Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18973) AcélAgyar


AcélAgyar
tag

Sziasztok!

Másfél hete rendeltem egy 1 terás Silicon Power Armor A85 külső HDD-t, erről szeretnék egy kis beszámolót írni. Az elődjét nagyon dicsérték itt a fórumon, viszont erről semmi információt nem találtam magyarul, külföldi fórumokon is keveset olvastam róla, de akkor csak jót! Mindent összevetve nem bántam meg a vásárlást.

Ezeket tapasztaltam, valamint ez a tudása:

- Brutális strapabíróság: Az A80-al ellentétben már 500 kg nyomásnak is ellenáll, plusz rázkódásvédelem is van benne! Ellenáll a pornak, túléli ha 122 cm magasról leejtik és fél óráig nem károsodik, ha egy méter mély vízbe kerül.

- Teljesen csendes, zajtalan

- Az alumíniumház nem csak jól néz ki, de remek hővezető. [link]

- Jópofa kábel dizájn: a házon lévő gumiszalagon hátul lehet rögzíteni az USB kábelt, ami a fenti linken megcsodálható.

- Nincs szükség driverekre, a gép automatikusan és gyorsan felismeri, kompatibilis az alábbi rendszerekkel: Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP, Mac OS 10.5.x, Linux 2.6.x

- 3 év garanciát adnak rá. Olyan helyen kell venni, ahol ezt meg is adják.

- Az USB 3.0 tényleg gyors, bár ez attól is függ, hogy milyen fájlokkal, mappákkal dolgozunk, AVI, MKV fájlokat 57-120 Mb/s -al másolt, de más fájloknál is ezt a szintet hozta. Amint különböző fájltípusokat kell, mappákban-almappákban már lassabb lesz.

- Nincs sok szoftveres extra, az SP HDD Lock Utility programot lehet letölteni a gyártó honlapjáról, amivel lejelszavazhatjuk, valamint van hozzá SP Widget, amivel szintén lehet titkosítani, biztonsági mentést csinálni.

- A külseje felemás érzéseket kelt bennem: egyrészt az alumíniumház miatt elegáns kinézete van, luxus érzetem támad ha kézbe veszem, viszont robusztusabb, nagyobb a hagyományos 2,5" méretű HDD-ekhez képest. Összegezve szép, de szerintem az A80 jobban néz ki.

- Az ára 28 ezer körül van, ennyiért megérte beruházni érte. (Az 500 gigás változatát 23-24 ezer forintért vásárolhatjuk meg, a 2 terrásat 45 ezerért kaphatjuk meg)

Nos ha valaki gondolkodik egy ilyen masina beszerzésén, nyugodtan tegye. Eddig nem bántam meg: csendes, gyors, minőségi anyaghasználat jellemzi, rádásul ütésnek, pornak, rázkódásnak és víznek is ellenáll. A 3 év garancia szintén biztató, örömteli hogy nem kell driverekkel tökölni, a kábel dizájn is jó dolog és kapunk némi szoftveres extrát is, bár nem vitték túlzásba. Tőlem megkapja az "Ajánlott" plecsnit :)

UI: Tervezek majd hosszabb tesztet is saját képekkel

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.