- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
kw3v865 #20060 üzenetére
lehet hogy csak azert van zarolva, mert ha x honapig nem fizetsz alapdijat (pl. iden me'g semmit), akkor nem vagy jogosult a szolgaltatasok hasznalatara es azt technikailag igy oldottak meg, de valamiert a befizetesed nem azonnal oldotta fel
pontos szamokat nezd meg hogy mennyi honap...
(aztan ez csak egy tipp, de ha igy van akkor valoszinuleg valami kov zaraskor felszabadul, meguszhato az utanajaras) -
Llew
senior tag
válasz
balazs1956 #20059 üzenetére
Akkor nem banki appal kene kezdeni hanem telefon hasznalatot megtanitani nekim. Mar bocs.
A sajat banki ugyeit meg esetleg internetbankban. Az is jol hasznalható, de akkor talan "veletlenül" nem intez melle semmit.
Bar ha van revolutja akkor nem ertem miert te intezed a banki ugyeit. Mennyiben mas a kettő? -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
OTP egészségpénztárral kapcsolatos kérdésem lenne: tavaly nyitottma számlát, fizettem is be legalább havi 5000 Ft-ot. Használtam is a kártyát. Most viszont nem tudtam vele fizetni, igaz az utóbbi hónapokban nem is fizettem be. Most be is fizettem 5000 Ft-ot bankkártyával.
Így áll most az egyenlegem. Öszeszámoltam: összesen eddig 129.975 Ft-ot fizettem be, és 80.592 Ft-ot költöttem. Nyilván van működési költség, kártyadíj stb. Azonban miért nem használhatom fel a maradék összeget, miért csak azt, amit most befizettem? illetve, az adó-visszatérítést hova utalják? Nem itt kellene megjelennie? -
balazs1956
senior tag
válasz
jotzo01 #20058 üzenetére
A baj az, hogy magam sem tudom.
Mindig érdekes dolgok történnek. Hol a fiókja telik meg 95 %-ban ímélekkel, hol a Revolut kezd utalgatni magának, ha 40000 alá csökken a kerete, rögtön feltöltődik rá újabb 40000 Ft.
Eltűnnek/megjelennek applikációk, pedig zároltam a telefonját.
Persze, ő sosem nyúlt semmihez, ezek csak úgy lettek. A telefonját hol itt hol ott felejti...
Szóval ezért hezitálok. -
jotzo01
tag
válasz
balazs1956 #20054 üzenetére
Könnyebb lenne válaszolni, ha nagyjából vázolnád, milyen "ügyeket" intézne önállóan.
-
DS39
nagyúr
válasz
balazs1956 #20051 üzenetére
Szerintem az app kényelmesebb, mint az új netbank. A funkciókat tekintve kb. ugyanazt meg lehet oldani mindkettővel. (Kivéve utalási napi limit, mert ahhoz az app kell)
-
Winnie The P
őstag
válasz
Szia!
54 éves vagyok, nap mint nap használom. A csekkeket is ott fizetem, a kártyát beraktam a GW-ba, sőtt a többi vásárlókártyát is. De visszatérve szerintem nem bonyolult használni. A qvick fizetés nagyszerű dolog benne.
Csak bátran! -
balazs1956
senior tag
válasz
MBH-s vagyok, és elég rapszodikus az app működése...
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm a válaszodat!
Csak hogy érthető legyek: eddig a párom banki ügyeit a számítógépen (internetbankon ) keresztül intéztem.
A kérdésem arra irányult, hogy az OTP mobilbank felülete mennyire ehető, egy teljesen humán beállítottságú felhasználónak. Vagy ne bízzam rá, mert könnyen galibát csinálhat, és maradjak az internetbanknál. -
mizoli
addikt
válasz
Ha éppen nincs valami gubanc, akkor teljesen jól használható.
-
Llew
senior tag
válasz
Nem teljesen értem a kérdés/eket.
OTP mobilbank-ról beszélsz, de "PC-n keresztül"
Mobilbank = mobil app, PC-n keresztül = internetbank
Te ismered az OTP mobilbankot, internetbankot, meg a párodat is.
Mennyivel könnyebb belőni ismeretlenek tapasztalata alapján?
Ha eddig semennyire sem használta akkor biztos fura lesz, de szerintem a mai világban egy online bank használata alap dolog kéne legyen.
Dehogy a kérdésedre is adjak valamiféle választ egy másik bank online, illetve mobil felületével van tapasztalatom, ahhoz képes az OTP nagyságrendekkel jobb. Illetve amennyire személyes tapasztalat híján meg lehet ítélni szerintem a hazai kínálatban az egyik, ha nem a legjobb. Én részben ezért sem váltottam még másik bankra. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire használható az OTP mobilbank?
A kérdés azért merült fel, mert eddig mindent én intéztem a páromnak PC-n keresztül, de most kipróbálnám, hátha tudja kezelni .....
Ha szerintetek ehető, tennék egy próbát.
Előre is köszönöm szépen a tanácsot/tapasztalat megosztását -
DS39
nagyúr
Mobil app naprakész, reggel az "Úgy tűnik nincs megfelelő internet kapcsolatod" felirat fogadott.
Ezen a fő boss-on nem tudok továbbjutni... -
Andris...
tag
válasz
herdsman12 #20042 üzenetére
Azt nem látom, hogy a 3 év ingyenesség után mennyi lesz a számlavezetési díj.
Valamint ez: "225 000 forint havonta beérkezik a számládra (jövedelemből származó jóváírás)" - nem világos, hogy azt jelenti-e, hogy ezt az összeget át sem lehet tenni megtakarításba. -
korfa
aktív tag
válasz
herdsman12 #20039 üzenetére
Hova tovább? Én a cibet nézegetem.
-
yogibear
addikt
Van emögött valami logika? Szabályzás, vagy technikai ok?
Nincs. Van ami napközben teljesül, van ami csak este banki zárás előtt... lényeg hogy teljesül aznap...
Zavaró, hogy...
Meg kell szokni, hogy az alkalmazás frissítése nem azonnali, vagyis ha péntek este 5kor a lista szerint levonták tőled a havi számla összegét, az majd csak a következő munkanapon jelenik meg az alkalmazásban, azaz tűnik el a "befizetetlen számla" kiírás...
A csoportos beszedés megtörtént, ez a lényeg... kivéve, ha a számla összege a beállított limit feletti... de ezt már írtam... ne foglalkozz a kiírással, telekomáéknál pl. még 2 munkanap múlva is befizetetlent ír, ilyen a rendszerük...kétszer emiatt
Az sem veszik el, a szolgáltatónál pluszban leszel.
A csoportos beszedés akkortól érvényes, mikor az első lehívás megtörténik a szolgáltató által... onnantól működik... amikor először beállítod a bankszámládnál, a bank értesíti a szolgáltatót erről 1-2 napon belül, az hogy ők mikortól érvényesítik, az más kérdés... ha a számlád már kiállították, még ha nem is kaptad meg, arra még nem érvényes a csop. beszedés... majd a köv. hónaptól...késve kapják meg
A postán befizetett sárga csekknek ennyi az átfutása... este fiók elszámol vele a bankja felé, az a köv munkanapon vmikor átutalja a szolgáltató bankjának, az meg a köv munkanapon rögzíti a befizetést a szolgáltató számláján... és onnantól jelenik meg szolgáltatónál, hogy befizették a csekket... ez van...
Ha elektronikusan fizeted QR kóddal, pl iCsekk, vagy szimpli app vagy egyéb, az pénz aznap a szolgáltató számláján van van, mert azonnali az átutalás...De akkor nem foglalkozok vele tovább, gondolom így majd kedden tűnik el a figyelmeztetés.
Így van.Arról Yettel esetén vajon kapok figyelmeztetést, ha véletlenül túlmenne a limiten?
Gyanítom igen, az adott beszedés nem történt meg, és a bankodtól is kapni kell erről ugyanígy jelzést.
Akkor neked kell manuálisan befizetni/átutalni a havi számlát, a csoportos arra a hónapra már nem történik meg...
Célszerű olyan limitet beállítani,amit jellemzően nem lépsz át (mondjuk a havidíj jellemzően 15k, akkor 20k-t...) és mikor a számlát megkapod, hogy mennyi lesz a fizetendő és az látod, hogy valami jogos oknál fogva magasabb, mint a beállított limit (ha nem jogos, a szolgáltatónál megreklamálod), van időd a bankodnál a beszedési limitet megemelni a számlafizetés napjáig... aztán mikor a beszedés megtörténik, visszaállítod a limitet... netbankban 1 perc a limitállítás... -
herdsman12
őstag
válasz
herdsman12 #9146 üzenetére
Nem hittem, hogy sikerül, de csak lenyomják a nép torkán a díjak emelését.
Azt nem értem, hogy miért engedi nekik a bankfelügyelet, de már nem is érdekel.
Bye Bye otp. -
DS39
nagyúr
-
yogibear
addikt
Mondtam, ne foglalkozz vele... a csoportos mindig időben odaér a szolgáltatóhoz...
kivéve, ha limit van rá beállítva és az adott havi számla összege ennél magasabb...
Csak akkor nem utalja a bank a szolgáltató által kezdeményezett lehívást...
Ha a szolgáltató lekönyveli, akkor majd eltűnik a "befizetetlen számlája van" kiírás... ne foglalkozz vele... -
mzso
veterán
válasz
yogibear #20034 üzenetére
A csoportos beszedésnél mindig a számlafizetés utolsó napján vonja le a szolgáltató... nem a bank dönti el, mikor utaljon...
Van emögött valami logika? Szabályzás, vagy technikai ok?
Zavaró, hogy mondja, hogy fizessem be amikor már megtörtént. Gondolom biztos sokan utaltak már kétszer emiatt...
"Kivéve ha postán fizeted be a csekket, akkor számolni kell minima 2 nap átfutással, erre figyelmeztetnek is amúgy, csak sokan lexarják, azt jön a bünti, mert valóban 2 nappal később kapja meg a szolgáltató a pénzt mint kellett volna..."
Kedves... De mi logika van benne amikor amilyen lassan megy az utalás (a leírásod alapján) akkor is késve kapják meg? Gondolom inkább ürügy.De akkor nem foglalkozok vele tovább, gondolom így majd kedden tűnik el a figyelmeztetés.
Arról Yettel esetén vajon kapok figyelmeztetést, ha véletlenül túlmenne a limiten?
-
yogibear
addikt
A rendszeres utalás akkor megy amikorra beállítod, azt jellemzően a beállított napon reggel 8-kor már elutalják, mondjuk közös költség...
A csoportos beszedésnél mindig a számlafizetés utolsó napján vonja le a szolgáltató... nem a bank dönti el, mikor utaljon...
Hogy az adott napon belül mikor, az is a szolgáltató rendszerétől függ... van amelyik reggel 8-kor már viszi a pénzt, másik meg este 5-kor... változó... de ez sem a banktól függ, hanem hogy a szolgáltató rendszere mikor hívja le a lóvét...befizetetlen számlám van, fizessem be, amikor az OTP-nél látom, hogy tegnap már beszedték az összeget?
Mert a bank rendszere csak a következő munkanapon könyveli le a számlafizetés összegét... addig nálad csak "befoglalja"...
A szolgáltatóknál is hiába hívták már le a pénzt és utalta el a bank az összeget, ugyanígy azt írja, hogy befizetetlen számlád van, míg azt jóvá nem írják a saját számlájukon utána meg a te fiókodban... ez minima 1 munkanap, de volt, hogy 3 napig ezt írta, holott már megkapták... nem kell vele foglalkozni... csak arra kell figyelni, ha limitet állítottál be a csoportosra és a fizetendő számla összege ennél nagyobb, akkor az nem fog teljesülni, magadnak kell rendezned... ilyenkor a számlafizetés utolsó napja előtt megemeled a limitet és az is teljesül...
Lényeg hogy ha pénteken elutalták, akkor onnantól a számládon már az ezzel csökkentett, azaz elkölthető összeg szerepel és ez a lényeg...
Ha nem csoportos beszedés, hanem magad fizeted be a csekket appban a számlafizetés utolsó napján, akkor is így van...
Kivéve ha postán fizeted be a csekket, akkor számolni kell minima 2 nap átfutással, erre figyelmeztetnek is amúgy, csak sokan lexarják, azt jön a bünti, mert valóban 2 nappal később kapja meg a szolgáltató a pénzt mint kellett volna... -
-
yogibear
addikt
válasz
Winnie The P #20028 üzenetére
AQA?
-
Winnie The P
őstag
A válasz három szavas volt! -
yogibear
addikt
Tájékoztatás bétateszteléshez való csatlakozási lehetőségről
Az új Simple alkalmazás béta verziójában elérhetővé vált az OTP Mastercard bankkártyák és Simple kártyák érintéses mobilfizetéshez való digitalizációja, és ezzel együtt az érintéses mobilfizetési funkció.
Ha szeretnél, most egyszerűen csatlakozhatsz a béta programunkhoz, és élesben kipróbálhatod az új funkciót.
Mit kell tenned a bétateszthez való csatlakozáshoz?Látogasd meg az új Simple app adatlapját:
Majd az adatlap alján keresd meg a "Csatlakozás a bétateszteléshez" linket, kattints rá, és kövesd az alábbi leírást.Ma jött email...
Bakker... nem semmi teljesítmény... 2019 óta osztogatnak Visa-t MC helyett és kemény 3 év alatt nem sikerült nekik beleintegrálni a mostani "classic" appba, így most kát Simple app van egy a MC egy a Visa...
3 év után eljutottak a bétateszthez, hogy az újba beletegyék a MC-ot is... szép munka... -
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc #20024 üzenetére
A köv számla még majd a júniusról szóló lesz jűli elsején... majd az aug elsején érkezőben lesz benne az új sarc...
Mindenesetre nekem legalább egyértelmű, megsarcolnak plusz 325-re olyanért, amit nem kértem, elég volt a régi is arra, amire használom és amiért meg már amúgy is fizetek...Mi egy bank kirablása egy bank alapításához képest? © Bertold Brecht
-
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc #20020 üzenetére
Akkor kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, jobbat nem tudok...
-
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc #20018 üzenetére
Még hegesztik ezt a vackot erősen...
Ahogy én értelmezem a firkálmányukat a jelenlegi állás szerint (nem smartom van):Smart számla
Az új digitális szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztjük, ezért a meglévő OTPdirekt szolgáltatásokkal átmenetileg párhuzamosan működnek. Az átmeneti időszakot figyelembe véve, az új szolgáltatások használatáért egyelőre nem számítunk fel külön havidíjat (lsd. aktuális hirdetmény szerint), és bármikor le is mondhatod azokat az üzletszabályzatban foglaltak szerint. Az átmeneti időszak lezárulásáról értesíteni fogunk.(Akkor ugye még szó sem volt arról, hogy kétféle csomag lesz, azt most találták ki hamarjában. A Net csomagban a plusznak azért lehet fele annyi a díja, mert a netbank használatát már eleve tartalmazza a havidíj, míg pl. a Smartban nem.)
Digitális szerződés
Amennyiben és ameddig az Ügyfél nem rendelkezik a Költségviselő számlák között felsorolt termékkel, akkor számára a Digitális Szolgáltatási szerződés havidíj mentesen vehető igénybe. Ilyen szerződések esetében a Digitális üzenetek szolgáltatás nem áll rendelkezésre, valamint a Mobil Aláírás SMS-ek díjmentesek.Ellenberger:
Elérhető szolgáltatási csomagok
Smart számlacsomag
* Alap csomag - elérhető 0 FT
Plusz csomag - elérhető 649 Ft
* Új Digitális Szolgáltatási szerződés megkötése esetén ez a szolgáltatási csomag kerül alapértelmezetten beállításra.Vagyis az én olvasatomban a Smart számlához, mivel járt hozzá a "Díjmentes internet- és mobilbank" (lásd Smart link), kapod az alap csomagot ingyen, az lesz alapra beállítva július 1-től, de a pluszért már fizetned kell és azt csak majd a "karbantartó funkcióban" tudod átállítani, de azonnal érvényesül... visszafelé, pluszról alapra csak a következő hó elejétől...
Kb egyelőre ezt hámozom ki belőle... -
Cblacksmithc
tag
válasz
yogibear #20017 üzenetére
Na akkor hogy is van ez ? Smart díjcsomagom van, ha jól értem ami nem szerepel a költségviselő számlák között, azért a dszsz havidíj mentesen vehető igénybe, de digitális üzenet szolgáltatás nincs, mobil aláírás sms meg díjmentes.
A díjtételek menüben meg van smart számlacsomag...alap csomag 0 Ft, amiben gondolom vannak a szolgáltató sms díjak, meg van ugye a plusz csomag, ami 649 Ft és ahhoz meg a kedvezőbb sms díjak....
meg:
3. Havidíj
1) A Bank a Digitális szolgáltatások igénybevételéért szerződésenként a választott szolgáltatási csomagnak megfelelő havidíjat számítja fel.
2) A havidíj magában foglalja a Digitális üzenetek szolgáltatás keretében kiküldött
alkalmazásüzenetek díját is.magyarra lefordítanád ?
-
yogibear
addikt
Vajon online lehet majd váltani a netbank alap és plusz csomagja között?
[Hirdetményt] átolvastad egyáltalán rendesen?
Szolgáltatási csomag módosítást az Ügyfél az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban a Beállítások menüben kialakított karbantartó funkció keretében tud módosítani. Plusz csomagra váltás a sikeres visszaigazolást követően azonnal beállításra kerül és elérhetővé válnak a csomag keretében biztosított plusz szolgáltatások. Alap csomagra történő váltás esetén a Bank rögzíti a módosítási igényt, amely a következő elszámolási periódus (hónap) kezdetétől kerül érvényesítésre. Az Alap csomagra váltás érvényesüléséig a módosítási igény az Ügyfél által a karbantartó felületen visszavonható.
Más kérdés, itt írta valaki pár napja, hogy még nem látja ezt a karbantartó funkciót... de még van majdnem 1 hónapjuk beleapplikálni az új netbankba... már ha képesek lesznek rá időben...
-
yogibear
addikt
válasz
yogibear #20013 üzenetére
Ha 2 kártyád van, pl plasztik is meg mondjuk webkártya is, akkor előbb a bal oldalon kell kiválasztani melyik számlája/doksija érdekel és azt fogja legalul kiadni...
A régi netbankban egy helyen volt mindkét számla te választottad ki melyiket töltöd le, itt az újban külön van szedve a sima számla doksijai meg a webkártya doksijai...
Mondjuk csak nemrég regeltem az újba, de ott csak az utolsó 3 havi számla van 04-05-06... a régiben visszamenőleg ott van mind, ha valakinek kell onnan még a régieket is le tudja tölteni amíg él a régi netbank... -
yogibear
addikt
válasz
hellboy #20012 üzenetére
Meg... miért ne lenne?
Fenti menü -> számlák, bankkártyák... ott meg legalul dokumentumok / A számlához kapcsolódó szerződések, számlakivonatok megnyitása ....Ha Firefoxban rányomok a letöltésre, letölti pl a számlakivonatot pdf-ben és meg is nyitja új ablakban, ott meg el lehet menteni gépre... ha nincs semmi pdf olvasód telepítve rakj fel egyet... a FF meg tudja nyitni onnan meg le lehet tölteni... bár nekem fent van gépen a Sumatrapdf is, ha offline néznék pdf-et...
-
xrvman
őstag
válasz
yogibear #19957 üzenetére
Változtattak rajra, 404 lett.
Itt az új digitális bankolás hirdetménye
DSZ_Hirdetmeny_20250701_v2.pdf -
Peter.70
addikt
Az online tranzakciós csomag 07.01-től 350 Ft/hó lesz smart számlánál. Akinek be van kapcsolva, figyeljen -
namenlos
tag
Ez azok szempontjából - mondjuk azt finoman - hogy nem elegáns kormányzati intézkedés, akik anno a drágább fix hitelt vették fel, vagy fixáltak menet közben. Mert itt most ugye azoknak a segge van kimentve, akik hazárdírozva a változó kamatozásban vannak (Covid óta) a mai napig - hiszen a kamatstop miatt nem is érdekűk váltani.
-
yogibear
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- OLED TV topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged