Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21025) King Unique válasza SunMount3r (#21023) üzenetére


King Unique
titán

"Nekem a szempont csak a strapabíróság, időtállóság, megbízhatóság."

Pont ezért volt linkelve az a példa, ahol a 2,5"-os Red hivatalosan az átlagnál strapabíróbb és minőségibb merevlemez. De akár az új Black is opció lehet ilyen téren, amelynél az 5 év (!) gyártói garancia is sejteti, hogy egy tartósabb típusról van szó. Ellenben a Blue sorozat már nem feltétlen ilyen acélos, ahogyan a többi gyártó hasonló kategóriás olcsó, kommersz, konzumer merevlemezei sem. Na meg egy full alumínium külső ház nyilván hőelvezetés terén is kedvezőbb, mint egy zárt, műanyag "doboz". Egyébként a merevlemezekre visszatérve, jó / rossz sorozatok ugyanúgy lehetnek minden gyártónál és nem feltétlen kell egy ilyen alapján lehúzni az egészet. Igaz ez a Seagate esetében is, ahol pl. az itteni merevlemezes topik összefoglalójában ezen gyártótól is vannak ajánlott típusok. Ilyen 2,5"-os méretkategóriában pl. a Mobile HDD sorozat is, amely az 1-2 TB-os Maxtor modellekben van.

Tehát az egy dolog, hogy nem lesz ténylegesen 24/7-es használat, de attól még megvannak az előnyei a (2,5"-os) külső házas megoldásnak is. Illetve egy átlagnál tartósabb HDD-nek, ha már valaki annyira ragozni akarja ezt a megbízhatóság és tartósság dolgot. Amit lehet egyébként akár a külső hatásokkal szembeni ellenállás terén is fokozni, az meg a másik. Viszont ugyanakkor függ az élettartam a megfelelő használattól is, valamint fontos adatok esetében mondhatni alap a biztonsági másolatok készítése.

Szóval, ha már annyira a minőség és a megbízhatóság a szempont, akkor az ezzel kapcsolatos infók az előbb le voltak írva. De azt jelen esetben már neked kell eldöntened, hogy melyik megoldást választod. Ha a gyári kiszerelés mellett döntesz és annyira beváltak a WD termékei nálad, akkor nyilván továbbra is opció pl. a My Passport (Ultra), vagy akár az Elements Portable.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.