak, gyűjtők, stb.
AFOL-oknak szólt az Oroszlánlovagok kastélya, a Blacktron Renegade, az összes nosztalgia szett amit csontként néha odadob a LEGO. A BDP program is nekik szól. Az AFOL általában azt vesz amit gyűjt, vagy amit érdekes építeni, vagy ami szerinte jó ár-érték arányú, vagy akár alkatrészt vesz MOColni. Ezzel szemben az egyszeri felnőtt vásárló általában azt veszi meg amit elétol a reklám, ami trendi, vagy ami jól fog mutatni a nappaliban, vagy a munkahelyi asztalon.
Persze vannak átfedések, van olyan 18+ szett ami népszerű az AFOL-ok körében is, de nem azért mert elsősorban nekik lett tervezve. Csak egy egyszerű példa a saját világomból, a két tavalyi 1:8-as Technic F1 autó. Ha a LEGO-t kicsit is érdekelné a Technic fanok véleménye, már ezer éve beletette volna a francos széles hátsó gumikat ezekbe a készletekbe, meg valami minimálisan új funkciót. De ott van a sokszor emlegetett motorizálás, irányítás, pont nem érdekli a LEGO-t hogy mi mit vennénk szívesen. Azért van a Technic a top eladások között és azért egyre több a 18+ készlet ott is, mert autó, mert ismert brand, ki lehet rakni a polcra, relatíve könnyű összeépíteni, és nem azért mert a rajongók ezt szeretnék venni.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Tyűűű! Én azért írnék egyet mert a posztomra ismerek a másik az alternatív topicból... de inkább tűnik pálinka-hsz-nek mint ahhoz valósan kapcsolódónak. Lehet, hogy azért tévedt ide helyileg is.
Inkább csak stringekben hasonlított amúgy is erre, a témája pont nem ez volt és nem hiányzó kis alkatrészekről szólt, csak épp a Lego ügyintézés profisága volt a téma és arra jeleztem, hogy azért nem úgy néz ki. De úgy általánosan, nem egyedi elemek küldözgetéséről volt szó. (Ahol igen ott meg pont az történt amit itt leírt.)
A postra tartalmilag meg annyit, hogy hülyeség. Itt Magyarországon főleg az elvi oldaláról van szó. Ha vki vállalt valamit, az a munkája, akkor végezze el. Rendesen. Ha nem akkor meg szóljon, ne kussoljon. Itthon a két tábor lefedi az országot.

Gondolom ez megy majd a kukába, bár ehhez a posthoz látom legközelebb (na jó, a fogaskerekeshez még inkább), mint múltkor. Több 10 off után ott is az enyém landolt a kukában.
-
Throme
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezt csinálják. Jobb ha címre kiszállítást kérsz, szerintem.
Tudom, hogy az automata lenne mindenkinek az opció, de eddig tapasztalatok alapján necces.
Szerintem fullon vannak, nekem az alis rendelést is a dpd hozza. Illetve hozta, mert most az express one jött.
Sajnos a problémák miatt már elgondolkodok egy S@H rendelésen. Jeleztem feléjük, hogy szívok a dpd-vel, Mondták, hogy foglalkoznak a témával.
Jelezni kell a Lego felé a problémákat, ezeket gyűjtik és tudnak róla.Lényeg, hogy jelezni kell a Lego felé is, ha gond volt a csomag kiszállításával.
Nekem 2 utóbbi rendelésből 2-vel volt gondom. Ebből 1x a Lego segített. DHL-el újra küldték és b+ 1 napon belül megérkezett a címre (nem automata)!!!
Lego ügyfélszolgálata nálam még mindig a top 10ben van.
Ez elvitathatatlan, úgy hogy már a sötét oldalon is járok egy ideje, de ez - többek közt - még azért itt tart. -
ripla
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Túl nagy a doboz. Nekem Foxpostnál fordult elő többször is, hogy másik automatába vitték, bár ott az volt a gond, hogy tele volt.
Amúgy a napokban írták, hogy a DPD most így összeomlott az év végi rohamtól, és olyan üzenetek mentek ki az ügyfelekhez, hogy jobban járnak ha ők mennek el a csomagjaikért a központi elosztóba.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Egyetértek. Én ezért inkább sajnálkozni szoktam. Ugye spec. egyéni szoc. problémám, az elektronika, PU, stb... is egy igencsak rétegigény. Mindig be kell látnom, hogy hiába vágyunk páran jó megoldásokra, mindig le kell írnom, hogy a műanyag öntött kockáért sok pénzt elkérni sokkal egyszerűbb... hülye lenne a Lego ebbe több energiát fektetni, bonyolultabb cucc, sérülékenyebb, több elégedetlen ügyfél lehet belőle, programozás, sw fejlesztés? költség rémálom, folyamatos supporttal, update-tel... és ugyanaz a végeredmény: akinek megy (100 féle eszközön) az örül, akinek nem az elégedetlen lesz...
De ez a jéghegy csúcsának a csúcsa... akármije.

A sima szettekre visszatérve: Igen, ott is felesleges temetni őket. Látszik a számokon, hogy megy. És ez a nyitás is a tömeg felé megy egyértelműen. Összeomlás meg egy másik gyártó drasztikus részesedés-átvétele nem lesz rövid távon. A Lego a névről, marketingről szól 80%-ban. Idő és rengeteg pénz lenne ezt behozni, az kevés, hogy ugyanolyant vagy akár sokkal jobbat gyárt vki más. Ez a mai világban nem így működik. Marketingre meg nem költ a többi, más pályán mozognak. Mondjuk közösségi alapon is tud manapság fejlődni bármi, itt is látható - ez persze továbbra is brutál kicsi és nagyon nem reprezentatív fórum - de tömegfórum is tud hasonlóan működni.Ezt majd hosszú távon meglátjuk. Most úgy néz ki van még tartalék új vevők bevonására. Addig ez mindent visz, lehet mellette konkurencia, el lehet engedni témákat, pl. Technic hardcore rész. Akár vihetnél is más gyártó... a kulcs a növekedési ütem/gyárépítés - új vevők bevonása lesz... ill. leginkább a globális gazdasági helyzet. Sokszor hozom be és erőltetettnek tűnhet, de szvsz a 2008+covid óta más pályán mozognak gazdaságok. A nullkamatok, pénzbőség infláció nélkül mindent vitt, nem csak a Legot. A kérdés, hogy meddig megy a dolog, régóta repedezik, az alsó-felső pénzügyi sávok között is nyílt az olló, látszik, hogy nem túl egészséges. Céges szinten pedig minden megy, nulla forrásból, jól. Majd az apály-fürdőgatya időszak eldönti. Minden ilyennek, a Legonak is ez tehet be. A kérdés, hogy addig hova skáláznak kapacitást, portfóliót és mennyire lesz már szegmentált a piac. Addig a nagy tortából mindenkinek jut bőven.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Én is ezt érzem, sokan temetik a Lego-t, közben meg rekord bevételük van. Tény, hogy jön fel a konkurencia, de sokan a Lego nevet a minőséggel párosítják - ami lássuk be, nem alaptalan. Persze kísérleteznek, nem mindig pozitív irányba mozdul a dolog, de hát ez ilyen. Mondjuk nekem alternatív tapasztalatom még nincsen.
Egyébként meg el kell fogadni, hogy a Lego sem jótékonykodásból gyárt, azt fogják tolni, ami hozza a pénzt. Legyen az új téma, új megoldások, bármi.
Természetesen kritikát meg lehet fogalmazni és kell is, de mi annyira elenyésző részt teszünk ki a Lego vásárlók közül, hogy teljesen mindegy, mit gondolunk. -
Mozaart
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Én is a te nézőpontodon vagyok inkább. Inkább ami talán a fórumtársnak nem tetszhet, hogy egyre több az ilyen 'szobor' terméktípus. Melynek funkciója csak polcdísz. De ettől nem lesz kevesebb szett, csak a 'zaj' nagyobb picit.
Ettől még adott építmény lehet kreatív megoldássokal megszórva. +élőben egy focirajongó polcán még jól is mutathat mivel 'aranyozott' és egy pillanatig átélheti azt a bajnokságot ami a legközelebb áll ő hozzá.
-
5150head
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Szia! Tescoban is van most -30% clubcarddal. Nálunk most karácsony előtt rendesen feltöltötték a készletet. Nem mondom, h mindegyik bestbuy, de pl mi vettünk most mikulásvirágot 20e helyett 15e-ért.
Annyi még, hogy a vásárlás végén megkérdezte az önkiszolgálónál az eladó nőci, hogy támogatjuk-e 300 forinttal vmelyik gyerkőcös alapítványt, mi mondtuk hogy igen. Erre mondta, h lehúzza nekünk a 300-at de jóváír 1500-at mert van a vásárlás végösszegére is kedvezmény az appban, így ennyivel is beljebb voltunk
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Before:
Őszintén, én pl. nem gondoltam, hogy akkora akció lesz: -30%, de csak nem akciós játékokra. Nem értek hozzá, más tételeknél az is ki volt kötve, hogy kerek áras (az is vmi csökkentett ár) cuccokra sem érvényes... el sem olvastam rendesen, ott már úgy tűnt ezekre is érvényes játékoknál.
De 1-2 hete az Auchanban is 90%-ban Lego listaáras szetteket láttam, szóval nem számítottam sok jóra. Azt hittem a szokásos papírakció lesz amiből könnyű kifarolni a fentiekkel. Én pl. társas és Hot Wheels-ért mentem, a Legot úgy néztem meg rutinból, hogy hátha van vmi...After:
Nekem nem volt nagy durranás utólag sem. Dunakeszin voltam, a fent sorolt készletekkel nem találkoztam. Viking falu, Ornithopter, Countach... nuku. De az üres helyüket sem láttam, ha csak lerabolták volna... RB Technik polc állt ott üresen, Battle Bus, City repcsi hűlt helye. Kb ilyenek... Ahogy az árakat néztem, a 90%-ától ugyanúgy nem estem hanyatt, ÁK ár körül a maxos árból -30%-kal... vagy akciós volt pár amire nem volt érvényes. SC 11k-ért, dupla SC 16k akciós árral. Ami akció nélkül jóáras volt az max F1 és F40.
Volt mondjuk City villamos, F1 kamion, Friends ház ami 21-22k körül jött volna ki, az már olcsó, de volt már hasonló vagy jobb is. Ninjago-kból nagy nem volt, kis-közepes nagyobb részben eleve "akiós" áron.Én végül egy Mansell Icons F1-et, Creator sárkányt és egy City burgeres furgont hoztam el. Szóval nagy fogás nem volt - szerencsére, mert hely miatt nem is tudtam volna. A BMW motor volt az egyedüli csábító 60k-30%= 42k-ért. De lehet, hogy nagyon szakadtak voltak, nem néztem meg közelről.
Neppert viszont láttam tele kocsival aki 1db-ot tolt, nem vitte el mind, mellette Mansell-ből több darab, talán City űrhajó... de ezekből a polcon is maradt 1-2 szakadt, minimálisan gyűrött.Amiért mentem, konkrét Hot Wheels pálya az természetesen ugyanúgy üres polccal fogadott.
szerk: Majd jön ugyanannyiért v. olcsóbban Allegro-ról kuponnal, vagy amazon.de-ről.
