Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lagoon79
üzenetére
mi a különbség szerinted? ugyanott lövi be például a vizet? a vízterítő lyukkiosztása ugyanolyan? amúgy én is utálom, hogy ennyit f@szkodok ezen, de igazából kb. úgy gondolom, hogy ez választja el a jó és rossz kávégépeket egymástól, a hőstabilitás negyedannyit sem számít, mint hogy jól oldja ki a pogit a víz.
-
zolnagy
őstag
Az ex4 miért nem jó? Én is gondolkodtam abban, de végül ez a szűkítő lett. De már most agyalok rajta, hogy ha gyakran eldugul a vízkő miatt, akkor inkább szűkítő ki és ex4 be, vagy mi a problem az ex4-el?
@lagoon, marha szép ez a vízterítés. Én is agyaltam egy 51 mm-esen a Ladyhez, de az már pont kicsi lenne. 52 mm a gyári, aminél nem lehet kisebb.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az nem gond, a vízszintre figyelek. Alapvetően én is espressot fogyasztok, de néha befigyel egy-egy gőzölés. Amikor a gyerekeknek csinálok forró csokit, vagy ha a vendég azt kér.
Holnap megyek a tömítésért. Szilikont sikerült [innen] -
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Lehetne a pipacső végére szerelni a fúvókát ?
( Persze úgy hogy a vízszint a tervezési szinten álljon.)
Esetleg próbáltál ilyet is?
-
lagoon79
tag
beruhaztam egy ims 200-as felsoszurore meg egy kosarra. nalam nagyon bevalik!!!
-
bl4ze
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A Pasco-nak ott van az irodája, üzeme
A Metro-val szemben.
Ha bemész lehet vásárolni szemes kávét, és sokszor meg is kínálnak.Hajcsunk Tibort keresd, Ő a tulaj - hivatkozz a fórumra.
Más iható kávé maximum a Korzó aljában a Costa.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
most Nyíregyházán vagyok 1pár napig a kedvesem családjánál...

és a kérdés az lenne, h van-e iható kv, itt a szitiben?
Pasco, v más... (a Pasco-nak mintha lenne vmi referencia helye... ?) (a szikrettipp Blaze volt, akinek a kedvese szintén nyíregyházi)
köszönjük!
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
éppenséggel el is passzolhatjuk, de azért a bármennyivel óvatosan
, annyi pénzem áll már benne, mint amennyibe az első kocsim került 
viccet félretéve, tényleg elnyomhatjuk, ha utána a silvanón segítesz megcsinálni a vízterítés projektet (ex4 helyett ex5 + szűkítő + még négy kislyuk a vízterítőbe... aztán pedig imádka, hogy tényleg hasítson is). nem ragaszkodom a hx-hez, sőt, otthonra kisgép hívő vagyok, ez meg amúgy tud mindent.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
egyszer felejtettem el megcsinálni az audrey-n anno (gőzölés után kilőttem a gépet és következő bekapcsnál sem csináltam meg). elkedztem a csapolást, nem jött az istennek sem, azt hittem, túl finomra daráltam, hát vártam, vártam, aztán olyan 45 mp után leesett, hogy B+!!%(+"@&!!
jól leizzadtam, de megúszta.
-
mester6
tag
Itt akkor mi van pipacső nélkül?
[link] -
fragola.6035
aktív tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nem szokott levegősödni a bojler, én van hogy egy hétig se légtelenítem, és még akkor sem levegős. Akkor levegősödik le, ha a tartályból kifogy a víz, és gőzölésnél.
Amikor van ilyen gépem eladó, mindig mondom, hogy tejeskávé ivóknak nem ajánlom, csak eszpresszósoknak, mert gőzölés után mindig légteleníteni kell. -
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A tulaj figyelni fog rá

