Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IntelKiller7
veterán
Kozben kiderult, hogy Raifeissen hitel szamlara kell utalnom a lakas arat ma. Igy nem tud fizetesi kerelmet kuldeni az elado.
Ha jol ertelmezem a google kereseses cikkeket, akkor ez 25.000Ft-ba fog fajni, ha netbankbol inditom az utalast. -
qqzs
őstag
Sziasztok. Van olyan lehetoseg az otpnel ahol lathatom a regi egyenlegemet. Se a bankszamlakivonaton se a letoltheto excelben nincs benne. Masik 4 bankomban mindenutt latszik a folyo egyenleg
-
yogibear
addikt
válasz
IntelKiller7 #19884 üzenetére
mondta az ügyintéző, hogy előfordul, hogy nem küldenek új kártyát
Eddig nem tűnt el róla pénz, szóval szerintem csak el lett felejtve, hogy küldjenek újat.Az elég fura... még akkor is ha mondjuk sosem használod, mert mint esetedben másikat használsz...
Egyrészt mert vonják az éves díjat utána... másrészt ez nem [virtuális kártya] ahol valóban nem adnak plasztikot, de az éves díja is kevesebb... de ez csak idén óta létezik...
Vagyis neked kötelezően ki kellett volna küldeniük a plasztikot... akár használod, akár nem a fizikait, akkor is ha csak telefonba felvíve... ahhoz sincs nekik semmi közük, hogy a 3 év alatt nincs rajta egy szem mozgás sem... vonják az éves díjat, ezért jár a plasztik is...Mindegy, most igényeltem egy újat, aztán annyi.
Jól tetted a másikat meg tiltsd le... ha az új plasztik megjön beaktiválod és beteszed a sublótba.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
yogibear #19882 üzenetére
Ha iPhone-al, órával fizetsz, akkor nem kér kódot. iPhone-on pl elő sem hozza a kártyát addig, amíg a FaceID nem azonosít. Órán, meg, ha nem vagy belépve a jelkóddal, szintén nem csinál semmit.
OTP Bonus kártyát használok évek óta. Így nem tűnt fel, hogy a rendes bankkártya nem aktív. Amikor a 03/25-ös kártya megjött, aktiváltam a telefonhoz, de most lakás vásárlás miatt csökkenteni kellett a Bonus kártya limitjeit, nem is akartam használni, így a sima kártyával akartam fizetni a héten a tankolást, csak nem jött össze. Kifizettem kp-val majd nézem, hogy lejkárt a kártya, de az újat tudom aktiválni az appon belül. Akkor néztem, hogy az eddigi MC helyett VISA lett az új.Ma voltam bent, befizettem a kp-t a kártyámra, aztán mondta az ügyintéző, hogy előfordul, hogy nem küldenek új kártyát. Mindegy, most igényeltem egy újat, aztán annyi. Bonus kártyát használom továbbra is.
Ha most nem lett volna ez a hitelkeret csökkentés, akkor észre sem veszem, hogy lejárt a sima, és, hogy nem is kaptam újat.
Eddig nem tűnt el róla pénz, szóval szerintem csak el lett felejtve, hogy küldjenek újat. A lényeg, hogy meg van oldva most egyelőre minden.Noxy OTP. Simán appon belül ráböktem a kártya alatt az Aktiválás feliratra, aztán egy FaceID azonosítással már meg is volt oldva.
-
yogibear
addikt
válasz
IntelKiller7 #19878 üzenetére
Ha fizikailag nincs nálad a kártya, én nem aktiváltam volna...
Ha teszem azt kilopták a postaládádból, akkor az aktiválástól kezdve, ha nincsen letiltva/limit beállítva, a külföldi netes vásárlás, akkor simán használhatják rá, mert ott nincs 2FA... sőt, itthoni NFC-s vásárlásnál is elég ritkán kér kódot... Nálam órás vásárlásnál pl. sosem kért még, hipermarkecekben sem, sehol sem... de amíg csak telefon volt, akkor is csak egyetlen egyszer a kezdetekben... talán csak a fifikai kártya használatánál fordult elő, hogy érintés után bekérte a pinkódot is...
Amúgy 1,5 hónap alatt nem is tűnt fel, hogy nem tudsz kártyával, illetve telefonnal fizetni? Mert a régi kártya 04.01-étől elvileg letiltódik a rendszerben... az új meg ugye már mellette van, ahogy tudtad is aktiválni...