Már kezdem megszokni. -
-
Llew
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Szerintem az elem szám régen nem jelent már semmit, mikor folyamatosan azt latom, hogy a készletek mérettől függetlenül tele vannak olyan megoldásokkal, amik kevesebb elemmel is megvalósíthatóak lennének. Ebben nyilvan van racionalitás is, éppen elérhető elemek, stb, de hasra legalabb 50% a marketing miatti felhasználas is, hogy nagyobb számot tudjanak a dobozra írni, "indokokva" az árat.
-
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Igen, itt az elektronika dobja meg alapvetően. De ettől még valóban mennek fel az árak folyamatosan. Ill. mennek össze a szettek... kivéve City talán amit írtam. Ott szuper részletes, nagy szettek jönnek de húzom is a szám az árukat látva. (Pl. a munkagépes, nagyobb autós vonal +Arctic terepjáró tetszik, de azt a sort behúzva listaáron hamar 150-200k-hoz jut az ember.
A fenti lépegetőre reagálva: Sw-nél sztem már elhagytuk az 50Ft/db-ot, itt shrinking megy számomra, hiába 50Ft, kis készlet, kis elemek. Valami olyasmi is volt, hogy méretre is áraz a Lego...
Vagy ahogy jobban kijön. Sok a vagy:
- darabszámra összement szett
- fizikailag összement szett, kevesebb darabos
- mindkettő: ez a joker. 1000db+ de mégis kis szett, kis elemek, ugyanaz a régi ár.@Crus
Egyértelmű, hogy a Lego is száll el, ez látszik a nyugati fórumok hozzászólásain is, de a hsz-ed mellett nem tudok elmenni a másik oldalról sem.
Itt nálunk "csillagegyüttállás" van sajnos, ha kicseréled a Lego-t random (és szükségesebb, akár egy orvosi vizsgálat) bármire, 80-100k-ért azt sem tudja kifizetni a lakosság 80%-a. Szóval csóróság van, plusz a Lego is emelget. (Ja és még drágább is Mo. - áfa, adók, most épp EURHUF is - mint külföld. A Lego is konstans olcsóbb a németeknél. Ez a harmadik faktor.) -
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy rövid távon önsz*patás. Hosszú távon viszont épp ettől javul majd a rendszer. Talán. Gyk. jobb ha te is szívsz a visszavitellel, de a boltnak is lesz egy köre, hogy ezt eladja(?).

Ez amúgy tényleg megtaposottnak néz ki. Lehet, hogy ez volt kívül a furgonban amit írtam pár napja. Sajnos át kellett rajta menni. A többi csomaghoz. Nem véletlenül írtam, hogy megdöbbentő volt..egy rakás csomag össze volt nyomva egészségtelen mértékben.
@apholyon
Én soha nem bontotta még ki csomagot. Pedig kellett volna. Ellenben jó ideje minden futár tényleg csak lelassít, kb. meg sem áll. előre hív. Egy perc múlva már rnincs ott. Kabaré.
Egy ideje csengetés sincs, mikor kérdőre vontam a "sikertelen* átvételek után akkor sem azt mondta, hogy bocs,.hanem, hogy ennyi ideje van. Nem mondta de az jött ki, hogy nem fog csengetgetni.
Erre írtam, hogy ha 5 csomagból 4 után én rohangálok akkor már a szolgáltatás is megszűnt. Lassan csak azért köröznek nálam, hogy utána státuszolják miért nem sikerült leszállítani. -
tPedro_
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/shop.page
Maradék raktárkészletet lehet(ett) megvenni az első és második fordulós BDP készletekből.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
+1
Valami Európa legnagyobb kiállításaként volt beharangozva, de szvsz már itthon is láttam nagyobbat pár éve. A terepasztalok sem voltak túl nagyok (talán a Camponás is nagyobb) bár ettől még volt meggyőző asztal... meg jó pár megúszósnak tűnő. Készlet szinten meg gyakorlatilag szinte nem volt UCS kategória, csak alatta. Nekem fura volt.
Ez a vonal amire azt írtam minek... de egész jól néz ki.
Meg mondjuk továbbra se venném.
BDP árak. Úgy látom sikerül 420-425-ös árfolyamra beárazni. Eddig lefelé tartottunk és 1-1.5 éve inkább 410 vagy akár az alattival sikerült számolni.
szerk: Megelőztek.
Akkor kép nélkül is elég lesz. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Továbbra sem értem, hogy hogyan lehet ezt a kiállítást a Lurdyban 2025-ben ilyen prosztó módon megtartani. A szetteken vastagon állt a por ottjártamkor és kiállító térbe lépve olyan érzésem volt, mintha 30 évet léptem volna vissza az időbe (ócska vitrinek, a padlószőnyegben pedig szó szerint majdnem pofára estem)
Az 1x1-es kockákból épített "szobrokat" teljes egészében likvidálni lehetne, a Technic részen pedig a leggyatrább minőségű kínai KO szetteket állították ki
Soha többet... -
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Értsd: jó! a 20% profit.
Szerintem nem kirívó, de bőven alatta is el lehetne lenni. Főleg ekkora volumenben. És ha hozzávesszük, hogy általában a növekedés is elég erős. Plusz az egész pár rossz évet leszámítva elég konstans hosszú időn át. Ezzel szerintem már elég erős együttállás, hasra mondom, de ekkora cégnél ez szerintem nem általános: masszív profit + konstans erős növekedés és évtizedes táv.
Ennyi.A számolgatást nem a túlárazásra értettem, inkább érdekesség annak aki csak gyártási költségre vetítené a végfelhasználói árat.
De ha már túlárazás... szerintem az a fenti számoktól eltekintve is evidens, hogy játékként drága mulatság (ami viszont nem egyedi). Az meg a profit számokból látszik, hogy amúgy lenne hova engedni. Persze ennek semmi realitása, ha így is ekkora növekedés van. Ha esnének az eladások akkor lenne tartalék 15, de akár 10% adózott profit mellett is árat konszolidálni. És akkor még nem nyúltak a költség oldalhoz ami tippem szerint marketingben brutál lehet. Ja és ebben a gyárépítések is benne vannak.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Leírom én, mert kb. ilyesmit gondolok:
1. A hajó brutál jó szerintem. Formára, vonalakra. 10/10. Régóta szeretnék egy klasszikus kalózhajót (ami nem annyira Creatoros), nézegettem a régieket, kínai klónokat, utóbbiban vannak komoly modellek, a régebbi Lego verziók is tetszenek de kevésbé komolyak a nagyon régi szettek nyilván. Ez mindent hoz.
2. A színe viszont nagyon nem jön be. Normál, barna színnel itt sírnék az árán erősen, hogy muszáj lenne valahogy beszerezni...
Pedig nem vagyok hajó fan, de pont azt érzem, hogy ez kalózhajóban olyasmi lett mint a Rivendell, Botanikus kert más témában... attól függetlenül top. Téma fanságtól elvonatkoztatva is.3. Black Pearl... mi más színe lett volna?!?

szerk: Az Endurance is bejött. De szerintem más téma, forma. Kb. mint egy SW meg egy sima űrhajó szvsz.
-
válasz
Mauzes
üzenetére
Tőlem is kunyerálták el, de hát ez nem csoda, én teljesen bele voltam buzulva, rengeteget gameltam vele. Próbáltam felidézni, de már nincs meg, hogy mikor és miért adtam el, de jó nagy balekság volt. Cirka 20 gamém volt, amik mind minőségiek + elemtöltő és megkímélt állapot, most mennyit is érne..
Crus: nemtudom megmagyarázni, de ez olyan, hogy a psp-t is megverte a nintendo. Nem minden a nyers erő, egyszerűen ha olyan beállítottságú ember vagy /és úgy néz ki ebből van a több/, akkor egy Mario az úgy beszippant, mint a huzat. Szerintem most is emiatt olyan sikeres a nintendo, pedig mennyivel "szarabb", mint egy ps5.
Most néztem meg a GB eladásokat 118 milla
-
balint82
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Ez egy képzőművészeti alkotás legósított formában, pont mint Van Gogh,csak modernebb.

Felkészül Bansky.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Inkább mondanám korrektnek az árat, mert a jó az relative mindenkinek más és más. Nekem ez így megfelelt bár ez valóban rengeteg alkatrész, csak a színekre válogatása is eltart egy darabig, de akkor még mindig kezelhetetlen mennyiség lesz egy-egy színből, szóval utána további szortírozás vár még rám.
Egyébként úgy gondolom, hogy visszafelé haladva építési szerint sem tart sokkal tovább szétszedni egy szettet, ráadásul nem feszegeted szét a készletet sem, mert úgy szeded szét folyamatosan ahogy összeraktad. Persze egy kicsivel több macera, de véleményem.szerint nem sokkal több mintha nekiesel és így bontod el, ráadásul utána sokkal jobb dolga van vele másnak is, de elleszek ezzel egy darabig
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Azért abban van valami, hogy a valóságban a kettő között létezik a legtöbb probléma. Tehát lehetne jobb IS... meg nincs más/jobb. Mert amúgy a tömegnek meglepően sokszor jó a szarabb is. Ezt most nem a Legóra értem, általánosan...
@Mozaart
"The company also uses the European rail network to transport products from its factories. This results in an estimated saving of 2,000 tonnes of CO2 per year"
Ha a Lego környezetvédő szeretne lenni akkor holnap megszüntetné magát.
Amúgy egyetértek, hogy lehet és kell is zöldíteni. Szerintem a legtöbb dolog azért jó irányba mutat ha foglalkoznak vele. Hiába tűnik hatástalannak, ha le se sz*rják a problémát akkor azzal nem leszünk közelebb semmihez. Ha nem sikerül nagy hatást elérni akkor is lehet, hogy legalább valami kijön a kutatásból... -
Crus
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Endurance-re mindenki elismerően bólogatott... nekem is csak saját, személyes érzelmi aggályom volt, de végül nem bírtam ki és ellenérzés dacára is kötelezőnek mondanám.
Az van, hogy egyre több a rettenetesen túlárazott készlet, és ha azok még nem is annyira ütősek, nyilván komolyabb az ellenérzés.
Nyitó áron, ha ez a gőzös 69k, itt örömködne kb. mindenki, hogy jó-jó, nem tökéletes, de azért pofás, ennyit megérne.
-
Guiles
csendes tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Oké, elismerem. Részben jogos, de a 103k szerintem kicsit erős kezdőár, teli van apró sz@r elemmel, amelyek ha alternatívat akarsz építeni, akkor nem sok mindenre lesz jó. Esetleg egy jó méretes sarlacc pit-re.
Tudom nem kötelező megvenni - így is teszek - csak leírtam a személyes véleményem. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Én ezért szoktam nekik mindig telefonálni. Általában rendes a magyar diszpécser és ha nem ordít velük az ember akkor a megoldásra törekednek és az esetek 90%-ban vígaszdíjként jóváírnak valamennyi pontot. 1 alkalommal találkoztam csak 1 olyan hölggyel aki majdnem összeveszett velem, jó hogy csak el nem küldött melegebb éghajlatra, de aztán vele is sikerült zöld ágra vergődni, bár beismerem hogy sokszor velem sem egyszerű, lehet hogy tényleg kihoztam a sodrából.
Amúgy igazatok van, mert vagy írják ki és jelezzék egyértelmüen a dolgot, vagy ha már nem akkor írják jóvá a pontokat, de ez már ha jól emlékszem a sokadik kör hogy ez van.
Egyébként meg ha végiggondoljuk a pontok további vásárlásra ösztönzik az embert, hisz a pontokat is ott tudod csak elkölteni, tehát nem is érti az ember, hogy mi múlik 1-2000 ponton az amúgy is túlárazott készletek miatt.
-
nyul105
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
"
...Másfelől, azt, hogy a Lego elküld egy promociós tájékoztató emailt, ahol se apróbetűvel se csillaggal nem szerepelt, hogy kivétel ez vagy az a szett, valamint a kosárban is a dupla pont làtszik, majd fizetést követően is kiírja (kissé magyartalanul), hogy“Meg fogod kapni3480Insiders-pontokEzeket a termék feladása után írjuk jóvá a fiókodban.”...
""...Köszönjük, hogy írt nekünk! Felvettem a kapcsolatot a felettes csoportunkkal, ők is megerősítették, hogy a bricklink-es készletek nem vesznek, nem vettek részt a pontduplázós akciókban.
A kosárban lévő termékek fázisban a rendszer egy becsült számítást végez az Insiders pontokat illetően, és a rendelés véglegesítése után írja jóvá az adható pontokat.
" -
Djuree
félisten
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
+1. A Countach-ban is vannak spec és nagy elemek de irreálisan sok az ára.
Bedobtam tavaly BL wanted listbe, talán 1 alkatrészt hagyott ki és 5-össel kezdődött a végösszeg. Ez egy viszonylag új, ha jól tudom saját (színű?) elemeket is tartalmazó és elég egyedi készletnél szerintem furcsa.@Zotyipotyi
Hátha a szokásos lesz és ami megmarad akció után az 5-10k-val még olcsóbb lesz.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
edgR
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
"Ennyi a nagykeráruk is" alatt azt értettem, hogy viszonteladóként a kiskerár 50%-áért tudod venni a készletet a lego hungáriától, ha megfelelsz annak a "minimális, bárki által elérhető követelménynek", hogy megvan a párszáz millió ft forgalmad egy évben

Nem pedig azt, hogy kiskerár = nagykerár, lol - ezt te honnan veszed?
Pontosan ugyanarról beszélünk, csak félreértetted, amit írtam. Végig 50% offról beszélgettünk Bálinttal, nem is értem, ezt hogy lehetett úgy érteni, hogy kiskerár = nagykerár. Épp ellenkezőleg.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ebben a tartományban már a doboz optikai tuningjának sincs értelme, mint a kisebb szetteknél. Kifejezetten kompakt dobozoknak néznek ki az 4-7k-s szettek ahhoz képest, hogy 1-2k-s szettekhez mekkora dobozokat adnak.
Meg mostanában szerencsére mind a nagyobb, mind a kisebb méreteknél vannak jobban megpakolt, kisebb méretű dobozok is szerintem a korábbiakhoz képest is.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Igazad van, de van egy másik oldala is a dolognak, mert ha megjelenést követően meg tudom venni 20-30%-al olcsóbban az új készletet, összerakom és mondjuk nem tetszik, akkor még időben bukó nélkül vagy még jobban ki tudok szállni belőle, míg az idő teltével erre egyre kisebb az esély, kivéve mondjuk ha már kifutott a készlet. A múltkor pl a HP Odút sikerült megvenni 70k-ért, elkezdtem összerakni, de nagyon nem jött be, majd meghírdettem szétszedve 80-ért es szerencsére el is vitték, de aki nem adja el a szetteket az mindenképp várja meg a jó árakat vagy akciókat stb. Persze a kiváncsiság is hajt és nincs mindig szerencsém az eladással sem vagy épp olcsóbban adom el mint amennyiért beszereztem az adott készletet, de még mindig tanulom, hogy mikor és hogyan éri meg legjobban vásárolni, hogy aztán ha úgy adódik jól tudjak belőle kiszállni, vagy ha megmarad a készlet ne legyen kétségem afelől hogy rossz üzletet kötöttem.

-
válasz
Mauzes
üzenetére
Ikea Boaxel [link]
Úgy alakítottam ki, hogy mindegyik 80 cm széles legyen, így univerzális, valamint állíthatóak a polcok közti magasságok nagyon egyszerűen, mely eléggé hasznos a gyakorlatban.
Az üveges szekrény/ajtó megoldás egyetlen előnye, hogy nem lesz poros a lego, de sztem több hátránya van, mert ritkábban nézed közelről, ritkábban veszed ki és sokat takar a látványból is valamint a led csíkos világítást sokkal nehezebb és drágább illeszteni, így ez a nyitott fehér színű polcrendszer nagyon bevált nekem, csak ajánlani tudom
Takarítani nemnagyon kell a Legokat szerencsére, mert egyhelyiséges szellőztető rendszer üzemel ebben a szobában is, klímával fűtök ami sok port összeszed, valamint szárítógépem is van így nagyon kevés a por
-
flashpointer
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Innen egy falra rogzitheto sinrendszernek tunik amihez barmilyen melysegu polctartot lehet rakni aztan mar csak egy polcot kell vagatni ra.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Őőő, ebből a hsz-ből rájöttem, hogy ezt alaposan benéztem. A kis fényképezők áraival vagyok tisztában, ezt is láttam anno, hogy nyilván nagyobb/drágább, de nem jöttem rá, hogy ez itt egy jóáras poszt.
Azt hittem a 18k kb. a rendes ára máshol. 
@petya86
Volt 6-8cm a hűtő oldala és a fal között, "ideiglenesen" oda kerültek a dobozok lapra hajtva. Majd miután a hűtő 15cm-re került a faltól elkezdtek a dobozok szelektálódni.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem látszik a címke de összevissza be szokták rakni a polcokra, ár alapján lehet, hogy nem a sajátja van alatta.
Más:
Bravostore, tehát fizika Lego Store rendelések eddig jó kritikát kaptak. Nem volt a boltban a kinézett készlet így megrendeltem packeta átvevőpontra... ugyanabba a plázába (Árkád), ahogy az egyik Store is van.
Megjött, átvettem a csomagponti boltban, a hölgy még utánam szólt, hogy az eladó hagyott itt egy üzenetet még, hogy: "reklamáció és visszavétel nincs".
Egy-két mondatot még váltottunk a témában, mondtam neki, hogy ez bolti rendelés, fura lenne... ráadásul a két szinttel felettünk lévő hivatalos Lego bolt. Szóval ha most felballagok biztos máshogy kéne lennie... vagy ha nem akkor ne vásároljon ő se onnan.
Nem tudom mire gondolt a költő... de érdekes. A csomag egyébként hibátlan volt, bár 1-2 vastag kartonkitöltés volt benne, semmi bubis dolog. -
Throme
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Várj, én senkit nem akarok meggyőzni!
Nekem a meglátásom.Pl a home alone-ban az tetszik (persze az sincs meg...) többek közt, hogy kinyitható, így betekintést nyersz anélkül, hogy leemelgetnéd az egyes szinteket.
Valószínűleg a kinyithatóság se jó megoldás mindenkinek, mert akkor a zsanérok kidomborodnak a falak síkjaiból. Ilyenek a creator 3in1 szettek közül jó néhány, de itt meg az a gond, hogy a belsejükben túl sok mindent nem lehet látni.Valahogy egyesíteni kéne a két megoldást, legalább is nekem az lenne a jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Crimson Desert
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) 
szilveszteri Lego PH különkiadás

Az 1x1-es kockákból épített "szobrokat" teljes egészében likvidálni lehetne, a Technic részen pedig a leggyatrább minőségű kínai KO szetteket állították ki
Soha többet...
Pedig nem vagyok hajó fan, de pont azt érzem, hogy ez kalózhajóban olyasmi lett mint a Rivendell, Botanikus kert más témában... attól függetlenül top. Téma fanságtól elvonatkoztatva is.

LÁZ