-
válasz
lagoon79
üzenetére
nem, a pipacső, amin keresztül a fejbe távozik a víz és a kérdés jogos, nagyon oda kell figyelni. ugyanakkor teli bojler mellett bárhol van a pipacső, mindig teli marad (hiszen a pumpa által benyomott víz nyomja ki a fejbe a bojlerből). viszont gőzölésnél lehet ügyesen levegőre cserélni a vizet, aztán szívni. ott viszont megint nincs lényegi különbség abban, hogy hol van a kijárat a fejbe, mindkét verzióval leégethető a fűtőszál. minden bekapcsolásnál azonnal légteleníteni kell, az a tuti.
-
lagoon79
tag
válasz
mester6
üzenetére
nem nagyon vagyok képbe ezekkel a kis egykazános gépekkel, de a pipacső nem az, ahol belép a kazánba a víz? ennek a tuningja szokott az lenni, h egy esernyőszerű tetőt kap, így nem egyenesen ömlik a a belépő hideg víz a kazánba, hanem a kényszerített áramlás miatt kevésbé borítja meg a hőmérsékletet.
ha jól tudom, itt mindig vízben van a fűtőszál, hiszen a rendszer teljesen feltöltött csak ha gőzölsz, akkor nem. vagy rosszul gondolom a dolgokat?
-
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Azt értem, az elméleted alapját, csak bele kéne venni, hogy drámaian megnő a csapolás időtartama és kevesebb a pogácsa mennyisége - eképpen jobban hűl a víz mint egy rendes dupla espressonál.
A kérdés akkor az, Te melyiket érzed jobbnak: café créme Giotto vagy Gaggia? ...én meg azt sejtem a stabilabb gépnek ezen a területen is elvileg jobbnak kellene lennie
De ha sokkal jobb mint a Gaggia?! Meg ne mondd!!
Nem akarok pszichoszomatikus kávét inni; amíg nincs másik gépem! 
Este teszek újabb próbát picit gyengébb tampereléssel, majd hőfok emeléssel is..
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Már megvettem a fúvókát. Elmentem egy boltba, ott volt mindenféle PB gázos tűzhelyhez fúvóka szett.
Válogattam, mert volt, ami nem M6 menetű volt, de csak 0,5 volt a legkisebb, így ezt tettem bele, maqjd meglátom.
@Illesvik, köszi, ha nem válik be, lehet, hogy szétnézek, de inkább akkor a fragola által javasolt fúvókát próbálom ki.
@mester6, ezt majd megválaszolja más, de érdekes felvetés, majd letesztelem. Gondolom az összeszerelés után a gőzcsövön keresztül fel kell majd töltenem a bojlert
-
ronin s8
senior tag
válasz
enterlaci
üzenetére
Igen, Gaggiára igaz amit mondasz! Én a Giotto-val is szoktam café créme-et csinálni, ott nem esik csapolás közben a hőmérséklet, max. pár fokot. Az elméletem alapja, hogy a pogácsa lehűti a fejből érkező vizet, ami különösen csöpögős ristretto-nál érzékelhető. Minél gyorsabb az átfolyás, annál kevésbé hűl le a víz, és a kész kávé is annál forróbb. Gaggiánál ez úgy módosul, hogy az elején picit sok a hő, és a végére túlhűl...
Azon gondolkodom (de nem tudom biztosan), hogy Gaggiával jobb a café créme, mint Giotto-val..

-
lagoon79
tag
-
lagoon79
tag
hétvégén Paljoccal kicsit tesztelgettük a brasiliát, hozott kb. 3 hetes Kenyát. itt igazolódik a már sokszor említett dolog, miszerint nem mindig a "tankönyv" szerinti elkészítés hozza a legjobb eredményt. első körben 89 fok környékén kapirgáltunk, itt könyvbe illő lefolyás, mintás crema viszont az íz kenyához képest lapos volt. nekem ebben a kávéban mindig is a vibráló savak és a gyümölcsösség volt a lényeg, ezért szerettem bele. itt simán jó lett volna átvezető kávénak az gyümölcs és a csokis vonal között.
viszont 87 fokon és bizony kicsit gyorsabb lefolyáson megérkezett amit vártam, ahol a cremán egy árva minta sem volt, csak szép egységes mogyoróbarna.
tehát aki még új az eszpresszókészítés világában, nem kell mindig ragaszkodni az előírtakhoz.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Mostanában San Marco fúvókát szoktam használni, mert a sima fúvóka furata könnyen eldugulhat, ha bekap egy apró vízkő darabot. A San Marco fúvókának csak az alsó részét használom, a középső csövet elvágom és beforrasztom. Ez nem dugul el könnyen, mert 6 kis furaton megy bele a víz.
A menete is M6x0.75, passzol a brasiliába.
-
lagoon79
tag
igen, ezért is írtam, h ha nem rozsdamentes a kazán és nem átalakítani akarsz, akkor ez mind nem lett volna nálam sem. egyébként meg igen. van rengeteg féle idom. szétszeded, megméred és már tudod is, h mi kell. persze ha már alapból teljesen egyedi alakzatok és méretek vannak, akkor nehezebb a dolog, de eddig nálam ez nem jött elő. persze nem is mókoltam sok gépet.
-
válasz
lagoon79
üzenetére
és a danettinél van minden? hogyan tudod, hogy pontosan melyik kis bizbasz kell? rémlik, hogy hifisen keresztül esztergáltatás is volt azért, ez megint nem valami univerzális dolog. de persze sírás helyett az ember tényleg meg tudja csinálni, ha nagyon akarja és lehet, hogy én misztifikálom túl. ha itt a sarki bótba' megkapnék mindent hozzá, már rég szétbarmoltam volna az egészet

-
lagoon79
tag
azért csak nem. mondjuk gyerek mellett, nagyik segítsége nélkül tényleg nem egyszerű, de alkatrészt lehet rendelni (danetti). én pl. 10 perce lakom az expolygontól, de mégsem oda mentem a cuccokért, hanem terveztem és egyben rendeltem mindent pécsről.
amennyiben pedig nem rozsdamentes lett volna a kazán, akkor szinte minden megcsinálható otthon (pláne ha nem átalakítani, csak felújítani akarsz, ahol meglévő dolgokat cserélsz újra.)
-
válasz
zolnagy
üzenetére
az ilyenek miatt nem fogok bele a hakkolásba itthon, kinek van erre ideje és energiája..
elhiszem, hogy ha valakinek expolyon volt a jele az oviban és egy esztergályos mellett lakik, akkor működik, de ahogy itt állnék egy tonna alkatrésszel és egyenként kéne kis gumibaszokat meg idomokat vadásznom, hát nem. igen, irigykedem, mert amúgy jó játék, de innen a pilisből
esélytelen. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na felhívtam az összes helyet itt Győrben. Mindenhol a készülék típusát kérdezték, ami ugye nincs. Amikor a méretet mondtam (0,45), több helyen azt kaptam, hogy ilyen kis méretben nincs (0,65 a legkisebb).
Egy helyen van sokféle gázfúvóka, de itt is tudni kéne a típust, mert méret alapján nem tudják... -
ronin s8
senior tag
válasz
enterlaci
üzenetére
Most már nem állok neki, majd legközelebb csinálok megint.

Én majdnem úgy szoktam csinálni, mintha rendes olasz szimplát/duplát készítenék, csak egy picit "elrontok" valamit. Picivel kevesebb őrlemény, nem nyomom meg annyira a tampert, vagy másik szűrőbe rakom, esetleg duplához szimpla-őrlést választok, szóval nincs ez olyan messze az olasztól.
Ha időben túlfolyatom, akkor túl extrahált lesz a kávé, miközben hab ugyanúgy képződik rajta, mint egy espresso-n, szóval ez nem annyira nehéz, és meg is van az "olajos, "telt" érzés, de a vizezéstől hígabb is lesz. Kávéja is válogatja, nem mindegyiknek áll jól.
Én nem venném magasabbra a hőt, sőt inkább csökkenteném, mert pl. egy beállított 90 fok a gyorsabb/hosszabb átfolyástól több hőt tart a karban, több hő éri a pogácsát, mondjuk olyan, mintha 95 fokra állítottam volna...
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pipacső kiszedve. Holnap nézek gőzfúvókát a helyére.
[link] -
sterob
újonc
Hol tudnék venni GB millenium kávéfőzőmhöz gőzkart és habosítófejet? Láttam dolgozni a panarello fejet, az tetszett, de nem tudom honnan érdemes beszerezni, vagy ha tudnátok mást ajánlani azt is megfogadom, az eredeti nincs meg.
-
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Kipróbáltam ezt a café créme-t egy szelet tortával együtt. Tetszett, tovább tart a kávézás és finom volt, de a torta sokat segített most.

A felső metódust csináltam, szimpla szűrő, 2 állítással vettem durvábbra de még így is világossá és csepegősség vált 90ml környékén. Le is állítottam. Még durvább őrlés kéne neki? Nem volt olajosabb vagy teltebb sem - bár talán még több hő is kéne.. -
-
ronin s8
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Ha őszinte akarok lenni, akkor az egy elba..ott szimpla/dupla.
Egy árnyalatnyival hosszabbra kell engedni, mint az olasz kávét. Ennek következtében gyorsabb lesz az átfolyás, tehát a beállított (pl. PID-del) hőmérsékletnél kicsivel magasabb hőmérsékletű vízzel történik a kioldás, mert a pogácsa nem hűti annyira le, mint egy normál lefolyásnál. Ezért hőtűrőbb kávékkal finom, pl. afrikai (kenyai, etióp) kávékból készítik a franciák is. Érdekes módon a hígabb érzet ellenére kicsit olajosabb, teltebb érzetű lesz az ital. Kiválóan illik croissant-hoz, mert nem kell külön vizet inni hozzá, mint az olasz kávékhoz. 
Technikailag néhány metódus képzelhető el:
- picivel durvábbra darált őrleményből, szimpla szűrővel kb. 150-170 ml.
- normál darálással, dupla szűrőből, szimplányi kávéőrleményből 150-170 ml. (én most ezt csináltam)
- duplához darált kávéból dupla szűrővel, de kevesebb őrleményből 150-170 ml.- csináltam már úgy is, hogy normál duplát főztem, de egy percig, így lett hosszabb...
-
ronin s8
senior tag
Hogy jól induljon a nap...

-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Tehát akkor ilyen kellene?: [link]
-
dugesz77
őstag
Én erről most olvasok először : " A Gaggia NEM ajánlja a visszaöblítést presszógépein."
Oldal közepe fele. -
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére

Holnap beszerzem.
Ha a bojlert megnyitom, akkor gondolom kell majd új tömítés is, ugye? -
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Minden bosszúságom okozója:

1. víz a pumpa felől
2. víz a kávékör felé
3. opv túlfolyó
4. víz a bojler felé
5. mágnesszelep (2-járatú)
6. un. balance csavar (elvileg ezzel szabályozható a víz aránya, ha a csapolás és a bojler feltöltése egyszerre megy)
7. bojler kézi feltöltése (hálózati nyomásról)
8. vízhálózat főcsap (egyelőre külső tartályról megy) -
zolnagy
őstag
Most, hogy megvagyok a QM-el, gondolkodom, hogy véglegesre befejezem a Brasiliat. Azaz kiszedem a pipacsövet (mert szerintem még benne van) és teszek a helyére egy szűkítőt (egy 0,45mm-est ahogy fragola is írta). Tudja vki, hogy honnan tudnék ilyen szűkítőt beszerezni? Csőszerelő bolt?
-
mester6
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Sajnálom, hogy nem sikerült! Remélem tud valaki segít
ő ötletet adni! -
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
Peti...(16v)
tag
válasz
mester6
üzenetére
Nem, mert sajnos nem lett jó

Kösz a linket, lementettem!Minden megy faszán, de kávécsapoláskor elmegy a víz a bojler irányába, és ott emelkedik a vízszint, a pogira meg nem jut elég nyomás, és csak szétázik... Remélem a csaptelepben lesz tömítetlenség, nem a bojlerben. Ha esetleg van valakinek ötlete, ne tartsa magában

-
mester6
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ügyes vagy! Tömítéseket , alátéteket , ha nagyon kell talán itt is lehet gyártatni:[link]
-
Peti...(16v)
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Ja hogy ott nincs perem. Én meg azt hittem, hogy úgy érted egyenes karimájú. Majd megpróbálok egyet kiegyenesíteni, ezek szerint ki lehet. Viszont ezt a teflonszalag dolgot nem értem. Hova, mire tekered?
Mester6: nem mondanám. Már kétszer megcsalt a bestia, kiábrándultam. Legutóbb már ott tartottam, hogy ledobom a konyhaablakból... De aztán kapott még egy esélyt

Mostanáig szereltem, most végre minden úgy működik ahogy kell, de nem akarom elkiabálni. Reggel jön a főpróba.
(Ha tényleg érdekelnek a részletek: a beépített opv-ben van egy elég erős rugó, ami alatt hézagoló alátétek vannak. Gondolom ezek ki-be rakosgatásával szabályozták a nyitási nyomást. Mivel ilyen alátétem nincs, így a rugó meneteit tágítottam meg, hogy ne nyisson ki feleslegesen alacsony nyomáson, mert szerintem itt ment el a víz, és ezért nem volt elég nyomás a kv pogácsán. Illetve a szelepben a záró gumikorong már el volt kopva, ezt megfordítottam, így talán jobban zár majd. Ez az egyetlen tömítés, amit nem cseréltem ki, mert sajnos nem találtam, a katalógusokban sem szerepel.) -
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nagyon köszönöm!

A duplaszűrőt a Brasiliához rendeltem a Danettinél: [link]De egy ugyanolyan szűrő lett, mint amivel én is vettem a gépet. Ennek nincs pereme (amiben a karban a rugó elakad), tehát ideális alany QM-hez, csak a felső karimáját kell egy fogóval kiegyenesíteni. Sajnos az összes általam próbált szűrő nagyobb pár tized mm-el, mint a QM gyári, ezért szükséges a teflonszalag tuning. De persze ez nem olyan nagy dolog.
@Parci,
igazából már nincs is kedvem a piddel játszogatni. Hétköznap amúgy sincs időm rá, mert reggel tudok csak kávézni és sokszor hétvégén is jobban jön a gyors készenlét. -
mester6
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Megnéztem, kultikus masina , biztos nagyon kedveled!
Egy Faema az mindig Faema , marad, lesz! 
-
Peti...(16v)
tag
válasz
mester6
üzenetére
Kösz a biztatást!
Nem hiszem hogy ilyen Faemára (Compact A) vágysz. Ez egy Butterflyhoz képest nem lenne előrelépés, pláne külsőre nem. Hunyoríts, ha rákeresel
Zolnagy: 4-5 darabot kértem, ha kész lesz, tudok majd küldeni. Megírom majd priviben.
Jó neked, hogy a tiéd ilyen szép állapotú. A miénk (tesómé) fejre esett szállítás közben, így kicsit karambolos lett az egyik sarka. De amúgy is festeni kellett volna, mert az alja több helyen rozsdásodik. Képeken szebb volt, de porfestés után megint az lesz. Legalább megmentjük az utókornak
A perem nélküli duplaszűrőt hol vetted és milyen géphez való? -
zolnagy
őstag
Hát igen, lehet, hogy így lenne, mindig az kellene, ami nincs

Amikor qmem volt, akkor a hőfok könnyű állítása hiányzott, amikor pides gépem volt, akkor meg a gyors készenlét. Így van ez...
De most, hogy sok gépet kipróbáltam, elmondhatom, hogy egyáltalá nem rosszabbak ezek a qm-ek, mint pl a brasiliám, csak korlátosabbak. Főleg a robitartalmú keverékekhez nem lehet eléggé lemenni vele, vagy trükközni kell.
De olyan szép! Most is olyan, mintha új lenne, pedig öregebb, mint én. Akkor még nem volt ismert a tervezett avulás... -
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Az elszíneződés nem tudom mitől lehet. Ez már a 4. QM, ami nálam jár, de még nem volt egyik sem ilyen. Bírnia kell a hőt, mert a gőz is azon keresztül megy. Az újabb qmek felsőszűrője sajnos nem jó, mert nagyobb a furata.
Azt a vízterítő csonkot tényleg nem lehet sehol kapni. Ha szépen megkérlek, csináltatnál nekem is egyet, fizetném a postával együtt.@enterlaci,
nem bírtam holnapig sem.
Találtam itthon mogyoróvajat, most azzal jó lett, aztán majd meglátom.
Jó ez a gyári qm duplaszűrő, csak kicsit kevés fér bele. 16,5 g kávéval nem bírtam végig felhúzni a kart. A magassága a szűrőnek 21-22 mm. Van itthon normál 25 mm magasságú perem nélküli duplaszűrő. Azt átalakítottam QM kompatibilisre, így szuper, csak kellett egy teflonszalag tuning is, mert kicsit eresztett.Nagyon tetszik a kis QM. Most bajban vagyok, mert vagy ez megy majd a háztól, vagy a Brasilia.
-
mester6
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Még előfordulhat, hogy lesz valamikor egy Faema gépem, így érdekel minden információ. Nekem most egy La Scala Butterfly van, nincs vele semmi gondom.
Szurkolok, hogy sikerüljön a végleges beállítás!
-
enterlaci
senior tag
Nagyon nagy kedvencem lett a P&Y Yirgacheffe Aramo, csak élvezem, semmi gondolkodós meló
2 hetesen nálam pont egy fokot kellett emelni a piden. Kellemes coffee!Illesvik: Kösz a képet és az infót, hasznos! Remélem megoldódik neked a forgatás, pl ha megcsizsvásznozod.
zolnagy: A Tesco holnap talán mindenhol nyitva van - ha nem bírod ki..

jolti:
Szép darab!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

( Persze úgy hogy a vízszint a tervezési szinten álljon.)
legalább a Pasco-ban reménykedtem, h hátha van vmi elfogadható, normális helye... 
Pasco, v más... (a Pasco-nak mintha lenne vmi referencia helye... ?) (a szikrettipp Blaze volt, akinek a kedvese szintén nyíregyházi)
)

elhiszem, hogy ha valakinek expolyon volt a jele az oviban és egy esztergályos mellett lakik, akkor működik, de ahogy itt állnék egy tonna alkatrésszel és egyenként kéne kis gumibaszokat meg idomokat vadásznom, hát nem. igen, irigykedem, mert amúgy jó játék, de innen a pilisből

ő ötletet adni!
Egy Faema az mindig Faema , marad, lesz!