Ha nincs a bankfiókban elfekvőben, vagy odahaza se találod a sifonérban, inkább tiltasd le és kérj újat... biztos ami tuti... én ezt tenném. -
Noxy
veterán
válasz
IntelKiller7 #19876 üzenetére
Aktivaltam appon belul az uj kartyat, utana mukodott.
Melyik bank ez?
Csak azért kérdem mert az UC-nél addig nem tudod aktiválni, amíg az új kártyát nem kapod meg.
Az aktiváláshoz szűkséges adatok (lejárat, CVC kód) az új kártyán vannak. -
xrvman
őstag
válasz
IntelKiller7 #19878 üzenetére
Nem kellett volna, amíg nincs nálad fizikailag a kártya.
Ez most kb olyasmi, mintha elveszítetted volna.
Most majd valszeg letiltják és csinálnak másikat, ha szerencséd van, náluk van még. -
yogibear
addikt
válasz
IntelKiller7 #19876 üzenetére
Viszont nem tudom hol van az uj
Netbankban mindig jön értesítés előre, hogy lejár és ellenőrizd az adataidat (pl. cím)...
A lejárat előtt jellemzően hetekkel a postás bedobja a postaládába az újat, amit vagy netbankban, vagy automatánál bármilyen művelettel (pl. egyenleglekérdezés) lehet aktiválni...De lehet nem is jott, mert most jart le 03/25
Hogyne jött volna kb januárban a netbankban az üzeneteknél ott kell lennie, hogy jön...
Plusz netbankban a bankkártyák menüben is ott kell lennie, amíg a régi érvényes (25.03 hó végéig), addig 2 kártyának, a réginek és az újnak, mindkettő használható az előző lejárati idejéig... ha az újat aktiválod a régit majd törli onnan a rendszer a lejárat után...de azt sem ertem miert lett Visa kartya a MasterCard helyett.
Pedig 2019 óta a lejáró MC helyett Visa-t küldenek... és ez sok esetben probléma volt, lásd pl.: [link] vagy pl. Xiaomi Band 6 nem kezeli csak a MC-ot, csak a 7-es verzió viszi már mindkettőt...
A "szopóág" az volt, hogy a régi most épp "classic"-nak hívott Simple app nem kezelte a Visa-t, léptelenek voltak a kiváló IT-seik beleintegrálni...így kb 3 évbe telt, míg összeütöttek egy másik Simple-t a Visa kártyáknak, most ezért van kettő.
Aztán csak rájöttek, hogy nem boldogulnak a saját appjukkal és azóta, kb 1,5 éve van Gpay, Xpay, meg a többi is...Jó régen valahol volt egy lehetőség a bank netes oldalán eldugva, hogy jelezni lehetett a régi lejárata előtt, hogy továbbra is MC-t kér a user, de ennek vagy 6 éve most nem tudom, mi a módja, hogy lejárat előtt hogy lehet jelezni nekik, hogy kösz Visa-t ne... itt írta vki anno hogy hol volt megtalálható ez a pont a weboldalon...
-
IntelKiller7
veterán
Szerettem volna most befozetni automatanal penzt. Telefonna erintettem, pinkod, befizetes ful, majd kiirja, hogy erre a szamlara nem engedelyezett. Wtf? Anno csomoszor fizettunk igy be, igaz akkor a bankkartyat hasznaltam. Viszont nem tudom hol van az uj.
De lehet nem is jott, mert most jart le 03/25, es nem emlekszem, hogy kaptam volna masikat.
multkor is telefonnal akartam fizetni, erre nem volt jo. Aktivaltam appon belul az uj kartyat, utana mukodott.
de azt sem ertem miert lett Visa kartya a MasterCard helyett. -
xrvman
őstag
válasz
Winnie The P #19874 üzenetére
Az lett végül is, köszi.
-
trouble
senior tag
Sziasztok mennyi a max befizethető kp befizető automatába köszönöm szépen?
-
xrvman
őstag
Revolut virtuális Mastercardot rögzítettem volna a Simple Classicba a meglévő OTP-s Mastercard mellé.
Megerősítés megtörtént, Revoluton nyoma van a 100 Ft terhelésnek, ám a Simple Classic nem hajlandó tudomást venni. (Ott van a kártya, de semmi infó csak a lap.)
Mit tudok tenni?
Mindenképpen szeretném a virtuális kártyát használni a napokban. -
chris0000
őstag
hi.
OTP áruhitelhez ezek kellenek:
-Utolsó 3 havi elektronikus bankszámla kivonat.
-Személyi, Lakcímkártya.
A bankszámla kivonatot le lehet tölteni e-bankból, ha belépek a gépen? Thx. -
KubanitoS
veterán
Ahogy látom eléggé kesze-kusza ez az egész, nekem pl csak az applikációból jön értesítés, már évek óta lemondtam az SMS-t az OTP-től és nem is hiányzik. Most akkor az alap csomagra vagy az extra csomagra kell majd előfizetnem a rejtett díjak elkerülése érdekében? Smart csomagom van, a webkártyának van egy 140 forintos díja, van éves kártyadíjam és ennyi. Minden banki tranzakciót telefonon, vagy laptopról intézek.
-
yogibear
addikt
Lényeg, hogy mindenképp fizess...
Köszönhető az "árrésstopnak"...
Különben még halasztották volna a kötelező átterelést a direktről...
Ráadásul ha már a mobilszám meg van adva a számlához amúgy is, simán működhetne egy authentikátorral is a 2FA, mint az ügyfélkapunál és nem kerülne semmibe a usernek... -
DS39
nagyúr
válasz
Cblacksmithc #19857 üzenetére
Igen, a hirdetmény szerint az új netbank alap csomagja Smart számla esetén 0 Ft, de minden egyes mobil aláírás sms-t kiszámláznak.
Kellemetlen.
Viszont ez szerintem megkerülhető azzal hogy mobil appot is használsz, és abban hagyod jóvá. Arra így konkrétan nem tér ki a szöveg, hogy a 2FA push értesítés is pénzbe kerülne. -
coco2
őstag
Nem jogállamban élsz, bármit lehet
Amúgy a szerződéseknek van felmondási ideje. Nem csak azt írták, hogy figyi, tegnap lekapcsoltuk. Előre jelzik. Ugyan már rég nincs meg az a szerződésem, amit 2007-ben anno aláírtam, de nem hinném, hogy találnék benne perelhető pontot annak alapján, amit csinálnak.
-
Cblacksmithc
tag
Hiába, öregszem...
smart számlacsomagom van, és eddig is laposról léptem be az új felületre, utalni, egyenleget lekérdezni stb....
most júliustól a 2fa-s belépés és az utalás megerősítése stb. mobilüzenet pénzbe fog kerülni ?
Nem értem
-
chris0000
őstag
hi. ezt az otp online áruhitelt csak kifejezetten otp-sek vehetik igénybe, vagy itt most csak maga az otp a finanszírozó? én k&h-s vagyok pont, de szeretnék venni egy laptopot 0%thm 10 hó futamidővel, de mindenhol csak ezt az otp-s verziót látom.... thx. üdv.
-
vg
addikt
Borzasztó ez az új netbank. A régi lehet kicsit fapados felület, de jól használható, átlátható. Ez az új meg csicsás, átláthatatlan, gagyi.
-
yogibear
addikt
-
tomp
félisten
Kártyás visszavét mennyi idő alatt jelenik meg?
Visszavétnél ugye ugyan az a kártya kell amivel fizettem azaz a telefont csippantottuk le. -
yogibear
addikt
válasz
Moleman #19836 üzenetére
Volt ez a bullshit, hogy a DSZ amúgy fizetős lenne, de elengedjük a díját
Na, hát július elsejétől fizetős lesz... és még kötelező is átmenni, mert a régi netbankot megszüntetik... vagy nem használsz netbankot...
Most már kénytelen lesz mindenki regelni...
De csak július 1-ig lehet a neten, átszerződni a DSZ-re, utána csak bankfiókban...
Ha felrakod az appot, a push ingyenes lesz... -
yogibear
addikt
válasz
Moleman #19834 üzenetére
Számlacsomagtól függ és a 2FA kód küldési módjától...
Például: NET számlacsomag esetén kezdetben a plusz csomagba raknak, ami 325 forint/hó... de nincs SMS díja a 2FA kód kiküldésének (aka. mobil aláírás sms)... ha a user átrakatja az alapcsomagba, annak ugyan nincs havidíja, viszont akkor meg a mobil aláírás sms-ért kell fizetni, szolgáltatótól függő díjat... ott van minden a táblázatokban...
Fenti példánál maradva NET számlacsomag és mondjuk Telekom mobilszolgáltató esetén ha 11-szer lép be egy hónapban a számlát megnézni, vagy webszámlára pénzt áttölteni, vagy mobilegyenleget feltölteni, satöbbi, akkor 11 belépésig 308 forint alapcsomag esetén az sms-díj, de 12-nél már 336 forint, akkor már a plusz csomag 325 forint havidíjért jobb opció...
Ez persze akkor érvényes, ha a mobilbank nincs telepítve a telefonra... -
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az otp-nek ez az új net bank szolgáltatása mennyibe fog kerülni?
-
Moleman
addikt
válasz
axioma #19829 üzenetére
Nekem egyre gyanúsabb, hogy a Revolut azt bünteti végtelenül hosszú átutalási idővel, ami szerintük "looping".
Most pl több mint 3 napja várakoztatják egy nagyobb utalásomat, még el sem indult. Saját nevemen lévő számlára indítottam, de technikailag egyáltalán nem looping, a máshonnan származó pénz 3 hétig ült Revoluton, mielőtt továbbutaltam volna magamnak. -
axioma
veterán
válasz
gooool #19826 üzenetére
kp alternativa az szokott lenni, hogy allamkincstarbol csak a kp-felvet kedvezmenyesitett tr.adojat kell fizetni, 0,45%, legfeljebb 20 000 Ft
bejuttatni vagy utalassal (tr.adotol elvileg mentes), vagy kartyaval ingyen, kozeli diszkont kincstarjegy vasarlassal es azonnali eladassal (veszteseg ma pl. 0,3035% a D250723-n).
nem tudom otp-nel mennyi de az altalanos kp-s 0.9% tr.ado alatt lenne szumma... ha parkol ott egy ideig, vagy eppen van kozelebbi dkj, akkor me'g kevesebb.
utalni sajna csak magadnak szabad
ennel altalanosabban meg vannak olyan bankok es dijcsomagok, ahol van ingyen utalas (tr.ado se), meg tobb darab per ho kp-felvet, persze csak feltetelekkel
revolut-on a kisebb osszeg se feltetlen erkezik meg gyorsan, nekem volt 10 nap, igaz nem volt szerencsere kritikus es par evvel korabbi a sztori -
Moleman
addikt
válasz
gooool #19826 üzenetére
Ha a készpénzes részét nem tudod elkerülni, az sehogy nem lesz olcsó. Esetleg megkérhetsz minden ismerőst, akinek nincs szüksége készpénzre, hogy vegyék le a saját ingyenes 150 ezres keretüket, meg a 75 ezres Revolutot is, akinek van.
Az összes többi utalásra tökéletes megoldás a fizetési kérelem, megkéred a fogadó felet, hogy küldjön neked fizetési kérelmet (feltéve, hogy az ő bankja támogatja, ha jól emlékszem, a K&H-nál nincs ilyen lehetőség).
Naponta 5×20 millió forint átutalása ingyenes ezen a módon. -
gooool
őstag
Sziasztok,
nem tudom, hogy ez-e a legjobb topic, ha nem, kérlek irányítsatok át a megfelelőbe.
Szóval, ingatlanvásárlásra adtam a fejem, ami nem kérdés, hogy baromi sok költséggel jár, kell készpénz és sok utalás is, nagyobb összegekben.
Jelenleg Smart számlacsomagom van és szeretném a lehető legolcsóbban megúszni ezeket a tranzakciókat.
Sajnos a bekapcsolható plusz szolgáltatások csak jövő hónaptól aktiválódnak, így buktam az ingyenes 5 kp. felvételt...hurrá.
Tehát a lényeg, hogy Ti hogy oldanátok meg a legolcsóbban az alábbi műveleteket?- 3 millió forint utalása belföldi számlára
- 2 millió forint készpénz felvétele
- egyéb, 100 ezer forint alatti utalások, kb. 5-6 darabGondoltam rá, hogy az utalásokat Revoluton bonyolítom, az elvileg ingyenes, bár a 3 millió már nem aznap fog érkezni, ez járható lehet?
Leginkább a kp. felvétel mocskosul magas díját lenne jó leredukálni.Oké, tudom, ha van pénz házra, ezt a kis pénzt miért nem nyelem be, de hát épp azért van pénz rá, mert így gondolkodtam eddig is.
Köszi a segítséget!
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Ahogy olvasom, otp direkt megszűnik. Amire én használtam, az számla történet lekérdezés, belföldi utalás, mobil egyenleg feltöltés. És slussz. A megnevezett új internet bank és a mobil bank közül elég normális valamelyik legalább arra a 3-ra használni? (Sosem néztem semmi új otp fejlesztést, mindig csak a direkt-et használtam.)
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,Ennél a hulladék banknál nincs lehetőség DKJ vételére? -
Peter.70
addikt
válasz
vnorbi #19815 üzenetére
Ebben szerintem [szerintem ez is szerepet játszik]
a vezérigazgatói feladatokat Csányi Péter, az OTP Bank Digitális Divíziójának vezérigazgató-helyettese, a bank Igazgatóságának tagja veszi át. -
nggabi
félisten
nekem még mindig nem tiszta. ha előfizetek a fizetős csomagra akkor is kell darabárat fizetni a push üzenetekért?
-
yogibear
addikt
válasz
vnorbi #19815 üzenetére
Tipikus náluk...
Anno 3 éve már a lejárt MC helyett Visa-t adtak de képtelenek voltak a Simple-be behegeszteni a Visa-t... így lett kettő belőle... egy "classic" meg a másik...
Gyanítom a bankoknál bevezetett "árrésstop" miatt ez a hirtelen kötelező átterelés az új netbankra...ami hirtelen fizetős is lett... és az árait elnézve még jobban is járt a Csányi-bank, mint ha emelhettek volna a banki díjakon pár %-ot..
Persze majd azt is megteszik, amint a Marci, vagy az utódja megengedi nekik... és közben azt is elérik, hogy aki eddig is jól elvolt a régi netbankkal, mert az már eleve benne volt a számlacsomagja díjában a kezdetektől, azokkal is megfizettetik az új árát... két legyet egy csapásra típusú lehúzás... -
vnorbi
aktív tag
A 2025.06.30-án leálló OTPdirekt viszi magával az OPTdirekt Bróker szolgáltatást és a SmartBróker appot is. Jelen állás szerint júliustól nem lehet majd tőzsdei megbízást adni semmilyen online felületen, de ígérik, hogy egyszer majd (idén) az InternetBank és MobilBank felületére bevezetik ezt a lehetőséget.
https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Home_
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/DSZ_Hirdetmeny_20250701.pdf
-
DS39
nagyúr
Közérdekű:
Az OTPdirekt-ben (régi netbank), megszűnt a Lekötött betétek ügyintézése, kezelése.
Aki ezentúl ezt a funkciót, szolgáltatást akarja használni online, annak regisztrálni kell az új netbankra. -
Oldman2
nagyúr
válasz
gigabytman #19800 üzenetére
A feladó emailcíme roppant bizalomkeltő.
-
-szabi-
addikt
válasz
Moleman #19805 üzenetére
Ez elgondolkodtató.
Gáz--villany csoportos beszedés, emailben részszámla értesítővel évek óta.
Az elmúlt pár hónapban havi rendszerességgel jön az eredetihez hasonló email amiben felszólítanak, hogy fizessem ki a hátralékom.
Persze a fizető link teljesen más helyre mutat.
Szintén freemail. -
DS39
nagyúr
válasz
gigabytman #19803 üzenetére
Nem tudják. Kiküldik több ezer címre és valakinél pont betalál az ilyen típusú adathalász email.
Erre játszanak. -
skroy
senior tag
válasz
Kaptam spam-ba. A feladót megnézve rögtön töröltem is.
-
válasz
A hétren egy halommal jött a céges címekre, de slmpleplay.hu domain névvel
Ki is szedte a spamszűrő.
-
Moleman
addikt
válasz
gigabytman #19803 üzenetére
Nem tudták. De sok mindenkinek van, ezért könnyen célba találnak.
Én pl folyton netflixes adathalász emaileket kapok, az is biztos sokaknak van. Nekem pont nincs.Amúgy szerintem az Origo az egyik főkolompos, aki eladja ezeknek a csalóknak a címlistát, azóta vagyok tele ilyen szarokkal, hogy átvették a Freemail fölött az uralmat. Csak az ősrégi freemailes fiókjaimba kapok ilyeneket, máshova nem. Vagy ők maguk próbálnak némi mellékeshez jutni ezekkel a csalós emailekkel.
-
nggabi
félisten
válasz
én még yetteles számlát is kaptam mellé. igaz 10 éve vodafonos vagyok
messziről látszik ezeken h kamu...
-
gigabytman
tag
Nyilván nem kattintok rá, látom én is.
Engem az érdekelne, honnan tudták, hogy xy e-mail cím tulajdonosának van OTP számlája? -
Hosssszu
őstag
válasz
Hát a feladó címe nem tűnik hivatalos OTP email címnek...
-
válasz
Szerencsére nem, a feladó email címe alapján ez egy kamu adathalász, ne adj meg semmit nekik.
Egyébként, ha jön vissza pénz a SimplePay-en keresztül, akkor az automatikus, nem igényel felhasználói beavatkozást, és nagyjából így fog kinézni az email eleje, ami a "noreply@simplepay.hu" vagy "ugyfelszolgalat@simple.hu" címről fog érkezni:
vagy így, ha az appban vásároltál:
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest